Hoe het Westen willens en wetens zijn principes verwaarloost

Screenshot_12

Obama met de Saoedische koning Salman bin Abdul Aziz

(Door: Afshin Ellian)

Mensenrechten zouden de kern moeten zijn van de ideologische strijd met misdadige regimes. Maar principes maken steeds vaker plaats voor pragmatisme en “Realpolitik”. De kernwaarden van de westerse politiek vervagen.

De internationale macht dreigt versnipperd te raken. Er is een krachtige tegenbeweging gaande tegen centrale machten, in welke vorm dan ook.

Tijdens de Koude Oorlog waren er twee supermachten, die in de internationale betrekkingen verschillende principes hanteerden. Aan de zijde van de Sovjet-Unie vonden ze de revolutionaire principes belangrijker dan de uitgangspunten van het internationale recht omtrent de rechten van de mens.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Mensenrechten, Westen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hoe het Westen willens en wetens zijn principes verwaarloost

 1. Oxymoron zegt:

  Obama: “Als het Congres tegen het Iran-Deal stemt zal het raketten regenen op Tel Aviv”

  De Amerikaanse president is onder vuur komen te liggen van conservatieve Amerikanen omdat hij redelijk confronterende retoriek gebruikt om zijn deal met Iran te verdedigen.
  Barack Obama waarschuwt conservatieve Amerikanen, joodse kiezers en Israeli’s dat het Congres maar beter voor zijn overeenkomst met Iran kan stemmen. Als men dat niet doet zal het, aldus de Amerikaanse president, “raketten regenen op Tel Aviv.”
  According to National Jewish Democratic Council chairman Greg Rosenbaum, one of nearly two dozen heads of Jewish organizations at the meeting, one of the participants took umbrage with Obama’s characterization of those who are opposed to the deal as warmongers. The president then launched into an explanation of why he believed that the rejection of the deal would ultimately lead to a US military attack. Obama said that if Congress rejected the deal, the Iranians would walk away from negotiations and he would be under intense pressure to take military action.
  Dit zou, aldus de president, catastrofale gevolgen hebben voor zowel Amerika als Israël. Eén van de aanwezigen legt uit:
  “Hij zei dat hij hier gevoelig en rustig over zou zijn, maar hij maakte heel duidelijk dat het afschieten van het akkoord in zijn ogen tot oorlog zou leiden.” >>> http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/08/obama-als-congres-tegen-iran-deal-stemt-zal-het-raketten-regenen-op-tel-aviv/

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Misschien is juist wel die westerse “principes “die ons naar de kloten helpen

  Like

 3. Anna zegt:

  Eillian heeft helemaal gelijk…… De islamis de aanhanger / sympathisant van de Dood.
  Hun credo is dan ook jullie houden van het leven maar wij houden van de dood.
  Hun ideologie is verspreiding van de Islaam over de hele wereld en dan maakt het hun niet meer uit of ze in leven zijn of in het door hun zo fel begeerde paradijs.
  Het is geen zaak om met dit soort lieden te onderhandelen…..
  Zij verstaan maar een wapen en dat is een vuur wapen wat hen KEIHARD aanpakt………
  Deze politiek die nu gevolgd wordt van onderhandelen en telkens een beetje toegeven zal de ondergang worden van de Westerse vrije samenleving….
  Wij worden door deze halfslachtige lieden als De VN en de EU beroofd van onze vrijheid…….
  En wel onze totale vrijheid…..
  En het Amerikaanse ” monster” Obama doet dit willens en wetens…….
  Hij is zelf immers een moslim…….
  LEVE DE VRIJHEID.
  Alexander Pechtold WORDT EENS WAKKER!!

  Like

  • Jean zegt:

   Anna zolang die pechdroll kan blijven schrapen zal hij niet ontwaken.
   Als je duizenden euro’s per maand kunt vangen met niets te doen dan zou je toch wel gek zijn te gaan werken voor enkele euro’s….:)

   Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Zoals Afshin Ellian “helder” beschrijft, kan ik na meerdere keren lezen, me een beeld vormen op welk mogelijke wijze “de internationale macht“ , beslommerd in mensenrechten zoals vrijheid van geloof en meningsuiting geen “projectmatige” visie kan ontwikkelen versus bijvoorbeeld het principieel IS-koranstreven. Nog afgezien dat HET VN instituut voor mensenrechten te maken heeft met een toename van moslim-gedelegeerden, waardoor:

  Universal Islamic Declaration of Human Rights 19 September 1981

  http://www.alhewar.com/ISLAMDECL.html

  Zie ook:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_en_mensenrechten

  Een rechtsgeleerde had dit best mogen vermelden en een gedachtesprong voor de thans ontstane situatie.

  Even terug naar die goede oude principiële koude oorlogtijd:

  Like

  • Aegolius cs zegt:

   Misschien vergeet ik wel het belangrijkste:
   Voor een veroveraar zijn mensenrechten ondergeschikt aan het doel. Waarmede Ellian op zeer nette wijze onze toekomst voorspelt.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Heeft u die universele mensenrechten wel eens echt gelezen, zo ja dan had u geweten dat u mede verantwoordelijk bent, voor al die arme vluchtelingen en u dient ze ook nog eens van bed brood en dergelijke te voorzien.

    Het is immers hun recht, uw regering heeft deze rechten ook ondertekend .

    Like

 5. Jean zegt:

  Als je die foto ziet dan komt automatisch de vraag “Wie is de grootste misdadiger?” want dat het misdadigers betreft moet niet aan getwijfeld worden.
  Die zandbakbarbaar komt er eerlijk vooruit dat hij geen enkel probleem heeft met kopjes afhakken maar die zwarte moslim uit de witte huis wil alles verkopen via een smile maar is voor geen zak te vertrouwen, typisch moslim gedrag. 😉

  Like

 6. luckybee zegt:

  Meneer Afshin Ellian niet vergeten dat Barack Hussein Obama ook een soeni molims is.

  Like

 7. Oxymoron zegt:

  Trends Institute en 9 andere experts: Nog dit jaar historische wereldwijde crash
  ‘Paniek in de straten van Wall Street tot Shanghai, en van Engeland tot Brazilië’ – Waarschuwingen voor ‘Schulden supernova’; ‘achtbaan door de hel voor bevolking Europa en Amerika’; ‘Crisis van epische omvang’; ‘Grootste welvaartsvernietiging ooit’

  Het Trends Research Institute van Gerald Celente en 9 andere bekende financiële experts zijn het er over eens dat er nog dit jaar een wereldwijde beurscrash gaat komen. Alle signalen staan op donkerrood, net als in 2008, pal voor het losbarsten van de eerste financiële crisis. De komende crash zal het begin zijn van een heftige periode met een recessie die zo ernstig zal zijn, dat de afgelopen 7 jaar daarbij compleet zullen verbleken. Ze zijn het er allemaal over eens: we aan de hardste tijd in een hele generatie tegemoet.

  De afgelopen 2 jaar is het wat stiller geworden rond Celente, die in het verleden correct de beurscrash van 1987, het uiteen spatten van de ‘dot.com’ zeepbel in 1999 en de financiële crisis in 2008 voorspelde. Enkele dagen geleden zei hij dat hij ‘slechts zelden een datum plak op marktcrashes’, maar dat hij ‘nu voorspelt dat we voor het einde van dit jaar een wereldwijde aandelencrash zullen meemaken’.

  Wereldwijd – dus niet alleen in Amerika, maar ook in Europa, Japan en China. ‘Er zal paniek zijn in de straten van Wall Street tot Shanghai, en van Engeland tot Brazilië,’ voorziet Celente.

  ‘Schulden supernova’

  Financieel analist David Stockman, ooit financieel directeur van het Management- en Begrotingsbureau tijdens de regering Reagan, schreef vorige week dat ‘aandelen een aanstaande ramp zijn’. Stockman waarschuwt al geruime tijd dat het massaal creëren van geld door de belangrijke Centrale Banken een ‘schulden supernova’ heeft veroorzaakt. Alle tekenen wijzen er nu op dat die grootste zeepbel ooit op barsten staat, waardoor er een diepe wereldwijde recessie zal uitbreken. (2)

  ‘Idiote regeringen veroorzaken catastrofe’

  Succesbelegger Doug Casey, hoofd van Casey Research, windt er eveneens geen doekjes om. ‘Al die idiote regeringen die biljoenen en biljoenen nieuw geld hebben gedrukt veroorzaken een catastrofe van historische omvang. De meeste banken in de wereld zijn failliet, dus ik zou niet veel geld bij hen laten staan.’

  De bekende ‘short seller’ Bill Fleckenstein constateert dat ‘de markt buitengewoon naar een crash neigt… Ik denk niet dat er een pijnloze ontsnapping aan is.’

  De 90 jaar oude veteraan belegger Richard Russell, ook wel de ‘godfather’ van (financiële) nieuwsbrieven genoemd, zegt sinds de jaren ’40 niet meer zo’n vreemde periode te hebben meegemaakt. Hij verwacht nog een korte periode met hogere prijzen, waarna ‘er een historische daling komt die het huidige economische systeem uit elkaar zal rukken.’ >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/Trends-Institute-en-9-andere-experts-Nog-dit-jaar-historische-wereldwijde-crash

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Westerse steun van de Sovjet-Unie

  Gefinancierd door Kuhn, Loeb en Co., Stalin geïmplementeerd een nieuw economisch beleid voor de snelle industrialisatie, bekend als de “Eerste vijfjarenplan.” Hoewel de Amerikaanse regering stuurde over voedsel, Stalin werd met behulp van het voedsel als wapen te eindigen communistisch land. Degenen die weigerden mee te werken met de communistische regering werden uitgehongerd tot de dood. Tussen 1932-1933, wordt geschat dat tussen de drie en zeven miljoen mensen overleden als gevolg van Stalins tactiek.

  Net zoals Lenin zei: “Weg met religie leve het atheïsme!” Stalin zei: “God moet van Rusland in vijf jaar.” Hij uiteindelijk deed weg met de [marxistische] “afsterven” [van de dictatuur] begrip en ontwikkelde een fanatieke, stijf, en krachtig politiestaat. Stalin zei dat de doelstellingen van het communisme waren om chaos te creëren in de hele wereld, stellen één wereld economisch systeem, prod de ontwikkelde landen om consequent te hulp te geven aan onderontwikkelde landen, en om de wereld te verdelen in regionale groepen, die een overgangsfase zou zijn een één-wereldregering. De communisten [en hun medestanders –ed] zijn niet afgeweken van deze blauwdruk.

  In 1933, de Illuminati drong Roosevelt naar het land van Rusland te erkennen, om hen te redden van de financiële ondergang, als een aantal Europese landen reeds had gedaan. Op 17 november 1933, de Amerikaanse diplomatieke erkenning verleend aan Rusland. In ruil, Rusland beloofde niet te mengen in onze binnenlandse aangelegenheden; een belofte die ze nooit gehouden. Ze werd lid van de Volkenbond in 1934, maar werd uitgegooid in 1939 vanwege hun agressieve acties in de richting van Finland.

  Intussen is de Amerikaanse bleef hen hulp te sturen. The Cleveland firma Arthur G. mackee voorzien uitrusting voor een enorme staalfabriek bij Magnitogorski; John Clader van Detroit uitgerust en geïnstalleerd een tractor fabriek in Chelyabinski; Henry Ford en de Austin Co voorzien uitrusting voor een auto productiecentrum bij Gorki; en Col. Hugh Cooper, de maker van de Mussel Shoals Dam, gepland en bouwde de gigantische waterkrachtcentrale bij Dniepostrol. Stalin gaf later toe dat tweederde van de industriële capaciteit van Rusland was te danken aan de hulp van de Verenigde Staten.

  Origineel hier :
  http://modernhistoryproject.org/mhp?Article=FinalWarning&C=7.4#Support

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  The Rothschilds’ Financing of Stalin

  “I’m working for the Rothschilds!” – Josif Jughashvili (Stalin), 1901

  http://wakeupfromyourslumber.com/rothschilds-financing-stalin/

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Lees het boek young stalin

  http://www.goodreads.com/book/show/826564.Young_Stalin

  Dit is de schrijver, een buitengewoon interessante man en schrijver , met een heel diepgaand onderzoek voor zijn boeken .

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Simon_Sebag_Montefiore

  In het Nederlands : Stalins Jeugdjaren. Van Rebel tot de Rode Tsaar

  OA hier verkrijgbaar, maar er zijn er veel meer verkrijgbaar .
  http://www.bol.com/nl/p/van-rebel-tot-rode-tsaar/1001004004814619/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s