NAVO-propaganda: “Stop de Russische ´expansie´!”

Screenshot_10

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “Oxymoron”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, NAVO, propaganda, Rusland. Bookmark de permalink .

56 reacties op NAVO-propaganda: “Stop de Russische ´expansie´!”

 1. joopklepzeiker zegt:

  Strategic Culture Foundation: President Obama vernietigt Europa
  Xander 08-08-2015 15:46- in Economie, EU, Iran / Syrië, Islam & Terreur, NWO-Complot, Rusland, VS

  Obama welbewust verantwoordelijk voor toestroom miljoenen moslim vluchtelingen – Ex hoofd Oostenrijkse veiligheidsdienst: ‘VS voert financiële oorlog tegen Rusland en Europa’

  ‘Mijn werk zit erop.’

  Analist en auteur Eric Zuesse van de onafhankelijke Strategic Culture Foundation constateert waar wij al in 2008 voor waarschuwden, namelijk dat de Amerikaanse president Barack Obama door het destabiliseren van het Midden Oosten en Rusland een crisis zou gaan veroorzaken waarbij hij Europa zonder aarzeling zal opofferen. Triest genoeg wordt Obama nog altijd blindelings verafgood door de Europese media, politici en de meeste, doorgaans naïeve Europese burgers. Als dit niet snel verandert dan is onze ondergang nauwelijks meer te voorkomen.

  Destabilisering en chaos

  ‘In Libië, Syrië, Oekraïne en andere landen aan de rand van Europa volgt Obama een beleid van destabilisering en zelfs bombardementen en andere militaire hulp, waardoor miljoenen vluchtelingen naar Europa worden gedreven, en als gevolg van de daaruit volgende politieke destabilisering niet alleen naar de periferie, maar naar heel Europa, zelfs naar het noorden.’

  Shamus Cooke (Off-Guardian.org) schrijft dat Obama met zijn besluit om de Turken hun zin te geven en een no-fly zone boven Syrië in te stellen, en de luchtmacht zelfs toestemming te geven voor bombardementen op het Syrische leger, ‘Syrië in een nieuw Libië’ verandert. De Amerikaans-Turkse no-flyzone wordt misleidend een ‘anti-ISIS’ veilige haven genoemd, maar in werkelijkheid zou de naam ‘anti-Koerdische en anti-Syrische zone’ moeten heten.

  Onder president Assad was Syrië een kalm land waar behoorlijke religieuze vrijheid heerste. De door Obama gesteunde oppositie bestaat echter uit radicale islamisten, die net als in Libië totale chaos veroorzaken en overal waar ze komen dood en verderf zaaien onder christenen en ‘verkeerde’ moslims.

  ‘Obama’s belangrijkste doel is het verslaan van Rusland’

  Volgens de fameuze Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh waren Obama’s bombardementen op Libië bedoeld om het giftige saringas van Gadaffi naar Al-Nusra/-Al-Qaeda in Syrië te brengen, zodat Assad kon worden beschuldigd van het inzetten van chemische wapens. Zowel Gadaffi –die de NAVO welbewust liet vermoorden- als Assad waren bondgenoten van Rusland. Vooral Assad is belangrijk, omdat Syrië een doorvoerroute is voor Russisch gas, en niet voor gas uit Qatar, dat juist een grote bedreiging voor Moskou’s monopolie op de Europese energiemarkt vormt.

  Zuesse: ‘Obama’s eerste doel in internationale betrekkingen en in heel zijn militaire beleid is het verslaan van Rusland, om daar een regime verandering te bewerkstelligen waardoor Rusland een deel van het Amerikaanse imperium wordt, en niet langer het belangrijkste land dat zich verzet tegen de controle van Washington.’

  Miljoenen vluchtelingen naar Europa na NAVO aanval op Libië

  Kort voor de VS/NAVO bombardementen was Libië een stabiel en welvarend land met een goed functionerend sociaal systeem dat zelfs aan de allerarmsten medische zorg bood. Na de gewelddadige ‘bevrijding’ door de NAVO werd het land overgeleverd aan islamistische terreurgroepen, daalde het gemiddelde inkomen van de Libiër met meer dan 50% en stortte de vooral op olieproductie gebaseerde industrie grotendeels in elkaar.

  Daardoor werd Libië ‘Europa’s grote probleem, want miljoenen Libiërs ontvluchten de chaos daar. Sommigen steken met succes de Middellandse Zee over en komen in vluchtelingenkampen in Zuid Italië terecht; anderen ontsnappen naar andere landen in Europa.’

  Strijd tegen ISIS is voor de show

  Na Libië is Syrië het volgende land dat wordt vernietigd, zodat de Amerikanen weer een stap dichter bij het grote doel komen: het verslaan en veroveren van Rusland. Ook Zuesse concludeert wat wij eveneens al jaren berichten, namelijk dat de strijd tegen ISIS slechts ‘voor de show’ is, ‘PR, propaganda’. Terwijl het publiek wil dat ISIS wordt verslagen, gebruikt de Amerikaanse elite ISIS juist om hun eigen imperium verder te vergroten.

  Oekraïne het volgende slachtoffer

  Ook Oekraïne werd slachtoffer van het nimmer verzadigde imperialisme van Washington. De democratisch gekozen neutrale president Viktor Yanukovych werd met behulp van neonazistische groepen op gewelddadige wijze afgezet. De CIA hielp vervolgens een extreem anti-Russisch fascistisch regime in het zadel.

  Net als Libië en Syrië was ook Oekraïne een vredig land voordat de VS besloot om er een staatsgreep te veroorzaken, en zijn eigen radicale stromannen aan de macht te helpen die vervolgens etnische zuiveringen begonnen uit te voeren. Zowel het afzetten van Gadaffi, Assad als Yanukovych was maar op één ding gericht: het ondermijnen en uiteindelijk verslaan van Rusland.

  Welbewuste verwoesting Europese economie

  ‘Het feit dat heel Europa deel heeft aan de verwoestingen die Obama en andere Amerikaanse imperialisten opleggen is nauwelijks een zorg voor de machten in Washington. Als het ze al iets uitmaakt dan is dat wellicht een ander afschuwelijk aspect van deze bredere operatie: door het verzwakken van de landen in Europa, en niet enkel die in het Midden Oosten, zal Amerika door Obama’s oorlog tegen Rusland, en na alle chaos en vernietiging die het veroorzaakt, als laatste overeind blijven.’

  ‘Het feit dat de economische sancties tegen Rusland de economieën van Europa enorme schade toebrengen is in termen van de Amerikaanse internationale strategie dan ook iets goeds, en niet verkeerds,’ besluit Zuesse. ‘Je kunt ieder spel op twee manieren winnen: de ene is door je eigen prestaties te verbeteren; de andere is door de prestaties van al je tegenspelers te verzwakken. De VS vertrouwt nu vrijwel uitsluitend op deze tweede strategie.’ (1)

  ‘VS voert financiële oorlog tegen Rusland en Europa’

  Gert R. Polli, van 2002 tot 2008 hoofd van de Oostenrijkse veiligheidsdienst, constateert hetzelfde. Volgens hem voert de VS met behulp van de dollar ook een ‘financiële oorlog tegen Rusland en Europa’. Europese bedrijven en zelfs centrale banken (o.a. Deutsche Bank) die nog steeds zaken doen met Rusland en Russische burgers worden regelmatig beschuldigd van het schenden van de sancties tegen Rusland, waardoor de Amerikanen met juridische vervolging dreigen en draconische financiële tegenmaatregelen opleggen.

  Hoewel alle betroffen Europese financiële instellingen volledige medewerking met de Amerikaanse autoriteiten hebben toegezegd, worden ze toch getroffen. Hierdoor begint ook in de Europese politiek het besef door te dringen dat de VS ‘jacht maakt op Europese instituten om bepaalde buitenland-politieke doelen te ondersteunen, en tegelijkertijd door gevoelige (geld)straffen een kapitaalverschuiving ten laste van de Europeanen te veroorzaken.’ Zo moet bijvoorbeeld de Duitse Commerzbank een boete van $ 1,45 miljard betalen, wat de operationele winst van de bank feitelijk halveert.

  ‘Amerikaanse rooftocht zal doorgaan’

  ‘De financiële toezichthouders in de VS beroepen zich voor hun opsporingsmandaat op het feit dat de Amerikaanse dollar voor manipulatie wordt gebruikt,’ aldus Polli. Ook het Amerikaanse ministerie van Justitie doet dit. ‘We moeten er daarom op rekenen dat de op veel plaatsen zo kenmerkende rooftocht van de Amerikaanse autoriteiten tegen niet-Amerikaanse ondernemingen en instituten (onder het mom van de sancties tegen Rusland) doorgaat.’ (2)

  Hoeveel informatie en bewijs hebben de goedgelovige Europeanen nog nodig om te realiseren dat anno 2015 niet Moskou, maar Washington onze vijand is?

  Xander

  (1) Strategic Culture (via Zero Hedge)
  (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/Strategic-Culture-Foundation-President-Obama-vernietigt-Europa

  Like

  • Jean zegt:

   Voor alle duidelijkheid, voor die zwarte moslim in dat witte huis is er enkel enorme walging en ik hoop dat hij weldra zijn verdiende straf zal krijgen incl. die kotsmisselijke cerry en co.
   Hopelijk komt dat clintonmonster nooit aan de macht want dat is nog een groter drama die heeft het bewezen toen haar vent president was, toen hij de woorden sprak “I have never sexe with that woman” terwijl de juffrouw onder het bureau met zijn speelgoed aan ’t spelen was, elke vrouw met nog maar 1% zelfrespect had zo een vent dadelijk de achterdeur gewezen maar die postjesjaagster niet “”omdat postjes belangrijker zijn dan een zuiver geweten en zelfrespect””, het steeds weerkerend beeld van vuile smerige onbetrouwbare politiekers.
   “De postjes en de poen daar is het ze enkel en alleen om te doen”, een extra reden om ze asap politiek uit te schakelen willen we nog enige toekomst, welvaart, veiligheid en leefbaarheid nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen.

   Like

  • Jaantje zegt:

   ‘Amerikaanse rooftocht zal doorgaan’ met behulp van Ali Baba en zijn veertig rovers.
   En onze regering wil graag een graantje meepikken dom want zij zullen een lege trog aantreffen doch wel de rekening gepresenteerd krijgen.

   Like

   • Antonius Beumers zegt:

    De Russische rooftocht kent het zelfde verhaal van landje pik. Russiche soldaten en Russisch materieel worden ingezet om de Krim(Oekraine) in bezit te houden en de Oost Oekraine verder te bezetten. Wie stopt hen? Bewijs materiaal is er genoeg te leveren.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Anonius Beumers, 16.41u.: Daar kijkt Jaantje -en nog enkelen hier mèt haar- dus anders tegenaan:
    Het is Poetin óf Obama: Een middenweg bestaat er in hun belevingswereld niet.
    Obama is out of the question, omdat we hem ernstig verdenken van moslim-sympathieën-of-nog-erger dús zijn het Rusland en Poetin, die geen kwaad kunnen doen.
    Ligt in werkelijkheid wel wat gecompliceerder, máár dat is het ‘m nu juist, ziet U: Dat dat zoveel gecompliceerder ligt:
    Zwart-wit denken is zoveel overzichtelijker!

    Like

 2. Jade zegt:

  Wanneer neemt de eu Volgograd in? Wat zijn de plannen? Iemand?

  Like

  • Antonius Beumers zegt:

   Ken je de geschiedenis van Rusland?. Haar cultuur?Haar politiek bedrijven? Democratie? Dictatuur? Ik had wel andere reacties verwacht. Hopenlijk wordt het na 5 jaar in Rusland beter en kunnen de Russen ook aansluiten bij de Eu.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Kijk: Even afgezien van dat aansluiten bij de EU: Wat U in uw eerste zinnen naar voren brengt probeer ik sommigen hier al geruime tijd, keer op keer, duidelijk te maken!
    Ze denken waarachtig, dat het tegenwoordige Rusland met het westen te vergelijken valt! Niets is minder waar: De geschiedenis bepaalt alles!

    Like

   • Theodoor zegt:

    Ik heb een vraagje aan u; Wat heeft de NAVO in de Oekraïne te zoeken en waarom zitten er nu al Amerikaanse bedrijven in de Oekraïne na de de laatste staatsgreep onder leiding van de VS.
    Misschien weet u iets meer over het uit de lucht schieten van Maleisië Air?

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Dan zal je de geschiedenis eerst eens goed moeten bestuderen.

    En die is heel anders dan wat je geïndoctrineerd is .

    Like

   • Jaantje zegt:

    Theresa die derde weg kunt u die even uitleggen zonder in de wensdroom te vervallen?
    Ben benieuwd naar u visie daaromtrent
    En het spijt mij u te moeten teleurstellen ik kies geen Obama en geen Poetin maar dat heb ik u al eens eerder gezegd.
    Nog steeds zuur vanwege draaikont?

    Like

   • Jade zegt:

    I`m sorry, ik denk dat Rusland veel beter af is met het BRICS gebeuren…
    De eu in deze vorm moeten we vanaf…

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Iedereen die,”met de kennis van nu”,vrijwillig in de Eu stapt is rijp voor de psychiater!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Jaantje, 9 Augustus, 22.40u: Wat voor wensdroom? En zuur…..Nou, misschien wel:
    Als je nu toch zelf beweert, niet te kiezen -nieuw voor me, maar ja…..- waarom noem je me dan zo?
    Dat blijft inderdaad nogal hangen, ja: Zelf zou ik me wel -tig keer bedenken, eer ik iemand zo zou noemen: Eenieder zijn eigen beweegredenen.

    Like

   • Antonius, is het zo’n voordeel dan om bij de EUSSR aangesloten te zijn.Rusland doet het beter als BRICS aangeslotene.

    Like

 3. Benesha zegt:

  We leven in een Orwelliaanse maatschappij waarin alles omgedraaid wordt en waar diegenen die agressor worden genoemd meer onze vrienden zijn dan onze ‘leiders’ en legers.

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Duidelijk. En nóg trapt dom volk er in.

  Like

 5. Oxymoron zegt:

  Kennedy’s Speech Against Secret Societies

  Like

  • Oxymoron zegt:

   De Amerikaanse politie en bewakingsstaat is de tegenhanger van de Russische Federatie. Over dit onderwerp, een waarschuwing tegen totalitaire regiems werd al een boek geschreven en in 1948 gepubliceerd door George Orwell’s “1984”. Langzaam, maar gestaag tot wasdom gekomen is de Amerikaanse ‘democratie’ getransformeerd naar een bijna volledige dictatuur naar de wens van de Amerikaanse oligarchen.

   Echter, als een argeloze kikker die werkeloos in een pan water op het vuur zit te wachten, blijken er té veel Amerikanen die nog steeds niet op de hoogte zijn van het langzame naar kook-temperatuur gebrachte pan met water. Een te grote overheid welke een ding voor ogen heeft om de Amerikaanse burgers van hun grondwettelijke vrijheden te beroven. Dit is niet echt Amerikaans of Russisch, zoals vroeger de DDR in 1989 op werd geheven zo is de EU al lang bezig door op de zelfde leest geschoeide manier van politieke beleidsvorming te maken.

   Op allerlei blogs en alternatieve nieuws sites is toch duidelijk te lezen waarheen de politieke leiders naar toe willen gaan het is toch al lang geen geheim meer wat de bedoeling is welke hier achter steekt. Herinner alleen de politieke moord op John F Kennedy 22 november 1963 en de Nederlandse tegenhanger van de politieke moord op Pim Fortuyn 6 mei 2002, dit zijn duidelijke tekenen aan de wand dat ‘democratieën’ geen echte democratieën meer zijn en langzaam stapje voor stapje, geleidelijk om worden gevormd naar uiteindelijk beoogde dictaturen. Deze moorden werden werden gepleegd om dat de gedode politici m.i. het tot op het bot corrupte bedrijfsleven in de weg stonden.

   Moord is verboden, daarom worden moordenaars gestraft tenzij ze het in grote getale doen op het commando van trompetgeschal.

   Like

 6. Antonius Beumers zegt:

  Wij zijn in Letland zeer tervreden over de steun van de VS aan de Baltische Staten. De Baltische staten worden nog steeds zwaar bedreigt door de Russen. Nog steeds is een deel van Letland bezet(Abrene). Ook is Estland een deel kwijt(Pecory in het zuiden en en deel rond en ten no van Narva. Estland wil geen vredesverdrag met Rusland tekenen. De landje pik dictator is overal bezig en gebruikt zijn tentacels voor gebiedsverovering.De Russen voeren via de media en via internet een betaalde oorlog om de omliggende landen bewust te stabiliseren. In 1938 deed Hitler dat ook . Zal de historie zich herhalen?.Nederland wees op uw hoede en ook waakzamer. Geef reactie

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Je moet dan ook geen verdragen schenden !

   Wat de Nato bij herhaling doet .

   Like

   • Antonius Beumers zegt:

    Rectificatie- bewust te de-stabiliseren
    De Baltische Staten waren tot eind 1991verplicht leverancier van voedsel en textiel enz voor Moskou. De Letten gingen met de trein en bus naar Estland om vlees te kopen. het Letse vlees was in Letland niet te verkrijgen. De bevolking was ten einde raad en stond in slangen voor de lege winkels .Ze snakten naar vrijheid. In Nov 1991 verzette de bevolking en de politiek zich tegen de Russische overheersers en uitbuiting. En met succes. Rusland was bankroet en andere Oost- blok Staten kwamen onder het juk vandaan. De landen werden daarna democratisch bestuurt en kon men op meerdere partijen stemmen.. De Russische expansie is nu nog voelbaar in Wit-Rusland-Oekraine -Moldavie-Armenie-Transnistrie. De Nato zorgt ,daar waar ze in haar invloedsfeer ligt,voor rust en veiligheid. Rusland schendt ook nu vele verdragen. Uiteraard zeg je dat het niet mag. Als Rusland kenner,hoe kun je de verdragschending omschrijven. Ik zou dat antwoord van Rusland willen zien, rijmt dat met Kalininggrad,Estland,Letland,Oekraine,Georgie? De landje pik dictator bedreigt vele landen. Het wordt tijd dat de Navo,zijn kracht toont, herhaaldelijk oefent en zich zichtbaar houd in het paraat zijn.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dan nog blijft het voor mij een raadsel waarom het overgrote merendeel van de Tsjechen achter Poetin staat en niet achter de NAVO. Of hebben die Tsjechen ook geen recht van spreken wellicht??

    Webmaster

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @E.J. Bron, 22.21u.: Nou, E.J., zonder te pretenderen, daar een pasklaar antwoord op te hebben kan ik me daar, eerlijk gezegd, wel iets bij voorstellen:
    Volgens mij heeft dat dan, gedeeltelijk althans, te maken met de meer Oost-Europese kijk op de dingen, die hen Poetin’s handel- en werkwijze tóch weer anders doet zien, en -wie weet- beter begrijpen en, zo je wilt, waarderen, dan in het westen van Europa het geval is.
    Natúúrlijk hebben de Tsjechen recht van spreken, maar juist daarom moet je rekening houden met de mogelijkheid, dat zij een eigen kijk op de dingen hebben, die misschien wel meer de Russische kijk benadert dan de West-Europese kijk.
    Zeker dekt dat de lading niet volledig, maar het zóu toch kunnen meespelen.

    Like

  • Oxymoron zegt:

   Patronen van Bedrog – Willem Middelkoop

   Wat heden plaats vind in Europa is theaterpolitiek.
   Baltische staten, Estland heeft ca. 150 km grens over land en de rest is een groot meer en daar achter ligt een groot moeras gebied.
   Dus al die tanks staan daar voor de show.
   Letland het zelfde verhaal.
   Litouwen grenst aan Wit Rusland en dat is geen mini staat.
   Polen grenst aan Wit Rusland, enclave Kaliningrad en Oekraïne.
   Slowakije, Hongarije grenst aan Oekraïne en Roemenië en Bulgarije aan de zwarte zee.
   Alleen Finland geen NATO grenst aan Rusland.
   Dit houd feitelijk in dat Rusland rustig afwacht wat de NATO/VS aan het doen zijn.
   Rusland heeft al een aantal malen zeer duidelijk laten weten dat elke militaire aanval op Rusland atomair beantwoord word zowel EU als VS.

   Wat VS heden uitvoert is niet Rusland bedreigen maar de EU bezetten om te voorkomen dat EU zich aansluit bij de BRICS landen.
   Vele EU staten zijn niet bereid om een oorlog tegen Rusland te beginnen.
   En dat laten de diverse leiders dan ook weten aan VS.
   En de media retoriek dat Rusland de agressor is geloofd inmiddels niemand meer en ik lach mij soms een krul in mijn lijf wat voor onzin er geschreven word.
   Zoals Volkskrant, Sancties tegen Rusland zijn een groot succes.
   Terwijl ter gelijke tijd elders staat geschreven dat de EU economie zwaar te lijden heeft van de Sancties naar Rusland, even 2 mega orders mislopen van totaal 1000 miljard.

   Like

 7. pieter zegt:

  als ze ballen in dr broek hebben, staan Van Baal en Verhofstad komende week op t rode plein in Moskou te hitsen…
  maar dat zal wel niet gebeuren, schat ik zo in

  Like

 8. Oxymoron zegt:

  Rusland en NAVO aan het schaken met kernwapens
  kernrampeuropapoetin.jpgDe afgelopen maanden zijn Rusland en de NAVO de lengte van hun nucleaire piemel aan het laten zien. Rusland heeft begin deze week een spontane militaire oefening verricht, waarbij kernwapens gericht zijn op NAVO-doelen. Eerder gaf Poetin toe overwogen te hebben zijn kernwapens op scherp te zetten vanwege de annexatie van de Krim. En ook in de internationale wateren rond de Noordpool heeft Poetin een droogneuk-oefening met nucleair speelgoed gehouden de afgelopen tijd. De NAVO op haar beurt heeft stoer lopen doen met enorme militaire oefeningen in de Zwarte Zee en in Noorwegen. Rob van Wijk noemt in zijn column in Trouw nog wat voorbeelden. Lekker destabiliserend roeren in de Koude Oorlog-pan van Oost-Europa, met als huidige inzet de Oekraïne. U weet wel, de/het/een Oekraïne dat Hans van Baalen (VVD) alvast prematuur voor de EU claimde met zijn ‘we have won’, wat hij deed op mandaat van God. Jup. In de Europese Federale Fantasie van Van Baalen (e.a.) wordt de Oekraïne een oostelijke vazalstaat, in de realpolitik van Poetin niet. En dat verschil van mening leidt tot een steeds penibelere situatie. Met name in de Oekraïne, hoewel niemand daar door alle propaganda nog het bloederige horrorbos ziet. Zal Van Baalen nog vaak aan zijn historisch Maidan-blunderwoorden denken straks, als Europa veranderd is in een post-apocalyptische Mad Max-woestijn dankzij escalerende spanningen tussen een dictatoriale Poetin, dwangneurotische spierballentaal van de NAVO en die slappe zakken die voor Europese leiders door moeten gaan? Ons denkt van niet. Leiders, hoe slap hun testikeltas ook is, weten zichzelf meestal uitermate goed te redden van de oorlogen die ze zelf gecreëerd hebben. Het is om mannen als Hans van Baalen dat wij zenuwachtig worden van dit nucleaire schaakspel.

  Johnny Quid

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Er is een plan om een pijplijn aan te leggen van Rusland naar noord Duitsland door de Baltic regio , na het Ukraine debacle is dat een alternatief geworden voor Rusland.

  Maar niet voor de Nato en de USA .

  Like

  • Antonius Beumers zegt:

   Er komt geen Russische gaspijpleiding door de Batische regio.Buiten de territotale-wateren om zal deze mogelijk wel aangelegd kunnen worden. Veel geld ontbreekt nu voor de aanleg. Rusland kan dat niet betalen. Letland en Litauen importeren 4% Russisch gas.
   Dat wordt afgebouwd en in Riga wordt nu veel Noors gas met schepen aangevoerd en in depo gesteld om te transporteren naar de consument. In Riga en een smalle corridor met kleine aftakkingen is gas te verkrijgen . De huishoudingen in Letland stoken voornamenlijk op hout en electra.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Man lul niet uit je nek !
    Ga eerst eens correcte info verzamelen dan wat lezen en indien mogelijk een logische conclusie trekken .,

    Hij ligt er al

    https://en.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream

    It has an annual capacity of 55 billion cubic metres (1.9 trillion cubic feet), but its capacity is planned to be doubled to 110 billion cubic metres (3.9 trillion cubic feet) by 2019, by laying two additional lines.[6] Due to EU restrictions on Gazprom, only 22.5 billion cubic metres (790 billion cubic feet) of its capacity is actually used.[7]

    https://en.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream_AG

    Shareholders

    The shareholders of Nord Stream AG are:[1][2]

    Gazprom – 51%
    Wintershall – 15.5%
    E.ON Ruhrgas – 15.5%
    N.V. Nederlandse Gasunie – 9%
    GDF Suez – 9%

    On 1 March 2010, French energy company GDF Suez signed with Gazprom a memorandum of understanding to acquire 9% stake in the project. Accordingly, the stakes of Wintershall and E.ON Ruhrgas fell by 4.5% to 15.5%.[3]

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Nord Stream, tot 2006 Noord-Europese Gasleiding (NEGP) en ook wel Oostzee-gasleiding of Baltische pijpleiding genoemd

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Nord_Stream

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Nu we het toch over pijpen en buizen hebben ..

    Russen en Grieken akkoord over pijpleiding
    SINT-PETERSBURG (AFN) –

    Rusland en Griekenland hebben een akkoord getekend over een verlenging van de geplande gaspijpleiding Turkish Stream naar Griekenland. Dat werd vrijdag gemeld vanuit een economisch forum in Sint-Petersburg.

    De financiering voor het project komt van de Russische staatsontwikkelingsbank VEB. Het contract werd getekend door de Griekse energieminister Panagiotis Lafazanis en zijn Russische collega Alexander Nowak. Turkish Stream zal via een pijpleiding in de Zwarte Zee Russisch gas gaan vervoeren naar Turkije en via Griekenland naar Europa.

    De pijpleiding moet in 2019 in gebruik worden genomen en moet jaarlijks 47 miljard kubieke meter aardgas transporteren naar Europa.

    Weerstand

    Het gas kan via Griekenland verder getransporteerd worden naar onder meer de landen van de Balkan en Italië. Turkish Stream is de vervanger van het geschrapte South Stream-project, dat stuitte op weerstand van de Europese Unie.

    Door een pijpleiding in de Zwarte Zee kan Rusland Oekraïne omzeilen bij het transport van gas naar Europa.

    http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24176761/__Russen_en_Grieken_akkoord_over_pijpleiding__.html

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Afgelopen week kondigde Rusland aan om te stoppen met de aanleg van de Southstream-gaspijpleiding. Dat betekent dat Russisch aardgas ook in de toekomst alleen naar Europa geëxporteerd kan worden via het grondgebied van Oekraïne en via de Nordstream-pijpleiding. Het stopzetten van het South-stream-project betekent een flinke economische strop (600 miljoen euro) voor Bulgarije.
    Waarom trok Rusland de stekker uit het project?

    De afgelopen zomer zette de Europese Unie Bulgarije en Servië onder druk om de aanleg van de Southstream-pijpleiding Europees aan te besteden. Het was eigenlijk een truukje om de aanleg te vertragen. Een soort sanctie om Rusland te dwingen om de Oekraïnse separatisten niet langer te steunen.
    Misschien stopte Rusland met de aanleg van Southstream omdat het de vertragingstactieken en de pesterij van de Europese Unie beu was.
    Maar misschien ook omdat er een alternatieve afzetmarkt was gevonden voor het aardgas.

    Turkije als alternatieve afzetmarkt?
    In april 2014 zijn er al onderhandelingen geweest tussen Rusland en Turkije. Turkije stelde toen voor om de Southstream-pijpleiding te verleggen richting Turkije.
    Het aardgasverbruik in Europa is aan het dalen en het verbruik in Turkije zal de komende jaren groeien. In de grafiek hieronder zie je het dalende aardgasverbruik van Italië en het snel stijgende verbruik van Turkije.

    Schermafbeelding 2014-12-06 om 13.17.57

    Kennelijk zijn de verhoudingen tussen Europa en Rusland momenteel zo slecht, dat Rusland het aardgas liever aan Turkije en China verkoopt.
    De Europese Unie begint langzamerhand te beseffen dat ze hun hand overspeeld heeft. Voorzitter Juncker van de Europese Commissie hoopt dat de Southstream-pijpleiding toch nog zal worden gebouwd. De Europese Commissie denkt dat het Russische besluit om met South-stream te stoppen slechts een dreigement is.
    We zullen het gaan zien.

    http://zaplog.nl/zaplog/article/wie_vermoordde_de_southstream_pijpleiding_putin_of_de_eu_zelf

    Gazprom to build new 63 bcm Black Sea pipeline to Turkey instead of South Stream
    Published time: 1 Dec, 2014 18:13
    Edited time: 3 Dec, 2014 15:05
    http://www.rt.com/news/210511-russia-turkey-gas-pipeline/

    Leuk he die USA invloed op EU politiek .

    Like

   • Antonius Beumers zegt:

    Nogmaals er komt geen nieuwe Russische pijpleiding door de Balische regio. Rondom deze buiten de territotale wateren via de Oostzee ligt wel een leiding De jou bedoelde Nord Stream. In een andere reactie geef je aan dat Letland niet aan Rusland grenst. Dat is wel het geval. Er ligt vanuit Rusland een oude gaspijpleiding ,waarvan Letland nog gebruik maakt. Dat net wordt niet uitgebreid ,maar
    afgebouwd. Politieke veranderingen spelen daarbij een rol.

    Like

 10. Antonius Beumers zegt:

  Zoeven teruggekeerd uit Tjechie. Vragen allom gesteld. Het is een welwillend en gastvrij Eu land . Ze weten nu ook wat vrijheid betekend. Jarenlang onderworpen te zijn aan het dominante Russische regiem en 5 jaar dictatuur Duitsland slaat het zijn eigen weg in en werkt nu met de Eu spelregels .
  Een mooi land met open grenzen ,dat het nu nog merendeels van het toerisme moet hebben. Eigen innitiatieven komen met steun van de Eu tot stand. Dat zorgt voor het individu voor brood op de plank en op voorspoed. Het volk is in ontwikkeling. Je ziet de vooruitgang aan de openbare ruimte invulling.De ouderen hebben dat niet gekund en gemogen. De een partij staat was de baas.Dat komt evenals in bijna alle Oostbloklanden op de rekening van de uitvoering van de Russische kolchoze gedachte. Een generatie verder is ,dat verdwenen en het land welvarend. Vaklui op metaal-chemisch-farmaceutisch-auto met een hoog kennis niveau is in voldoende mate aanwezig. Het wordt een modern land en kan met andere W-Europesche landen goed wedijveren

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   En u wilt mij, al ruim 30 jaar getrouwd met een Tsjechische vrouw uit Praag en tot voor kort Praag en Tsjechië vanaf 1982 minstens driemaal per jaar bezoekend, vertellen dat u na één bezoek aan Tsjechië het volkskarakter van de Tsjechen kent? Hilarisch!

   Webmaster

   Like

   • Antonius Beumers zegt:

    Ik zou graag willen weten wat de eigenschappen zijn van het Tjechische volkskarakter. Misschien is het ook mogelijk daarover het een en ander te schrijven over de Slowaken. Nadat zal ik je daarover een reactie toesturen. vr groet

    Like

  • Oxymoron zegt:

   Tja meneer Beumers dat u zoeven teruggekeerd bent uit Tsjechië wil nog niet zeggen dat je de in en outs van de Tsjechische cultuur en mensen hebt leren kennen. Het is mijns inziens alleen maar een inloopje om het ‘dominante’ Russische regiem flink te bashen. Als u het over het Russische ‘regiem’ heeft dan heeft Nederland óók geen ‘democratisch’ verkozen regering, simpeler uitleggen kan ik niet. Nog even op Tsjechië terug komen, toen Tsjechië nog Tsjecho-Slowakije was kwam ik er op vaak op vakantie, en heb zelfs mee gelopen in een demonstratie welke de volkswoede aangaf wegens de zelfverbranding van Jan Palach in januari 1969. Vele malen ben ik in Tsjecho-Slowakije geweest om dat ik een Tsjechoslowaakse vriendin had en bijna geen manier bestond om haar naar Nederland te krijgen, daarom weet ik véél meer over de volksaard van de Tsjechen dan u.

   Like

   • Oxymoron zegt:

    Om nog even terug te komen op de ‘democratische’ rechtsstaat Nederland:

    Door de grondwet te overtreden had de Nederlandse regering zichzelf in feite in 1940 opgeheven en officieel geruisloos overgedragen aan Hitlers kabinet met als rijkscommissaris voor de nieuwe Nazi staat Arthur Seyss-Inquart. De Nazi’s zijn dan ook nooit volledig verslagen en hebben geruisloos zonder medeweten van het volk via Nederland als paard van Troje binnen Europa verder hun agenda 21 kunnen voltooien, om zo geheel Europa en Amerika ondemocratisch over te nemen via de Nazi Bilderberg conferenties door middel van bewust ingebouwde tekortkomingen in de Nederlandse wetgeving om tegen hoge winsten de wereld en zijn populatie te vergiftigen (dé-populatie agenda 21) waartegen een klacht is neergelegd bij het Eu-Hof. (Verzoekschrift d.d. 21 juli 20011 Eu-Hof Luxemburg) met aanvulling Brief aan gerecht van Europese Unie 07/08/11 ten aanzien van de Staat der Nederlanden voor het Hof van Justitie van de Europese Unie.

    1945 op 15 augustus capituleerde Japan. Twee dagen later riep de nationalistische voorman ir. hmed Soekarno in Batavia de Republik Indonesia uit. Voorzitter mr. dr. Jan Donner (de grootvader van voormalig minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) van de Centrale Zuiveringsraad besloot dat de economische collaborateurs als Damme (maar ook Philips voerde orders uit voor Duitse organisaties) niet zouden worden vervolgd. Damme sr. is echter in 1949 ‘geclausureerd en onvoorwaardelijk’ buiten vervolging gesteld. De reden daarvoor luidt volgens Melhuizen als volgt:

    ‘In de zaak Werkspoor zijn belangrijke maatschappelijke krachten achter de schermen actief geweest om de rechtsgang te beïnvloeden.’ Dat kwam onder meer omdat Damme sr. een vooraanstaand lid was van het ‘wij circuit’: Hij was voorzitter van de Stichting van de Arbeid, commissaris van de Nederlandsche Bank en bevriend met de socialistische premier Willem Drees, met de liberale politicus en werkgeversvoorzitter mr. D. U. Stikker en kwam bij prins Bernhard over de vloer.

    Bovendien was Werkspoor in de race om voor 200 miljoen gulden aan spoorwegmaterieel aan Argentinië te leveren. In die tijd een mega-order, die zeer van belang werd geacht voor de wederopbouw van ons land. En daarmee had het kabinet Drees een belangrijk argument in handen om Damme sr., zoals zoveel andere vooraanstaande industriëlen, te ontzien. Het land moest weer opgebouwd worden en de industrie, die de oorlog zo goed had doorstaan, was daarbij broodnodig. Meihuizen noemt dat ‘opportunisme in dienst van de wederopbouw’

    1946 op 22 april werd Staatscommissie-Beel ingesteld door het kabinet-Schermerhorn/Drees met de voorkennis en wetenschap dat er snel een einde zou komen aan het Nederlandse koloniale bewind in Nederlands-Indië, waardoor het Nederlandse Koninklijke Huis en de Staat der Nederlanden in grote financiële problemem zou komen.

    1950 Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld zat vuistdiep in de wapenhandel verzetsgroepen die tegen Soekarno strijden worden gesteund met geld en wapens. 1 2 3. En er wordt contact gelegd met kapitein Raymond Westerling die met zijn militie een greep naar de macht wil doen op West-Java. , Ook Westerling wordt voorzien van wapens. In januari 1950, een maand na de onafhankelijkheid van Indonesië, pleegt Westerling een staatsgreep die mislukt.

    Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld zat vuistdiep in de wapenhandel. 1 2. De wapens zouden zijn gebruikt om Indonesische verzetsgroepen te helpen als ook de mislukte couppoging van Raymond Westerling zou met zijn steun op weg zijn geholpen, Bernhard had iets te maken met de coup die kapitein Raymond Westerling voorbereidde, het bewijs eromheen is overtuigend 1 2 3. >>>> http://www.pensioenactivist.nl/genocide-agenda-21-vanuit-nazi-nederland/

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Jóuw visie en het is je gegund. Het blijft echter opmerkelijk, hoe fanatiek diegenen, die zich aangetrokken voelen door de Russische kijk op de zaak zich te weer stellen tegen anderen, die dat nu eenmaal anders zien: Die mógen eenvoudig niet twijfelen aan Rusland en Poetin, lijkt het wel, en dat zij daar evenzeer hun redenen voor hebben, doet er niet toe. Curieuze benadering! (Ik zou bijna er aan toevoegen: “Typisch R…….” maar dat slik ik dan maar weer in omwille van de Lieve Vrede.) Wat ik me dan wel afvraag, is, wat dergelijke ‘Rusland-minded’ reaguurders denken, met Wílders aan te vangen, die zijn standpunt in deze duidelijk genoeg kenbaar heeft gemaakt.
    Ja, werkelijk: dat lijkt me een interessant vraagstuk!

    Like

   • Oxymoron zegt:

    O ja nog even dit La Geissler de krabbenmand theorie of reactie heeft op mij totaal geen invloed.

    Like

   • Antonius Beumers zegt:

    Ik weet veel over Tjechie. Er is veel veranderd sinds 1982. De dictaat- druk van Rusland op het land werd in nadien geleidelijk minder gevoeld door het Tjechische bestuurders en ook het volk.. Gelukkig is het nu een vrij land. Men kan zeggen wat men wil. De industrie in Noord -Bohemen is aan het herstellen en de luchten zijn weer blauw. Dat was het niet zie artikel Parool 10-04-1993 ook de Tjechische rechtsstaat stond op dat moment in haar kinderschoenen zie Nrc handelsblad 27-11-1993. Schandalen en Corruptie was dagelijks aan de orde. De inval op de morgen van de 21 ste Augustus 1968 van Warchaupact-troepen is een historisch gegeven,welke correcties in de tijdsgeest noodzakelijk geacht werd . Problemen werden toen met geweld opgelost wanneer iemand zijn hoofd uitstak. Vele hier in Letland, de partij communisten werden onvrijwillig naar Tsjechie gestuurd om er te vechten. Kennissen van ons wisten niet wat er gaande was. De Letse kranten schreven niets over Tsjechie. In 1989 was de leidende rol van de Communistische partij verdwenen en er ontstond naast Socialistisch eigendom ook collectief-volks,partikulier en persoonlijk eigendom,werden geregeld als,,de mensenrechten,,. Men moest anders . De oorzaak was dat het dienstapparaat van de partij met het taaie voorhene centralisme. het volk teveel de handen had gebonden en daardoor konden de mensen zich niet meer ontwikkelen. De economische hervormingen ontstonden spontaan. De economische situatie van mensen verandert en ook hun gedachten. Het volk van de Oekraine,Moldavie en Geogie maakt nu ook dat proces mee. De wereld verandert snel
    In positieve zin.
    Zal dat over 5 jaar ook met Rusland het geval zijn? Daar zal de dictatuur verdwijnen. Het wordt een zegen om in vrijheid te kunnen leven voor dat Christelijke volk.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Op de ochtend van de 21e augustus 1968 keek mijn schoonmoeder van acht hoog uit het raam naar het kruispunt beneden in een buitenwijk van Praag. Daar zag ze Russische tanks en troepen die een bakkersauto hadden aangehouden en leeg gevreten. Achteraf bleek dat deze soldaten uit de binnenlanden van Rusland kwamen en in de stellige overtuiging verkeerden dat zij een opstandige Russische provincie binnenvielen.

    Dit eerste echelon soldaten kwam later in gesprek met de bevolking en begon te begrijpen wat er eigenlijk aan de hand was. Het duurde dan ook niet lang of alle soldaten van de eerste dagen werden terug geroepen en vervangen door nieuwe. Deze nieuwe soldaten kregen een absoluut verbod om te spreken met de plaatselijke Tsjechische bevolking.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Oxymoron, 10 Augustus, 14.16u,: Nou heb ik toch bijna een etmaal die mededeling gelaten voor wat-ie is en ik begrijp nóg niet wat in dit verband de ‘krabbenmand’ ermee te maken heeft.
    Dus: Laat maar, zou ik zeggen.

    Like

 11. Oxymoron zegt:

  Theresa Geissler zegt:
  10 augustus 2015 om 12:58

  Ja dat is dan jouw mening.

  Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  @ Theresa Geissler

  Wat nu Wilders , de beste man doet helemaal niet mee op het internationale vlak , wat is dat toch van je dat Wilders aanbidden ?

  Het is maar een van de vele knoeiers in een uithoek van het nieuw te stichten reich , alhoewel dat stichten is niet correct het bestaat al .

  En wat zijn trans-Atlantische voorkeuren betreft kan ik daar nog wel wat aan afdoen.

  Wat is zijn mening over de TTIP

  Het is bizar om te zien dat bijvoorbeeld de PVV het verdrag steunt. Constant staat Wilders te roeptoeteren dat hij baas wil zijn in eigen land. Dat Nederland moet stoppen met het overdragen van soevereiniteit aan Brussel. Met TTIP draagt de PVV de soevereiniteit en rechtstaat niet over aan de EU, maar aan de grootste bedrijven van de wereld.

  Like

 13. joopklepzeiker zegt:

  Wilders en de TTIP

  Hij gaat zich inzetten om de goede handelsbanden tussen beide landen te behouden. Ook het handelsakkoord (TTIP) tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten is voor hem een prioriteit. Daarover wordt momenteel onderhandeld. Het duurt nog wel enkele jaren voor het rond is. Ook staat veiligheid hoog op zijn lijstje, zei hij.

  Ik zou niet meer op deze man stemmen .

  Wat een onbenul !

  USA is voor de TTIP , USA is voor de EU ( en de uitbreiding ) , de EU houding tegenover de TTIP is positief echter de tegenkrachten groeien , ze schijnen in Brussel door te krijgen dat de TTIP eigenlijk niet zo goed is voor hun machtspositie .

  Maar Nederland is voor de TTIP, het slaafje van de USA .

  We worden overgeleverd aan corporatief USA met de TTIP .
  En Wilders steunt dat !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Staat je vrij, Joop, maar dan blijft er voor jou op den duur maar één mogelijkheid: Helemaal niet meer stemmen.
   I k zou het namelijk in jouw plaats dan niet meer weten. Maar goed, dat is jóuw zorg; misschien vindt een afstandelijke beschouwer als jij altijd nog wel een gaatje. Zou kunnen.
   En wat dat ‘aanbidden’ betreft: Valt me een beetje tegen van je, dat je me zó laag inschat:
   Ik aanbid niemand, ook Wilders niet. Alleen doet het me wel deugd, dat hij tegen bepaalde dingen hetzelfde blijkt aan te kijken als ik, dat is alles.
   Geen raakvlakken met Rusland, zo voel ik het ook; kan er niets aan doen.
   En ‘overgeleverd aan corporatief USA met de TTIP……’ Persoonlijk wacht ik wel af, hoe erg dat is:
   Vergeet niet, dat er nog veel kan veranderen, lees: Verbéteren, als Obama eenmaal het veld geruimd heeft: Die mogelijkheid hééft die verschrikkelijke USA nog steeds, weet je, nog wel: Geen president kan langer dan 8 jaar aanblijven.
   Daar moet je in Rusland nog steeds niet om komen; dàt is nu net het verschil!
   Ik verdenk de verkiezingen dáár er ernstig van, dat ze gemanipuleerd worden om vooràl Poetin in het zadel te houden. Ja, ja, ik weet al, wat je daarop gaat zeggen: Gemanipuleerd wordt er overal. Het zij zo, maar die 8 jaar-limit, bijvoorbeeld, díe kent Rusland niet……Tja……
   Maar volg jij je eigen intuïtie: Jij bent tenminste nog zo eerlijk om ronduit toe te geven, dat je niets (meer) in Wilders ziet.
   De meeste pro-Rusland klanten hier krijgen dat niet over hun lippen, zodat er geen noemenswaardige reactie komt als ik er op wijs, dat Wilders geen raakvlakken met Rusland ziet. Lastig parket lijkt me dat.

   Like

   • BertG. zegt:

    Over dat TTIP verdrag, daar had je je nu wel op kunnen lezen om te weten wat de plannen hiermee zijn.
    En ik denk niet dat dat wel bij gedraaid gaat worden maar zal lijden tot totaal niets meer te vertellen hebben over je land of inkoop/verkoop of wat voor goederen dan ook.
    Daar zou je wel eens lelijk naast mee kunnen zitten.
    Mij valt het dan ook zeer zwaar tegen dat de PVV op 1 lijn hiermee gaat staan met VVD, CDA en de PVDA.
    Ik heb daar dus ook duidelijk me bedenkingen over wat hiervan de bedoeling zou moeten zijn. Dat zou toch te denken moeten geven als PVV aanhanger.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ach stemmen dat doe ik de laatste keren al niet meer , en het kan mij eigenlijk ook allemaal niet zoveel meer schelen, men is toch niet meer te redden van zichzelf zonder hevige zintuiglijke schokken te ondergaan .

    Maar deze opmerking doe mij dus de haren rijzen voor iemand zoals jij :

    En ‘overgeleverd aan corporatief USA met de TTIP……’ Persoonlijk wacht ik wel af, hoe erg dat is:

    Ikkes: je zou je er eens iets verder in moeten verdiepen, dan zou je weten hoe erg het is .
    Als je afwacht totdat het getekend is ben je te laat, dat is net zo iets als wat nu populair is de USA eerst tekenen en dan pas lezen wat je getekend hebt .

    Ik heb niets met Rusland of Putin, maar uit pragmatische overwegingen zie ik meer in een toenadering dan het creëren van wederom een fictieve vijand.

    Mee te nemen is dat Rusland geen USSR meer is ondanks dat men nog steeds aan dat oude vijandsbeeld wil vasthouden, dom en gevaarlijk.

    Ik zie vele raakvlakken met Rusland , zoals vrede, veiligheid en handel een ieder aan zijn kant van het hek zoals dat in verdragen is afgesloten.

    Zeg maar een kaviaartje voor een bloembolletje .

    Maar weet je als er geen vijanden meer zijn dan valt er een heel groot gedeelte van de Industrie en handel weg.

    En dat kunnen we natuurlijk niet hebben.

    Stel je voor zeg er komen al scheurtjes in de petro dollar en dan ook nog eens de sterkste industrie tak van de USA moeten afbouwen .

    Declining USA , geen invloed meer kunnen uitoefenen en de zaken naar hun hand zetten, moeten ze ineens weer wat nuttiger zaken gaan produceren om het hoofdje boven water te houden .

    Beter een goede buur dan een oude kreupele verre vriend .

    De toekomst voor het overleven van onze samenleving ligt in de handel met Rusland, China, India, Zuid Amerika .

    Het blijven dwepen met het trans-Atlantische gedachtegoed is niet productief en moet LANGZAAM met niet al te veel schokeffecten dan ook afgebouwd worden naar een reëel
    niveau gebaseerd op werkelijk handel en niet op ondersteuning van een valuta .

    Ik zie dan ook een toekomst voor een 2e reserve curency naast de petro dollar , en zie de ontwikkelingen in deze dan ook met plezier tegemoet, zoals de Azian investment bank naast de IMF , echt Amerikaans , concurrentie is goed, behalve als het hun niet goed uitkomt zoals in dit geval .

    Bovenstaand moet je toch een richting in denken aangeven waarom de USA zo de EU aan het beïnvloeden is en vijandbeelden aan het scheppen is.

    Niet omdat het zo is maar uit puur zelfbehoud en als het moet ten kosten van Europa en de rest, gewoon standaard amerikanisme .

    Maar het is best vermakelijk om te zien hoe we er met zijn allen intrappen .

    Like

   • Jaantje zegt:

    Tuurlijk kan het verbeteren net zoals de EU zich zou kunnen verbeteren maar met een ach we zien wel…zie ik het somber in.
    Wilders heel veel standpunten ondersteun ik beetje fanatiek zelfs doch niet alles en hetgene ik niet ondersteun maak ik ook kenbaar.
    Zal het even vet benadrukken wat niet:Zijn TRANSATLANDTISCHE trouw aan de verklaring van 1990.
    Gezien de huidige ontwikkelingen kan ik het niet plaatsen in zijn hang naar vrijheid en onafhankelijkheid/souvereiniteit.
    TTIP zou ik me maar eens in verdiepen.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @BertG. en Joop Klepzeiker: Noul jongens, omdat ik meteen toegeef, dat ik niet overloop van gedegen kennis over dit onderwerp ben ik maar eens gaan zoeken of ik een duidelijk antwoord kon vinden op de vraag waaróm de PVV dan wel vóór TTIP heeft gestemd.
   Tot op heden niet gevonden. Ik krijg de indruk, dat het vóór stemmen niet van harte is gegaan: Vorig jaar waren ze nog tégen.
   En op -ik meen- 18 Juli jl. onthielden ze zich van stemming. Alles bij elkaar lijkt het er niet op, dat ze er erg om staan te juichen. Waarom ze dan toch overstag gegaan zijn ……
   Partijen als GL en SP zijn wèl tegen. Mogelijk moeten we inzicht krijgen in hún beweegredenen om iets te begrijpen die van de PVV om uiteindelijk géén ‘nee’ te zeggen, hoe schoorvoetend ook.
   Of misschien speelt inderdaad tóch ergens de trans-atlantische instelling van Wilders -waar hij immers al voor uitgekomen is- een rol.
   Wat we ons voor ogen moeten houden: De PVV wil in ieder geval wèl uit de EU: Met díe doelstelling heeft dat schoorvoetende vóór stemmen dus hoe dan ook niet te maken.
   Alleen: Ze k r i j g t ons niet op eigen kracht er uit, dàt is de complicatie.
   D66, dat eveneens vóór stemde wil juist niets liever dan in de EU blijven. Dat is nóg een aanwijzing, dat het één niets met het ander te maken heeft….althans naar mijn bescheiden mening.
   Alvorens deze stap definitief te veroordelen, zouden we eerst meer inzicht moeten krijgen in de overwegingen van de PVV om uiteindelijk, hoewel duidelijk niet van harte, toch vóór te stemmen. Ligt volgens mij ingewikkelder dan het er uit ziet!

   Like

 14. Antonius Beumers zegt:

  Joop hoe je ook heet. Ik heb liever een land dat een kreupeler buur is van Letland. Het internet spel en de Russischge media doet dat niet laten blijken. Ze houden van zaken die verdraaid worden weergegeven . Een spreekwoord zegt ,,Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald haar wel. In dictaturen heeft het vrije woord geen plaats. In dictaturen telt de stem niet en wordt er gefrauwdeerd. Dat is het geval in Rusland ,je herkend dat wel en zal daarom ook niet stemmen. Nederland – Vooral de nieuwsmedia Tv kent schijnbaar ook geen objectieve verslaggevers . Deze zijn waar ze moeten zijn niet op hun plaats. Het beeld is te veel Amerikaans vertekend. Blijkbaar is er geen ander objectief goed nieuws in de wereld te geven op het journaal.
  Zorgen ten over. De vooruitgang in de wereld loopt gestadig voort. Enwel in die landen welke openhandel en open grenzen heeft dat een volk
  in vrijheid leeft.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Je zou de vormen van dictatuur eens beter moeten bestuderen , ik heb er geen zin an om het in een paar zinnetjes uit te gaan leggen.

   Maar kijk eens o.a naar de MSM in de USA , wie trekt daar aan de touwtjes en waar staan zij voor .

   Kern woord on mee te beginnen : Ted Turner .

   Volg het geld en de macht op de achtergrond ..

   Dictatuur , laat mij niet lachen .

   De meesten mensen die in een gevangenis zijn geboren zien de tralies niet meer .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s