Islam in Zweden – Cijfers en feiten

Screenshot_31

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds 2007 is het aantal in Zweden wonende moslims toegenomen van 250.000 naar 300.000. Dat komt overeen met een aandeel van 1,8% naar 4,4% van de Zweedse bevolking, die ongeveer 9 miljoen mensen bedraagt. De meeste moslims wonen in de grote steden. In de drie grootste steden, Stockholm, Göteborg en Malmö, maken zij in enkele wijken meer dan 60% van de bevolking uit.

De islamitische bevolking is samengesteld uit mensen uit Turkije, Bosnië, Iran, Pakistan, Saoedi-Arabië en andere Afrikaanse, Aziatische en Europese landen. Een van de grootste groepen zijn de Turken. In de jaren-80 vormden zij de meerderheid van de moslims in Zweden, maar op dit moment nog maar 10%.

Met betrekking tot de politieke invloed zijn de Turken echter nog steeds de dominerende islamitische bevolkingsgroep. De Iraniërs zijn de op één na grootste groep etnische moslims (52.000). De meeste van hen kwamen na 1985 als vluchtelingen het land binnen.

Daarna komen de Irakezen, velen van hen Koerden, Libanezen, Marokkanen, Syriërs, Tunesiërs en Palestijnen. Uit Afrika komen hoofdzakelijk Somaliërs en Ethiopiërs, van de Balkan ongeveer 40.000 Bosniërs en een groot aantal vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië.

De meeste moslims in Zweden zijn soennieten. In de jaren-90 waren er ongeveer 60.000 sjiieten in Zweden.

(Bron: Muslim Statistics)

Bron:
http://de.europenews.dk

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Zweden. Bookmark de permalink .

39 reacties op Islam in Zweden – Cijfers en feiten

 1. tijluylenspiegel zegt:

  Het lijkt mij dat het aantal knap gemanipuleerd is, als ik op Wikpedia kijk dan zie ik dat er in 2014 9.723.809 inwoners waren waarvan 82% autochtoon, rond het af naar 10 miljoen dan leert een eenvoudige rekensom dat 1.800.000 dus niet van Zweedse origine zijn, als de grote steden al voor 60% uit moslims bestaan dan moeten de 300.000 die hier genoemd worden slechts een fractie van het totaal zijn. En dus leid dat opnieuw naar de constatering dat je kleine leugens hebt en grote leugens, en daarboven statistieken.

  Like

 2. cornelissen zegt:

  volgens mij staat er een rekenfoutje in dit bericht.
  Wanneer 250000 mensen 1,8% is van de zweden. Dan kan 300000 nooit 4,4% zijn!

  Like

 3. Cor Ozinga zegt:

  Ik geloof niets van deze cijfers. In 8 jaar een aanwas van 50.000 moslims? Volgens mij kwamen ieder jaar een veelvoud van dit aantal Zweden binnen.

  Like

  • Vederso zegt:

   Men verwacht dit jaar een toestroom van 80.000-100.000 mensen. Zullen er waarschijnlijk meer worden.

   Like

   • luckybee zegt:

    Nog hebben geen idee hoe koud het in Zweden kan wordt in de Winter.Mischien die uit de Kaukasie, maar die uit het Sahel gebied zullen het wel degelijk voelen.

    Like

 4. jo christiaens zegt:

  Wiskundig bijzonder interessante inleiding: 250/9000 is niet 1.8 maar 2.8 %, en 300/9000 is niet 4.4 maar 3.3 %. Wat dus geen stijging met 244% inhoudt maar met … 17%. Just saying…

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Veuls te veul van dat schorum, net as op aandere plekke.

  Like

  • luckybee zegt:

   Dat klopt ze vermeerderen zich als konijnen nog erger dan de Katholieken.

   Like

   • BertG. zegt:

    Je voelt gewoon ze haat hieruit voort vloeien in zo’n reactie.
    Maar geen katholiek/christen hier die zich hier aan zal storen.
    En dan ben ik nog geen eens gelovig maar zelfs mij ergert zo iets.
    Waarom nou, vraag ik me af. Nee, echt fiijne mensen zijn dat toch die refo’s.
    Schijnen op geen enkele wijze zich normaal te kunnen gedragen naar andere.
    HAAT HAAT en nog eens HAAT. Naar ieder ander mens toe. Walgelijk gewoon.

    Like

  • Buffalo Bill zegt:

   Ge denkt toch nie da Zweden nog te redde is?

   Like

 6. luckybee zegt:

  En hoe veel; Zwaeden zijn moslim geworden?, geldt wat in Zweden gebeurd ook hier bij ons?

  Like

 7. hendrikush zegt:

  Vroeger was 4,4% van 9.000.000 nog gelijk aan 396.000. Maar met de komst van het ‘rekenen in context’ zal dat nu wel veranderd zijn?

  Like

 8. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 9. Kanaloa zegt:

  Deze cijfers gelooft toch geen weldenkend mens, zeker niet als de bron muslim Statistics is.
  moslims zijn leugenaars en zullen altijd leugenaars blijven, de enige malloten die moslims nog geloven zijn politici en linksmensen.

  Like

  • luckybee zegt:

   Dat heet in de islam takkeyah.
   zo staat dat in de Koraan mooi verstopt in veschillende soeren.
   Soera 5 vers :” 89. Allah zal u niet ter verantwoording roepen voor uw ijdele eden, maar Hij zal u ter verantwoording roepen voor de eden welke gij in ernst aflegt. De boetedoening er voor is: tien armen te spijzigen met het gemiddelde voedsel waarmede gij uw huisgezinnen voedt, of hen te kleden, of het vrijmaken van een slaaf. Maar wie dat niet kan doen zal drie dagen vasten. Dit is de boete voor uw eden, wanneer gij zweert. Maar houdt uw eden. Zo legt Allah u Zijn tekenen uit, opdat gij dankbaar moogt zijn.

   Quote:
   Soera 2 vers:” 225. Allah zal u niet ter verantwoording roepen voor uw ijdele eden, maar Hij zal u ter verantwoording roepen voor hetgeen uw hart heeft verdiend. Allah is Vergevensgezind, Verdraagzaam.

   Quote:
   Soera 16 vers :” 106. Wie Allah verwerpt, na te hebben geloofd – behalve hij die wordt gedwongen terwijl zijn hart in het geloof vrede blijft vinden – en zijn hart voor het ongeloof opent, op hem rust Allah’s toorn; en er zal een grote straf voor hem zijn.

   Like

 10. Thoth zegt:

  Wij hebben nog een paar, ongeveer 1 miljoen. Misschien kan Zweden ze overnemen.

  Like

 11. Torkel zegt:

  Net als in de rest van Europa worden cijfers stelselmatig laag gehouden.
  Zo kwam er gisteren weer een statistiek naar buiten dat de bevolking van ons land zelfs gekrompen was. Je kon in de grafiek duidelijk zien dat ondanks dat er krimp was de aanwas van allochtonen flink omhoog was gegaan terwijl de autochtone lijn naar benden duikelde.
  Dat dit voornamelijk met de instroom van asielzoekers te maken heeft werd met geen woord over gerept.
  In Zweden waait de wind steeds vaker uit de andere hoek, zo hebben leden van het Nordisk Ungdom bij een asielzoekerscentrum een demonstratie gehouden. http://nyheteridag.se/attack-mot-asylboendet-efter-knivdadet-pa-ikea-kan-ha-flugit-ett-agg-eller-tva/
  Ook is er grote ontevredenheid over de mediastilte rondom de terroristische daad (want dat is het) bij IKEA. http://nyheteridag.se/massiv-kritik-mot-regeringen-for-tystnaden-om-knivdadet-pa-ikea/
  Men beklaagt zich op sociale media over het stilzwijgen van de regering en het bagatelliseren van de daad. Zo worden woorden als terreur, moslim en feiten over de aanslag verdraaid.
  Men heeft het niet over terreur maar over “duistere krachten” de politie zegt zelf dat burgers daar zelf wel een voorstelling van kunnen maken.
  Op de sociaal media gaan berichten rond dat de daders ala akbar zouden hebben geroepen en de vrouw zelfs onthoofd was.
  Daarover geen enkele bevestiging kunnen vinden van officiële zijde. Die hult zich in stilzwijgen en zegt dat de politie het uitzoekt.

  Like

 12. SeeMore zegt:

  Goedemorgen…Ben ik nog op tijd??
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4120549/2015/08/14/VN-vellen-deze-maand-oordeel-in-Pietenzaak.dhtml
  Waarom mogen “zij” alles en “wij” niets.
  Eigen verraders regering, Brusselse dictators, VN en overig links gespuis;
  alles & iedereen leest ONS de les!!

  Like

 13. Driek zegt:

  Bericht in de Telegraaf:

  Behandeling jonge Syriëganger schiet tekort

  Jeugdzorginstellingen zijn onvoldoende toegerust om jonge Syriëgangers te behandelen. De behandeling gaat soms niet van start of komt te laat op gang.
  Dat zegt de Kinderbescherming vrijdag tegen NRC Handelsblad. Ook komt het voor dat geradicaliseerde jongeren geïsoleerd worden binnen de instelling. Ze mogen niet meedoen aan groepsactiviteiten en doen hun schoolwerk los van de andere kinderen. Vermoedelijk zijn instellingen bang dat radicalen de rest van de groep beïnvloeden. Volgens de krant zijn ten minste zeven tieners ondergebracht in tehuizen van jeugdzorg om te voorkomen dat ze afreizen naar Syrië. Nog eens negen kinderen zijn geplaatst in pleeggezinnen.

  Like

  • SeeMore zegt:

   Ok. Nu gaan “we” de islamitische bloeddorst en haar terroristische neigingen pogen om toveren tot een zogenaamde, behandelbare, ziekte. Sorry dat ik het zo zeg; maar hoe FUCKING gek kan je in je bovenkamer zijn. Deinst (S)Links dan helemaal nergens meer voor terug!?? Hebben we nog niet genoeg bodemloze putten!??
   Doet mij denken aan de Amerikaanse onzin betreffende het kunnen “genezen” van homoseksualiteit.

   Like

   • luckybee zegt:

    De linksen hebben een ding vergeten ook doktoren kunnen niet op tegen Allah hun zgn God;ze geloven liever A;lah als alle Psychiaters en doctoren bij elkaar., ze zijn ongeneesbaar.

    Like

 14. Oxymoron zegt:

  Massa immigratie: ‘Europese overheden bereiden inzet leger tegen eigen bevolking voor’

  Mekkaropa: Alleen al Dortmund (572.000 inwoners) krijgt er dagelijks 1000 asielzoekers bij

  Niemand geeft het toe, maar alle Europese overheden rekenen erop dat er door de toestroom van miljoenen asielzoekers wijd verspreidde chaos zal ontstaan. (foto: rellen in Tottenham, 2011).

  De Duitse onderzoeksjournalist en auteur Udo Ulfkotte schrijft dat overal in Europa overheden achter de schermen zijn begonnen met voorbereidingen om het leger in te zetten tegen de eigen bevolking, omdat er zeer zware onlusten en mogelijk zelfs burgeroorlogen worden verwacht zodra de sociale zekerheid in alle EU-staten is ingestort als gevolg van de massale immigratie van miljoenen moslims uit Noord Afrika en het Midden Oosten. In Duitsland heeft het leger voor $ 100 miljoen een speciale stad laten bouwen waar soldaten actief oefenen op gericht schieten op burgers.

  Sinds de herfst van 2012 wordt in het Oost-Duitse Altmark de nieuwe ‘stad’ Schnöggersburg gebouwd, speciaal bedoeld voor het leger. Het wordt modernste oefencentrum van de Duitse Bundeswehr, die in deze ‘stad’ gaat trainen op het keihard neerslaan van de volksopstanden die in heel Europa worden verwacht op het moment dat de autochtone bevolking zich actief gaan verzetten tegen de doelbewuste ondermijning en afbraak van hun landen en samenlevingen door de komst van miljoenen migranten.

  Bestrijden ‘terroristen’ en uitdelen voedsel

  Schnöggersburg, Europa’s grootste militaire oefenterrein, heeft op dit moment al een oppervlakte van 6,5 vierkante kilometer en krijgt een hoogbouwwijk, een metro, een station, een vliegveld, een snelweg, straten en een ‘probleemwijk’. Protesten tegen de komst van het centrum, dat vanaf volgend jaar in gebruik wordt genomen, zijn verboden.

  Naast het opsporen en bestrijden van ‘terroristen’ gaan soldaten er ook oefenen op het uitdelen van voedsel, dat in de toekomst mogelijk op rantsoen moet nadat de EU onder zijn eigen schuldenlast, die mede dankzij de massale immigratie onhoudbaar zal worden, is bezweken.

  Berlijn verwacht toekomstige ‘noodtoestand’

  Na Kamervragen over het zoveel mogelijk geheim gehouden terrein antwoordde de regering Merkel dat het militaire centrum is bedoeld om het leger voor te bereiden op grote natuurrampen en andere catastrofes, waardoor de noodtoestand in het land zou moeten worden uitgeroepen.

  Tijdens een uitzending van de staatsradio in 2012 werd echter letterlijk gezegd dat de speciale ‘stad’ werd gebouwd met het oog op het feit dat ‘sinds de jaren ’70 de armoedezones in bijna alle grotere Duitse steden in omvang zijn toegenomen. De meest beruchte zijn Hochfeld en Neukölln.’ Dat zijn niet geheel toevallig wijken die voor 80% of meer worden bewoond door immigranten en/of moslims. Lees verder >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/Massa-immigratie-Europese-overheden-bereiden-inzet-leger-tegen-eigen-bevolking-voor

  Like

  • Francoise... zegt:

   Het oude leger van wijlen Hitler??? “Nee; dat is niet meer”. Nu zullen de dienstplichtige STRIJDBIJLEN (hakbars) van allah zijn NWO-garnizoen in actie komen. VERRAAD jegens de autochtone Europeaan. Dus….WEER ’n herhaling van geschiedenis, in ’n wat nieuwer uitziend jasje. “Zeventig-jr gelee was de jood ‘aan bod’, nu zal het de christen/-griek zijn met nog enkele hier toevende nazaten van Judah”. Wat was de leus van weleer??? “Voor iedere jood, één brood….en STRAKS/NU….Voor iedere griek, één €-piek”. Toch blijven hopen en de schouders niet moe laten hangen, wakker blijven is bittere noodzaak.

   Like

   • luckybee zegt:

    Met het Marxisme kan veel geshummelt worden, net als eens Hitler heeft gedaan; komt meestal uit de zelfde hoek.

    Like

  • luckybee zegt:

   Ook al eens beantwoordt

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Hou er dan toch ook mee op als je denkt dat je alles al een keer gezegd.
    Ik wil het volgende al niet eens meer weten van je.
    Meer dan onzin is het niet.

    Like

 15. Comsol zegt:

  Het is niet best als de “religion of hell” groot begint te worden in een land.
  We zien met IS iedere dag wat dat voor gevolgen heeft!

  Like

 16. Luchtpint zegt:

  Wie heel aandachtig luistert, kan hier in een diametraal tegenovergestelde boodschap horen in het refrein :

  I just can’t get e – nough
  De men – sen zijn het zat

  😀

  Like

 17. Francoise... zegt:

  Met cijfers kan veel gegoocheld worden, niemand heeft het in de gaten??? Gelukkig, steeds meer Europeanen die uit hun Luciferaanse-roes ontwaken. Meer en meer ogen, oren en dus hersenen die actief worden. Het BESEF van zo’n zeven-decennia BEDROG; na WW-II gaat ‘boven drijven’.

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Stem vooral links en u wordt naar de verdommenis geholpen !!

  Like

  • luckybee zegt:

   Helemaal mee eens.koddebeier

   Like

  • Francoise... zegt:

   Beste koddebeier…denk eens aan de betekenis van het woord -VERKIEZINGS-FRAUDE- Wij burgers hebben niets te vertellen in ’n DEMOCRATUUR. De stemcomputer is niet zonder reden weer ‘in de Haagse zolderkast’ opgeborgen. Men besefte ineens dat zo’n stemcomputer een ‘vals recept’ was voor de politieke NWO-maffia. Geloof me, in de politieke wereld is ‘vriendjes-politiek’ intens actief. FRAUDE en BEDROG, zijn hun ingrediënten. Hetzelfde geldt voor de financieel-economische wereld!!! ! !!! De democratie zoals deze ons wordt ‘voorgeschoteld’ is vol misleidende en ‘verslavende’ ingrediënten.

   Like

 19. Dot zegt:

  en op de tweede plaats – na Zuid-Afrika- voor de verkrachtingen sinds de immigratie !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s