Waarom zou je vrouwen niet aan de riem doen?

Screenshot_23

(Door: Christian Ortner – Vertaling: E.J. Bron)

Al wekenlang kun je in het centrum van Wenen vrouwen zien, die van top tot teen in zwarte doeken gewikkeld zijn, meestal alleen een smalle spleet op ooghoogte vrijlatend. Het geheel doet in de verte een beetje doen denken aan een roedel uit de kluiten gewassen pinguïns.

Meestal gaat het bij dat kledingstuk om een “nikab”, zoals deze vooral door vrouwen op het Arabisch schiereiland, in de Golfstaten, maar gedeeltelijk ook in andere landen in het Midden-Oosten gedragen (moeten) worden, die nu op sleeptouw van hun mannen midden in de zomer als toeristen bij bijna 40 graden Celsius verkoeling in Wenen zoeken.

Vrouwen, die hun lichaam volledig in textiel (moeten) inpakken – dat kun je niet anders beschouwen dan als een obsceniteit. (Wikipedia: “Als obsceen geldt wat geschikt is om bij andere mensen voor walging te zorgen, schaamte op te roepen of een ander elementair gevoel te kwetsen.).

En precies dat – schaamte en walging – veroorzaakt bij ieder een beetje geciviliseerd mens de aanblik van een vrouw, die door haar samenleving wordt gedwongen zich volledig te verhullen. Dit is een zaak van onderdrukking, kleinering en ontmenselijking, waarvoor iedere waarnemer zich in aanzienlijke omvang plaatsvervangend dient te schamen en tegen de walging moet vechten die dit onvermijdelijk bij hem oproept.

Waarom westerse samenlevingen zoiets in hun openbare ruimtes toelaten, is onbegrijpelijk. Laten we eens aannemen dat het in een of andere ver weg gelegen archaïsche cultuur gebruikelijk zou zijn om vrouwen in het openbaar naakt, op handen en voeten en aan de hondenriem door de stad mee te nemen – zouden wij dit schouderophalend tolereren? Nou dan. En er bestaat een kwantitatief, maar geen kwalitatief onderscheid tussen een nikab en een hondenriem.

Er zit echter nog een opmerkelijk aspect aan deze openbaar tentoongestelde daad van vrouwen-verachting in de binnenstad van Wenen.

Iedere een beetje geciviliseerde reiziger uit het Westen zal zich in de Arabische wereld, en zeer zeker in de conservatieve monarchieën aan de Perzische Golf, grotendeels aanpassen aan de daar heersende zeden en gebruiken. Dat betekent uiteraard ook om bijvoorbeeld geen alcohol te drinken in het openbaar – of als man zijn vrouwelijke metgezel eraan te herinneren haar haren te bedekken en haar optische aantrekkelijkheid iets te camoufleren (als deze herinnering al nodig is).

Dat is heel eenvoudig een gebod van hoffelijkheid (en verstand).

Waarom echter denken onze gasten uit de Arabische wereld omgekeerd niet net zo en passen zij hun kledinggewoonten in ieder geval niet een beetje aan hetgeen hier gebruikelijk is aan?

Te vrezen is: omdat zij de religieusculturele regels van hun wereld superieur beschouwen aan alle andere. Het relativisme, dat ons leert om alle culturen en alle religies uiteindelijk als gelijkwaardig te beschouwen en het ons daarom mogelijk maakt om ons aan deze culturen aan te passen, is hen grotendeels vreemd.

En dat is een deel van het probleem, een verdomd groot probleem.

Bron:
www.ortneronline.at
Auteur: Christian Ortner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Eurabië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Oostenrijk, tolerantie/intolerantie, verloedering, Westen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Waarom zou je vrouwen niet aan de riem doen?

 1. Luc zegt:

  dit artikel gaat ervan uit dat wijn ons ook als gelijken zien, dat is niet zo en eveneens het antwoord op de vraag die hier gesteld wordt.

  als wij op reis gaan naar zo een cultuur, dan passen we ons tijdelijk aan aan die cultuur, omdat we een mens als mens zien en er alles aan doen om hen in eigen land te respecteren.
  daarentegen komen diezelfde mensen hier wonen om hun cultuur op te dringen omdat ze zichzelf superieur wanen aan al de rest van het mensenras.

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Ik ben het niet met Christian Ortner eens dat iedere man zijn partner eraan zou moeten herinneren dat ze in een islamitisch land haar haren zou moeten bedekken en haar optische aantrekkelijkheid zou moeten camoufleren. Belachelijk gewoon, het is wat anders als een vrouw een moskee zou bezoeken, dan pas je je een beetje aan, maar ik zou er al niet aan denken om mijn schoenen uit te doen, dat is voor mij een onderdanig gebaar en daarom zal ik dus ook nooit een moskee bezoeken en ook nooit een islamitisch land trouwens.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  De linkse politiek en de idiote kiezers daaraan gerelateerd, DIE zijn het probleem. Die zorgen er wel voor dat wij steeds dieper in de problemen raken. De E.U. en daardoor onder andere de eeuwige massa-immigratie van moslims…..Daarom rot onze samenleving steeds verder weg. Pim Fortuijn zei het al; Maar het probleem, dat blijft ! Toen al, en niet zonder reden !

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  Dat is niet alleen ‘te vrezen’ dat IS voor hen gewoon zo! Zij voelen zich superieur aan ONS!
  Te allen Tijde!!!! En dat is te vrezen omdat zij als opdracht hebben IEDEREEN aan hun in hun ogen superieure religieus-culturele regels, te ONDERWERPEN!

  En als dàt weer gebeurd is denken zij dat er VREDE op de wereld heerst….

  Zij zijn TE STOM om te ZIEN wat zij overal bewerkstelligen maar dat doen zij dan weer af met
  ‘ja maar dat komt omdat de hele wereld nog niet onderworpen is aan de islam’…

  tuurlijk…. en dus volgt de ene moord, massamoord, de andere op…

  en de regeringen kijken toe en vinden het goed…

  over dat aan de riem doen hè, ik zou die kerels niet alleen aan de riem doen en muilkorven maar ook bij de geboorte al castreren en wel zodanig dat er geen leven meer in zit, lètterlijk! No pun intended! Zou dat inferieure zootje zo uitgestorven zijn en let wel ook bij die vrouwen die dit (islam) allemaal maar gewoon vinden zoals die karambullit en die figuren die zich in onze regeringen hebben gedrongen…

  ik hoor trouwens van allerlei ‘onrustmakende zaken’ zoals 25 sept doet die gek v n pope een zodanige speech dat daarna de ‘pleuris’ uit breekt, chaos ontstaan zal bij ‘het volk’ huizen onteigend worden… enz enz… wie weet daar meer over?

  http://consciouslyenlightened.com/warning-the-world-will-change-forever-in-35-days/

  Lindsey Williams: The Coming Global Currency
  Reset https://www.youtube.com/watch?v=j4OsiGo10cI

  man doet eerst introductie bij vlgnd filmpje en dan houdt ie zijn bek mr laat die man a h woord dus ff doorbijten:
  The Next Four Years Lindsey Williams 2013 2017 update must watch !!!!! https://www.youtube.com/watch?v=qnumMXlGtV8

  Like

  • Vederso zegt:

   @ Scarlatti. Alles wat van infowars.com afkomstig is, gaat bij mij rechtstreeks de prullemand in. Het is me nog steeds niet gelukt om de toekomst te voorspellen, anders was ik nu wel steenrijk geweest door toto/lotto goed in te vullen. Oh ja, en de wereld vergaat op 25 december…..2012.

   Like

  • Dot zegt:

   Het is helaas niet alleen voor IS geldig, de moslim kinderen leren dat zij superieur zijn vanwege hun geloof. De “dingen” op de foto zijn voor mij geen vrouwen of bewijst het maar en dus mag ik met hen doen wat ik wil.

   Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Tja, weer de idioot die deze islam ideologie/doctrine ooit als godsdienst heeft durven registreren.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Niet alleen is het een verdomd groot probleem: “naar mate het Westen steeds meer olie nodig had, is het probleem alleen maar groter geworden.”
  Behalve dat ze zich superieur voelen; EEN ARROGANTER VOLK IS ER NIET………..

  De sharia is voor mij de enige wet.
  Durft U een “process-verbaal” op mijn rug te plakken om Uw cultuur en Uw wetten te beschermen. ?

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad, Herr Ortner, daarin zit ‘m de hele kern van de zaak!
  En nog sterker: waar U stelt, dat ons relativisme hen ‘grotendeels’ vreemd is, kunt U er rustig ‘volkomen’ van maken!
  Het is bijvoorbeeld ook daarom, dat ik de geruchten, dat IS vrouwelijke jihadisten westers gekleed in Europa op pad zou sturen om dood en verderf te zaaien, met een flinke korrel zout blijf nemen:
  Volgens mij is dat een mentale horde, die moslims en zeker radicale moslims niet nemen kunnen.

  Like

 8. ronni zegt:

  Moslims voelen zich om alles beledigd maar schamen zich nergens voor.Ik voel me beledigd door hun onbeleefd gedrag en schaam me dat we toelaten dat deze vrouwen vernederd worden !

  Like

 9. M.A.L. Sion zegt:

  Nikabs en boerka’s in ons straatbeeld is een stuitend iets. Niet alle moslima’s lopen zo in Nederland rond maar zeker 99,5 % is herkenbaar aan de kleding. In de meeste gevallen is het smakeloos. Walgelijk in vergelijking met de doorsnee autochtone vrouw.
  Het is inderdaad onbegrijpelijk dat deze wanvertoning al vele jaren getolereerd wordt. Ook een aanzienlijk aantal van de moslimmannen loopt in kleding rond waarmee ze zich duidelijk onderscheiden van de autochtone mannen.
  Het zijn vlaggen van een organisatie, de islam, die daarmee aangeeft zich te distantiëren van de Nederlandse leefstijl. Ze zeggen hiermee: WIJ INTEGREREN NIET. Zij voelen zich ver verheven boven ons, verkeerd gelovigen en ongelovigen. Leiders en vertegenwooridgers van deze verachtelijke SEKTE veinzen wel een soort van samenwerking. Ze nemen zelfs deel aan oekomenische bijeenkomsten waarmee ze Nederlandse christelijke leiders met open ogen bedriegen want hun ‘handboek’ de koran leert hen dat ze anderen dan islamieten moeten haten en uiteindelijk zelfs DODEN.
  Het is de hoogste tijd dat we afscheid nemen van de domme tolerantie en zoals ook met andere minder belangrijke SEKTES is gebeurd de islam verbieden, de moskeeën sluiten (en afbreken !!) en het dragen van de potsierlijke islamitische kledij ook verbieden.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Mag ik als christen de brutaliteit nemen het in deze 100 % met u eens te zijn?

   Like

  • Dot zegt:

   Inderdaad, het is een politieke statement en provocerend gedrag, zij herkennen alleen de sharia et de wet van allah en de rest willen zij niets van hebben m.u.v de uitkeringen natuurlijk maar dat beschouwen zij als een islamitisch recht, een belasting of djizja da de non moslims aan hen moeten betalen.

   Like

 10. Jaan zegt:

  Het verval hier is snel gegaan. ik maakte 40 jaar geleden een tocht “overland to India”. Dat betekende dat je bijvoorbeeld in Amsterdam vertrok met Magic Bus en dan afgezet werd in Athene. daar ging je dan verder met trein of bus door Iran, Afghanistan, Pakistan naar India.
  Het was pas in Iran, dat ik voor het eerst een paar vrouwen zag gehuld in zo’n zwarte nachtjapon.
  Ook werd een Frans meisje dat bij ons was niet eten in een restaurant. Die wandelende nachtjapons lopen tegenwoordig overal rond en de invloed van de islam die vroeger hier afwezig was verstikt het hele normale leefpatroon hier in het Westen en de rest van de wereld.
  Dat is in 40 jaar van niets tot verstikkend uitgegroeid., zijn we 40 jaar verder dan heerst de islam en rusten wij zonder kop in onze graven.

  Like

 11. delamontagne zegt:

  …………..”Als U in Qatar bent, bent U een van ons. Help ons om de cultuur en de waarde van Qatar te behouden.
  Ga a.u.b fatsoenlijk gekleedt op openbare plaatsen”.

  DIT KAN MEN ALS EU-BURGER LEZEN, BIJ AANKOMST IN QATAR …………. ( een van de, volgens de voormalige NL-se konnegin” ,ware paradijsjes”. )

  Like

 12. tijluylenspiegel zegt:

  Misschien een idee om een heel stel papoea’s uit te nodigen mist zij hier in hun klederdracht blijven rondlopen, met een rieten rokje voor de vrouwen en een peniskoker voor de mannen, gecompleteerd met een speer om zich te verdedigen tegen het islamitische straattuig.
  Wedden dat onze islamieten daar dan schande van spreken?

  Like

 13. delamontagne zegt:

  Het is dus eerder andersom: Europa ( England ) past zich aan………………….

  METROPOLITAN POLICE/AFP/Getty Images)Two metropolitan police officers wearing hijab headdresses on patrol in central London. The Metropolitan police were the first police force in Britain to announce the new headdress for Muslim officers.
  Edmonton Police Service will reveal a prototype official hijab for its ow officers this week.

  Like

 14. Republikein zegt:

  Vroegah was het beter.

  Like

 15. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat Allah feitelijk een vrouw is namelijk Durga of ook wel Kali genoemd.Ze will alle mannen haar zullen aanbidden en niemand anders.Daar om moeten vrouwen in tenten rond lopen.
  http://www.hinduism.co.za/kaabaa.htm

  Like

 16. Francoise... zegt:

  “Heb op zolder nog een oude metalen pikkelband en wurgband liggen, van m’n ouwe trouwe herder en bouvier”.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Dat zijn nou de uitwassen van het LINKSE RELATIVITEITSDENKEN. Zij zijn voornamelijk de 5e colonne der Islam. We zien het overal in Europa, en de pers en de omroepen in heel Europa, werken al te graag mee aan de ISLAMISERING, van alle Europese landen.

  Like

  • Francoise... zegt:

   @Tom Hendrix: De 5e colonne der islam. Oftewel: het vijfde wiel aan de wagen!!! Totaal overbodig, een sta in de weg….De ‘auto’ kan zo niet op dreef komen, laat staan op een rechte weg veilig recht vooruit rijden. En zo zwiere-zwaait de politieke NWO-wagen over de Europese snelwegen. Zo dronken als wat geworden, van al die afgoderij-feesten, waar ook ter wereld.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s