Calden: “Vluchtelingen” plunderen Edeka-supermarkt – chef moet portiers in dienst nemen

Screenshot_13

(Door: L.S. Gabriel – Vertaling: E.J. Bron)

Calden in het district Kassel heeft ongeveer 7.500 inwoners en sinds eind juli op het oude vliegveld ook een tentstad voor illegale binnendringers. Onmiddellijk na het bekend worden van de gedwongen verrijking was de partijloze burgemeester Maik Mackewitz nog bijna zo blij als een kind: “Heel veel burgers hebben gebeld en willen graag helpen. Deze hulpvaardigheid is fantastisch.” Nog geen drie weken later is de situatie blijkbaar niet meer zo fantastisch. In ieder geval niet voor Ewald Eckert, de chef van de plaatselijke Edeka-supermarkt. Hij moet nu beveiligingsmensen in dienst nemen, heeft twee portiers en maakt zich zorgen over de veiligheid van zijn grotendeels vrouwelijke medewerkers.

Alleen “naar buiten toe is alle koek en ei”, zegt de filiaalleider van de supermarkt, die tot nu toe ook klanten uit de omringende gemeentes aantrok – tot nu toe. Vanaf het moment dat er steeds meer asieleisers in Calden aankomen, na slechts twee weken zijn het er nu al meer dan 300 – en dit moeten er 1000 worden –, vreest Ewald Eckert voor zijn existentie, want vermoedelijk zullen de klanten in het vervolg wegblijven.

Met tot 20 man sterk vielen de hordes uit de tentstad de supermarkt binnen en gedroegen zich alsof ze inderdaad nog nooit zoiets als beschaving hadden gemaakt.

Lokalo24.de” bericht:

“. . . wat zich hier afspeelt, interesseert niemand”, zegt Ewald Eckert. Hij is al 40 jaar de chef van de Edeka-supermarkt in de Holländische Straße. Een kleine winkel, voor de deur waarvan sinds twee weken bewakingspersoneel staat. Scharen van tot 20 vluchtelingen zouden tegelijkertijd de winkel hebben bestormd, verpakkingen hebben opengescheurd en deels leeg hebben achtergelaten, cosmetica-artikelen gebruikt hebben. Sindsdien heeft het beveiligingspersoneel de opdracht om nog maar twee vluchtelingen tegelijk de winkel binnen te laten. Hij zou met deze maatregel niemand willen discrimineren, benadrukt Ewald Eckert: “Maar we worden de situatie niet meer de baas.”

Hij zou als chef zijn verantwoordelijkheid hebben tegenover zijn klanten en werknemers. “Wanneer mijn medewerksters bang zijn, omdat de vluchtelingen achter de kassa komen, zich niets laten zeggen en zich zonder enig respect gedragen, moet ik me daar dan maar gewoon bij neerleggen?”, vraagt Ewald Eckert. Hij heeft er lang over nagedacht of hij dit bekend zou maken. Maar het moet eindelijk afgelopen zijn met de geruchten dat hij vluchtelingen zou treiteren. En met het mooipraten. “Het is onze plicht om mensen in nood te helpen. Maar zij moeten zich ook aan de spelregels houden. Anders zal dat hier slecht aflopen”, zegt Ewald Eckert. Tot op de dag van vandaag zou geen enkele medewerker van het regeringspresidium met hem gesproken of ondersteuning aangeboden hebben. “Je voelt je in de steek gelaten.”

Hoe lang hij zich het beveiligingspersoneel nog kan veroorloven, weet hij niet. “Ik doe dit niet voor de lol. Deze supermarkt in Calden bestaat al vijf generaties lang. Ik heb echt wel andere zorgen dan mensen te treiteren”, aldus Eckert.

In welke situatie de man zich bevindt, kun je al vermoeden op basis van zijn woordkeuze. Hij vertelt weliswaar eerlijk wat er aan de hand is, voelt zich echter tegelijkertijd genoodzaakt om zich ervoor te rechtvaardigen, ja, bijna te verontschuldigen, dat hij zich zorgen maakt over de veiligheid van zijn klanten en medewerkers. Bij de dagelijkse horror in zijn winkel, bovenop de angst om zijn en het bestaan van zijn medewerkers, spelen blijkbaar de tirades van de goedmenschen-meute op zijn zenuwen, die hem verwijt stemming te maken tegen de asieleisers, omdat hij zich verzet en niet vrolijk zijn winkel overlaat aan de plunderende hordes.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Incidenten", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, Duitsland, Immigratie, Krankzinnigheid, Multiculti, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Calden: “Vluchtelingen” plunderen Edeka-supermarkt – chef moet portiers in dienst nemen

 1. rs zegt:

  Het zal niet lang meer duren voordat het hier OOK gaat gebeuren……………

  De voormalige C1000 eigenaar hier is er jaren geleden al mee gestopt. Dingen werden onder zijn ogen gewoon gejat………………ja, en dat waren OOK azielige zoekers!!!!!!!!!!!!!!

  Nu zit er een Plus winkel in………….

  Like

 2. BertG. zegt:

  Die 2 portiers stellen natuurlijk ook geen drol voor tegenover zo’n 20 man.
  Die vegen ze gewoon de stoep af of ze slaan ze de hele winkel door.
  Je zal ze toch op ze minst met wapens moeten uitrusten, anders maakt dat geen enkele indruk voor die gasten.

  Like

 3. Wauso zegt:

  Niets nieuws. Vorig jaar in Amsterdam geweest en wat mij opviel was, dat voor iedere consumentenzaak een portier stond. Toen ik vroeg waarom hij daar stond kwam als antwoord:”Oost-Europeanen stelen alles wat los en vast zit” !!!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Van de linkse en gutmensch nazi landverraders meute hebben de autochtone bewoners niets te verwachten !

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Ze vernielen, stelen, beroven en noem maar op en ze zijn vooral heel ondankbaar en onaangepast. Wanneer worden die gasten nu gewoon eens berecht?

  Like

 6. Hans zegt:

  De ribben en ruggegraat, voor zover ze die hebben, helemaal kapot slaan.
  Doe dat bij een stuk of twee, drie, en het is afgelopen.
  Want ze communiceren echt wel onder elkaar, zoals ze ook georganiseerd die winkel aanvallen.
  Kutvolk

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  Weer zo’n debiele geschifte gutmensch linkse burgemeester, stuur die achterlijke negerts maar naar hem toe, kan hij de echte gutmensch uithangen.
  Laat hem maar ondekken wat hij anderen aandoet door compleet vreemde moordzuchtige culturen te omarmen!!!

  Like

 8. Ad de Koning zegt:

  Dit verbaasd mij helemaal niet, ik denk dat we dat hier ook zullen krijgen, die komen recht uit het oerwoud hier naar toe, als je die meutes ziet met van die domme koppen dan kunnen er alleen maar moeilijkheden van komen, ze willen hier alleen maar halen want daar menen ze recht op te hebben,.

  Like

 9. Luc zegt:

  onze politieke dictators keken en zagen dat het goed was.
  wat een verrijking, wat een toekomst.
  die haat van onze regeringen tegenover hun eigen volk moet gewoon een bewuste keuze zijn,
  er is geen excuus.

  Like

 10. luckybee zegt:

  De enige middel hier tegen? Wilders en zijn PVV, ik zie geen andere oplossing.

  Like

 11. ronni zegt:

  eigen rechting is de uitdaging waar de autoriteiten on voor stellen.

  Like

 12. Benesha zegt:

  Die man heeft helemaal gelijk en de bekritiserende goedmensen zijn des duivels.

  Like

 13. Cathja zegt:

  Als het mijn winkel was kwamen ze er helemaal niet meer in. Het is toch MIJN winkel? Niemand kan mij verplichten om boodschappen te leveren. En niemand kan mij verplichten asielzoekers binnen te laten die totaal geen waarden en normen kennen, hondsbrutaal zijn, artikelen open breken en opeten, cosmetica gebruiken, en achter de kassa komen, wat voor de klant verboden terrein is. Ze gedragen zich als wilden, en voor hen wordt de deur gesloten. Ik zou een A4-tje achter de ruit hangen met de tekst: Verboden toegang voor asielzoekers!

  Eens kijken wie er de baas is!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 13.25. uur. Beste Cathja, U zegt: “Ik zou een A4-tje achter de ruit hangen met de tekst: Verboden toegang voor asielzoekers”. Ik kan dat goed begrijpen Cathja, maar geloof maar dat de RODE LINKSE KERK, het ANARCHISTENZOOITJE en de GUTMENSCHEN – vooral vanuit CDA en PKN hoek- ervoor zorgen dat U aangepakt zult worden door Justitie. LINKS en de EUSSR, en de meelopers van liberale en christendemocratische snit, DUWEN ONS deze tsunami van AFRIKANEN en MOSLIMS door de strot. Er staat nu op Elsevier een artikel, van een maffe linkse sociologe, die in de Azijnbode/Volkskrant met “droge ogen” beweert dat WIJ deze IMMIGRATIE nodig hebben! Het wordt met de dag gekker en onleefbaarder!

   Like

 14. delamontagne zegt:

  Een aantal “Afrikaanders”, die verboden spullen verkopen, vallen Parijse politie aan……………
  http://www.lesobservateurs.ch/wp-content/uploads/2015/08/racailles.mp4?_=1

  Like

 15. Pogo zegt:

  Dit gaat dan wel over Duitsland maar betrek het even op Nederland.
  De grootste fout die er gemaakt wordt is natuurlijk dat we open grenzen hebben en naar de pijpen van Brussel moeten dansen waardoor we verplicht zijn dit soort gasten op te nemen.
  Daar is op korte termijn niet zo snel verandering mogelijk maar wel met de ontstaande situatie en hoe men daar mee wil omgaan.
  Iedereen weet dat als je een bepaalde groep mensen op een kluitje pakt, in een voor hen vreemde wereld, zij zich gaan verenigen.
  Iedereen weet dat als je mensen zonder een toekomstperspectief doelloos laat rondhangen, dat je daarmee problemen creëert.
  De AZC’s zitten overvol en de problemen die de asieleisers veroorzaken in de buurt beginnen langzaamaan door te dringen bij de autochtone burgers.

  Om grote escalaties te voorkomen zal er dus een verandering moeten komen in de gedachten hoe zij met dit probleem om willen gaan.
  Op Europees gebied zit dat er voorlopig niet in, tenzij Wilders met het stokje kan zwaaien.
  Nationaal gezien kunnen we toch onze eigen regels hebben? Net als Hongarije dat doet?

  Ik stel voor;
  Al is de democratie (bijna) dood, er zal hoe dan ook een keer geluisterd moeten worden naar dat deel van de bevolking wat hier helemaal niet achterstaat (desnoods wordt dat afgedwongen d.m.v. geweld).
  Naar mijn weten zitten er zo’n 100 kamerleden in de Tweede Kamer en zo’n 50 in de Eerste Kamer die helemaal geen problemen hebben met de instroom van al dat gespuis.
  Het merendeel daarvan heeft gewoon een redelijke woning met een tuin en/of een achtertuin en een zolder.
  -Het is misschien een druppel op de gloeiende plaat.-
  Maar al die mensen kunnen aan twee, of zelfs drie, zogenaamde vluchtelingen onderdak bieden en ze zitten in ieder geval mooi verspreidt over het land (niet op een kluitje bij elkaar).
  Betrekken we daar alle partijleden van de verschillende partijen, die voor massa-immigratie zijn, bij op, komen we op vele vestigingsplaatsen waar die zogenaamde vluchtelingen in kleine groepjes kunnen wachten op hun proces en ondertussen op een gemoedelijke wijze een start maken met het integratie-proces.

  Onderhand komen we op een punt dat de samenleving dat ook mag eisen van hen die totaal geen problemen ziet in de massa-immigratie.
  Hun woorden moeten ze eens bij de daad voegen.
  Als zij, die dit allemaal zo willen en geen oplossing bieden voor het probleem, niet zo’n helpende hand willen uitsteken, vraag ik mij af waarom ik dat dan wel zou moeten doen.

  -Op deze voet zo doorgaan, daar krijg je alleen maar gedonder van.-

  Like

 16. guusvelraeds zegt:

  Gelukkig zijn er politici die de oplossing weten. Duitsers eruit en asielzoekers erin.

  Like

 17. Republikein zegt:

  Oud fenomeen, heette vroegah proletarisch winkelen, ze zijn bijgepraat.

  Like

 18. roely zegt:

  Hier in Nederland gebeurd dit ook al,alsjeblieft hou die vluchtelingen in de gaten,sta ze niet te veel toe en vooral voor mensen die alleen wonen,doe voor niemand de deur open. ikprobeer zoveel mogelijk te waarschuwen en heb de deur ook al met een speciaal slot op slot.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s