Het is afgelopen met de droom van de “Rainbow Nation”

Screenshot_10

(Door: “Young German”  – Vertaling: E.J. Bron)

Nelson Mandela is in 2013 overleden en mocht nog mee aanzien hoe de droom van de etnische en sociale harmonie in de zogenaamde “regenboognatie” zich in lucht heeft opgelost. De grote hoop en eerlijke verwachtingen die men in het nieuwe Zuid-Afrika had gesteld, zijn geïmplodeerd. Het “Nieuwe Zuid-Afrika” is het “oude Zuid-Afrika”. Alleen de kleur veranderde van wit naar zwart. Ongeveer 20 jaar na het einde van de Apartheid blijkt dat het volk alleen maar een blanke oligarchie tegen een zwarte oligarchie heeft ingewisseld. In het uiterste puntje van Afrika ziet men het einde van alle illusies tegemoet.

Regenboognatie

Een naam, die de etnische verscheidenheid van Zuid-Afrika moet uitdrukken. Hij is het voorbeeld van de multiculturele, multi-etnische en multi-confessionele samenleving geworden. De natte droom van menig ideoloog. Meer dan 50 miljoen mensen, waarvan ruimt 80% zwart en nog bijna 8% blank, leven er nu in Zuid-Afrika. Terwijl de blanken grotendeels nakomelingen van de Britten en de Boeren zijn, die het land tijdens het kolonialisme koloniseerden, zijn de zwarten samengesteld uit de meest verschillende bevolkingsgroepen. Zoeloe, Swazi, Tsonga en Basotho om slechts enkele te noemen. Deze volksgroepen vormen echter geen harmonische oerbevolking. Voor de komst van de blanken bestonden er al conflicten om het land in het zuiden van Afrika. De etnische spanningen, die heersen tussen de gekleurde bevolkingsgroepen, duren tot op de dag van vandaag voort. Gewelddadige overvallen op dorpen, winkels en vooral vrouwen van andere stammen zijn geen zeldzaamheid. De regenboognatie, waarvan het hoogste doel de harmonie tussen de rassen was, vecht met zichzelf en dit hoge ideaal. Het einde van de Apartheid bracht de gelijkberechtiging voor de zwarten en het einde van het staatsracisme van de blanken. Niet echter het einde van het racisme als zodanig. Tot 2000 blanke inwoners zouden sinds het einde van het regime de afgelopen twintig jaar het slachtoffer van racistisch gemotiveerde moorden geweest zijn. Het niet officieel geregistreerde aantal zou in werkelijkheid nog groter kunnen zijn. Zuid-Afrika heeft al jaren te kampen met een dramatische toename van geweld in de stedelijke gebieden. Vooral moord, roofmoord en verkrachtingen zijn explosief toegenomen sinds het ANC de regering vormt. Meer dan 900.000 blanke Europeanen hebben het land sindsdien verlaten en de resterende minderheid krimpt onophoudelijk. Daartegenover staat de stijging van het aantal Aziaten. Vooral Chinezen, Indiërs, Pakistani en Afghanen zijn deel van de Rainbow Nation geworden. Ze vormen met 3% een kleine, maar constant groeiende minderheid in Zuid-Afrika, die onlangs nog te lijden had onder heftige overvallen.

Nog in april kwam het meermaals tot opzienbarende pogroms tegen de nieuwe immigranten. In Durban kwamen grote groepen van de inheemse zwarten bij elkaar die racistische leuzen brulden en de winkels van anders gekleurde immigranten bestormden. Somaliërs, Congolezen en ook Aziaten werden met ijzeren stangen, honkbalknuppels en machetes vermoord en de winkels van de immigranten werden in brand gestoken of geplunderd. Dat bijna het enige geval van lynchmoord en pogroms in Zuid-Afrika was dat bekend werd in de Duitse media, is de schuld van de algemene desinteresse van diezelfde media. Na het einde van de Apartheid schijnt er geen dwang meer te bestaan om te wijzen op de wantoestanden en het om zich heen grijpende racisme in het land.

Screenshot_8

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma

Als maden in het spek

De machtsovername door het ANC had op veel plaatsen n de wereld hoop gewekt. Maar nu blijkt dat de politiek van de organisatie en van president Zuma verloopt volgens het principe van vriendjespolitiek. De heersende sociale onrechtvaardigheid is niet opgelost. In plaats van de aanpassing tussen arme en rijke Zuid-Afrikanen kristalliseerde zich de nieuwe laag van de “Black Diamonds”, de oprijzende zwarte bovenlaag, uit. Een baan in het ambtenarenapparaat, dus bij de staat zelf, wordt door de regering aan de eigen gekleurde jongeren verdeeld. Het ANC wordt, ondanks steeds terugkerende corruptieschandalen, enorme verduistering en beschuldigingen van omkoopbaarheid, steeds met grote meerderheid gekozen. Daarbij schijnt het geen rol te spelen dat president Zuma bewezen tot 20 miljoen aan belastinggeld in eigen zak heeft gestoken en complete regeringsapparaten het geld van het volk aan familieleden in de grote stamfamilies doorgeven. Politiek verloopt niet in het belang van de staat, maar in het belang van etnisch lidmaatschap. De Zoeloes helpen de Zoeloes en nooit de Swazi. Er ontstaan woonblokken voor de families en familieleden van ministers en afgevaardigden, terwijl een straat verder de gekleurde medemensen van een andere etniciteit in hun eigen stront zitten. De blanke elite van de Apartheid gold in de jaren-80 en de jaren-90 nog als notoir corrupt. Maar het regime is het in de globale vergelijking nooit gelukt om op de 72e plaats terecht te komen. Dat is een prestatie die het ANC helemaal aan zichzelf heeft te wijten.

Het gaat überhaupt niet meer goed met de democratie in het nieuwe Zuid-Afrika. De pers en zelfs kunstenaars lijden in toenemende mate onder censuur en moeten deels zelfs vluchten, omdat de politie en veiligheidstroepen op veel plaatsen een politieke justitie tegenover al te kritische stemmen toepassen. Wie op de problemen en de corruptie wijst, loopt het risico in elkaar geslagen te worden of zijn baan te verliezen. De omkoopbaarheid van justitie tot in de hoogste rechtbanken is dermate groot, dat zelfs veel voormalige veteranen van het ANC, zoals ex-president Mbeki, luide kritiek op de toestanden hebben. Een kritiek die, met het oog op de parlementaire meerderheid voor president Zuma, zinloos lijkt. Daarbij komt dat veel artistiek en politiek bekende mensen het land de afgelopen jaren hebben verlaten. De teleurstelling van de hoop is merkbaar. Ook economisch. Vooral blanke geschoolde krachten emigreren in toenemende mate en zoeken hun geluk in de klassieke immigratielanden Canada, Australië of de VS. De nieuw groeiende geldelite van Zuid-Afrika, die grotendeels uit zwarten bestaat, verhuist eveneens. Echter alleen maar naar de zogenaamde “Gated communities”, die vroeger uitsluitend door de Europeanen bewoond werden. Met prikkeldraad, betonnen muren en meig eigen bewakingsdiensten afgeschermde vestigingen aan de rand van de stad. Huizen voor de rijke bovenlaag, waar privéfirma´s met automatische wapens en gepantserde auto´s voor de veiligheid van hun nieuwe oligarchie zorgen. In de gemeenschappen van de rijken leven zwarten en blanken daadwerkelijk in een soort harmonie.

Voor Zuid-Afrika echter is er in ieder geval reëel politiek gezien geen verandering in de machtsverhoudingen opgetreden. Een blanke oligarchie ruilde slechts van plaats met een nieuwe zwarte oligarchie. Het multiculturele en sociale paradijs laat nog op zich wachten. President Zuma, die de beschuldigingen van verkrachting, ambtsmisbruik, corruptie en omkoopbaarheid met behulp van zijn gehoorzame staatsapparaat van zich kon wijzen, regeert verder. Maar er verandert weinig.

Screenshot_11

Bron:
http://younggerman.de
Auteur: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

37 reacties op Het is afgelopen met de droom van de “Rainbow Nation”

 1. jungleelephant zegt:

  Ik moet gewoon kotsen van dat land;was niks,is niks en zal nooit niks worden,omdat je met zwarten nooit een hoger doel kunt bereiken,evenals met moslims dat niet lukt en nooit zal lukken!

  Like

  • Taljaard zegt:

   Zuid Afrika was in de jaren `60 en `70 het mooiste, schoonste en veiligste land ter wereld. Want wij waren er toen nog vrijgewaard van de cultureel marxistische pest, die vanuit Moskou de jeugd van de V.S. en West Europa corrumpeerde. Sex and drugs en rock & roll, waarin de jongens werden verlokt met vrije sex en de meisjes met feministische gelijkberechtiging, en waarin iedere jongere het valse en wereldvreemde ideaal van het aardse paradijs voor ogen werd getoverd.
   In een wereld die dan ”a great big melting pot” zou worden; het ultieme multiculturele, marxistische en socialistische utopia.
   Het resultaat was in Nederland binnen luttele jaren al een rampzalige achteruitgang op vrijwel ieder moreel en cultureel gebied, gepaard aan een stinkende, verworden decadentie, waarvan de voornaamste exponent de heroine-ellende en de daaraan verwante criminaliteit en prostitutie was.
   Onze eens zo mooie en gezellige binnensteden verwerden in die ellendige jaren tot met graffiti en affiches vol gekalkte en geplakte openbare vuilnisbelten, waarbinnen de misdaad, de wetteloosheid en ook de corruptie hoogtij vierden. Dit alles op de tonen en op het ritme van afgrijselijke ketelmuziek van jankende elektrische gitaren en stampende drumstellen, ten gehore gebracht door langharige schreeuwlelijken en onbeschaamde rond hoererende narcistische hedonisten, die de status van idolen en halfgoden verkregen.
   En dan praat ik dus nog van de tijd voor de moslim-invasie!

   Van al die ellende, mijn beste @jungleelephant (een olifant is overigens een dier van de savanne en niet van de jungle), had men destijds in Zuid Afrika weinig tot geen last.
   Blanke jongeren die het waagden om hash te gaan roken konden het verwachten dat ze voor jaren in de bajes zouden belanden. En een jongeman of puber die dacht dat hij zijn haar kon laten groeien werd op school stevig gekastijd en kaalgeschoren, of kreeg de zelfde behandeling in een politiebureau. In plaats van het gevaarlijke en samenlevingsontwrichtende waanidee van vrije sex werd je de christelijke huwelijksmoraal bijgebracht. En de bijbehorende teringherrie was slechts op enkele radiostations te horen, nauwelijks te koop in platenwinkels en allerwegen ontmoedigd. Omdat men in Zuid Afrika destijds wel wist dat Moskou hierachter stak. Met geen ander ander oogmerk dan de jeugd van het Vrije Westen te corrumperen!
   Had men dit in Nederland ook maar gedaan, want dit had tot resultaat dat Zuid Afrika, tot aan het midden van de jaren `80, een schoon, ordelijk en veilig land bleef. Misschien was het ook wel daarom dat de culturele marxisten in West Europa en de V.S, zo op het land van mijn jeugd gebeten waren.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Taljaard, ik zeg nu ongeveer iets soortgelijks tegen jou als tegen Paul:
    Ik mag je graag, maar dít…….
    Kastijden, kaalscheren op school of in politiebureaus, “christelijke huwelijksmoraal……”
    Ik wéét, dat ze er in blank Zuid-Afrika toe in staat waren; ik wéét van die mentaliteit daar….Maar zeg me even in alle ernst: Juich jij dat, in deze vorm, ècht zo toe, of…..maak je nu ergens tóch nog een geintje, een ‘grappige’ overdrijving of zo…?
    Ik hoop het maar, want ik weet echt niet, wat ik híer mee aan moet!
    Ik zal je meteen nog wat vertellen:
    Een hele tijd terug alweer zat ik te janken om een krantenbericht:
    Een politie-agent, ergens in het land, vond de dag tevoren onder schooltijd een 11-jarige jongen op een bankje in een park. Helemaal kaalgeschoren. De jongen vertelde hem, dat zijn vader dat de avond tevoren gedaan had omdat hij te laat thuis was gekomen , voor straf dus, en dat hij nu niet naar school durfde.
    Ze hebben die vader naar het bureau laten komen en een heel hartig woordje met hem gesproken over kindermishandeling! En terecht!
    Aframmelen en kaalscheren omdat je je haar wat langer wil laten groeien…..WALGELIJK! En om dat dan maat meteen op “Marxisme” en dergelijke te gooien vind ik absurd, sorry!
    Nogmaals: Ik hóóp, dat één en ander een béétje grappig bedoeld is…….Want hier kan ik helemaal niets mee!
    (Ongelogen, terwijl ik dit intik lopen de tranen me over mijn gezicht…..Afschuwelijk!)

    Like

   • Jaantje zegt:

    Ja tuurlijk Moskou zat er achter sterker nog Putin heeft het gedaan hoor je de gitaren brullen?

    Like

 2. tjonge zegt:

  is schuld van de blanken, hadden ze de apartheid maar niet moeten afschaffen.
  linksom of rechtsom, blanken zijn schuldig…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tjonge, je bedoelt dat uiteraard weer ironisch,dat snap ik wel, maar dàt is natuurlijk ook weer onzin:
   Die Zwarten hèbben een bepaalde mentaliteit en zekere veiligheidsmaatregelen zúllen nodig geweest zijn, maar níet op de Zuid-Afrikaanse manier.
   Als een veiligheidssysteem zó ver doorslaat, dat het minstens één bevolkingsgroep niet in z’n waarde laat en hem van alles het minste toebedeelt…..dan kun je er als weldenkende waarnemer eenvoudig niet achter staan, ook al heeft één en ander op zichzelf best zijn redenen.
   Zeker niet als dat ook nog gerechtvaardigd wordt met zogeheten ‘levensbeschouwelijke’ argumenten als “God gaf iedereen zijn eigen plaats…enz.” zoals dat in blank Zuid-Afrika vaak gebeurde, dat zul j i j zeker met me eens zijn.
   De moeilijkheid is, dat je nu eenmaal in het leven niets zwart-wit kunt bepalen; dat komt nooit overeen met de realiteit.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Julie zijn bezig de geschiedenis te verkrachten.Toen Jan Riebeek in Zuid Afrika aan land ging, was Zuid Afrika een leeg land op de Bosjes mannen in de Kalahari woestijn na.En in het Westen in de Namib Woestijn leefden de Hottentotten.Met deze mensen kunnen de Boeren zo werden de collonisten genoemd, uitstekend , zamen leven.Maar toen kwamen de Britten,die het land komen colloniceren.Om dat daar Goud en diamanten gevonden worden,hebben ze meinwerkers nodig die ze uit de Golf van Guinea, hebben ingevoerd.Tegelijkertijd, bij hun trek naar het Noorden waren de Boeren de Zulu’s die naar het zuiden trokken, in de Draken gebergte ontmoet.De rest kennen wij zo een beetje.De Blanken waren de eerste volk dat Zuid Afrika hebben geurbanneesd, en niet de Zwarten.Paul Kruger heeft toen al gezien, dat zolang de Zwarten onder hun Tovenaars ,leefden een zamen leven met ze niet mogelijk is, daarom de Appartheids politiek dat met rassisme eigenlijk niets te maken heeft,en onder de invloed van tovenaars leven practisch alle Afrikaanse volkeren.PS de Boeren waren in het algemeen Gereformeerden, dat afstammt van de VOC.Het climaat van Zuid Afrika is te vergelijken met de klimaat in Europa.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Daar komtie weer.
  Deze ellende heeft de gemiddelde Jan Kwisperbiebel van drie hoog achter destijds allang voorzien.
  Alleen linksdenkers zagen het niet. Nu overigens nog steeds niet terwijl de bewijzen zich opstapelen. Maar goed, dat kan je ze niet kwalijk nemen. Ze lijden tenslotte aan een psychologische stoornis.

  Like

 5. Bas Koning zegt:

  Haha, die tekening van alle kleurtjes mensen, behalve de blanke, is echt wel racistisch.

  Like

 6. Jan zegt:

  De puinhoop noemt links ‘overgangsfase’ naar een betere maatschappij. Ik noem het Endstation.

  Het socialistische utopia

  Like

 7. Connie van de Erve. zegt:

  Daar is inderwaarheid 70 000 blankes vermoor sedert 1994 en die verbeterings aan Zume se privaatwoning alleen het R265 miljoen gekos. Dis maar ’n druppel in die emmer van al die geld wat deur korrupsie uit die belastingbetaler se sak gejaag word. During apartheid, from 1948 – 1994, only 21000 blacks died due to violence. During apartheid South Africa was a first world country. Do your homework before jumping to conclusions jungleelephant.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hallo Connie. Nou was je net zo leuk bezig totdat je jungleelephant zo nodig ’n veeg moest geven. Waarvoor dan? Hij schrijft precies over datgene wat Zuid Afrika naar de afgrond heeft gejaagd. Die “apartheid” was de noodzakelijke basis om uberhaubt als blanken met dat nikkergespuis in een land te kunnen leven!
   Ook al willen sommigen hier dat bewust niet zien omdat ze negers zo nodig als gelijken willen zien…. Ha! Ha! Ha! Ha! Even lachen hoor…

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Paul, op hun mentaliteit valt inderdaad heel wat af te dingen, dat is inmiddels meer dan duidelijk. Maar ‘negers’ met een bedenkelijke mentaliteit of niet, in principe heb je het dus wel over m e n s e n .
    En in elk geval zolang ze je vertrouwen niet beschaamd hebben, hoor je die te behandelen, zoals je zelf behandeld zou willen worden. Dus níet denigrerend!
    In Israël wordtin zekere zin “Apartheid” óók gezien als een noodzakelijke basis. Toch geven de Israëli’s er nog weer een andere invulling aan.
    En dat is terecht: Een doodzieke Palestijn heeft in principe wel recht op dezelfde medische zorg in hetzelfde ziekenhuis als een doodzieke Israëli. Omdat hij doodgewoon óók een m e n s is.
    Ik mag jou graag, en Taljaard ook, maar om heel eerlijk te zijn: Ik schrik me dood van de manier, waarop jullie hier over deze kwestie praten, sorry.
    Ik kan mensen wel háten – om wat ze anderen aandoen. Daarom haat ik ook de islam. Maar een mens m i n a c h t e n …….Nee, dat kàn ik niet. Ook geen ‘zwarte.’

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Geef het nog even tijd en dan komt het vanzelf;hoef je niks voor te doen,behalve misschien er een poos midden tussen in gaan wonen.zoals ik!

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Theresa
    Ben het 100% met je eens hoor!
    Wie een oordeel gaat vellen over mensen, louter en alleen vanwege hun uiterlijke verschijning en/of de etnische groep waartoe zij behoren is m.i. gewoon dom bezig.
    De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan ontkracht dit kortzichtige denken dan ook
    Waar ik echter wel een gruwelijke hekel aan heb is cultureel marxisme, het daaraan gerelateerde linkse maakbaarheidsdenken en het hedonistische, decadente hippiedom.
    Vooral aan dat laatste!
    Want deze hedonistische decadentie heeft in ons land tussen de jaren `60-`80 van de vorige eeuw meer schade aangericht dan wat dan ook.
    Was eens zelf een jonge, linkse intellectueel, die zich meende af te moeten zetten tegen alles waar zijn gereformeerde boerenvoorgeslacht, zowel in Nederland als in Zuid Afrika, op had gebouwd.
    Maar reeds begin jaren `80 tot radicaal andere inzichten gekomen, omdat ik toen inzag dat die hele ”tweede na oorlogse bevrijding” in feite op niets anders uitliep dan plat en walgelijk egoisme en genotzucht, onder het mom van vrijheidszin, originaliteit en zelfontplooiing.
    De onbeschaamde zelfverrijking van veel van deze voormalige ”revolutionairen”, die zich vandaag de dag hebben weten omhoog te likken in mooie en lucratieve baantjes, getuigt nog steeds van deze zelfde walgelijke mentaliteit.

    Like

   • janchik zegt:

    “@Taljaard
    De onbeschaamde zelfverrijking van veel van deze voormalige ”revolutionairen”, die zich vandaag de dag hebben weten omhoog te likken in mooie en lucratieve baantjes, getuigt nog steeds van deze zelfde walgelijke mentaliteit.”
    ———————–
    Ben het helemaal met u eens, een mooi (nou ja mooi) voorbeeld ven 1 van deze marxistische revolutionairen is INA BROUWER een rasechte communiste en vooraanstaand lid(voorzitster) van de vroegere Communistische Partij Nederland CPN.
    Zij was verantwoordelijk voor de inburgering van Maxima, hoe goed !! zij was, bleek uit de uitspraak van Maxima, dat de Nederlandse Identiteit niet bestond, in het Duits: Ausradieren.
    Zij was in die positie benoemd door aanwijzing en op voorspraak van de Bilderberg marxist Beatrix. Tot op de dag van vandaag oefent deze marxiste nog steeds invloed uit op de Haagse sprookjesfiguren. Kind aan huis bij Beatrix, die achter de schermen nog steeds de dienst uitmaakt, en waar de 2e slaapkamerfiguren in volle adoratie naar luisteren.
    Past allemaal goed bij de ongekozen Marxisten van Brussel.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Junglelephant, 23.53u, 11 Augustus: Nee, Yvonne:
    Ik zei het al: Haten kan ik wel, maar minachten…….Niemand.
    Geloof het of niet, maar dat is voor mij een brug te ver.
    Minachting is erger dan haat; dat verdient voor mijn gevoel n i e m a n d .
    Kan er niets aan doen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Taljaard, 00.20u.: Ik ben al heel blij, dat je hiermee komt, Taljaard, echt waar.
    Maar lees ook nog eens na, wat ik je om 00.04 uur heb geschreven.
    En voor je denken mocht, dat dat aanstellerij was, nee, dat was het dus niet, want ik ga oprecht kapót van zulke dingen, van zo ’n benadering van de jeugd.
    Mijn eigen ouders, die van de vooroorlogse generatie waren en verschrikkelijk katholiek, stikten óók van de scrupules, maar dit soort ‘pedagogie.’ dat weet ik zeker, hadden ze nóóit goedgekeurd!
    Aframmelen en kaalscheren op school en op politiebureaus? Ze hadden die agenten of die leraren voor de rechter gesleept, sorry!
    Op een gegeven moment heb je van iemands integriteit àf te blijven, ook van die van een ‘puber.’ Er zijn grenzen,al heb je nog zo’n conservatieve inslag.
    En die hàd mijn vader! Maar omdat hij van nature ook een muzikale feeling had, was hij b.v. eveneens geïnteresseerd in mijn pop-LP ‘s: The Sparks, Meatloaf……
    Hij wees ze niet af: Hij zei er dingen van als: “Dat vind ik erg mooi” en “Dat zit technisch verdraaid goed in elkaar!”
    En heus niet omdat hij de ‘losgeslagen tijdgeest’ waar jij op doelt, waardeerde, want dat deed hij niet!
    Hij kon alleen het kaf van het koren scheiden, tenminste op dit gebied; het zou niet in hem ópgekomen zijn om popmuziek voor jongeren te willen ‘ontmoedigen’ of hij het er nu mee eens was of niet.
    Weet je heel zeker, dat je, doordat, terecht, het “culturele marxisme” je is gaan tegenstaan, nú niet wat doorslaat naar het andere uiterste?
    Ik wou je tóch nog wat vertellen:
    Kun jij je herinneren, dat je mij, een paar maanden geleden die videoclip toespeelde met
    die country-parodie op Marthinus van Schalkwyck?
    De perfecte tegenhanger van jouw neef Alexander Pechtold, zei je……
    Nu dan, Taljaard: (trouwens, nog steeds bedankt voor de clip; de muziek is hartstikke leuk) ik ga nu iets schrijven, wat je me hopelijk niet al te kwalijk neemt, maar wat ik wèl 100% meen:
    Die blanke, Zuid-Afrikaanse ‘pedagogie’ die jij in je comment van gisteravond zo vurig aanprijst…… Ik vrees in alle ernst, dat die in deze onversneden vorm wel eens dé voedingsbodem zou kunnen zijn om exemplaren af te leveren als deze Marthinus: Bleek, verkrampt, initiatiefloos en schijnheilig. EN geneigd om anderen erbij te lappen, zoals jouw neef Alexander, alles om maar bij de ‘superieuren’ in een goed blaadje te komen en zelf sancties te ontlopen.
    Ik begrijp je beweegredenen om te denken zoals je denkt, maar geloof me: Je slaat door naar de andere kant.
    En dat is vreselijk jammer, want anderzijds mag ik je, geloof ik, graag. (En volgens Harry heb ik een ‘griezelige mensenkennis.’)
    Ik ben erg opgelucht, dit even uiteen te hebben kunnen zetten.

    Like

  • Taljaard zegt:

   @Connie
   Jou is reg en ons stem saam.
   Maar jou sal weet dat die Heere die vyande van Sy Woord en Sy volk met blindheid sla en hulle oorgeef in die verdorveheid van hulle eie dwaalwege, wat vir hulle uiteindelik na die hel sal voer. En hulle sal net veur die Regterstoel des Heereen, waar hulle nie in glo nie, gedaag wor en daai rekenskap afle moe vir hulle dade. Omdat hulle `n broedervolk die mes in die rug gesteek he en vol mee virantwoording dra vir wat nu in S.A. gebeur. Hulle sal deur Hom op gladde plekke geset wor en in verwoesting doe val. Hoe sal hulle, als in een oonblik, tot verwoesting wor, `n einde neem en te niet van verskrikking wor. As U opwaak, o HEERE, dan sal U hulle beeld verag.
   (Ps. 73: 18-20)
   Maar Gods kindere sal dit oorleef.
   Ons sal dit oorleef!
   Want in die stryd teen die machte van sonde, dood en duisternis sal daai Een wees, Die rees die volkome viktorie vir Sy kindere behaal he en die dood verslonde he tot oorwinning.

   Like

 8. Connie van de Erve. zegt:

  Thank you luckybee for some perspective on the history.

  Like

 9. kraftavilqa zegt:

  Zoveelste bewijs dat nikkers geen land kunnen runnen zelfs niet als ze de complete boedel in voortreffelijke staat door de blanken op een blaadje aangereikt krijgen.

  Like

  • janchik zegt:

   Zie ook Zimbabwe voorheen Rhodesië.
   Van de graanschuur van Afrika, verworden tot één van de armste landen ter wereld.
   Bijna alle blanken zijn of vertrokken, of vermoord (ausradiert)
   En die zwarte Hitler maar in weelde leven

   Like

 10. Buffalo Bill zegt:

  En dan te bedenken dat linkse idioten hiervoor de Makro in de fik gestoken hebben en benzineslangen hebben doorgesneden.

  Like

 11. reageerbuis zegt:

  Lees vooral het boek van Martin Bosma: Minderheid in eigen land. Een uitstekend en goed gedocumenteerd boek over de gebeurtenissen in Z-Afrika met bespiegelingen over de toekomst van ons eigen land.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Man met aanzien, weg met die blanke mafketels.

  Like

 13. Michael Jacobs zegt:

  De morele corruptie van het Westen wordt in (Zuid) Afrika zichtbaar. Het zwarte continent houdt Europa en Amerika een spiegel voor.

  Like

 14. janchik zegt:

  “@jungleelephant zegt:
  11 augustus 2015 om 23:53
  Geef het nog even tijd en dan komt het vanzelf;hoef je niks voor te doen,behalve misschien er een poos midden tussen in gaan wonen.zoals ik!”
  —————-
  Daardoor ook @jungleelephant wordt er door het gros van de Nederlanders nog steeds gestemd op de EENHEIDSPARTIJ (VVD,PVDA,CDA,D666,CU). En die maken (ondanks dat zij nu nog maar 40 virtuele zetels hebben) de dienst uit.
  En omdat wij midden tussen het allochtonen vullis inwonen, begrijpen en voelen wij dit uiteraard veel beter aan dan die Nederlanders die nog!! in hun witte wijkjes wonen. Die worden niet 24/7 geconfronteerd met die allochtoonse vuilnisbelt.
  En daarom ook voel ik veel beter aan, dan wie ook in zijn witte wijkje, wat voor walgelijk leven het moet zijn voor de niet rijke blanke Afrikaner in SuidAfrika .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s