De geheime etnische zuivering van Palestijnen

Screenshot_21

Een wijk in het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk in de buurt van Damascus na de verwoestende gevechten

(Door: Khaled Abu Toameh – Vertaling: E.J. Bron)

Het is geen geheim dat de meeste Arabische landen hun Palestijnse broeders al lange tijd slecht behandelen en hen onderwerpen aan vele op Apartheid gelijkende discriminerende wetten en voorschriften, die hen vaak elementaire rechten weigeren. In landen zoals Irak, Libanon, Jordanië, Egypte en Syrië worden Palestijnen als tweede of derderangs burgers behandeld, zodat velen van hen gedwongen zijn om op zoek te gaan naar een beter leven en emigreren naar de VS, Canada, Australië of Europa. Als gevolg daarvan voelen veel Palestijnen zich in hun desbetreffende land van herkomst en andere Arabische landen niet welkom.

Na de Irakese invasie van Koeweit in augustus 1990 begonnen de levensomstandigheden van de Palestijnen in Arabische landen zich te verslechteren. De Palestijnen waren namelijk de eersten geweest die Saddam Hussein met zijn invasie in Koeweit “gefeliciteerd” hadden, een land, dat de PLO met miljoenen dollars per jaar had ondersteund. Tegelijkertijd vluchtten veel Palestijnen uit Koeweit voor de daar in het kader van de Irakese invasie uitbreidende anarchie en wetteloosheid.

Toen Koeweit het jaar daarop door de door de VS aangevoerde coalitie werd bevrijd, werden er ruim 200.000 Palestijnen als vergelding voor hun ondersteuning van de invasie door Saddam Hussein uit het emiraat verdreven. Een andere 150.000 Palestijnen waren al gevlucht voordat de oorlog van de door de VS aangevoerde bondgenootschap begon. Zij hadden deze invasie zien aankomen en maakten zich zorgen wat de bevrijding van Koeweit hen zou brengen.

De meeste Palestijnen, die Koeweit vrijwillig verlaten hadden of werden verdreven, vestigden zich in Jordanië.

Ook de Palestijnen in Irak moeten nu een hoge prijs betalen. Sinds 2003 is hun aantal van 25.000 naar 6000 afgenomen. De Irakezen voeren een campagne van etnische zuivering tegen de Palestijnse bevolking van het land, beweren Palestijnse activisten.

Sinds de val van het regime van Saddam Hussein meer dan tien jaar geleden zouden de Palestijnen systematisch aangevallen en geïntimideerd worden door de sjiitische milities, wat velen van hen genoodzaakt zou hebben om te vluchten, zeggen zij.

De sjiieten, zeggen ze verder, zou de aanwezigheid van niet-Irakese soennieten – waaronder de Palestijnen – een doorn in het oog zijn, vooral in de hoofdstad Bagdad.

Bovendien zouden ook veel Irakese soennieten, die tegen Saddam Hussein waren, een oorlog tegen de Palestijnen voeren, uit wraak voor hun ondersteuning aan het regime van Saddam.

Enkele dagen geleden werd Thamer Meshainesh, de voorzitter van de Liga voor de Palestijnen in Irak, met de woorden geciteerd dat de Palestijnen te lijden zouden hebben onder “unieke mishandelingen” en een “toenemend aantal aanvallen”. Meerdere milities zouden hen op de korrel hebben genomen als deel van een systematische politiek die hun verwijdering uit het land tot doel zou hebben, waarschuwde hij.

De Palestijnse wetenschapper Abu al-Walid, die het lot van de Palestijnen in Irak al vele jaren observeert, wijst erop dat van de 25.000 Palestijnen die ooit in Irak leefden er al 19.000 het land zijn uit gevlucht. Er zouden dagelijks aanvallen plaatsvinden op Palestijnen onder het voorwendsel van hun verwikkeling in terrorisme. Volgens informatie van de onderzoeker werden veel Palestijnen, die door sjiietische milities in Irak gevangen genomen werden, wreed gemarteld en ertoe gedwongen hun zogenaamde betrokkenheid in terroristische activiteiten “toe te geven”.

Meshainesh en Abu al-Walid beschuldigen de Palestijnse Autoriteit (PA) er van de Palestijnen in Irak niet te helpen. De enige inspanning die zij in deze zaak gedaan zou hebben, zou zich uitputten in “loze retoriek” zeggen zij.

De Palestijnen in Irak betalen de prijs voor de inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van het land. Zo vergaat het de Palestijnen ook in Syrië, in Libanon en in Libië. Palestijnen zijn vaak direct of indirect in de vijandigheden verwikkeld die zich voordoen in Arabische landen. Als het vuur dan ook hen bereikt, schreeuwen ze om hulp, zoals op dit moment in Irak.

Het meest interessant echter is de complete onverschilligheid die internationale mensenrechtenorganisaties, de media en de Palestijnse Autoriteit met het oog op de mishandeling van Palestijnen in Arabische landen aan de dag leggen.

De PA, waarvan de leiders er druk mee zijn om dagelijks Israël aan te vallen, heeft geen tijd om zich bezig te houden met haar volk in de Arabische wereld. De leiders van de PA zeggen een klacht te willen indienen bij het Internationaal Gerechtshof tegen Israël wegens “oorlogsmisdaden” en noemen de oorlog tegen Hamas in 2014 en de voortdurende bouwnijverheid in “nederzettingen” op de “Westbank” als reden.

Als het echter gaat om etnische zuiveringen en marteling van Palestijnen in Arabische landen zoals Irak, Syrië en Libanon kijken ze liever weg.

Evenzo schijnen ook de internationale media vergeten te zijn dat er in een serie Arabische landen tienduizenden Palestijnen leven. De enige Palestijnen die de westerse journalisten kennen en de enige waar zij zich mee bezighouden, zijn diegenen die op de “Westbank” en in de Gazastrook wonen.

Internationale journalisten trekken zich niets aan van de Palestijnen in de Arabische wereld, omdat dit geen verhaal is waarvan men Israël de schuld kan geven. Een Arabier die een andere Arabier doodt of martelt, is geen zaak die het waard zou zijn om door een grote krant in de VS, Canada of Groot-Brittannië gemeld te worden. Als een Palestijn echter klachten heeft over de Israëlische autoriteiten of joodse “kolonisten”, zijn veel westerse journalisten er als de kippen bij om onmiddellijk over deze “belangrijke” ontwikkeling te berichten.

De etnische zuivering die tegen de Palestijnen in Irak is gericht, is geen ongebruikeljijk fenomeen in de Arabische wereld. De afgelopen jaren zijn er ook tienduizenden Palestijnen uit Syrië gevlucht. De meeste van hen gingen naar Libanon en naar Jordanië, waar de autoriteiten alles in het werk stellen om te garanderen dat de Palestijnse vluchtelingen weten dat zij ongewenst zijn. In Irak en in Syrië zal over enkele jaren geen enkele Palestijn meer zijn, voorspellen Palestijnse activisten.

De VN en andere internationale organisaties hebben blijkbaar nog nooit gehoord van de op de Palestijnen van de Arabische wereld gepleegde etnische zuivering. Ook zij zijn zó bezeten van Israël dat ze liever niets willen weten van het lijden van de Palestijnen onder Arabische regimes.

Niet alleen dat de Arabische landen de Palestijnen verachten, ze willen ook dat ze alleen het probleem van Israël blijven. Sinds 1948 weigeren de Arabische regeringen dat Palestijnen zich duurzaam in hun landen vestigen en burgers met gelijke rechten worden. Nu doden en martelen deze Arabische landen hen ook nog en plegen etnische zuiveringen op hen, terwijl de leiders van de wereld hun koppen in het zand blijven steken en aanklagend met de vinger naar Israël wijzen.

Bron:
http://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Stefan Frank

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Westbank", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Gazastrook, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, mainstream-media, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, sjiieten, soennieten, Verenigde Naties, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op De geheime etnische zuivering van Palestijnen

 1. Hans zegt:

  palestijnen
  Niemand wil ze want het is een onbetrouwbaar roversvolk wat zich vermeerdert als konijnen.
  Dan zitten ze uiteindelijk op een stuk geleend land naast een perfecte hoogstaande superstaat die ze ook nog eens de beste medische voorzieningen biedt en die willen ze dan vernietigen.
  Van mij mogen ze van de aardbodem verdwijnen.

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Dat gebeurd hier ook met een bepaalde groep eenmaal een groot aantal willen zij dubbelen rechten en een NL status en een land van herkomst status liefst een volledig op hun cultuur en religie toegespitste maatschappij.
  Zolang dat er niet is zal men zich achtergesteld ‘voelen’ ook met gelijke rechten.
  Discriminatie en huili huili hand in hand met geweld en intimidatie is een trademark en een manier om de boel naar je hand te zetten en over te nemen.
  Die gasten doen het dus overal daarom worden ze overal uitgekotst ze ontwrichten het gastland.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Door de Arabische wereld uitgekotst wel te verstaan.
   Die zijn niet bij machte de stroom te herbergen en zien binnen in hun samenleving een parallellen samenleving ontstaan.
   Is eerder gebeurd in Joegoslavië Syrië Jordanië Libanon en Servië.
   Zolang je dat als land kan bekostigen en ruimte hebt is het al moeizaam te doen.
   Door de massaliteit en men wil bij elkaar blijven.
   Kijk maar hier in de grote steden hebben meerdere parallellen samenlevingen.
   dat gaat niet altijd en overal ter wereld goed.
   Teveel te vaak.
   Er is een spreekwoord overal waar te voor staat is niet goed.
   Tijd dat de Arabieren/Moslimlanden even slikken en een paar meter aangrenzend gebied aan hun Palestijnse broeders afstaan in plaats van stiekeme zuiveringen?
   Of het een oplossing is weet ik niet als ik hier om mij heen kijk en miljoenen zie die wel een veilig/geliefd thuisland/land van herkomst hebben dan zet ik er een vraagteken bij.
   Nomaden volkeren zullen zich blijven deels vestigen en deels verkassen er zullen steeds nieuwe parallellen samenlevingen ontstaan en gebieden die met de tijd herverdeeld worden.

   Like

 3. Thoth zegt:

  (..)Internationale journalisten trekken zich niets aan van de Palestijnen in de Arabische wereld, omdat dit geen verhaal is waarvan men Israël de schuld kan geven. Een Arabier die een andere Arabier doodt of martelt, is geen zaak die het waard zou zijn om door een grote krant in de VS, Canada of Groot-Brittannië gemeld te worden. Als een Palestijn echter klachten heeft over de Israëlische autoriteiten of joodse “kolonisten”, zijn veel westerse journalisten er als de kippen bij om onmiddellijk over deze “belangrijke” ontwikkeling te berichten.(..)

  Uitstekend verwoord. Ook in Nederland wordt dit gebezigd, o.a. door de NPO, Volkskrant, NRC…

  Like

 4. onnodrees zegt:

  Palestijnen worden vooral als antisemitisch propagandamiddel ingezet en niet als mensen beschouwd en behandeld.

  Stukje met verwijzing naar resolutie (1457) van Arabische Liga uit 1959 http://www.algemeiner.com/2012/02/24/the-anti-palestinian-arab-nations/#

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Ook “wij” (EU) willen en ondersteunen de Palestijnse etnische afscheurbeweging van de 70% wonende te Jordanië. We noemen ze dan ook vredelievend Al-Fatah en PLO en voor de zekerheid vermeld ik dat de “ongesubsidieerde” Hezbollah daartoe niet gerekend wordt.

  Voornoemde groepen hebben zich van Arabische islamslavernij verlost en konden zich ontwikkeld tot een terroristische organisatie onder de paraplu, van…….

  Like

 6. luckybee zegt:

  Arabieren horen niet in Kanaan te zijn;dit land is door God gereserveerd alleen voor de Joden.
  Niet vergten dat Hagar en Ismael door God van Kanaan verbannen wordt bij de geboorte van Izaak.

  Like

 7. Pogo zegt:

  Als Israël niet betrokken kan worden in het verhaal zijn palestijnen nutteloze wezens.
  Parasieten zijn het gezien door de ogen van de arabische naties.
  De arabische liga/wereld stopt dat niet onder stoelen of banken.

  Maar er zijn velen met dezelfde gedachten.
  Zo heb ik ooit eens een bericht teruggekregen van ene Anja Meulenbelt op de vraag waarom zij niet bericht over het lot van de palestijnen elders in de wereld (in Syrië, Jordanië of Libanon bijv.).
  Haar antwoord ging ongeveer zo; ‘Wie denk je dat ik ben? Denk je nou werkelijk dat ik mij voor alle palestijnen kan inzetten? ik concentreer me op hen die het hardst getroffen worden.’
  Waarmee ze eigenlijk wil zeggen; Ik concentreer me alleen op hen die direct met Israël in verband gebracht kunnen worden. Dat doe ik niet omdat ik pro-palestijnen ben maar meer omdat ik anti-Israël ben.
  Want als zij zich zou bekommeren over het lot van de palestijnen zou het toch geen reet uit hoeven te maken waar zij zich zouden bevinden?
  Of dat nu onder Israëlisch gezag is of in landen als Libanon, Syrië of Jordanië.

  Voor mij was het na dat antwoord duidelijk; Zij is helemaal niet begaan met de palestijnen (wie het ook mogen zijn). Zij heeft iets tegen de Joodse staat Israël.
  Net als die arabische liga en die kliek bij de Algemene Vergadering van de VN.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Wat dit wèl weer eens laat zien, is, dat moslims jegens elkaar helemaal niet loyaal zijn, althans niet op internationaal vlak.
  Als het gaat om het aanvallen van Israël kúnnen ze nog wel eens één ogenblik één lijn trekken, maar het volgende ogenblik haten, verachten en bestrijden ze elkaar weer: De Palestijnen worden door alle Arabische landen uitgekotst, maar ik geloof er niets van dat die op hun beurt met elkáár door één deur kunnen.
  Toch geloof ik ook weer niet, wat sommige goedmenschen beweren, dat de islam in wezen niet bedreigend is, omdat ze net zo ‘divers’is als het christendom: Op het moment, dat de islam besluit, definitief het Westen te overheersen, vormen al die krakelende groepen en volkeren opeens wèl één front en leggen ze elkaar in elk geval niets in de weg! -Het geschil zou dan weer worden opgepakt, zodra de klus geklaard zou zijn.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Moslims onder elkaar?
   Een en al liefde en broederschap; mits ze worden aangevallen.
   Een en al haat en nijd; mits ze niet worden aangevallen.

   Like

  • Jaantje zegt:

   Hagar heeft Mekka gesticht.
   Haar zoon Ismael is niet joods ondanks dat zijn vader Abraham een Jood is maar joods gaat via de moeder.
   Eigenlijk een vieze streek van Sara die dit heel goed overdacht heeft.
   Abram een vrouw aanbieden die niet Joods is heel slim want mocht Sara ooit nog(en dat gebeurde) een zoon krijgen werd dat de wettige opvolger en niet Ismael die de oudste was.
   Dat God vervolgens ook Hagar/Ismael een volk en land beloofd is niet meer dan billijk.

   Like

 9. Anna zegt:

  Die ” sukkels” de zgn Palestijnen hebben zelfs niet eens door dat ze een door Yasser Arafat VERZONNEN volk zijn…… Het zijn gewoon Arabieren of zelfs bedoeinen die eeuwen langs door dit gebied zij getrokken met hun vee.

  Pas vanaf 1920 zijn ze zich wat meer gaan vestigen omdat er geld te verdienen was bij de Joden die het door hen zelf ( Joden) gekochte land begonnen te ontginnen…..

  Het blijven Sukkels als ze hun eigen plan hadden getrokken en niet naar hun corrupte leiders hadden geluisterd hadden ze nu ook een normaal leven kunnen leiden……
  Jordanië bestaat voor 90% uit zulke lui….. Zelfs de koningin Rania is een Palestijnse vluchteling……. Ze moeten hun corrupte gemene leiders er eens uit knikkeren…..

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Ik ben het met iedereen eens die denkt en vindt dat de palestijnen, wie zijn dat???, mogelijk schorem uit de arabische wereld, zie arafat uit Egypte, deze problemenh aan zichzelf te wijten. hebben.
  Alleen jammer voor een hardwerkend land als Israel dat je zulke inwoners en buren hebt.

  Like

 11. Hendrik M. zegt:

  Palestijnen; een verderfelijk soort afval met als enig doel Israël te vernietigen.
  Wie dit afval opruimt verdient een pluim!
  \

  Like

  • Jaantje zegt:

   Zijn de nakomelingen van (vader) Abram het zijn halfbroeders van de Joden die hun eerst geboorte recht claimen.
   Zo ligt het eigenlijk.
   Zoek maar de oplossing de 1 heeft het eerste geboorterecht en de ander claimt via de bloedlijn .

   Like

 12. Pingback: De geheime etnische zuivering van Palestijnen | Likoed Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s