“Islamitische Staat” vestigt zich in Libië

Screenshot_12

Sirte

(Vertaling: E.J. Bron)

Tripolis – De terreurmilitie “Islamitische Staat” (IS) heeft de Libische havenstad Sirte bijna volledig onder haar controle gebracht. Slechts in één district zou er nog sprake zijn van verzet door de Ferjane-stam, berichtte de lokale politicus Saleh Fhaima tegenover de “Libya Herald”. De verdedigers zouden echter, in tegenstelling tot IS, gebrek hebben aan zware wapens en munitie. Omdat de geboortestad van de ten val gebrachte staatschef Muammar al-Gaddafi als politiek onbetrouwbaar gold, werd ze door de nieuwe machthebbers niet van voldoende militair materieel voorzien.

De gevechten waren drie dagen geleden uitgebroken, toen IS de salafistische prediker Khalid bin Rajab Ferjani vermoordde, die een van de weinige nog onafhankelijke moskeeën had geleid. De gevechten werden volgens de Arabische tv-zender “Al Arabiya” bikkelhard gevoerd. Vrijdagmorgen zouden IS-strijders een ziekenhuis in brand hebben gestoken, waarbij meer dan honderd mensen om het leven zouden zijn gekomen. Daarvoor doodden de Ferjane twee IS-commandanten, Saudi Abu Huzaifa Ansari en de Egyptenaar Abu Hammam Masri.

Volgens de lokale politicus Fhaima zou IS met gifgasaanvallen hebben gedreigd als de verdedigers zich niet snel overgeven. Sirte bezit een belangrijke haven voor de olie-export. Een tak van IS probeert sinds februari de stad aan de Middellandse Zee te veroveren. Vanuit de stad zou IS zijn controle over de olievelden in de omgeving kunnen uitbreiden. Sinds de met westerse hulp bewerkstelligde val van Gadaffi valt het land uiteen in een burgeroorlog.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", ISIS, Libië. Bookmark de permalink .

35 reacties op “Islamitische Staat” vestigt zich in Libië

 1. Pogo zegt:

  120 kinderen gered van IS.

  ‘Joodse man koopt ontvoerde kinderen van IS’
  http://joods.nl/2015/08/joodse-man-koopt-ontvoerde-kinderen-van-is/

  Like

 2. tijluylenspiegel zegt:

  Wanhoop niet, onze heldhaftige piloten bombarderen dat het een lieve lust is, weliswaar moeten ze twee van de vier toestellen aan de grond houden omdat ze onderdelen nodig hebben om die andere twee wrakken in de lucht te houden en ondanks dat ze soms heel hard BOEM moeten roepen bij gebrek aan scherpe munitie vechten ze als leeuwen, als we de dag en weekbladen moeten geloven tenminste, en wie zou daar nou aan durven twijfelen nietwaar?

  Like

 3. luckybee zegt:

  Volgens de geschiedenis , zijn alle volkeren die in Lybie hun staat oprichten het einde betekent van hun cultuur? Gebeurd dat ook met IS?Dat was zo met de Puniciers (Karthago)Romeinen dat Lybie als hun graanschuur beschouwen,De Vandalen die in Lybie gingen siedelen (Berbers door de islam veroverd )Al hun culturen zijn zo te zien verdwenen.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Met dank aan Amerika en de Europese Unie !!! stel eikels !!

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Dus er is sprake van olie? En Amerika laat het allemaal maar toe? Ik snap er echt helemaal niets meer van. Maar goed dat ze wel in de gaten houden waar die gasten zich bevinden.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Ja er is sprake van olie en de doorgang is het Suezkanaal.
   Dat behoort toe aan Egypte al sinds de tijd van de Perzen zijn ze er mee bezig.
   Het westen heeft er oorlog om gevoerd en verloren.
   Proberen het nu nog eens de chaos is zo groot daar dat niemand het in de gaten heeft.
   ISIS verkoopt olie enig idee aan wie?

   Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:
  Terrible

  Like

 7. Theodoor zegt:

  Dat was ook een “geweldige” actie van de NAVO=VS om Libië te vernietigen.
  Daar krijg je de handen niet voor op elkaar.
  Nu Syrie, Libanon en Irak nog verder afbreken, liggen al grotendeels in puin.
  ….en ISIS ja wie is dat?

  Like

 8. Pingback: “Islamitische Staat” vestigt zich in Libië |

 9. Thoth zegt:

  Tja. Nu zie wat er gebeurd als ze terrorist Khaddafi eruit gooien : het wordt alleen maar nog erger. De duivel is aangekomen.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Nou, dan wordt het westen hartelijk bedankt! Had die Ghadaffi en z’n evenknie Saddam toch laten zitten, waar ze zaten!
  Maar nee, een ‘zuiver’ islamitisch bewind -moslimbroederschap- zou zg. beter zijn voor dat soort landen; De moslimbroederschap zou daar wel eens even heil en zegen brengen, hoor! Want moslims zijn zo lievv… nietwaar?
  En wat is nu het resultaat? IS!
  (Maar ja, ook ik begin langzamerhand te geloven, dat het allemaal een vooropgezet plan is. Ik weiger nog steeds om in complottheorieën te geloven, maar soms…..

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Geloof je wel dat al onze bestuurders ongelofelijk dom en/of naïef zijn ?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, die conclusie moet je wel als eerste trekken.
    Maar allemaal…..Dat is zó ’n verbijsterend toeval, dat je je wel móet gaan afvragen of er niet méér achter zit.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    De logica die wint van het geloof .

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 16 augustus 2015 om 13:56

    Natúúrlijk zit er meer achter; men wil ons kapotmaken en uitroeien!
    Niemand heeft zó veel stront in z’n ogen dat hij het gevaar van die duivelse islam(import) niet ziet; zélfs Alexander (de Grote) Pechtold heeft niet zo’n hoeveelheid drek in z’n schelvisogen!
    Wat er gebeurt, is toch niet normaal meer???!!!!
    We zijn monddood gemaakt, mogen worden afgeknald als we in opstand komen tegen de ‘elite’ en de hele ‘regering’ heeft schijt aan ons en aan onze mening!

    Like

  • Jaantje zegt:

   Ga me niet vertellen dat u niet heeft begrepen dat het westen dit bekokstoofd heeft en waarom.
   Alle lente getroffen landen(de niet lieverdjes) bezitten olievelden of de toegang/doorgang naar het westen.
   Het is dan ook geen complot maar een harde manier van euh zaken doen die sinds de teloorgang van de Britse/Fransen koloniën word gebezigd.

   Like

   • Francoise zegt:

    Het westen e het oosten; ofwel het moderne en ouderwetse Babel hebben alle Nabije-Oosten ellende tot leven gebracht. Nog even en zij marcheren door de straten vn Jerusalem!!!

    Like

 11. Henk.V zegt:

  ”Sinds de met westerse hulp bewerkstelligde val van Gadaffi valt het land uiteen in een burgeroorlog.”

  Precies! OVERAL waar de machthongerige EU nitwits (Nederland inbegrepen, dus!) in samenwerking met de Amerikanen de Arabische Lente op gang dachten te brengen -want de moslims in het Midden Oosten zouden zo verlangend uitzien naar de westerse vorm van democratie (!)- is er een dodelijke instabiliteit in die gebieden ontstaan.
  Dit regelrechte gevolg van een ongevraagde westerse interventie wordt zelden door politiek correct voor het zoeklicht gebracht.
  Dat zagen wij met betrekking tot Libië en Irak,maar dat dat gaat ook op voor Syrië.
  In alle drie landen – die naar onze maatstaven behoorlijk stabiel en redelijk welvarend waren(!) moesten er dictators worden verdreven die alle drie zeker twee eigenschappen gemeen hadden: ze waren/zijn bikkelhard in hun optreden tegen lieden die hun positie wilden ondermijnen EN zij pasten zoveel mogelijk een vorm van scheiding tussen religie en staat toe, waardoor er een behoorlijke bewegingsruimte voor niet moslims in hun landen bestond!

  Dit laatste gegeven is BUITENGEWOON VEELZEGGEND .Nog opmerkelijker is het dat het consequent uit beeld wordt gehouden in de politiek correcte pers. en dat is niet verwonderlijk..
  Waar de ideologisch gematigde dictators werden verjaagd, vermoord of terechtgesteld na een proces, ontstond er een enorme speelruimte voor islamitisch fundamentalisme..
  Politiek correct staat gewild of ongewild IN DIENST VAN HET FUNDAMENTALISME.
  Dit verband staat als een paal boven water en eigenlijk zou alleen dat gegeven voldoende moeten zijn om het politiek correcte gedachtegoed vernietigend onderuit te schoffelen.
  Politiek correct denken doet de westerse samenleving de das om en het helpt de meest extremistische islamisten overal in het zadel.
  Politiek correct denken is dus DODELIJK voor het voortbestaan van de vrije westerse wereld.

  Gelukkig had Egypte in de vorm van een waakzame legerleiding dat gevaar op tijd onderkend en met de militaire machtsmiddelen beschikte men in Caïro over genoeg tegengif tegen fundamentalistische krachten. In dat land werd de moslimbroederschap uit het centrum van de macht verwijderd en keerde men terug naar een milde vorm van militaire dictatuur, precies zoals dat onder Moebarak het geval was.

  En zelfs NU zijn de bemoeials in Brussel en het Zwarte Huis in Washington met de rust in Egypte NIET tevreden, want die is NIET langs democratisch weg tot stand gekomen.
  In Brussel en Washington ziet men dus liever het fundamentalisme aan de macht, het liefst langs democratische weg gekozen.

  En wanneer wij die gezindheid in Brussel en het Zwarte Huis goed begrijpen, dan zou men misschien het liefste zien dat het Westen -uiteraard langs legale weg via verkiezingen, verblind van geest en ontdaan van verstand, uit zichzelf naar het schavot wandelt en zich eigenhandig zelf de strop om de nek legt.

  Het lijkt mij toch het beste dat alle politiek incorrecte lieden zich massaal verenigen en daar een stokje voor steken.

  Like

 12. Buffalo Bill zegt:

  Ziekenhuis in brand gestoken? Waar blijft de NL-staatstelevisie? Van Agt? Duisenberg? De SP?
  Meulenbelt? Van Bommel? Het jeugdjournaal?

  Like

  • Francoise zegt:

   Die luizen vn de politieke pels houden nu angstig hun grote waffel. Zij weten heel goed dat hun dromen, niet op werkelijkheid berusten. Maar ja; zij zijn maar trollen vn de NWO-garde…Zij moesten ons burgers actief hersenspoelen!!!

   Like

 13. Oxymoron zegt:

  Het is moeilijk zich een grotere stommiteit en een groter gevaar te bedenken dan het nemen van beslissingen in de handen te leggen van mensen die nooit enig prijs betalen voor hun fouten.

  Like

 14. Jean zegt:

  Nog even wachten dan is die rotzooi ook hier bezig met moorden en verkrachten.
  Ik snap het niet, 70 jaar geleden werd een wereldmacht uitgeschakeld met 2 bommetjes en nu krijgen ze die rotzooi wat elke vrijdag met hun gat in de lucht steken en samenkomen in die haatzaaibunkers ook wel mosselketen genoemd niet uitgeroeid????
  M.i. “willen” ze het niet uitroeien, oliedollars weet u wel…..
  Momenteel is Vrancken belast met “Aspirine & Migraine” bezig met ook heel Vlaanderen vol te pompen met achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij want de Vlamingen/Europeanen blijven weerstand bieden en dat is niet naar de zin van de lafaards en verraders. Merkel staat open voor elke gesprek???? Merkel staat open???? De zin gaat mij over als ik die griezel zie…., even een Maalox nemen.

  Like

  • Buffalo Bill zegt:

   Ik kan die oost-duitse kop niet meer zien

   Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Jean zegt:
   16 augustus 2015 om 12:38

   M.i. “willen” ze het niet uitroeien, oliedollars weet u wel………………………

   Als ze het westen alle booslims zouden uitroeien, dan hebben ze de olie in handen, lijkt mij.
   Als het alleen om de olie te doen zou zijn,wat let hen dan?
   Er zal wel meer meespelen dan alleen die vervloekte olie, denk ik.

   Like

 15. Tistochwat zegt:

  Ja, de dappere strijders liggen lekker op stoom; nog even en ze hebben de halve wereld veroverd.

  Like

 16. Thoth zegt:

  http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2015/02/isil-video-execution-egyptian-christian-hostages-libya-150215193050277.html

  Egyptische president declareerde een week van rouw. De ‘journaliste’ Netjes werd door de autoriteiten worden gerekend tot een groep van zo’n 20 journalisten die met de Moslimbroederschap zou samenwerken. Zij werkte samen met Al Jazeera en die waren een groot fan van de Moslimbroeders. Zij vluchtte, maar werd veroordeeld tot 10 jaar cel. Maar goed, de Moslimbroeders hadden een goed strijdplan, hieronder de eerste :

  – Egyptische mannen krijgen mogelijk het recht om tot zes uur na de dood van hun partner seks met haar hebben. Dat staat in een wetsvoorstel dat binnenkort behandeld gaat worden door het Egyptische parlement.
  – nog een belangrijk nieuws, een Egyptenaar slaat zijn zwangere vrouw dood omdat’ie niet op Morsi heeft gestemd.
  – de hoofdredacteur van een kritische Egyptische krant verdwijnt voorlopig achter de tralies. Islam Afifi wordt ervan beschuldigd dat hij onjuist nieuws heeft verspreid en onrust heeft gestookt. Het proces tegen de journalist begon donderdag en een rechter besloot dat hij tot de volgende zitting op 16 september vast moet blijven zitten. Afifi is de eerste hoofdredacteur die voor de rechter komt in Egypte sinds de val van president Hosni Mubarak vorig jaar. Hij leidt de krant al-Dostour. Die uitte onlangs kritiek op de islamistische Moslim Broederschap van president Mohammed Mursi.
  – president Morsi ondersteund een gebed waarin de destructie en verwijdering van Joden wordt bewerkstelligd….
  – een rechtbank in Caïro heeft bij verstek zeven Egyptische koptische christenen ter dood veroordeeld vanwege de rol die ze zouden hebben gespeeld bij de productie van een film over de profeet Mohammed, die in september geweld veroorzaakte in diverse moslimlanden.
  – de Moslimbroederschap schrijft hebben vanochtend een ontwerpgrondwet goedgekeurd zonder dat de liberale en christelijke panelleden eraan te pas kwamen. Vrijheid van meningsuiting en vrouwenrechten verder aan banden. Het ontwerp bevat een clausule die volgens juridische deskundigen islamitische geestelijken de controle geeft over wetgeving en de vrijheid van meningsuiting, vrouwenrechten en andere vrijheden verder aan banden legt.
  – Egypt’s Constitution zou moeten gebaseerd zijn koran and sharia wetten. Mohamed Morsi said. “The Koran is our constitution, the Prophet is our leader, jihad is our path and death in the name of Allah is our goal,” (..) “Today we can establish Sharia law because our nation will acquire well-being only with Islam and Sharia. The Muslim Brothers and the Freedom and Justice Party will be the conductors of these goals,”
  – de islamitische regering van Egypte is van plan de verkoop van alcohol te verbieden.
  – politiemannen mogen een baard laten staan.
  – Moslimbroederschap : het trouwen van vrouwen wordt teruggebracht van 18 jaar naar 13 jaar
  – Moslimbroederschap verbiedt paasgroeten met fatwa
  – president Morsi heeft een van de mensen die bij Luxor 58 toeristen mensen vermoord heeft, tot als gouverneur hiervan benoemd. De islamitische groep Gamaa Islamiya was hiervoor verantwoordelijk.
  .
  Enzovoorts…

  Like

  • Thoth zegt:

   De Europese Unie geeft, samen met een aantal financiële instellingen, ruim vijf miljard euro aan Egypte. Het Europese samenwerkingsorgaan wil met de gift de democratische transitie steunen.

   Dat heeft de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, zondag in de Egyptische hoofdstad Caïro bekendgemaakt.

   Die gast is knettergek. Ons geld…. Gelukkig hebben we nu milde dictator Sisi.

   Like

 17. Sjun Demartelaere zegt:

  Deze ontwikkeling biedt natuurlijk de vrije hand om in Libië ter gaan herkoloniseren in de kuststreek en vandaar de transporten van gelukszoekers af te remmen en tevens IS te bestrijden. De kosten van de operatie kunnen met inkomsten uit daar aanwezige olie worden betaald. Bovendien kan er daar in de gecreerde vrijhaven geïnvesteerd worden in onderwijs.

  Like

 18. Jan zegt:

  ISIS roept op tot oorlog tegen Turkije wegens verraad aan islam

  Aufstand gegen “Teufel Erdogan”IS will Istanbul erobern

  Erstmals richtet sich der Islamische Staat in einer seiner Propagandabotschaften direkt an die Türkei: Die Islamisten fordern einen Aufstand gegen den “Teufel Erdoğan” – er habe den Islam verraten und das Land an die USA verkauft.

  http://www.n-tv.de/politik/IS-will-Istanbul-erobern-article15741616.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s