PVV wil antwoorden van Minister van Defensie over slecht rapport JSF

Screenshot_14

De Joint Strike Fighter (JSF, F-35)

“Een nieuw rapport over tekortkomingen van de JSF is zo ernstig, dat minister Hennis snel met een reactie moet komen,” zegt PVV-kamerlid Raymond de Roon. “Het toestel lijkt op vier belangrijke punten niet opgewassen tegen de Russen”. 

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Defensie over ernstige tekortkomingen van de JSF ten opzichte van potentiële tegenstanders:

1.) Bent u bekend met het rapport ‘Thunder without Lightning’, waarin geconcludeerd wordt dat de JSF het op vier cruciale terreinen aflegt tegen potentiële tegenstanders? (*)

2.) Deelt u de conclusie dat de JSF veel minder wendbaar is dan zijn potentiële tegenstanders en daardoor uiterst kwetsbaar is in een dogfight?  Zo neen, waarom niet?

3.) Deelt u de conclusie dat de beperkte wapenlast die de JSF bij zich kan dragen de effectiviteit van het toestel ernstig beperkt? Zo neen, waarom niet?

4.) Deelt u de conclusie dat het korte vliegbereik van de JSF de operationele inzetbaarheid kan beperken? Klopt het dat de JSF qua vliegbereik in het nadeel is in vergelijking tot zijn Russische en Chinese opponenten? Zo neen, waarom niet?

5.) Deelt u de conclusie dat het belangrijkste beschermingsmechanisme van de JSF, de stealth-technologie, aan effectiviteit heeft ingeboet door de ontwikkeling van onder meer VHF-radarsystemen en infrarood (IRST) waarnemingssystemen? Is de JSF nog wel volledig onzichtbaar? Zo neen, waarom niet?

6.) Klopt het dat de doorontwikkeling van de JSF vooral gericht is op genetwerkt optreden en de in het rapport aangekaarte tekortkomingen in de toekomst dus niet opgelost kunnen/gaan worden?

7.) Bent u het met mij eens dat Nederland een kat in de zak heeft gekocht nu blijkt dat JSF een draaicirkel van een vrachtwagen heeft, door moderne radarsystemen eenvoudig wordt opgepikt, en onvoldoende munitie bij zich draagt om potentiële tegenstanders uit de lucht te knallen?

8.) Kunt u deze vragen vóór het nog in te plannen algemeen overleg verwerving F-35 beantwoorden?

 (*) http://nsnetwork.org

PVV normale grootteGeplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op PVV wil antwoorden van Minister van Defensie over slecht rapport JSF

 1. luckybee zegt:

  Mischien moeten wij het aan de piloten vragen, of deze tekortkomingen werkelijk bestaan?

  Like

 2. Benesha zegt:

  En zeggen dat de Migs dergelijke sigarenkisten in 1,2,3 uit de lucht knallen. Maar ja, de Amerikaanse economie moet draaien en EU ministers moeten Amerikaanse rotzooi kopen of de CIA zou wel eens akelig kunnen doen tegen hen.

  Like

 3. Jaantje zegt:

  Van wie zijn ze gekocht? en hoe oud is het ontwerp?
  Hoor al zo lang over de JSF dat het inmiddels een oud toestel is.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Messersmitt presenteerde in 1939 een jager met straalmotor, en liep op de Engelse concurrentie ver voor wat betreft techniek, snelheid en degelijkheid. In 1945 was het toestel al zodanig geperfectioneerd dat er een enorme voorsprong bestond op de geallieerde jagers. Maar Duitsland had veel te weinig toestellen om nog verschil te kunnen maken in het luchtruim. In die oude tijd deden ze er in Duitsland 6 jaar over om een snelle jager te realiseren. Ik spreek er mijn schande over uit dat, relatief gezien, de JSF zovele jaren van ontwikkeling achter de rug heeft, en wat zijn mogelijkheden betreft nog steeds ver achter loopt op Rusland en China.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het probleem van Duitsland was dat ze in de decennia tussen WO! en WOII geen leger mochten op en uitbouwen.
   Waardoor ze ten minste meer dan tien jaren praktisch geen ervaring konden opdoen en/of uitwisselen met andere landen en tevens voldoende aantallen tanks, vliegtuigen en voertuigen konden fabriceren. In die geïsoleerde situatie hebben zij nog technische wonderen verricht.

   Like

 5. Q zegt:

  Het is ook een oud toestel. Én oud nieuws want jaren geleden lieten piloten die met een prototype hadden gevlogen al weten dat ze de vliegeigenschappen van die kist maar matigjes vonden.

  Dit dossier is tekenend voor de staat van onze krijgsmacht waarin onze Jannen moeten leren schieten door pangpang te roepen. Die paar kisten die we kopen moeten 4,5 miljard kosten. Volgens onze politici schijnt dat echt een enorme uitgave te zijn. Waarna ze op een regenachtige namiddag zonder met de ogen te knipperen even 100 miljard het ruim uitgooien middels het SDE+ energieakkoord. Niets minder als politiek handjeklap, om dat ding operationeel te houden zullen we toch echt de munitie ervoor bij de Amerikanen moeten kopen.

  Terwijl -als u het mij vraagt- toch de enige overweging zou moeten zijn wat de vliegers er zelf van vinden. Voor mij speelt de prijs geen enkele rol. Wij vragen van onze militairen of ze hun leven op het spel willen zetten. Daarom zijn wij verplicht om onze jongens de allerbeste spullen mee te geven, het beste wat er voor geld te koop is.

  Maar ja, nadenken en politiek gaan nu eenmaal niet zo goed samen. Men spreekt zelfs smalend over “speelgoed” voor de militairen. Terwijl de enigen die de krijgsmacht als speelgoed zien de dames en heren politici zelf zijn. Wat een affront.

  Like

 6. 9. Bent u het met mij eens dat er ook in dit dossier een heleboel van uw en mijn collega’s de handjes hebben opgehouden danwel gratis naar de hoeren zijn geweest of een kind mochten misbruiken? Zo ja, wie waren het? Zo nee, ging het dan via een nummerrekening in een fiscaal paradijs? Bij kweenie gelieve aan te geven wie welk baantje hiervoor kreeg.

  Like

 7. Pingback: PVV wil antwoorden van Minister van Defensie over slecht rapport JSF |

 8. koddebeier zegt:

  Kunnen we de opvolger van de JSF niet beter bij de Russen bestellen ??

  Like

 9. Theodoor zegt:

  En…….
  – Had Nederland niet beter niet een vliegtuig kunnen aanschaffen die al op de plank klaar lag, zeg maar de concurrenten van JSF zo’n 3 a 4 stuks van Europese makelij.
  Ministerie van Defensie heeft daar helemaal niet geïnformeerd.

  Kijk oa eens naar dossiereenvandaag of raadpleeg het internet, daar staat heel veel info op betreffende deze zaak.
  We kunnen ook gewoon stellen dat Nederland niet meer bij machte is om kwaliteit goed te beoordelen, een van de gevolgen van een algemene linkse vervlakking en belangenverstrengeling.

  FIRA, NS aansturing, Hoge Snelheidstrein en het KONINGSLIED, wat een land is het geworden onder de bezielende leiding ter linkerzijde.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Schoot me ineens te binnen: Maxime verhagen!
  Tijdens zijn ministerschap heeft Verhagen de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst ertoe willen aanzetten na te gaan op welk moment Geert Wilders zijn film Fitna wilde uitbrengen.

  Verhagen wordt adviseur van VDL Groep uit Eindhoven, zo liet de eigenaar van dit industriële conglomeraat in januari 2013 desgevraagd weten. In 2012 had hij zich als minister van EZ intensief bemoeid met een overname door VDL. Verder wordt hij namens de provincie Limburg commissaris bij de Chemelot Campus in Sittard-Geleen, waar de bedrijven DSM en Sabic Europe zijn gevestigd. Ook wordt Verhagen lobbyist, ambassadeur en adviseur voor de provincie Limburg.[8] Tevens werd in februari 2013 bekend dat Verhagen in juli 2013 Elco Brinkman opvolgt als voorzitter van Bouwend Nederland.

  SABIC, gevestigd in Riyad (Saoedi-Arabië), is de grootste petrochemische onderneming van het Midden-Oosten. De naam SABIC staat voor Saudi Basic Industries Corporation. Het is de grootste beursgenoteerde onderneming van Saoedi-Arabië. De staat heeft 70% van de aandelen in handen, de overige 30% is eigendom van beleggers.

  Sabic werd in 1976 opgericht. Eén van de doeleinden was om het aardgas, dat vrijkwam op de Saoedische olievelden en tot dan toe werd afgefakkeld, in te zetten voor de productie van kunststoffen. Aldus ontstond onder meer een reusachtig chemisch complex in Jubail. Het bedrijf ging joint-ventures vanaf eind jaren 70 van de 20e eeuw, eerst met kleinere ondernemingen uit Taiwan en Japan, later ook met de chemiedochters van ExxonMobil en Shell, alsmede met Sinopec. Vervolgens werden ook tal van overnames gedaan, waarvan de petrochemische activiteiten van DSM in 2002 [1] en de chemische divisie van General Electric in 2007. Op deze wijze trad men in de wereld van de hoogwaardige kunststoffen.

  Het bedrijf is sterk groeiende en in 2009 was het qua omzet reeds het vierde chemieconcern ter wereld. Slechts BASF, Dow Chemical en ExxonMobil zijn groter, het Chinese Sinopec staat op de vijfde plaats.

  Ik begrijp het.

  Like

 11. Jan zegt:

  US-Militär bekennt: F-35-Kampfjet ist ein Flop

  Die US-Luftwaffe will fast 90 Prozent der taktischen Flugzeugflotte durch neue Kampfjets des Typs F-35 ersetzen, die sich jedoch für Luftkämpfe selbst gegen ältere Modelle als ungeeignet erwiesen, schreibt „The Deaily Beast“.

  Die US-Luftwaffe habe damit endgültig zugegeben, dass der neue Kampfjet der 5. Generation Lockheed Martin F-35 nicht über die Manövrierfähigkeit verfüge, die für einen erfolgreichen Luftkampf notwendig sei, schreibt US-Militärexperte David Axe in einem Artikel für die Onlinezeitung „The Daily Beast“.
  ….
  http://de.sputniknews.com/militar/20150918/304395996.html

  Like

 12. Jan zegt:

  F-35 has 276 deficiencies and counting, unfit for combat operations – Pentagon report

  https://www.rt.com/usa/373891-f35-report-flaws-delays/

  Met dank aan de Roden en de waardeloze VVD die zo nodig niets van de plank wilden kopen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s