Psycholoog: Psychotherapie voor Jihadisten is “naïef en onmogelijk”

Screenshot_57
Jihadisten bij een sessie Saoedische groepstherapie . . .

(Door: Nicolai Sennels – Vertaling: “Vederso”)

Opmerking vooraf: Ik zou zeggen dat de enige manier om ervoor te zorgen dat Jihadisten onze samenlevingen niet kunnen bedreigen, is om te voorkomen dat ze in staat zijn hier te komen. En dat diegenen die hier al zijn – met inbegrip van hun aanhangers – levenslang gevangen worden gezet en hun gevangenisstraf wordt uitbesteed aan de Derde Wereld. De enige effectieve behandeling is medisch – niet psychologisch.

Zie ook de gerelateerde artikelen:

Denemarken, Zweden en de Verenigde Staten behoren tot de landen die proberen om islamitisch terrorisme tegen te gaan door het sturen van psychologen. Als ervaren psycholoog op het gebied van de behandeling van gewelddadige en fundamentalistische moslims zou ik zeggen dat de aanpak van het stoppen van het terrorisme met psychotherapie naïef en onmogelijk is.

Als voormalig psycholoog in een Deense jeugdgevangenis heb ik meer dan honderd islamitische cliënten gehad (7 van de 10 gevangenen in de Deense jeugdgevangenissen zijn moslims). U kunt over mijn psychologische bevindingen hier lezen: Moslims en westerlingen: De psychologische verschillen – Google gewoon mijn naam voor meer artikelen. Ik ontwikkelde een soort therapie die met de culturele achtergrond van de islamitische klanten rekening hield; gericht op woede, slachtoffermentaliteit en ontspanning. De behandeling was succesvol in de zin dat ze de belangstelling van de islamitische klanten had; meer dan 90% van de islamitische gevangenen kwam vrijwillig voor therapie. Nieuws over mijn methoden en succes verspreidde zich buiten de gevangenis en werd in Deense bladen beschreven voor professionele hulpverleners en therapeuten. Ik heb over mijn therapeutische technieken ook interviews aan kranten en de nationale radio gegeven. Ik schreef er zelfs een boek over, dat veel mooie recensies ontving, onder meer in het officiële tijdschrift van de Deense Vereniging voor Psychologen (Dansk Psykologforening). Vanwege mijn kennis over het onderwerp ben ik uitgenodigd te getuigen in de rechtszaak tegen de terrorist Omar Khadr, de jongste gevangene in Guantánamo.

Mijn conclusie n.a.v. het werken met criminele en fundamentalistische moslims is, dat psychotherapie de minst nuttige – zo niet een complete verspilling van belastinggeld – methode is om islamitisch geweld te stoppen. Belangrijke programma’s kunnen zelfs bijdragen aan de problemen, omdat ze zowel beleidsbeslissers en publiek kunnen verleiden te denken dat er effectief iets aan de problemen wordt gedaan, terwijl in feite het probleem met islamitisch geïnspireerd geweld elke dag toeneemt. Ze richten zich ook niet op het echte probleem: de islam. Islamitisch terrorisme is niet het gevolg van een psychische aandoening. Het is het resultaat van mensen die de koran volgen en het voorbeeld van Mohammed. Als men de bron van islamitisch terrorisme wil bekijken, ligt deze niet verborgen in de kinderjaren van de terroristen, maar in hun religie.

Het feit dat er geen geloofwaardige rapporten over succesvolle therapieën tegen het terrorisme zijn gepubliceerd, spreekt voor zich.

Dit is waar een psycholoog bij de behandeling van Jihadisten voor komt te staan:

1) Veel gewelddadige moslims zijn al bij psychologen geweest, zowel tijdens school of in de gevangenissen. Het heeft duidelijk niet gewerkt.

2) Als een Jihadist zijn terroristische carrière achter zich laat, zal hij door zijn collega fundamentalistische vrienden als hypocriet worden gezien. Het verlaten van de jihadistische weg betekent dat hij zijn vrienden zal kwijtraken en afscheid moet nemen van een manier van leven dat hem een gevoel van macht, identiteit, het behoren tot, zelfvertrouwen, onoverwinnelijkheid, status en de belofte van 72 maagden verstrekt.

3) Het is één ding om niet actief toe te treden tot de Jihadisten. Het is wat anders als men zich heeft aangesloten en hen vervolgens weer verlaat. Omdat het laatste betekent dat je je ontdoet van een centrale pijler in de islam, iets dat voor alle moslims een verplichting is [de Jihad]. Zoals met zoveel andere dingen in de islam; de straf is de dood.

4) Om ontvankelijk te zijn voor therapie moet men het willen. Niemand gelooft in gedwongen psychotherapie en gezien de bovengenoemde belemmeringen is het moeilijk voor te stellen dat een aanzienlijk aantal Jihadisten een dergelijk aanbod vrijwillig zal accepteren.

Probeer medicijnen

Er zijn veel ongewenste psychologische toestanden die niet met therapie kunnen worden behandeld. Een daarvan is psychopathie. Ik geloof om logische redenen en als ervaren psycholoog op het gebied van criminele moslims dat de behandeling van Jihadisten met een therapie een andere is. Therapie voor Jihadisten is voor politici hooguit een manier om te proberen het publiek te kalmeren door aan te geven dat “er iets aan de problemen wordt gedaan”.

Als men iets wil doen aan gevaarlijke mentale toestanden, zou ik adviseren om medicijnen te proberen. Medicijnen worden al bij de behandeling van seksuele delinquenten en sommige vormen van gewelddadige agressie gebruikt. Hoe gemotiveerd zou een islamitische strijder zijn als hij medicijnen kreeg die zijn agressie en seksuele lust deden verdwijnen? Probeer dat maar eens, ofwel vanuit een vliegtuig een poeder boven Raqqa uitstrooien of met individuen. Waarom niet?

Bron:
http://10news.dk
Auteur: Nicolai Sennels

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, koran, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Psycholoog: Psychotherapie voor Jihadisten is “naïef en onmogelijk”

 1. Driek zegt:

  Ik vind het een zeer interessant artikel, dat zouden onze bewindslieden verplicht allemaal moeten lezen.

  Like

 2. Een toename van psychopathie in een bevolkingsgroep kan verband houden met selecte teelt. Maar daarnaast onderscheidt men ook culturele psychopathie die wordt aangebracht in de vroege kindertijd. Want niet alle terrorristen zijn geboren psychopaten door gerichte teelt. Een groot deel van het terrorrisme kan wel degelijk verklaard worden door de vroege kindertijd waarin abstracties (Allah, Jezus) nog niet kunnen worden losgezien van geassocieerde gevoelens (haat, liefde). Later in de adolescentie dringen deze verbanden zich weer op en zo ontstaat althans een vorm van terrorrisme. Waarmee beweerd wordt dat uitteelt en het voorkomen van indoctrinatie in de vroege jeugd beter helpen dan onzinnige medicatie. Waarmee overigens niet beweerd wordt dat het zinvol is hier energie in te steken.

  Like

 3. Thoth zegt:

  Dat denk ik dus ook. Ik heb een aantal jaren psychologie gestudeerd en ik moet zeggen, zij hebben een allah/mo-structuur waar niks tegen is opgewassen. Misschien alleen een stappenplan van het geweld wat ze gebruiken, waar na een lange tijd ‘iets’ begint op te komen. Maar dan nog, dan zijn we inmiddels vele jaren verder…

  Like

 4. BertG. zegt:

  Dat had ik zelf ook al bedacht.
  Het is de wurgende greep van controle onderling. En anders lig je uit de ploeg, met alle gevolgen.
  Refo’s hebben ook zo’n nare eigenschap, maar die verschillen dan ook niet zoveel onderling qua fanatiek zijn. Alleen niet zo gewelddadig.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Eigenlijk hebben al die moslims het moeilijk, maar ze doen het zichzelf aan.
  Bij de kindertjes is dat natuurlijk anders. Daar wordt ,t opgedrongen.

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Komt er op neer dat geen enkele, welke dan ook, behandeling enig positief resultaat geeft.
  Laten gaan en nooit meer terug nemen is de enig mogelijke therapie.
  Niks moeilijks aan toch?
  Mensen die IS strijders hier terug willen zijn pure landverraders en dienen als zodanig behandeld te worden; de doodstraf!

  Like

 7. Bas Koning zegt:

  De enige oplossing is militair.

  Nuke mekka.

  Like

 8. luckybee zegt:

  De Psycholoog heeft volkomen gelijk,Psychotherapy worden door mensen uitgeoefend, Befeel van Allah komt van een zgn God.

  Like

  • MART HOOGEDOORN zegt:

   Tja…die Mo had het goed voor elkaar.Perverse clubregels z.g door een engel ingegeven.Opzegging van lidmaatschap met de dood bestraffen.brrrrrr.

   Like

 9. danny zegt:

  Eindelijk eens een psycholoog die wakker is. Natuurlijk gaat psychotherapie niet helpen, want deze therapie werkt niet bij psychopaten.

  Like

 10. Scheerzeep NU zegt:

  Shocktherapie wil nog wel eens helpen. Een confronterende optie.
  De jihadi’s door vrouwen in elkaar laten meppen. De vrouwenhaag met stokken.

  Like

 11. Jaan zegt:

  Inderdaad is medisch de enige oplossing. De ingreep gaat als volgt. De patiënt wordt voor zijn eigen bescherming geboeid en achter een scherm op een stoel gezet. Daar wordt een doek voor gespannen en komt het operatieteam. Dan geeft de hoofdchirurg het commando “Vuur” en de patiënt is genezen.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Sennels verspreidt onzin?
  Nee man.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s