Naast de Moh-freaks worden nu ook de naïeve irrationele Emo-freaks voor het karretje van de NOS gespannen

Screenshot_2

(Door: Peter Rissing)

De NOS kan het niet laten, het inspelen op emoties van de kritiekloze Nederlandse meute. Met dagelijkse fop-berichten kan zij schaamteloos de publieke opinie manipuleren. Misschien had A. Pechtold toch gelijk met zijn mening dat het Nederlandse volk gewoon te dom is om een mening over de toekomst van ons land te kunnen hebben. Wat denkt U? Een van de grootste moderne Geuzen van ons land, Martien Pennings, sloeg daarom recent de spijker precies op zijn kop met zijn artikel “Monique van Hoogstraten van het NOS-journaal is een vette antisemitische rat en als je me aanklaagt, fascistische kut, liefst met de NOS samen, dan laat ik het op een rechtszaak aankomen”. Haarfijn legt Martien, weinig subtiel maar goed gefundeerd, uit hoe de NOS en eigenlijk alle Main Stream Media (MSM), het klootjes-deel van het Nederlandse volk in de luren legt. Zijn artikel vormt een stap-voor-stap handleiding over het creëren van een antisemitische volksmening. Een mening die overeenstemt met de destructieve en subjectieve visie van de socialistische elite die in medialand de scepter zwaait.

Voor objectieve informatie is de lezer aangewezen op websites als “E.J. Bron”, welkom hier trouwens. En voor alle zekerheid, met objectief bedoel ik: “Zich bepalende tot de feiten, niet beïnvloed door eigen gevoel of door vooroordelen”, aldus Van Dale. Om dit aan te tonen haal dit keer de tear-jerker aan over het hysterisch gebral van de Emo-freaks t.a.v. die ‘lieve leeuw Cecil’, die door de NOS zelfs tot ‘iconisch’ wordt bestempeld. Wie had ooit van dit beest gehoord tot de MSM besloten de wanprestaties van uw Europese regering en de islamisering van uw cultuur te verbergen onder deze nutteloze berichtgeving?

Screenshot_47

Onder de titel ‘Het is een baken van hoop‘ linkt de NOS de ervaring van Cecil aan het verlies aan bio-diversiteit. Eerst komt er een opper-Emo-freak aan het woord die het zelfs presteert een vergelijking met bio-diversiteit en de Tweede Wereldoorlog te maken, om dit laatste dan weg te zetten als een “voetnoot in de geschiedenis”! Zogenaamd om wederwoord te bieden, wordt in het videoverslag ook een omstander aan het woord gelaten, die, na beaming van het standpunt van de NOS, de jagende tandarts ernstig lichamelijk letsel toewenst. Mediamanipulatie ten top. Kijk hier, lees en huiver.

Cecil lacht zich een hoedje

Screenshot_3Ondertussen lacht Cecil, vanuit de leeuwenhemel, zich natuurlijk doodleuk een hoedje over al die stampij over zijn dood. Want leeuwen doden zelf uitbundig, graag, goed en niet alleen voor voedsel. Doden is doodgewoon voor hen. Ze doden zelfs ook van die schattige babyleeuwtje en andere soortgenoten om hun genetische stempel op het nageslacht te drukken. En ook voor ‘de sport’ doden leeuwen, bijvoorbeeld hyena’s en andere katachtigen, ook als er voedsel in overvloed is.

Het aantal leeuwen dat jaarlijks wordt gedood om vee te beschermen of door jachtsport is enorm, daar kraait geen haan naar. En over hanen gesproken. . . hoeveel haantjes worden er dagelijks gedood omdat zij -wegens het niet kunnen leggen van eieren- overbodig zijn in de kippenindustrie. Waarom zou een leeuw meer waard zijn dan een haan? Wat is het verschil? Ook leeuwen moeten worden afgeschoten bij een te hoge populatie. Ethisch gezien is er dus niets aan de hand.

Dat er juridisch iets niet klopt, omdat deze leeuw in een beschermd gebied verbleef en daarbuiten is gelokt, is wat anders. Dat is een overtreding waar een straf bij hoort, op juridische gronden. Net zoals de doodsbedreigingen die de boog schietende tandarts-sportjager nu zelf ontvangt, dat is ook strafbaar.

Waarom ik ook uithaal naar de Emo-freak, is dat zij niet van zich laten horen als in Zimbabwe de mensenrechten met voeten worden getreden. Geen demonstraties of lichtshows tegen de recente moordpartijen in dat, nu, verschrikkelijke dictatoriale land.

Geen woord over de:

– duizenden die wegrotten in de gevangeniskampen van Mugabe,
– miljoenen dollars die zijn regime verdient met de jachtsport in het algemeen,
– discriminatie van de Ndebele, door de Shona-stam van Mugabe,
– honger, ziekte, armoede, corruptie, mishandelingen, noem maar op, aldaar,
– 70 andere leeuwen die in Zimbabwe per jaar voor ‘trophy hunting‘ zijn bestemd om afgeschoten te worden.

Screenshot_4

Nee hoor, één leeuwtje en een minuutje sensatievideo, dáár hoor je de Emo-freaks en de NOS over blaten, de naïeve irrationele achterbakse slappelingen.

Het kost mij nu ongeveer 650 woorden om het gebrek aan objectieve informatievoorziening en stemmingmakerij van de NOS aan te tonen. De Staatsomroep, nota bene van uw eigen belastinggeld, en politiek links gekleurde media-bolwerken produceren te vaak politiek correcte desinformatie. Laat uzelf dus niet langer belazeren als u niet tot het klootjesvolk wilt behoren.

Door:
Peter Rissing
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, Censuur, Desinformatie, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, NOS, onwetendheid, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

46 reacties op Naast de Moh-freaks worden nu ook de naïeve irrationele Emo-freaks voor het karretje van de NOS gespannen

 1. Theodoor zegt:

  DE NOS LIEGT ER OP LOS!

  De NOS = overheid liegt er op los en zou aangeklaagd moeten worden voor “het creëren van antisemitische volksmening.

  Als dat zou kunnen.

  Trouwens een geweldige waarneming van Martien, dat zal haar vast niet onberoerd laten tijdens haar onrustige slaapjes.

  En de NOS, ik kijk er maar sporadisch naar, zo weinig kleurverschil, het is alleen maar ergernis zo blijkt maar weer.

  Like

 2. Sodeknetter, Peter!
  “Een van de grootste moderne Geuzen van ons land, Martien Pennings ( . . .).”
  Maar dat compliment is niet de reden dat ik je artikel top vind qua stijl en inhoud.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “…dat ik je artikel top vind qua stijl en inhoud.”

   Heer Pennings,
   hebt u hier dan zomaar overheen gelezen?

   “Het aantal leeuwen dat jaarlijks wordt gedood om vee te beschermen of door jachtsport is enorm, daar kraait geen haan naar. En over hanen gesproken. . . hoeveel haantjes worden er dagelijks gedood omdat zij -wegens het niet kunnen leggen van eieren- overbodig zijn in de kippenindustrie. Waarom zou een leeuw meer waard zijn dan een haan? Wat is het verschil?”

   Het verschil zit in de aantallen, natuurlijk. Er komen waarschijnlijk meer haantjes per dag uit het ei dan er leeuwen geboren worden in een heel jaar. De clou zit hem dus in het “met uitsterven bedreigd worden”. De leeuwenpopulatie wordt, en dat staat vast, op termijn met uitsterven bedreigd. Dat kan van de haantjes niet gezegd worden. Die worden in ontelbare aantallen gekweekt in daartoe ingerichte stallen of hokken. Zelfs intensieve fokprogramma’s kunnen het uitsterven van de leeuwen echter niet voorkomen.

   Over de rest van het artikel van Peter Rissing doe ik verder geen uitspraak. Maar de bovenstaaande zin is een duidelijk staatje van misleidende manipulatie. Als je je toevlucht moet zoeken in zulke goedkope trucs is dat impliciet een bewijs van onvermogen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Peter Rissing zegt:

    Köhler, je zwamt, leeuwen worden niet met uitsterven bedreigd. Alleen het territorium waar ze vrij kunnen rondhuppelen. Er is een daar overpopulatie aan leeuwen. Afschot is noodzakelijk.

    Like

   • Hans zegt:

    Helemaal mee eens!
    Maar kennelijk ben ik ook zo’n naïeve irrationele achterbakse slappeling gezien ik haantjes en kippetjes eet. Goh, er is een hoop mis in de wereld echter klaarblijkelijk mag men daar geen mening over hebben zolang we zelf haantjes en kippetjes eten…
    pfff…

    Like

  • Peter Rissing zegt:

   Graag gedaan.

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Mooi en heel goed geschreven artikel, er had op ,t lijstje nog bij kunnen staan (Geen woord over de….. ..)
  ,hoe de blanke mens het momenteel vergaat in Z-Africa.
  Niet best dus.
  Al die ophef over die leeuw op TV heb ik eerlijk gezegd niet echt gezien.
  Als ik m,n info/news alleen van de krant of TV zou halen. !!!!!!!!!!!
  Iedereen heeft tegenwoordig toch internet, ook in NL.?
  Je kunt genoeg te weten komen,als je wilt.
  Die negative berichtgeving over Israël valt me eigenlijk niet eens meer op en wordt er niet kwaad over.
  WEL als ik soms eens iemand ontmoet en Israël komt ter sprake en er worden onjuiste dingen gezegd.
  Dat van die “leeuw” geprojecteerd op ,t Empire State Building is natuurlijk niet waar.
  MAAR WAT WEL WAAR IS:
  Aan ,t einde van de “ram-me-dan” werd ,t gebouw in de kleuren van de islam verlicht,groen.
  Dan denk ik ook: “moet dat nou ?”.
  Ook vroeg Obama de stad of er een vrije dag aan toegvoegd kon worden, om de muslims te plezieren.
  ( er wonen nauwelijks muslims in NYC, [in vergelijking met NL. ]

  Like

  • delamontagne zegt:

   Wat die klaarblijkelijk negatieve berichtgeving over Israël betreft;
   de “erg” ouderen hier, zullen toch nog wel weten hoe de stemming vroeger ( jaren 50 – 60 ) over Israël was?.
   Ik herinner me nog, toen Oost Jerusalem bevrijd werd 1967……… ( BEVRIJD WERD )……. [ zo stond het er, en niet alleen in NL-se kranten, ook in buitenland, wat een jubelstemming er overal was.
   Zou daar niet eens een artikel over geschreven kunnen worden, het verschil toen en nu.

   Like

  • Peter Rissing zegt:

   Ik hoop dat het waar is wat je schrijft Vanderberg, want dan is het met de nu al dramatische leugenachtigheid nog veel erger gesteld dan ik ik meen. Echter, als je de moeite neemt even op de linkt te klikken dan zul je zeker een geprojecteerde leeuw in het NOS-verslag kunnen zien. Ik heb alleen het plaatje duidelijker gefotoshopt voor het gemak van de lezer. Let ook op mijn definitie van ‘objectief’ !

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ik denk dat U bedoelt wat ik schreef over die “Jubelstemming” toen Israel o.a. Jerusalem Oost veroverde = bevrijdde.
    Dat is echt waar, zo stond het groot BEVRIJDDE in de kranten toen der tijd.
    Als U ,t niet weet, neem ik aan U bent nog jong.
    Misschien kan die Meneer Pennings erover schrijven, moet dat ook hebben meegemaakt.
    Is maar een jaar of 7 jonger dan ik.
    (Sorry wat ik schreef over Empire State Building, het was dus wel waar.
    Maar ik kijk nooit echt naar NOS-nieuws. Lees veel en internet ( buitenlands )

    Like

 4. vanhetgoor zegt:

  En er komt nog meer bij, die leeuw is vernoemd naar Cecil Rhodes, de oprichter en naamgever van het voormalig (toen was geluk nog heel gewoon) Rhodesië! Maar er is nog meer dan dat, niet alleen vermoorden leeuwen alles wat langzamer beweegt dan zij, mannetjes leeuwen zijn notoire polygamisten, het zijn in het dierenrijk echte moslims! Ze neuken alles bij wijze van spreken een rok aan heeft en ze vermoorden de rest.

  Die jager heeft het dierenwijk een grote dienst verleend door die leeuw naar de eeuwige jachtvelden te schieten, die leeuw was een chauvinistisch varken en had daarnaast ook nog een moslim mentaliteit. Een beetje verstandige leeuw had de benen genomen als er een man in de buurt komt met zo’n geweer in de hand, dat deed Cecil niet, te stom om voor de duvel te dansen, en dat is overigens naast veelwijverij en lustmoorden een zoveelste overeenkomt met een moslim.

  Like

  • Peter Rissing zegt:

   Ho-ho, ik geef alleen een definitie van het natuurlijk gedrag van leeuwen, zonder waarde oordeel over die dieren. Om dat door te trekken naar moslims, is het zelfde als het vergelijk wat de moslims maken over niet-moslims, namelijk dat dat apen en varkens zijn.
   In die primitieve vergelijkings-moraal zou ik mij niet willen begeven. Daarbij, de rechtgeaarde muzelman zal je bedanken voor het compliment, de leeuw is immers het symbool van moed en kracht. En in niet-Westerse culturen is polygamie geen uitzondering. Op zich is dáár niets mis mee. Wel vind ik onze cultuur een stuk beter dan de islamitische.

   Like

 5. Torkel zegt:

  Precies! Ergerniswekkend! Het domme volk dom houden!
  Als je alle islamitische ellende in Europese steden bekijkt weet je het zeker we worden voor het lapje gehouden.
  Gedonder in Stockholm, gedonder in Parijs, gedonder in Brussel, gedonder in Engeland en de dagelijkse ellende in de Duitse steden en zelfs gedonder in onze gelukzoekersopvang en werkelijk geen woord erover in onze mainstream pers.
  Lees zelf de buitenlandse kranten eventueel met Google translate en kom er achter hoe het in Europa staat met de islamisering.
  We staan aan de vooravond van islamitische rellen!
  De NOS is een hoer van de sociaal democraten het draait allemaal op subsiediegeld.
  Geen sociaal democratisch wegvallend nieuws betekend geen subsidie!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Ik heb, zoals ik hier al eerder vermeldde, mijn tv abonnement opgedoekt omdat:

  – ook ik me kapot ergerde aan de leugens van de NOS en aan voor zwakbegaafden geschikte programma’s met presentatoren zoals Paul de Leeuw
  – ik kotsmisselijk werd van de vertederde glimlach om de lipjes van de verslaggevertjes die het hebben over ‘de prinsesjes’ en de rest van de ‘oranje’-kliek
  – ik geen vreugde meer beleef aan het kijken naar een spannende thriller; vroeger bekeek je die vanuit een min of meer veilige positie op je eigen bank, maar tegenwoordig is het leven zélf één grote horror en zitten er straks islamitische ‘asielzoekende’ koppensnellers op jouw bank terwijl je zélf op de vloer moet zitten
  – omdat ik zo min mogelijk vaste lasten wil hebben; ik heb om die reden ook geen kranten/tijdschriften; aan de site van E.J. Bron heeft men meer.

  Like

  • Peter Rissing zegt:

   Goede keuze.

   Like

  • Driek zegt:

   Tistochwat zegt: Ik heb, zoals ik hier al eerder vermeldde, mijn tv abonnement opgedoekt omdat:

   Ik vind dat een verstandige daad, beste Tistochwat, dus u heeft nu geen televisie meer? Ik heb dat ding 25 jaar geleden al de deur uit geflikkerd. En aan de site van E.J. Bron heeft u meer dan genoeg belangrijke informatie. Die Nationaal Socialistische televisiezenders brengen alleen maar leugens en misleiden het volk. Tuig van de richel is het.

   Like

 7. Het reisburo Cry Till You Die uit Beuningen organiseert al jarenlang groepsjankreizen dus een beetje onschuldige propaganda voor de toeristenbranche is nooit weg. Ze klagen wel dat de bestemmingen waar je je slipje gezellig met elkaar kunt gaan staan uitwringen nu wel erg hard opdrogen. De lol gaat eraf om voor de zoveelste keer weer op een viaduct te gaan staan waar dan een stoet van lijkwagens onderdoor trekt. Tijd voor een echt omvangrijk drame: Dat met die kranen in Alphen zonder noemenswaardige doden was ook zwaar kudt, daar gaan ze niet voor in de rij staan met d’r wringslipje.

  Like

 8. Tempelier zegt:

  Eerlijkheid gebied , dat ik wel het Non journaal kijk , om de simpele reden dat je wel moet weten wat je de volgende dag moet weerleggen aan al die onwetende .

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  En wat te denken van -naast valse voorlichting- de overmaat aan flutstukjes in de kranten over de geboren baby’s, de gebroken dan wel ontstane relaties, de schaaf- en snijwonden, de vakanties, de behuizing en wat al niet, van ‘Bekende Nederlanders’ die overigens in vrijwel alle gevallen érg weinig voorstellen. Afleidende kletspers voor de simpelen.
  Maar het grote simpele publiek smult er van en heeft geen aandacht voor belángrijke feiten. Die dan weer minimaal in dezelfde kranten verschijnen, en al helemaal niet correct in de meeste gevallen, terwijl heel belangrijke info, als die schadelijk zou kunnen zijn voor het ‘establishment’, niet eens gemeld wordt.
  De genoemde emo-troep past er feiloos in.
  Nederland moet debiel gehóuden worden.
  Stel je voor dat er tevéél ogen open gaan.

  Like

 10. Frans Brassens zegt:

  FeiLLoos dus.

  Like

 11. Ekster zegt:

  Het spijt me, maar dit is een heel dom artikel. Het doden van een beschermde diersoort als de leeuw is iets heel anders dan het doden van haantjes, dat lijkt me duidelijk. Het argument dat leeuwen zelf ook doden is te triest voor woorden. De schrijver stelt verder dat wat er in Zimbabwe gebeurt veel erger is. Kan best zijn, maar dat maakt de misdaad van de moordende tandarts niet minder gruwelijk en abject. Natuurlijk is Mugabe niets meer dan een smerige corrupte, typisch Afrikaanse, politicus-crimineel, daar zijn we het over eens, maar zeer veel dieren leggen in Afrika het loodje door toedoen van rijke westerlingen die het gewoon leuk vinden om dieren af te slachten.

  Veel erger is het dat we zo goed als niets horen in de media over wat islamitisch tuig uithaalt in Afrika. Al-Shabaab slacht honderden olifanten, en andere dieren, per jaar af ter financiering van de jihad. Het is werkelijk te erg voor woorden. Zie Barenakedislam vandaag.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Eens!En ik hoop dat ze die tandarts pakken en uitleveren!

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Als het zo fout is wat die tandarts gedaan heeft, dan had überhaupt geen vergunning voor het afschieten van leeuwen afgegeven moeten worden. Want wat is dan het verschil tussen de ene leeuw en de andere? Zeer overdreven gedoe allemaal. Eén (1) leeuw dood. Vergunning om een leeuw te schieten: “Ja, die ene wel, die andere niet!” Voor de leeuwenpopulatie maakt het geen snars uit.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • jungleelephant zegt:

    U vergeet dat hij,tegen alle regels in,uit het park is gelokt!!!En buiten dat vind ik dieren doden voor je “plezier”waanzin!

    Like

  • Luchtpint zegt:

   “Het argument dat leeuwen zelf ook doden is te triest voor woorden.”

   Het kan natuurlijk geen argument zijn om te zeggen dat dieren die zelf doden alleen daarom zouden mogen worden gedood. Ik denk dat dat weer iets religieus-moreel-middeleeuws is waarbij we hier toch nog altijd moraliteit proberen te projecteren op de dierenwereld, alsof dieren over antropomorfe eigenschappen beschikken om een weloverwogen beslissing te nemen en er op voorhand eens goed over na te denken om doelbewust kwaad te doen: “Ga ik even aan het moorden slaan ? Eens kijken wat voor ‘goeie’ reden ik daarvoor kan aanvoeren !” Dieren houden zich niet bezig met oog om oog, tand om tand.

   Te belachelijk voor woorden. Maar dat is nu eenmaal wat te veel mensen vandaag nog geloven. Als de witte haai mensen dood bijt, moet je op jacht gaan naar de witte haai, Het Grote Immorele Monster, als de grizzlybeer iemands kop eraf klauwt, dan moet die gedood worden. In het zuiden van Florida en in het noorden van Australië zijn steeds meer mensen gaan wonen in gebieden waar alligators / krokodillen leven, en die zwemmen er zelfs rond in door de mens gemaakte kanalen. Iedereen kent de risico’s daar, en toch zijn er mensen die eender waar gaan zwemmen. En als iemand dan verdwijnt, dan moeten er wat krokodillen aan geloven !

   Wanneer gaat de mens eens ophouden met crypto-religieus menselijke (im)moraliteit toe te schrijven aan dieren ?

   Like

  • Peter Rissing zegt:

   Beste Ekster, bedankt voor je reactie, dan geeft mij de kans om breder uit te leggen.
   Om te beginnen schrijf je “Het doden van een beschermde diersoort als de leeuw is iets heel anders dan het doden van haantjes, dat lijkt me duidelijk.”
   Waarom dat duidelijk is laat je achterwege.
   Ik zal, om je te helpen dat te formuleren, een ‘ladder van levenswaarde’ geven.
   For argument’s sake begin ik met de haan-kuikentjes, waarvan Tistochwat hieronder, duidelijke videobeelden aanvoerde.
   Vanuit die trede ga ik omhoog tot de leeuw Cecil, wiens dood volgens jou “heel anders is”.
   Daarvoor kom ik eerst bij de volwassen haan, die deze kuikentjes nooit geworden hebben mogen zijn. Is het doden van zo een haan -bijvoorbeeld voor consumptie- “heel anders” dan dat van de kuikentjes ?
   Weer een tree hoger kom ik bij die mooie ganzen die vergast worden om de luchtvaart veilig te stellen. Meer of minder erg ?
   Dan kom ik bij de trede van de Ekster, die jonge musjes uit hun nest rooft om op te eten, maar zelf weer door de vos wordt gejaagd, gedood en opgegeten.
   Dan een uitstapje naar de koe, die ze zelfs ook voor z’n huid doden, anders liepen we allemaal in rubber kaplaarzen. Weer, wat is erger ? Wat is er ethisch anders aan dat doden?
   Dan sla ik een paar treden (zoals die van de jonge zeehondjes met die lieve grote baby-oogjes) over om de lezer niet te vervelen en kom bij de leeuwenwelpjes. Leeuwenwelpjes die zodra hun vader door een nieuwe ‘alpha-male’ is vermoord of verdreven, worden doodgebeten omdat -zoals ik schreef- de nieuwe baas van het leeuwinnenharem zijn genen in zijn nageslacht wil hebben.
   Weer de vraag: verschilt de dood van een pasgeboren leeuwenwelpje “heel anders” van een pasgeboren kuikentje?
   Ik ga niet verder in dit betoog dan de levenswaarde-trede van Cecil de leeuw. Wat maakt zijn dood nu heel anders dan dat van een kuikentje? En wie ben jij om dat te bepalen? En op grond waarvan dan wel? Wat maakt de “gruwelijke moordende tandarts, abject”?
   Geld speelt hier geen rol. Het financiële belang van de pluimvee industrie is veel groter dan die van de sportjacht. Gewicht ook niet, die kuikentjes wegen meer dan een volwassen leeuw (soms meer dan 250 kg). Alleen is er, zoals ik schreef, een juridisch verschil. De leeuw had niet buiten het beschermde gebied mogen worden gelokt, naar een gebied waar leeuwen wél legitiem mogen worden afgeschoten.

   Ik zie dus slechts een irrationele emotionele onderbouwing jouwerzijds.
   Niet dat ik de waarde van de emotionele beleving ontken, verre van dat. Zonder goed ontwikkelde emoties zouden wij slechts rationele machines e.d. zijn. Maar in onze cultuur lijkt de balans vaak zoek te zijn. Het rationele perspectief raakt ondergesneeuwd.

   Dáár gaat mijn artikel over. Cecil de leeuw is slechts het vehikel waarmee ik dat duidelijk maak. Vervang het antisemitisme van de NOS zoals Martien Pennings dat beschreef, met mijn argument over Cecil en je zult zien dat we het zelfde fenomeen omschrijven.
   Tot verder uitleg gaarne bereid.

   Like

   • Ekster zegt:

    We verschillen niet heel veel van mening, dat is me duidelijker geworden, maar toch.. Het verschil zit hem hier in dat de leeuw een met uitsterven bedreigde, beschermde diersoort is, net zoals de olifant. Als de jacht op deze dieren vrijgelaten zou worden, zijn die dieren binnen de kortste keren en voor eeuwig van de aardbodem verdwenen.
    Ik ben het met je eens dat de balans soms wat zoek raakt, zeker in de media. Dat neemt niet weg dat het doden van dieren om ons te voeden een net even andere reden is dan het doden van dieren uit bloeddorst. En ik vind niet dat er enkel een juridisch verschil tussen bestaat. Ik zal dat proberen uit te leggen.
    De leeuw en de ekster doden, over het algemeen, om te overleven en niet om hun mannelijkheid te bewijzen, of om hun frustraties te botvieren of iets dergelijks. Waarom zou je dieren, en zeker hogere diersoorten, onnodig doden? Hier kom ik op een ander, heikel punt. Er bestaan intelligente dieren en minder intelligente; hogere en lagere diersoorten. De gradaties daar tussen zijn weliswaar moeilijk aan te geven, maar eenieder kan ze aanvoelen. Als je kijkt naar de hartverscheurende foto van een olifantenjong treurend om zijn, enkel vanwege haar slagtanden, gedode moeder kun je niet anders dan concluderen dat zo’n dier veel dichter bij ons mensen staan dan, bij voorbeeld, een garnaal. We zijn allemaal geevolueerd uit dezelfde oersoep en bestaan allemaal uit DNA. We zijn dus in zekere zin allemaal familie van elkaar, maar het ene familielid is een stuk primitiever en minder geevolueerd dan het andere.

    De wantoestanden die in de voedselindustrie bestaan dienen overigens wel te worden aangepakt en dat gebeurt gelukkig ook. Er is dan ook een heel verschil tussen het “humaan” doden van dieren of bij voorbeeld het halal slachten door moslims. Het doden van dieren is soms onvermijdelijk, zeker vanuit het oogpunt van voedselvoorziening, doch wij mensen zijn het m.i. verplicht aan onze mede-aardebewoners zulks zo humaan mogelijk te doen en zeker niet zonder een goede reden.

    Like

 12. dontessers zegt:

  Net zo dom en goedgelovig wat media betreft als de Belgen.

  Like

 13. Luchtpint zegt:

  ‘ t Moet gezegd worden dat de aandacht in de media tegenwoordig steeds meer verschuift naar non-items in het nieuws. De enige bedoeling dat dat heeft is om toe te dekken dat het Universele Mensenrechten – model van de 20e eeuw – dat we (het Westen) aan iedereen hebben proberen op te dringen op deze planeet – totaal achterhaald is en hoegenaamd geen zoden aan de dijk heeft gezet. En dat is iets dat de slinkerige mainstream media liever niet willen aan het licht laten komen, dus moet de aandacht ervan af worden geleid. Daarom dat we niks horen over Mugabe en consoorten.

  Ons universeel model heeft gefaald, niet iedereen op deze planeet wou denken zoals wij, de leiders van de meeste landen op deze aardkloot zijn niet in staat of willen impliciet niet een betere toekomst creëren voor de volkeren die ze vertegenwoordigen en willen zich dus ook niet aan universele mensenrechten houden, maar eerder alle socio-economische resources in hun eigen zak steken en verkassen naar rekeningen in Zwitserland of Kaaimanconstructies terwijl het gewone volk in die landen tot gehoorzaamheid moeten worden geïntimideerd. Vergeet alle andere onzin over Afrika en moslimlanden die zgn. “het slachtoffer zijn van Westerse kortzichtigheid”. Het klopt voor geen meter, die landen zijn gewoon slachtoffer van hun eigen mentaliteit. Wat het VN-model compleet ongeldig maakt. Het moet helemaal worden afgeschaft. Alleen als we dat hier eens zouden beginnen inzien, dan kan er misschien een eind worden gemaakt aan de slappe goedmoedigheid waarmee het Westen zichzelf probeert te straffen d.m.v. losgeslagen massa-immigratie. We hebben dat systeem niet meer nodig, wat niet werkt moet je in de prullenbak gooien. Poorten dicht en knip op de beurs !

  Like

  • Peter Rissing zegt:

   Laat ik het zo zeggen: ik heb ook wat andere reacties van je gelezen, Luchtpint. Als je dat nog niet gedaan hebt, zie ik gaarne -buiten je prachtige inhoudelijke comments- een artikel van jouw hand op deze site tegemoet.

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Ofwel is dit als een soort compliment bedoeld, ofwel bespeur ik een vorm van lichtjes ironiserende kritiek. Eigenaardig dat mijn cynische geest het weer niet helemaal duidelijk kan zien. Zeer typerend voor mij sinds 2009, helaas. Dus ik weet niet goed wat ik hier op moet zeggen. Als het goed bedoeld is, bedankt dan voor het compliment.

    Like

 14. Tja het NOS Zombie journaal wie kijkt daar nog naar? Dat is de meerderheid van het volk denk ik welke nog niet goed in de gaten heeft hoe zeer ze belazerd worden. Neem nou eens Monique van Hoogstraten deze gore trut glibbert van geiligheid van haar stoel wanneer ze haar geliefkoosde stokpaardje Palestina en Palestijnen weer eens aan de orde kan stellen. Meestal gaat dit Israël-gebash ten koste van de enige democratische staat in het Midden-Oosten.

  Deze opgevoerde nieuws items worden meestal zonder hoor en wederhoor door Van Hoogstraten in de huiskamers van de ultra geconformeerde, dociele burgers uitgekotst. Eigenlijk is dit helemaal niets nieuws onder de zon voor de reguurders van E.J. zijn blog door dat relatief gezien weinig mensen gebruikt maken van islam kritische nieuws voorziening.

  Like

 15. “Kijk hier, lees en huiver.” Tja Peter dit is óók een beetje overdreven en té zwaar aangezet vind je niet? Het is gewoon komkommertijd en Cecil is een dankbaar onderwerp voor de compleet hersenloze zombies die er eens rustig voor gaan zitten om het NOS achtuurjournaal te aan schouwen. Trouwens door het belastinggeld gefinancierde staatsomroep is niet de enige nieuws voorziening die aan alle kanten rammelt met door en door platgereden variaties op de nieuwsthema’s presenteert wat dacht men van het RTL-Nieuws het zelfde laken en pak dunkt mij…

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  “hoeveel haantjes worden er dagelijks gedood omdat zij -wegens het niet kunnen leggen van eieren- overbodig zijn in de kippenindustrie.”

  En om zo te moeten stikken terwijl er buiten dat gaskamertje zó veel zuurstof beschikbaar is…

  Ja, hierom moet ik huilen, ook al zijn het ‘maar’ kipjes…
  Het zijn ook levende wezens………………..

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Maar niet bij mij!Mijn dochter had 8 eitjes uitgebroed,waarvan 3 haantjes bleken.Het heeft me heel veel moeite gekost en geld,maar die zijn nu naar een bedrijf dat zulke dieren opneemt en er heel goed voor zorgt!Niks vergassen of,zoals ik tientallen keren kreeg te horen:in de pan!Pluimveehuis in Wamel!Die zorgen er met liefde voor!

   Like

 17. de la Combe Greven zegt:

  is er iemand die het email-adres van NOS journaal weet, lukt me niet om erachter te komen

  Like

 18. Treintrien zegt:

  De enige reden dat er zoveel aandacht is voor die ouwe leeuw is dat er een jaren durend onderzoek in gevaar is gebracht door het doden van de leeuw. Dat beest werd onderzocht door de universiteit van Oxford. Er zal dus wel flink wat (overheids?)geld in zitten.
  Als ware Friedmanniaanse volgelingen weten die vuige figuren uit dit drama nog een flink slaatje te slaan ook: maar liefst 550.000 pond aan donaties. Prachtvoorbeeld van de shockdoctrine. Die lui weten echt overal geld aan over te houden.

  Blijft het laf om te gaan jagen op een beest met een zender om. Het lijkt mij juist een van de belangrijkere dingen tijdens zo’n jacht: het zoeken en vinden van sporen en zo. Deel van de ‘fun’ (kuch). Maar ik ben dan ook geen jager. Verklaart alles.

  Die Cecil de leeuw is op een of andere manier toch een lijdensweg bespaard, denk ik. Hij was op een leeftijd dat hij bijna verslagen zou worden door een van de jongere mannetjes en daarna zou die steeds meer tanden verliezen en zo. En heel oud en eenzaam en hongerig ergens het loodje leggen. Dat is toch ook zielig?

  En trouwens, het is nou niet dat leeuwen zo een vreedzaam leven leiden. Die kijken ook niet op een dood hertje meer of minder. Sterker nog, leeuwen maken nageslacht van de vorige leider dood, zodat ze zelf kunnen voortplanten. Bruten zijn het! (maar wel godsgruwelijk mooie bruten 😉 )

  Like

 19. Jan zegt:

  Er wordt door zelfhatende linkse blanken gejammerd om de leeuw. Iets met schuldgevoelens. Van het massale stropen door de bevolking wil links volk niets weten.

  Overigens, het vlees van het afgeschoten wild, waarvoor 10 duizenden dollars wordt neergeteld, gaat naar de lokale bevolking.

  Het zelfde linkse volk vindt het normaal om zowel vrouw als kinderen van de arts met de dood te bedreigen. Over geweld gesproken.

  De woning wordt besmeurd:

  Like

 20. Luchtpint zegt:

  Peter Rissing heeft natuurlijk gelijk met zijn stuk. Het moet toch worden gezegd dat als links kritiek te slikken krijgt, dat het dan gewoonlijk de aandacht naar wat anders begint af te leiden. Als links vroeger zich druk zat te maken over universele mensenrechten, dan is daar vandaag weer een kentering in gekomen: niemand die zich in die hoek nog druk maakt over genitale mutilatie van vrouwen, misbruik van kinderen in moslimlanden, het racisme van Arabieren tov negroïde Afrikanen (zoals in Mauritanië), handel in seksslavinnen, de behandeling van cultureel-religieuze minderheden,…enz. Wanneer links dan systematisch met zijn neus op die hypocrisie gewezen wordt vanuit onze hoek, dan zijn dierenrechten plotseling iets waar ze zich emo-dik over moeten maken pro forma. Als daarop dan weer kritiek komt door botweg te stellen dat links eigenlijk zich ook niet meer dik maakt over uitstervende olifanten en neushoorns die door Al Shabab en consorten worden bedreigd, dan gaan ze weer hun kont keren om mediatiek verontwaardigd te zitten doen over Global Warming, dan is ineens weer de planeet zelf het slachtoffer, enz. De windvaan waait constant alle kanten uit en dat proces blijft zich continu herhalen.

  Zo draait die hyper-schijnheilige mallemolen doorlopend door. Voor elke kritiek die links te slikken krijgt, moet de hypocrisie weer onder de mat worden geschoven door de aandacht naar wat anders te verleggen. En dat allemaal door de zgn. logica van moreel relativisme, dat hen moreel compleet failliet heeft gemaakt ! Zowel mbt mensen – als dierenrechten etc. Ze weten dat ze geen poot meer hebben om op te staan, maar ze weten tegelijk goed genoeg dat de gemiddelde media gebruiker liever mee doet met hun emo-komedie !

  Like

  • Peter Rissing zegt:

   Ook hier weer een juiste response Luchtpint. Want inderdaad was het stropen of jagen (Zoals ook Jan 5 aug ‘15,10:05 memoreerde), aan mijn aandacht ontsnapt. Iedereen met een beetje ervaring weet dat met een strop, meestal van stroomdraad, wereldwijd het meeste wild wordt gevangen. Wat een langzame en zeer pijnlijke dood betekend. Hoeveel beesten of beetjes zouden niet zielsblij zijn geweest met een genadeschot van de tandarts-boogschutter uit Amerika om een einde aan hun lijden te maken ? Zeker niet mooi, maar ‘these are the facts of life’, daar horen we de Emo-freaks nauwelijks over.
   Die ene leeuw, dat drama wordt uitgesponnen. Het krijgt -zoals je aangaf- veel meer aandacht van de NOS en consorten, dan o.m. die jonge meisjes die ook vanuit NL door hun pappie en mammie worden meegenomen naar hun thuisland voor een islam-clitorus-vakantie.
   Vorig jaar schreef ik daar al over: https://ejbron.wordpress.com/2014/10/26/ook-dit-is-jullie-sharia-beste-islamisten/
   Het is een schande dat de laffe -op sensatie beluste- staatsomroep haar/jouw subsidiegeld mag blijven spenderen met het helpen creëren van een storm in een glas water.
   Mijn eerdere oproep aan jou (6 aug. 2015, 17:56) om met een stuk van je eigen hand op deze website te komen was ook zeker goed bedoeld. Zet die cynische geest van je maar aan het werk voor het goede doel, dat is broodnodig.

   Like

 21. Pingback: Commentaar: Stuk broccoli vat kern “GeenPeil” samen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s