PVV: Minister Koenders moet nu opheldering geven over samenwerking Turkije met Islamitische Staat

PVV rood wit blauw

“De Nederlandse regering moet ophouden met verstoppertje spelen over de banden van Turkije met Islamitische Staat, die tot voor kort bestonden. Het is de taak van de minister van Buitenlandse Zaken om nu snel openheid van zaken te geven over die samenwerking,” aldus PVV-kamerlid Raymond de Roon. “Al veel te lang doet de regering alsof er geen vuiltje aan de lucht is, terwijl de bewijzen over samenwerking van de Turkse overheid met terroristen zich opstapelden. De Kamer vraagt hier al meer dan een jaar om”.

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bewijs dat Turkije een nauwe band onderhield met Islamitische Staat:

1.) Herinnert u zich de militaire operatie van Amerikaanse speciale eenheden waarbij een kopstuk van Islamitische Staat om het leven kwam en enorme hoeveelheden gegevensdragers in beslag werden genomen? (*)

2.) Kunt u de berichten bevestigen dat de in beslag genomen gegevensdragers onomstotelijk bewijzen dat de Turkse autoriteiten en Islamitische Staat een nauwe band met elkaar onderhielden, zoals wordt beweerd door een westerse overheidsfunctionaris? (**) Zo neen, wilt u hierover nadere inlichtingen inwinnen?

3.) Erkent u, gezien het feit dat steeds meer signalen wijzen op verschillende vormen van samenwerking tussen NAVO-‘bondgenoot’ Turkije en Islamitische Staat, dat het van cruciaal belang is dat hierover de onderste steen boven komt? Zo neen, waarom niet?

4.) Wilt u de Kamer informeren over het eindresultaat van het onderzoek naar de in beslag genomen gegevensdragers? Zo neen, waarom niet?

5.) Deelt u de bewering dat Turkije op militair niveau samenwerkt met terreurorganisaties als Jabhat- al-Nusra en Ahrar al-Sham, die net als Islamitische Staat diverse gruwelijkheden op hun conto hebben staan? Zo neen, waarom niet?

6.) Wordt binnen de NAVO geaccepteerd dat lidstaten zaken doen met terreurorganisaties of activiteiten van terreurorganisaties of aanwezigheid van terroristen op hun grondgebied gedogen? Zo ja, waarom? Zo neen, waarom wordt Turkije dan niet per direct uit de NAVO gezet?

(*)   http://edition.cnn.com
(**) http://www.theguardian.com

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, NAVO, Nederland, PVV, Turkije, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op PVV: Minister Koenders moet nu opheldering geven over samenwerking Turkije met Islamitische Staat

 1. Cathja zegt:

  Ik ben zéér benieuwd naar de antwoorden van Minister Koenders, áls er al antwoorden komen. Het kan best zo zijn dat dit ook weer ‘geheime documenten’ zijn, en deze ‘in het belang van de veiligheid’ geheim moeten blijven. Rutte houdt er ook wel eens van dit soort geintjes op na.
  Het is schandalig dat een NAVO-lid banden onderhoudt met een organisatie die genocide pleegt op uitgebreide schaal! Ik noem het expres genocide, want het aantal slachtoffers is bijna niet meer te tellen.
  Waarom treedt de NAVO uit zichzelf niet op? Wat zijn de belangen? Wie is er verantwoordelijk voor dit stilzwijgen?

  Ik zou het graag willen weten. Het is ook in het belang van MIJN veiligheid wat er gebeurt, of wat er wordt nagelaten.

  Like

 2. Theodoor zegt:

  He, wat vervelend nou van de PVV, het volk weet toch dat de PvdA het altijd gewoon goed doet, gewoon het beste met ze voor heeft, wat een gezeur weer.
  Virtueel is de PvdA nog slechts een heel klein partijtje die moet weten wat hun plek is, jammer dat ze zo geholpen zijn door de NOS bij de laatste verkiezingen.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Er komt toch geen eerlijk antwoord van de linkse verrader Koenders !!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dan nóg is het zaak, er op aan te dringen, dàt er een antwoord komt. Alleen aan de hand daarvan is vast te stellen, in hoeverre er eerlijk of oneerlijk over gedaan wordt.

   Like

 4. Pingback: PVV: Minister Koenders moet nu opheldering geven over samenwerking Turkije met Islamitische Staat |

 5. jungleelephant zegt:

  Koenders zal er,zoals gewoonlijk,omheen praten!En Turkije uit de NAVO????Dat laten ze nooit gebeuren;voor mij is de NAVO net zo goed,tegenwoordig,een criminele organisatie!

  Like

 6. dontessers zegt:

  De CIA heeft Turkije (en omringde landen) nodig voor hun eigen vieze praktijken vandaar dat ze niet uit de NAVO kunnen, dit is weer een onderdeel van het grotere plan NWO en vandaar dat loopjongens (Ned.regering) geen antwoord zullen geven als ze die al weten mbt het grotere plan.

  Like

 7. Joga zegt:

  Koenders en een eerlijk antwoord: Een beter voorbeeld van een contradictio in terminis zou ik niet weten.

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  Koenders draait alleen maar om zijn eigen as, als je een volwassen man bent en nog steeds links zit je bedrading niet goed in elkaar, dat geldt voor alle linksen, niet alleen Koenders.

  Like

 9. Hendrik M. zegt:

  1) Herinner me meer daden der NAVO en de USA, bv. het bewapenen der Taliban, het Joegoslavië gedoe en het stelen van de Servische provincie Kosovo.
  2) Moge het faciliteren van de doorreis van oa Nederlandse Jadisten enhet ziekenhuis voor gewonde IS strijders voldoende zijn?
  3) Zie het bombarderen van Koerden die IS bestrijden…
  4)…
  5) In samenwerking met USA.
  6) Turkijë is in conflict met NAVO partner Griekenland en houdt Cyprus gedeeltelijk bezet.
  Zie ook punt 1

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Voor links en progressief is het nooit een probleem geweest zowel openlijk als verborgen samen te werken met terreur organisaties. Doen ze het openlijk dat beweren ze bij hoog en laag dat de terreur organisatie bestaat uit verzetsstrijders. Doen ze het ontrokken aan het zicht dan is het ten dienste van hun dubbele agenda de door hun gehate westerse samenleving te ondermijnen en door chaos rijp te maken voor de gewenste socialistische omwenteling. Vraagt iemand zich ooit af waarom organisaties als de Palestijnse Autoriteit nog steeds volgestopt worden met miljarden subsidies. Dat is niet bepaald om de vrede te bevorderen want in dat geval zou de subsidie terug gebracht worden naar nul.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Terechte vragen van de PVV. Zeker ook omdat vele Turken, die soms Nederlander zijn, dienstplicht vervullen in hun thuisland. Zeker ook omdat een miljoen moslims hier hetzelfde geloof aanhangen als die debielen van IS of ISIS.
  Maar een zinnig antwoord valt niet te verwachten. Helaas.

  Like

 12. Er komen best wel wat antwoorden, ze gaan weer verder tot de orde van de dag. Nietszeggende antwoorden zoals dat moet nog onderzocht worden of zoiets. Ik kom er nog op terug in een later stadium, de geijkte antwoorden wat zoiets wil zeggen, ik heb geen zin om er op te reageren. Tenslotte is het de PVV maar. De politiek heeft gewoon andere prioriteiten zoals het land weggeven aan barbaren. Een oorlog ontketenen met Rusland. Money speaks en daarom worden Moslims niet aangepakt op extreme ideeën. Maar o wee als je 5 km te hard rijdt. Of dat je rookt op een plek waar dat niet mag. De barbaren worden ongemoeid gelaten terwijl de Nederlander leegemolken wordt.

  Like

 13. Jan zegt:

  Turkije bouwt 3 meter hoge en 2 meter dikke betonnen muur langs de grens met Syrië

  For He will give His angels charge over thee, to keep thee in all thy ways.


  ..
  The Turkish Armed Forces (TSK) is building the wall – three meters (10-feet) in height – in the Reyhanli district of Turkey’s southern province of Hatay, which lies just across from the northern Syrian village of Atmeh, AFP cited Anadolu news agency as saying on Friday.

  The report said the wall will be two meters thick, and its total length will be 8.25 kilometers. Some 2.5 kilometers of the wall has already been constructed, and the Turkish army is also digging ditches just behind it, according to the report.

  http://www.presstv.ir/Detail/2015/08/14/424702/Turkey-Syria-Daesh-Suruc-PKK
  http://www.gegenfrage.com/berichte-tuerkei-baut-mauer-syrischer-grenze/

  Iedereen bouwt muren, maar de EU sloopt ze.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s