VIDEO: De operatiekamer van de toekomst

 

Nieuwe operatietechniek uit Israël. Deze machine, die de Israëli´s ontwikkeld hebben, loopt vermoedelijk mijlenver vooruit op alles wat we nu hebben. De machine kan vele dingen genezen zonder in het lichaam te hoeven snijden.

Terwijl haar buurlanden manieren proberen te bedenken hoe ze de wereld kunnen vernietigen, werken de Israëli´s er juist aan om deze te redden! Ongelooflijk en zéér opmerkelijk! Wellicht komt de toekomst van de geneeskunde uit Israël!

Geplaatst en vertaald door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Johan G.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden. Bookmark de permalink .

12 reacties op VIDEO: De operatiekamer van de toekomst

 1. glockie17c zegt:

  Dit zou GEWELDIG zijn als alle ziekenhuizen over de hele wereld over dit soort apparatuur kan beschikken.
  KNAP WERK van de Israëli’s, WAANZINNIG KNAP WERK en dat is nog maar zachtjes uitgedrukt !!!

  Like

 2. Luc zegt:

  gewoon eens gaan kijken wat er nu al uit Israël komt, dat zegt genoeg.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Israeli_inventions_and_discoveries

  het is niet het beloofde land maar hun beloftes zijn wel wat waard.

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Zou fantastisch zijn en een zegen voor de mensheid!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Diep respect voor die mensen!
  En dát terwijl ze omringd zijn door vijandige islamitische primitievelingen …

  Like

 5. Henk.V zegt:

  De toekomst van de medische kennis ligt zeker in Israël!.

  ”Terwijl haar buurlanden manieren proberen te bedenken hoe ze de wereld kunnen vernietigen, werken de Israëli´s er juist aan om deze te redden!”
  In deze zin wordt het essentiële verschil tussen de Israëlische beschaving en die van de vijanden van Israël treffend geformuleerd…

  Eigenlijk zou het voor iedere leider in de westerse wereld erg eenvoudig moeten zijn om een heldere keuze tussen deze twee te maken.
  Naar wie zou onze onverdeelde sympathie moeten uitgaan?.. Alleen een verwarde geest weet het antwoord niet.
  Elk westers land dat Israël in het nauw wil drijven is het contact met het fundament van de eigen beschaving dramatisch kwijt geraakt

  Op allerlei terreinen van de wetenschap liggen de Israëli’s mijlen voor op de rest van de wereld. Iedere weldenkende westerse leider zou het land zeer te vriend moeten willen houden en de onaantastbare veiligheid van dat land hoog in het vaandel moeten hebben staan…
  Tot heil van ons allemaal hier.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Geweldig! Deze machine zou nummer ‘zoveel’ zijn op de lange lijst met Israëlische uitvindingen. Als alle Israël-vijandige landen consequent zijn, moeten ze deze uitvinding negeren, en het gewoon doen met hun ‘ouderwetse’ hulpmiddelen. Je kunt niet al het goede van Israël willen ontvangen en gebruiken, maar tegelijkertijd dit volk willen uitroeien!

  Proficiat Israël! Jullie zijn een zegen voor de mensheid!!

  Like

 7. jack vd veen zegt:

  Laat ik bij het zien hiervan eerstens gedacht hebben:”hadden moslims ook uitgevonden/ontwikkeld kunnen hebben!”
  Wel hadden we dan nog een paar duizend jaar daarop kunnen wachten.
  Want opbouwen en toekomstgericht denken, tsja

  Like

 8. jcgmruiter zegt:

  De video gaf een goed inzicht in het hele proces en daarmee ben ik een beetje in staat om te begrijpen wat er gebeurt. Het is een geweldige prestatie, veel doorzettingsvermogen en een zeer grote stap vooruit, zowel medisch als technologisch. Proficiat, ook namens al die mensen die er nu en straks baat bij hebben.

  Like

 9. Oxymoron zegt:

  Hoe ‘big pharma’ via TTIP de Europese zorg kan ondermijnen

  De farmaceutische industrie pleit voor een aantal dubieuze maatregelen in transatlantisch handelsverdrag TTIP. Waarom moet Edith Schippers sceptisch zijn over TTIP?
  CDA-kamerlid Hanke Bruins Slot waarschuwde minister Edith Schippers half juni over de gevolgen van transatlantisch handelsverdrag TTIP, waarover de EU zich momenteel buigt. Pas op, was haar boodschap, want doordat het Nederlandse zorgstelsel als enige in Europa grotendeels is geprivatiseerd, zouden Amerikaanse zorgverzekeraars en zorgverleners toegang kunnen krijgen tot de Nederlandse markt.

  Het is een legitieme zorg. Maar het is beslist niet het enige risico dat TTIP met zich meebrengt voor de gezondheidszorg in Nederland en de rest van Europa.

  Follow the Money somt op waarom minister Schippers met argusogen moet kijken naar de inhoud van het handelsverdrag.

  Machtig
  De farmaceutische industrie is machtig in de Verenigde Staten. Uit de data van het Centre for Responsive Politics, een non-profitorganisatie die geldstromen in de Amerikaanse politiek monitort, blijkt dat de farmasector met afstand de grootste uitgaven doet op het gebied van lobbyen. Dat levert de industrie geen windeieren; van de 2,9 triljoen dollar die jaarlijks in de VS gespendeerd worden aan de zorg, gaat 9,3 procent op aan medicijnen op recept.

  De Europese collega’s doen niet veel voor de Amerikaanse ‘Big Pharma’-lobby onder; de lobby-uitgaven in de EU bedragen zeker 40 miljoen euro per jaar en naar schatting waarschijnlijk nog veel meer.

  Het mag dus geen verrassing heten dat de farmaceutische industrie aan weerszijden van de Atlantische Oceaan kosten noch moeite spaart om haar wensen te laten opnemen in TTIP. Dat wensenlijstje lekte voortijdig uit en werd uitvoerig bekritiseerd door non-profit belangenorganisatie Commons Network.

  Vijf schadelijke voorstellen
  Het Commons Network identificeerde eind 2014 samen met een aantal gezondheidsorganisaties, waaronder Medicines in Europe Forums, de International Society of Drug Bulletins en Health Action Europe, de vijf meest zorgwekkende wensen die de farmaceutische industrie middels een ‘Health Annex’ in TTIP wil opnemen.

  Dat verlanglijstje behelst kortweg: het aanpassen van intellectueel eigendomsrechten, grenzen stellen aan prijsbeleid van medicijnen door overheden, het begrenzen van transparantie over onderzoek naar medicijnen, het invoeren van internationale arbitrage via Investor to State Dispute Settlement (ISDS) en het gelijkstellen van wereldwijde standaarden op alle gebieden.

  Daarmee komen verschillende Europese regels onder druk te staan, argumenteert het Commons Network. Zoals het vorig jaar aangenomen beleid van het European Medicine Agency (EMA) om de resultaten van onderzoek naar medicijnen transparanter en meer toegankelijk te maken.

  ‘Levensbloed voor innovatie’
  De aanpassingen in intellectueel eigendomsrechten betreffen met name de duur van patenten. Patenten vormen het kloppende hart van het verdienmodel van de farmacie. ‘Big Pharma’ verdient geld bij de gratie van het patent: dankzij een vaststaande periode van monopolierechten op een bepaald medicijn kan de farmaceut zijn kosten terugverdienen is het idee. De overheid beschermt dat monopolie in ruil voor de ontwikkeling en verspreiding van innovatieve medicijnen. Wanneer het patent afloopt mag iedereen het in productie nemen en dalen de prijzen spectaculair.

  De Europese belangenorganisatie voor de farmaceutische industrie EFPIA refereert dus niet voor niets in haar brochure over TTIP aan intellectuele eigendomsrechten als ‘the lifeblood of innovatieve industries’. De organisatie ziet TTIP als een unieke kans om allerlei voordelen te bewerkstelligen die wel opgesomd (o.a. stimulans voor innovatie, snellere toegang tot medicijnen, minder overheadkosten, betere internationale samenwerking), maar niet onderbouwd worden.

  Het oprekken van de duur van patenten, nu standaard 10 jaar, levert de industrie miljarden aan extra inkomsten op. Niet vanwege meer innovatie of betere medicijnen – simpelweg vanwege een langere periode waarin een fabrikant hoge, op monopolierechten gebaseerde, prijzen kan hanteren.

  Dat staat recht tegenover het belang van overheden om de prijzen van medicijnen onder controle te houden. Zelfs Nederland, als meest geprivatiseerde zorgstelsel in Europa, zoekt naar manieren om medicijnen betaalbaar te houden. Minister Schippers voerde met succes het zogenaamde ‘preferentiebeleid’ in; dat inhoudt dat artsen indien mogelijk altijd het – patentloze – generieke alternatief voorschrijven van een medicijn in plaats van de veel duurdere merkvariant. Dat is alleen mogelijk wanneer een patent verlopen is. Een verlenging van de patentperiode vormt dus meteen een extra kostenpost binnen het Nederlandse zorgstelsel – iets dat minister Schippers nu juist probeert te voorkomen.

  Zeggenschap over de zorg?
  Van groot belang is ook de wens van de farmaceutische industrie om grenzen te stellen aan prijsbeleid door overheden. Edith Schippers kondigde recent aan samen met haar Belgische collega Maggie de Block te gaan onderhandelen over lagere prijzen voor medicijnen. Daarnaast geldt op dit moment al een regeling met maximumprijzen voor medicijnen die bij wet is vastgelegd. Kunnen afspraken en regelingen als deze ondermijnd worden wanneer in TTIP andere afspraken worden gemaakt? Het valt niet uit te sluiten.

  Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren stelden minister Ploumen in april vragen over de impact van TTIP op het Nederlandse zorgstelsel. Biedt de uitgelekte bepaling dat de EU-landen zich het recht voorbehouden om hun zorgstelsel naar eigen inzicht in te richten voldoende bescherming voor het Nederlandse zorgstelsel?

  Het antwoord van minister Ploumen luidde: geen zorgen, het is altijd nog aan de EU-landen zelf om te bepalen hoe hun zorgstelsel eruit ziet. Daarom is het niet nodig om opt-outs in het verdrag op te nemen om overheden meer juridische armslag te geven om hun zorgstelsel zelf in te richten. ‘Het EU-werkingsverdrag stelt verder in artikel 168 dat gezondheidszorg een nationale aangelegenheid is met alleen aanvullende bevoegdheden van de EU. Dat wil zeggen dat de overheid zelf het zorgsysteem inricht binnen de kaders van de EU-richtlijnen zoals bijvoorbeeld de Patiëntenrichtlijn en de Schaderichtlijn.’ >>> http://www.ftm.nl/exclusive/hoe-big-pharma-via-ttip-europese-zorg-kan-ondermijnen/

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Er is net een doorbraak op het gebied van HIV en leukemie bestrijden in Israël, maar kan het artikel niet meer vinden .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s