Het valt helemaal niet mee met uitkeringen aan ‘buitenlanders’

Screenshot_10

(Door: Fleuriëtte van de Velde)

CBS-cijfers suggereren dat ‘slechts’ zo’n 11.000 Marokkanen en 11.000 Turken een bijstandsuitkering krijgen. Maar tel je de Marokkanen en Turken mee die ook de Nederlandse nationaliteit hebben, dan is het beeld heel anders.

‘Zeven van de tien Somaliërs in de bijstand,’ luidde de kop boven een persbericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op 30 juli. Het bureau had onderzoek gedaan naar bijstandsuitkeringen ‘op basis van nationaliteit’. Niet alleen veel Somaliërs, ook ruim de helft van de Syriërs, Irakezen en Eritreeërs zit in de bijstand. Het gaat vooral om voormalige asielzoekers.

Het CBS leek er ook van te schrikken. Want daarna volgde snel de relativerende opmerking dat eind 2014 in totaal 481.000 mensen een bijstandsuitkering hadden en dat de ‘overgrote meerderheid’ Nederlanders van 18 jaar en ouder zijn, namelijk 400.000.

Oftewel 83%. Bijstandsuitkeringen, zo was de boodschap, gaan vooral naar Nederlanders en niet naar buitenlanders.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het valt helemaal niet mee met uitkeringen aan ‘buitenlanders’

 1. tjonge zegt:

  had deze reactie geplaatst voor ik weer eens een ban kreeg op else4, want gummen, daar zijn ze erg goed in bij else4.
  .
  lang verhaal kort, cbs verkondigt bewust leugens en manipuleert !
  .
  wisten we dat eigenlijk niet allang ?
  .
  en kort samengevat, grof gezegd zit de niet-westerse allochtoon 10x zo veel in de bijstand tov de autochtoon.
  .
  nu nog de cijfers van alle toeslagen-fraude, wia uitkeringen, uitkeringen die naar dode mensen in het buitenland gaan, asielzoekers die gratis zorg en tandverzorging krijgen, 200.000 wanbetalers zorgverzekering enz, enz.
  .
  dan weet u tenminste waar uw belastingcentjes heen gaan.
  .
  gelukkig komen er ook nog eens steeds meer “vluchtelingen” in nederland binnen elke dag.
  .
  het kan niet op !

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Ik kreeg een ban toen ik ietjes-pietsjes te anti-EU was, maar dit was een keurig nette reactie…, toen ben ik gestopt met reageren en lezen. Alleen de artikels die onze Bron halen, wil ik nog wel eens lezen en laat dan mijn meestal toch keurige reacties (toch, Bron?) gewoon hier achter. Hier word je tenminste niet bij het minst of geringste “weggejorist”.

   Like

 2. Thoth zegt:

  (..)Alle kansen
  Van de 494.500 personen die in mei 2015 een bijstands­uitkering kregen, is bijna de helft (243.000) een niet-westerse allochtoon. Zij doen een disproportioneel beroep op de bijstand, waarvoor de totale kosten in 2014 bijna 6 miljard euro bedroegen, blijkt uit eerdere CBS-publicaties. Ze maken 12 procent uit van de bevolking, maar vormen 45 procent van alle bijstandsontvangers. Autochtonen zijn goed voor 44 procent van de bijstandsuitkeringen.(..)

  Bijna de helft voert niets uit en dat is ook wat je in het straatbeeld ziet. Daarom zeg ik, de islam uit Nederland en Europa en voorts, wanneer een man of vrouw meer dan 3 jaar een bijstandsuitkering ontvangen, dan moeten worden teruggestuurd waar ze vandaan kwamen.

  Like

 3. Scheerzeep NU zegt:

  Dit creatief cijferwerk van het CBS is misleidend.
  Wie is Nederlander?
  De Chinees? Als ik mijn gesprek met de Chinees heb beëindigd praat hij chinees. De Turk praat turks, de Marokkaan arabisch en zovele anderen die eerder niet-Nederlander zijn dan Nederlander. Deze ‘op-de-tweede-plaats Nederlanders’ zijn totaal iets anders dan de verzuiling van vroeger, waar na een gesprek tussen een Katholiek en een Liberaal zij beide nederlands spraken en niet katholiek of liberaal. Deze bevolkingsgroepen hielden tesamen het dak boven Nederland op.
  Tegenwoordig kunnen allerhande ‘op-de-tweede-plaats Nederlanders’ hun eigen broek niet eens ophouden. Zelfs voor hun verstandhouding met de Nederlandse regering hebben zij bv. het CMO nodig. Na veertig jaar is integratie niet vanzelfsprekend, want communicatie is niet eenvoudig als de Nederlandse taal niet je moerstaal is.
  Het is irritatie wekkend dat derde-generatie allochtonen slecht nederlands spreken. Hier in Oost-Groningen is er eveneens Onderwijs Achterstandenbeleid, wat zich o.a. richt op taalachterstand bij jonge leerlingen op de basisscholen die thuis veel dialect horen spreken door hun ouders en grootouders. Maar in deze regio spreekt iedereen dialect en begrijpen de mensen elkaar, ook als je het nederlands niet goed beheerst.
  De allochtoon heeft een groter probleem als hij niet zelf de taalachterstand inloopt.

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Opnieuw meer dubbele nationaliteiten

  Het aantal Nederlanders met een dubbele nationaliteit was begin vorig jaar 1,3 miljoen. Dat is 3 procent meer dan begin 2013, meldt het CBS. De stijging wijkt niet af van voorgaande jaren.

  Laatste keer

  Het is de laatste keer dat die gegevens beschikbaar komen. Vroeger werd bij een geboorte automatisch genoteerd of een kind naast de Nederlandse ook een andere nationaliteit had. Na kritiek vanuit de samenleving besloot het kabinet tot een andere aanpak. Sinds 2014 houdt het bevolkingsregister alleen bij wie in Nederland wordt geboren. Een tweede nationaliteit wordt niet langer vermeld.
  http://nos.nl/artikel/2050247-opnieuw-meer-dubbele-nationaliteiten.html

  Gegevens die tot onwelgevallige (…) conclusies kunnen leiden, schaf je af.

  Like

  • Jean zegt:

   Wij zullen het wel bijhouden en vermelden, we weten dat het fokpercentage heeeeel hoog ligt bij die primitieve vuiligheid en bij Europeanen zeer laag ligt, dus….

   Like

 5. koddebeier zegt:

  2x raden welke gekken dit allemaal betalen !!!

  Like

 6. boorzalf zegt:

  83% gaat naar buitenlanders, cbs toch, omgekocht?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s