Willem Vermeend en Rick van der Ploeg (PvdA!): ‘Basisinkomen is zotheid’

Screenshot_21

(Door: Michael van der Galien)

Een onbetaalbaar luchtkasteel.

Willem Vermeend en Rick van der Ploeg zijn niet te spreken over de wens van bepaalde gemeenten om te gaan experimenteren met het basisinkomen. Dit ‘basisinkomen’ behouden werklozen als ze aan het werk gaan; ze verdienen dan dus voor een deel hun eigen geld en worden voor een ander deel gesponsord door de (ook werkende) belastingbetaler. Dit basisinkomen zou zo’n  1.100,- per maand moeten bedragen; werklozen zouden wel aangemoedigd worden om werk te zoeken, maar niet gedwongen (zoals dat nu wel het geval is).

De eerste paragrafen van hun column gebruiken de twee heren om uit te leggen dat het basisinkomen alles behalve een nieuw idee is: progressieven pleitten er al voor in de jaren 70 van de vorige eeuw. Toen werd het echter keer op keer afgeschoten:

Lees verder>>>
(h/t Wim Vreeswijk)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Willem Vermeend en Rick van der Ploeg (PvdA!): ‘Basisinkomen is zotheid’

  1. luckybee zegt:

    Voor marxisten betekent dit eerlijk zamen delen.Net als eens ook Stalin heeft gedaan?

    Like

  2. delamontagne zegt:

    Nederland kan inderdaad soms heel “gul” zijn ook voor haar [voormalige] NL-se inwoners in het buitenland.
    Ik bekeek vandaag de brief ontvangen van
    “zorgInstituut” Nederland, waarbij alle NL-ers in buitenland gedwongen zijn geworden zich aan te onderwerpen.
    d.w.z. De inhoudingen voor zorg, die zij in het buitenland genieten…………………..! wordt van hun AoW, pensioen etc ingehouden.

    MAAR IK HAD DITMAAL een “voordeeltje”.
    ………..etc,etc ………
    Het zorg-istituut stelt vast dat U nog Euro 0.10 moet betalen.
    Gezien de hoge kosten die dit invorderen met zich meebrengt voor de Nederlandse Staat, hoeft U dit bedrag niet te betalen.
    …………………
    Je zult begrijpen dat we dat gaan vieren, van de week.

    Like

    • pieter zegt:

      emigreren is emigreren.
      ik betaal geen kwartje belasting meer aan Den Haag.
      hooguit wat erfbelasting als mn ouders gaan hemelen.
      en die AOW mogen ze ook houden, dat is tegen die tijd of op, of pas op 99 jarige leeftijd als je ouders dan ook je aanvraag ondertekenen.
      vuile oplichters.

      Like

    • daiyu-ninja zegt:

      U heeft TIEN hele eurocenten cadeau gekregen?
      Goh, het zal wel moeilijk voor u zijn om te beslissen wat u met zo’n grote bedrag gaat doen.
      U zou er, zoals Rutte opperde, een auto of een huis van kunnen kopen, dat is goed voor de economie.
      Als IK zo’n groot bedrag zou krijgen, dan zou ik niet goed weten wat ermee te doen.
      Moeilijk hoor……..als je ineens zoveel geld krijgt. Ik zou, denk ik, een adviseur inschakelen.

      U bent een grote bofkont, hoor. (cynisch bedoeld)

      Like

  3. Luc zegt:

    ooit komt dit er toch van dankzij de voortdurende automatisatie van onze industrieën.
    of denk je dat we nepjobs kunnen blijven verzinnen?
    een vaste job is nu al een utopie voor vele werkende mensen, neem daarbij nog de massa eenrichtings-migratie en het zal sneller nodig zijn dan we kunnen vrezen.

    we komen nu eenmaal een tijd binnen waarin niet iedereen kan werken omdat de meeste taken sneller en beter automatisch gebeuren maar dat zal je in dit soort artikels nooit lezen.

    er moet echter wel meer veranderen voor dit kan werken en daarvoor zijn onze grote jongens bang, ze zullen hun ereplaats verliezen als ze die niet afdwingen (hey Europa!).

    Like

  4. leefbarbaar zegt:

    Vreemd dat foutlinxe graaiers als Willem Vermeend en Rick van der Ploeg steevast worden opgevoerd als deskundigen. Het zijn zakkenvullers, die geen ander talent hebben dan hun lidmaatschap van de PvdA.
    Pluspunt uit dit artikel is wel dat de VVD geheel achter het gratis geld programma staat.
    Waarmee maar weer bewezen is dat lokale politici de meest absurde dingen steunen, zonder ooit gehinderd te worden door hun landelijke partijgenoten.
    Over het plan zelf geen goed woord. Iedereen kan zien waar dit naar toe gaat: moslims krijgen gratis geld, de autochtoon moet dat betalen. Net als anders.
    Bij de weg en off-topic: ik verbruikte vorig jaar voor 40 euro water, maar moet ruim 150 betalen, wegens belastingen en heffingen. Waarmee ik maar wil zeggen dat gratis geld niet bestaat, als ik de plee door trek betaal ik ook mee aan de multicul.

    Like

  5. Het basisinkomenidee is alleen maar ontstaan vanwege het feit dat ambtelijke handhaving en controle kennelijk onbetaalbaar is geworden. Dus gaan we, net zoals Sinterklaas, gemeenschapsgeld uitdelen…..

    Like

  6. Ron soeverein mens zegt:

    Goed idee het basisinkomenvoor iedereen. Het programma Tegenlicht van de Vpro heeft hier al eens een documentaire uitgezonden en laten zien dat dit werkt. Je hebt geen controlerende instanties meer nodig. Geen dure ambtenaren, geen Uwv etc etc. Alleen dat is al kostenbesparend. In de documentaire was duidelijk te zien dat in Canada waar dit project draaide de mensen juist wel werkte in werk wat men leuk vond en met plezier dit deden. Je zag dat er minder verzuim was,maar wel meer verantwoordelijkheid en saamhorigheid. Andere mensen onderhielden het stadje door o.a.de plantsoenen etc bij te houden,boodschappen te doen voor bejaarden etc. Helaas is deze proef na een jaar gestopt.,ondanks een goed resultaat. Nu is alles weer in verval door uitkeringen en werkeloosheid en hoog ziekteverzuim.

    Like

Plaats een reactie