Referendum in Gabčíkovo: 97% stemt tegen asielzoekers uit Oostenrijk

Screenshot_30

Robert Kaliňák en Johanna Mikl-Leitner

(Vertaling: E.J. Bron)

Het verzet in de Zuid-Slowaakse gemeente Gabčíkovo tegen de onderbrenging van 500 asielzoekers uit Oostenrijk is groter dan verwacht. Zondag nam 59% van de 4.300 stemgerechtigde inwoners deel aan een referendum over de verplaatsing van vluchtelingen uit Traiskirchen naar het 5000 inwoners tellende dorp. Het resultaat was duidelijk: ongeveer 97% zei “Nee” tegen het geplande asielonderkomen op het terrein van de Slowaakse Technische Universiteit.

Problemen met migranten

Met dit referendum zou men de mening van de bewoners van het dorp openbaar willen maken en een signaal willen afgeven, zei burgemeester Ivan Fenes al voor het referendum tegenover de APA. “500 migranten in een dorp met 5000 inwoners zijn  gewoon teveel”, zegt Fenes. Hij zou de angst van de bewoners begrijpen. Toen er in het onderkomen voor vluchtelingen, dat zes jaar geleden werd gesloten, nog honderden vluchtelingen waren ondergebracht, zouden er al problemen met de migranten zijn geweest. Intussen zou de situatie wereldwijd nog “veel erger” zijn geworden, aldus de burgemeester. “De bewoners hier zijn bang. We zien immers in de media wat er in het buitenland gebeurt, ook in Hongarije.” Fenes zelf schatte in dat een absolute meerderheid het asielonderkomen zou afwijzen. Hij zou meer dan gelijk krijgen – bijna iedereen stemde tegen.

Uitslag van de stemming niet bindend voor de regering

Hij zou echter geen “grote wonderen” van de kant van de regering verwachten: Tot nu toe heeft ons niemand iets gevraagd, we werden voor voldongen feiten geplaatst.” Mochten de autoriteiten ook de uitslag van het referendum negeren, dan zou het heel duidelijk zijn dat “onze regering überhaupt niet geïnteresseerd is in de mening van haar burgers”, aldus Fenes. En hoewel het referendum op indrukwekkende wijze tegen het geplande vluchtelingencentrum besliste, zou desondanks niet gegarandeerd zijn dat de Slowaakse regering afwijkt van haar plan. De woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Michaela Paulenová, zei tegenover APA dat het uitschrijven van een referendum weliswaar tot de competentie van een gemeente behoorde, maar “het ministerie van Binnenlandse Zaken is echter niet verplicht rekening te houden met de uitslag.”

Asielzoekers keren weer terug naar Oostenrijk

Blijkbaar is ook in Slowakije de directe democratie nog niet aangekomen. Paulenová wil de paniek in de gemeente überhaupt niet begrijpen: het zou immers sowieso maar gaan om asielzoekers die later – na de verwerking van hun asielprocedure – weer terug zouden keren naar Oostenrijk. Ze zouden dus maar een poosje in Gabčíkovo blijven.

Het door de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Johanna-Mikl-Leitner (ÖVP) en haar Slowaakse ambtscollega Robert Kaliňák op 21 juli gesloten asielsamenwerkingsakkoord schijnt na de duidelijke uitslag van het referendum toch te wankelen. Nauwelijks voorstelbaar dat de regering in Slowakije tegen dit massale verzet van de bevolking vluchtelingencentra opricht.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Oostenrijk, Overheid, politici, Rotzakken, Slowakije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Referendum in Gabčíkovo: 97% stemt tegen asielzoekers uit Oostenrijk

 1. koddebeier zegt:

  Laten regeringen die referenda negeren gewaarschuwd zijn…….eens barst de bom en pik de bevolking het negeren niet meer !!

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  “Het ministerie van Binnenlandse zaken is echter niet verplicht rekening te houden met de uitslag”!!!En,door Brussel,gaat het zo in heel Europa:burgers hebben niets meer in te brengen!Agressieve parasieten en hier uitgeroeide ziektes worden ons gewoon door de strot geperst!En ben je daartegen,dan ben je een racist en vreemdelingenhater op zijn minst!Nou ja,het zij zo:ik verander mijn mening niet!

  Like

 3. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 4. ron zegt:

  Zie hoe het er in een asielzoekerscentrum in Dresden aan toegaat. Erg gezellig.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Zo, een duidelijke uitslag van het referendum, nu maar zien wat er gebeurd…

  Like

 6. Jean zegt:

  Als nu eens eindelijk heel Europa dat standpunt inneemt en zich niet laat terroriseren door die EU en die allochtonen terroristen. Wij willen asap af van die troep barbaren.

  Like

 7. tjonge zegt:

  de autoriteiten kunnen natuurlijk blijven negeren maar uiteindelijk zal de bom barsten, de vraag is wanneer….

  Like

 8. Republikein zegt:

  C:
  Ob die Ergebnisse der Volksabstimmung die Regierungspläne noch verhindern können, ist mehr als fraglich. Laut dem Innenressort in Bratislava sind die Referendums-Ergebnisse von Gabcikovo für die slowakische Staatsverwaltung nicht bindend. Österreich Innenministerium ging daher am Montag davon aus, dass wie geplant 500 Flüchtlinge in der slowakischen Gemeinde untergebracht werden können. Immerhin habe die Republik einen Vertrag mit der slowakischen Regierung, sagte ein Sprecher von Johanna Mikl-Leitner (ÖVP). Es gebe “keine Signale”, dass sich durch die gestrige Volksabstimmung am Vertrag etwas ändert.
  Nou, het gaat dus gewoon door.

  Like

  • tjonge zegt:

   dan wordt het misschien tijd voor die bevolking om niet zo netjes meer reageren, en beter op de linkse afa-tuig manier demonstreren, de fik erin en intimideren..
   .
   denk dat er geen andere manier is waar ze naar willen luisteren…

   Like

 9. Pingback: Oostenrijk: 35 mannelijke asielzoekers in een dorpje met 69 inwoners – jongere slaat alarm | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s