“Smartphone-bushtrommel” functioneert – er komen minder illegalen naar Denemarken

Screenshot_14

(Door: Alster – Vertaling: E.J. Bron)

Op 1 augustus 2015 meldde de Deense krant “Jyllands-Posten” een markante daling van het aantal asielzoekers in Denemarken. Daar verbaasden de deskundigen zich over. Noch de Deense vluchtelingenhulp noch het Rode Kruis konden (of wilden) de nieuwe cijfers verklaren. Een jaar geleden nog steeg vooral het aantal asielzoekers uit Syrië en Eritrea naar het hoogste niveau van de afgelopen 20 jaar.

Misschien is dit de verklaring: De nieuwe conservatieve Deense regering, die nog maar zeven weken aan het werk is, heeft al de nodige inspanningen ondernomen om haar verkiezingsbelofte betreffende vermindering van de vluchtelingenstroom in te lossen. Zo heeft ze de sociale uitkeringen en uitgaven voor “vluchtelingen” verminderd om Denemarken minder aantrekkelijk te maken voor mensensmokkelaars en hun klanten. Onlangs heeft de nieuwe minister van Integratie, Inge Støjberg (Venstre), net zoals de Australische “No Way” anti-bootcampagnes, advertenties in buitenlandse (hoofdzakelijk Turkse) media aangekondigd die informatie moeten verschaffen over de verlaging van de uitkeringen aan “vluchtelingen” in Denemarken. Dat veroorzaakte de verwachte kreet van verontwaardiging van de linkse oppositie, de pers en enkele grote ondernemingen. Bovendien werd het verband tussen sociaal aanbod voor “vluchtelingen” en hun landkeuze ontkend.

Uit een in de late zomer van 2014 gepubliceerd document van het grensagentschap van de EU, Frontex, blijkt dat mensensmokkelaars via een eigen online website over omstandigheden in overwegend Noord-Europese landen. Met een gedetailleerde tabel (zie onder) werden economische standaards, uitkeringen, wachttijden voor verblijfsvergunningen, verblijfsrecht, gezinsherenigingen en onderkomens in landen zoals Duitsland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Nederland opgesomd:

Screenshot_15

De Deense minister van Integratie Inger Støjberg (Venstre) heeft zich met dit schema beziggehouden toen zij een bezoek bracht aan Frontex in Warschau. Voor haar is het er een bewijs voor dat de omstandigheden voor “vluchtelingen” een beslissende rol spelen bij de keuze van het reisdoel. Ze kwam onmiddellijk met een wetsontwerp dat de maandelijkse betalingen met 50% vermindert. “uit dit papier kunnen we zeker concluderen dat de verblijfsomstandigheden van betekenis zijn en dat alles door mensenhandelaren wordt aangestuurd. We hebben de hoogte van de uitkeringen verlaagd en er zullen nog meer aanscherpingen komen”, zei de minister.

De woordvoerster van Frontex, Ewa Moncure, verklaarde dat enkele groepen vluchtelingen zouden beschikken over omvangrijke kennis van de omstandigheden van het desbetreffende land. “We weten dat mensensmokkelaars deze informatie verzamelen en doorgeven als deel van een pakket voor hun potentiële klanten”, zegt ze.

Nu wordt er uiteraard over gediscussieerd of Denemarken door de aangescherpte wetten om asielzoekers af te schrikken economische schade zal lijden. Daarover wordt door Deense “experts” en andere linksen beweerd dat de uitkeringen geen rol zouden spelen bij de keuze van de landen. Als dit zo zou zijn, dan zouden de “vluchtelingen” toch nog steeds naar Denemarken moeten komen? En is het niet waarschijnlijker dat immigranten, die graag in Denemarken zouden willen leven en werken, het zouden waarderen dat de staat zich in de eerste plaats bezighoudt met de eigen burgers?

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Denemarken, Eurabië, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Smartphone-bushtrommel” functioneert – er komen minder illegalen naar Denemarken

 1. Driek zegt:

  Nou, hiermee is dan toch aangetoond dat het gelukszoekers zijn? Er wordt die lieden een soort van menukaart voorgehouden, een keuzemenu. En moet je die hoofddoek op die foto nou toch eens zien, wat moet je daar nou mee? we hebben al zoveel van die in lappen gezwachtelde kut wijven rondlopen, ik kan ze niet meer zien. Het moet toch een keer ophouden!

  Like

  • Gezwachtelde kutwijven ? Je zou toch zeggen dichtgenaaide kutwijven, als dat nooit gewassen wordt,moet het toch enorm gaan stinken?Toen ik weer eens door een stel hoofddoeken werd uitgescholden voor tering tyfus kankerhoer, was ik het zat en schold terug,je zult je moer bedoelen met haar besneden kut en toen waren ze met stomheid geslagen die trutten.Je hoeft niets te zeggen,maar wat ze zaaien,zullen ze oogsten ook,en blikken van walging zeggen al genoeg,zijn nog niet verboden of racistisch.

   Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Ook die helft is een veels te hoge aanmoedigingspremie voor deze parasieten.Gewoon retour afzender, hebben ze geen papieren, dan gewoon ergens op een verlaten kust dumpenOf maak een afspraak met bv Mugabe van Zimbabwe; die kan nog wel wat arbeiders gebruiken om de verlaten plantages weer rendabel te maken.
  Taal is geen probleem, zweep aandrijving werkt altijd.

  Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Ik vraag me werkelijk af welke economische schade ze bedoelen?
  Wanneer worden ze hier eens wakker?
  Als ik dat lijstje zie dan komen ze nu allemaal hier heen.
  Die foto met al die gratis iphones hier staat zeker ook op die website?

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Niks op de vlucht!Ze zoeken het land uit waar ze het meest en best kunnen parasiteren!

  Like

 5. N.E. Derlander zegt:

  Veel van deze “zoekers” hebben kennelijk niet erg veel vertrouwen in hun god.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Op 1 augustus 2015 meldde de Deense krant “Jyllands-Posten” een markante daling van het aantal asielzoekers in Denemarken. Daar verbaasden de deskundigen zich over.

  Natuurlijk. De elite en de “deskundigen” zijn altijd geschokt en verbazen zich altijd over zaken die elke willekeurige Jan Kwisperbiebel van drie hoog achter al lang op zijn klompen aan voelde komen.
  De elite die zichzelf zo hoog verheven voelt boven het “gewone volk”, ook al betaalt datzelfde gewone volk de rekeningen van ook die “verhevenen”. De elite die zelf eigenlijk niets positiefs bijdraagt aan het land dat ze “besturen” of liever gezegd, helpen vernietigen.
  Wat “deskundigen” betreft heb ik nou nooit zo goed kunnen bevatten wat iemand nu precies tot “deskundige” maakt. Dat dan weer voornamelijk als ik hoor hoe die “deskundigen” zitten te oreren en je moet constateren dat er voornamelijk politiek correct geleuter uit hun mond komt.
  Ik zou menen dat de gemiddelde Jan Kwisperbiebel van drie hoog achter vaak meer deskundigheid (of gewoon gezond boerenverstand zo u wilt) in zijn kleine teen heeft, dan de meeste “deskundigen” op de beeldbuis denken te tonen.
  Wat vluchtelingen betreft wil ik niet zo ver gaan als men destijds in de nu zo geprezen USA ging over de indianen (de enige goede indiaan is een dode indiaan) maar zou ik het willen laten bij: de enige goed vluchteling en/of mohammeddaan, is er een die NIET naar de westerse wereld komt, maar gewoon fijn in zijn eigen omgeving blijft en daar de boel opbouwt (of afbreekt, dat maakt me ook niet uit), maar ons hier in ieder geval niet lastig valt met alleen zijn aanblik al.
  Als ik dan weer lees over een drama dat er weer een boot met “vluchtelingen” is gezonken, dan raakt me dat niet. Ik ken die mensen immers niet. Mijn enige reactie beperkt zich tot: dat zijn er dan weer zoveel minder die komen uitvreten en vernietigen.

  Like

 7. Vederso zegt:

  Er zijn ook Deense goedmenschen die eigenlijk vinden dat gewone mensen geen stem behoren te hebben in zoiets als het immigratievraagstuk. Michala Bendixen in de Guardian. Ik heb geprobeerd ook de reacties door te ploegen, maar dat lukt me tenslotte niet; ik wordt er een beetje duizelig van:

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/aug/03/denmark-refugees-immigrants-welcome-asylum

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s