“Creatieve oplossingen voor vluchtelingenwoningen”

Screenshot_7

Een woning in het oude GAK-pand in Amsterdam

Bejaardenhuizen, leegstaande kantoorpanden en voormalige kazernes ombouwen tot woningen voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Het zijn oplossingen waarmee de overheid probeert om de druk op overvolle asielzoekerscentra te verminderen. Er zijn nu te weinig van zulke woningen, waardoor de doorstroom vanuit de azc’s stokt.

Een andere mogelijkheid is om meerdere vluchtelingen in een eengezinswoning onder te brengen. Iedereen krijgt een kamer, de keuken en badkamer worden gedeeld. Zo kunnen er vier tot vijf mensen in één huis wonen.

Lees verder>>>
(h/t Wim Vreeswijk)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op “Creatieve oplossingen voor vluchtelingenwoningen”

 1. Marie zegt:

  Kan heel kort zijn; HEEL SNEL TERUG NAAR LAND VAN HERKOMST!!!

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  Ik moest acht jaar wachten op een huurwoning en dan heb ik het over 30 jaar geleden! Toen kwam ik na jaren, iedere week opnieuw vragen en vragen, eindelijk in aanmerking voor een twee kamer bovenwoning startersflatje, daar heb ik 14 jaar jaar moeten wachten voor ik in aanmerking kwam voor een fatsoenlijke woning. Voor mij geen kantoorruimte, voor mij geen recreatiewoning, want mocht niet! Deze mensen moeten terug, er is geen woonruimte, er is geen werk en het geld is op! En, ik wil al deze mensen hier gewoon niet; het klikt allemaal samen, maken er een teringzooi van en ik voel me als vrouw allang al niet meer veilig!

  Like

 3. rs zegt:

  “Een andere mogelijkheid is om meerdere vluchtelingen in een eengezinswoning onder te brengen. Iedereen krijgt een kamer, de keuken en badkamer worden gedeeld. Zo kunnen er vier tot vijf mensen in één huis wonen”………….
  ————————————————————————————————————————–

  Hier in het blok wonen 10 mensen uit een gezin als azielige vluchtelingen( Syriesche Koerden ). Dochter trouwde met een Syrier en maakt ook nog een broedsel en woont er gewoon bij in.
  Dus 12 personen. In een eengezinswoning.

  Wat is er op tegen de keuken en de badkamer te delen ?

  Hadden ze in de zandbak wel een toilet ? of een geheel ingerichte keuken?

  Like

 4. Driek zegt:

  De Telegraaf:

  Doorstroming in asielzoekerscentra loopt vast

  Door de aanhoudende instroom van vluchtelingen zitten de asielzoekerscentra in Nederland overvol.
  Dat meldt de NOS donderdag op basis van cijfers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Er wonen nu ongeveer 27.000 vluchtelingen in azc’s. Dat aantal is in 10 jaar niet zo hoog geweest.
  Volgens het COA komt dat onder meer omdat zeker de helft eigenlijk zou moeten doorstromen naar een eigen huis. Het gaat om mensen die een (tijdelijke) verblijfsvergunning hebben die nu plekken in de opvang bezet houden maar niet weg kunnen omdat er geen huizen voor hen beschikbaar zijn. De afgelopen vijf jaar is het aantal vluchtelingen dat recht heeft op een woning meer dan verdubbeld van 5300 in 2010 tot ruim 12.000 op dit moment.

  Like

 5. Thoth zegt:

  (..)Vluchtelingenwerk Nederland juicht de initiatieven in Katwijk en Amsterdam toe. “Het is goed om vluchtelingen tussen de mensen te laten wonen en niet apart in een leegstaand pand. Dan krijg je een soort nieuwe azc’s en dat willen we juist niet”, zegt woordvoerder Martijn van der Linden. (..)

  Laffe uitzuigers die op een subsidie van de belastingbetalers hun werk doen. Godverdomme…

  Like

  • Driek zegt:

   Thoth zegt: Laffe uitzuigers die op een subsidie van de belastingbetalers hun werk doen. Godverdomme…

   Beste Thoth, die woordvoerder Martijn van der Linden moeten ze straks, als ooit die tijd nog eens aanbreekt, doch waar ik mijn twijfel over heb, levenslang opsluiten, de klootzak. Die zitten daar lekker liefdadig te doen van belastinggeld. Nou, dat wordt leuk, vluchtelingen tussen de mensen laten wonen, ik kan ze niet meer zien. Die Martijn van der Linden moet zich een keertje laten nakijken, die man is niet goed snik. Ik vloek niet gauw, maar nu zit ik toch te vloeken achter mijn laptop, wat een lul de behanger.

   Like

 6. Avander zegt:

  Hoog opgeleid, hoe verzin je het. Voor hoe achterlijk wordt ik gehouden door Mijnheer en zijn trawanten bij de NOS?

  Like

 7. Jan zegt:

  Is dit niet wat? Zo vanaf het strand in een onderkomen. Locatie: IJmuiden en strand voor de deur:

  Like

 8. Dave zegt:

  Tuurlijk en ik als 24 jarige thuis-woner kan nog wel even wachten met het huis uit gaan, deze mensen hebben het zo slecht…..

  Like

 9. Cathja zegt:

  Ja, allemaal goed en wel, die tijdelijke oplossingen, maar soms bekruipt me het gevoel dat het tijdelijke verblijf omgezet gaat worden naar definitief, en dat betekent dat ze dan ook een ‘gewoon’ huis toegewezen zullen krijgen.
  Wat ik ook vreemd vind in de berichtgeving, is dat er mensen tussen de asielzoekers zitten die ‘hoog opgeleid’ zijn. Hoe weet men in een AZC dat iemand ‘hoog opgeleid’ is als ze geen diploma’s kunnen tonen, en vaak liegen over afkomst en leeftijd, en zelfs over de reden van hun vlucht? Met zóveel werkloze Nederlanders is het toch niet wenselijk dat deze ‘hoogopgeleiden’ ingezet worden in onze samenleving?

  Altijd maar dat voortrekken van die vreemden! Het begint me mateloos te irriteren! “Eigen volk eerst”, maar dat mag niet meer worden gezegd. Tegenwoordig is het eerder: “de immigrant krijgt voorrang bij het toewijzen van een woning” (en t.z.t. ook van werk?).

  Ik kan zo langzamerhand het woord ‘asielzoeker’ of ‘immigrant’ niet meer horen!

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Hoe bitter dat onze overheid niet meer bezig is met de huisvesting van autochtonen. Huisvesting van Nederlanders. Onze doorstroming naar een woning.
  Het totale woningbezit is overgedragen aan een zieke bende van graaiers, die alleen de opbrengst van de maximale huurprijs nastreven. Verder niets.
  Tientallen bekende PvdA -ers graaien zich hier suf en men gebruikt de tsunami van kanslozen om de woningnood op peil te houden.
  Wie werkt, wordt uitgemolken, wie niet werkt krijgt net zo veel toeslagen, dat hij/zij er lekker van rond kan komen.
  Nog een tweedeling in onze maatschappij: mensen die een huurhuis krijgen toegewezen en mensen, die een plek op een wachtlijst krijgen toegewezen.

  Like

 11. tjonge zegt:

  “We willen voorkomen dat andere mensen met een urgentieverklaring geen woning meer krijgen omdat vrijgekomen huizen naar vluchtelingen gaan.”
  .
  tis maar dat u het weet, zonder urgentieverklaring kan u als autochtoon fijn dood vallen om een sociaal huisje te krijgen…

  Like

 12. Joannes den Hollander zegt:

  Als het aan mij lag kregen ze niets. Hooguit werden ze allemaal aan elkaar geketend, in een vrachtvliegtuig gepropt en een enkele reis naar de heimat. Uiteraard met terugwerkende kracht vanaf 1967. Dat was zo’n beetje het jaar dat den Uyl de “gastarbeiders” begon binnen te loodsen.

  Like

 13. glockie17c zegt:

  Krijg je toch de hik van …….
  Menig student in Nederland heeft het veel slechter.
  De dames staan met een tevreden glimlach en hun gouden ringen aan alles netjes te bekijken of het wel aan alle wensen voldoet ……….
  Nederland is echt de weg kwijt …….

  Like

 14. Theresa Geissler zegt:

  Het zal wel ‘gezeur’ zijn, maar met de oplossingen die ze nú opeens aandragen voor asielzoekers zouden talloze autochtone woningzoekenden eveneens geweldig geholpen geweest zijn!
  Voor hèn werden die niet bedacht, maar nu we zo nodig iedere dag wagonladingen ‘vluchtelingen’ moeten toelaten……
  Conclusie: Er zou geen woningnood hoeven zijn, of in ieder geval veel minder, àls de grenzen eens dicht zouden gaan en àls de overheid haar creativiteit eens meer ten bate van het éigen volk zou aanwenden! Goed, dat we het weten!

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Sterker nog, zouden talloze autochtonen jaren en jaren geleden al geweldig geholpen zijn, maar voor ons zat de deur op slot! Acht jaar heb ik op mijn eerste woning moeten wachten; een startersflatje. Daar op het laatste 4,5 jaar lang last gehad van een schizofreen die ik beneden me kreeg; geen hond die mij hielp. Na vele slapeloze nachten en 4,5 jaar: strijd, strijd en nog eens strijd, want er is helemaal niemand die naar jou omkijkt, na 14 jaar een ander huis… Krijg ik daar GVD!!! zo’n kut-Marokkaan naast me. Enfin, om een lang verhaal kort te maken; ik ben niet de enige die om die reden verhuisd is. Dus al met al voor de Nederlander kan niks, niets, nakkes, nada! Maar voor alles wat hier als Sinterklaas binnengehaald wordt, is niet teveel en wij maar betalen… God…[zware censuur], wat ben ik zat!!!

   Like

 15. delamontagne zegt:

  .Quote”…………..
  In Amsterdam worden daarom sinds kort 26 alleenstaande minderjarige vluchtelingen in een voormalig kantoor gehuisvest.! ! ! ! …..
  ////////////
  VLUCHTELINGEN ???????????
  Waarvoor zijn deze “kindertjes” dan gevlucht. ?
  Werden ze vervolgd door ,t regiem in hun land van oorsprong ? vanwege hun
  geloof ? Waren ze in het cachot geworpen omdat ze de president beledigd hadden, of gemarteld vanwege een onwelgevallig artikeltje in een “schoolkrantje”.
  Hoeveel NL-ers geloven in al die “bullshit”, all dat gewauwel over vluchtelingen.
  Ik wil het niet bagatelliseren en er zitten ongetwijfeld echte VLUCHTELINGEN tussen, maar 99,9 % komt voor de welvaart.
  Ik heb ,t hele NOS-artikel niet gelezen, bij ,t zien van de foto,s alleen al werd ik pissig, en de dag is pas half om.\
  Hier een fotootje van een van hun vroegere woonplaats.
  Nee, ik geloof niet dat er “Bruynzeel-keuken-kastjes” in die hutten zitten.

  Like

 16. delamontagne zegt:

  SPOTPRENT: uit de krant;
  Een echt arme asieligzoekster: “help me toch a.u.b.”
  Reactie Francaise:'” …………geeft een strip pillen”[ “de PIL”, zoals ze in NL zeggen ]

  Like

 17. De doodstraf moet weer worden ingevoerd voor landverraders en hulp aan indringers, zit ik hier nu schuimbekkend te tiepen. Maar ik geloof er niet meer in. De enige redding is er te verwachten van een bataljon Breivinken. Maar ja, mag zelfs niet over gedacht worden?

  Like

 18. Tempelier zegt:

  Ook sommige mensen die op straat komen te staan met kinderen krijgen soms een urgentie.
  Dus beste Nederlanders u mag dood vallen !

  Like

 19. En zo worden vergrijzende (rust)gebieden in het oosten en noorden van Nederland weer overbevolkte (herrie) gebieden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s