Als de technologische gevangenis voltooid is, gaat de knop om: precies zoals altijd de bedoeling was

Screenshot_8

Smartphone-zombies . . .

(Door: Pieter Stuurman)

Je kunt allerlei verdelingen maken binnen de mensheid. De meeste zijn onzinnig en zijn gebaseerd op illusies. Maar de enige werkelijke verdeling is waarschijnlijk die tussen de machtselite en rest van de mensheid.

Vele eeuwen geleden heeft deze elite zich afgesplitst van de rest van de mensheid en vormt sindsdien (in toenemende mate) een subcultuur, of liever een supra-cultuur met een geheel eigen denkwijze en geheel eigen overtuigingen die van generatie op generatie doorgegeven worden. Een supracultuur waarbinnen men uitsluitend onderling verkeert en die gebaseerd is op de overtuiging van superioriteit ten opzichte van de rest van de mensheid. De mensheid die als hun bezit beschouwd wordt.

Een verdeling dus die al sinds mensenheugenis bestaat, en die, zoals het er nu uitziet, voorlopig niet zal ophouden te bestaan. Het is waarschijnlijk de enige verdeling die geen illusie is, maar die in alle tijden, op alle plaatsen en door alle onderdrukten aan den lijve ondervonden werd en wordt.

Het is een verdeling die gebaseerd is op een elementair verschil in belang. Twee verschillende belangen die haaks op elkaar staan en onverenigbaar zijn.

Lees verder>>>
(h/t “Oxymoron”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Als de technologische gevangenis voltooid is, gaat de knop om: precies zoals altijd de bedoeling was

 1. Oxymoron zegt:

  Het verhaal van uw slavenbestaan.

  Like

 2. Oxymoron zegt:

  Hitler en de islam (1)

  Door Joost Niemöller

  Het is bekend dat Mein Kampf nog steeds populair is in de moslimwereld. Bijvoorbeeld in Egypte, en een aantal Arabische landen. Maar ook in Turkije. En in Iran. Of in Pakistan. Duitsers worden in de islamwereld enthousiast aangesproken omdat ze uit ‘het land van Hitler’ komen. Ik hoorde het onlangs weer van een Duitse vriend die regelmatig in het Midden Oosten komt.

  Er wordt in de islamwereld een directe link gelegd tussen de ‘strijd’ van Hitler en de Jihad. Tegelijkertijd is het ook onder moslims populair om de Holocaust te ontkennen, wat in de ogen van een echte antisemiet dan weer juist afbreuk doet aan de heldenstatus van Hitler. En waarom zou je dan nog zijn boek lezen. Maar de Holocaustontkenning is tegelijk weer nodig om de rechtvaardiging van de staat Israël te ontkennen.

  En bij het voeden van haat is logica natuurlijk niet zo relevant.

  De populariteit van Mein Kampf in de moslimwereld is maar een signaal. Er lopen veel directe lijnen van het naziregime naar het hedendaagse islamisme. Een van de vele voorbeelden is dat het door Nazi ideoloog Rosenberg gepromote fake document De Protocollen van Zion, dat een bewijs zou zijn voor een Joods complot om de christelijke wereld omver te helpen, via de islamwereld weer populair werd bij de PLO.

  In het uitputtend gedocumenteerde boekwerk Van Jodenhaat naar zelfmoordterrorisme, van Dr. Hans Jansen (niet dezelfde als de onlangs overleden Arabist) wordt een door Israëlische militairen gevonden PLO pamflet omschreven waarin zowel Rosenberg als De Protocollen van Zion voorkomen. De ondertitel van de studie van Dr. Hans Jansen luidt: Islamisering van het Europees antisemitisme in het Midden-Oosten. Hij zet uiteen dat het moslimantisemitisme voor WOII een heel ander karakter had: Joden werden er gezien als belachelijk, en feitelijk onbelangrijk. Ze konden gedood worden, maar ze vormden eigenlijk geen bedreiging. Daarom werden Joden onder de islam relatief met rust gelaten, en hoefden ze zich niet, als in de Christelijke wereld, te bekeren tot de heersende religie. De gedachte van een ‘Joodse samenzwering’ kwam op in Europa, en kreeg met name onder Hitler haar momentum. Dit Europese, door Hitler gevoede antisemitisme, zou overgenomen zijn in de moslimwereld na de oprichting van de staat Israël.

  De huidige Jodenhaat in het Midden Oosten is dus onderbouwd met Europese, met name nazistische, theorievorming. En dus eigenlijk tweedehands. De Protocollen van Zion gaan over de bedreiging van het christendom middels een Joods complot. Dat die Protocollen nu juist in de hele islamitische wereld worden beschouwd als echt, en als het bewijs dat de Joden een gevaar vormen, is natuurlijk erg bizar. Waarom zouden de moslims zich druk moeten maken over de bedreiging van de christelijke wereld?

  Dat doen ze dan ook niet. Het geeft de verwarring aan die ontstaan is toen de ideologie van de islam verknoopt werd met de ideologie van de nazi’s.

  Over dat proces, en over het militaire belang ervan in de nazitijd, blijken op zijn minst twee interessante boeken geschreven te zijn. Het ene boek kwam ik per ongeluk tegen in een boekhandel in de Duitse stad Oldenburg deze zomer. Zo te zien was er weinig aandacht voor geweest in de media. Het was flink afgeprijsd. Het andere boek, recenter, en wel serieus besproken in de VS, vond ik via Amazon.

  Het is natuurlijk tekenend voor het huidige politiek correcte klimaat dat dergelijke, grondig onderbouwde, zeer degelijke, en niet door een of andere politieke agenda gestuurde historische boeken, geen kernonderdeel worden van enig mainstream debat over de islam. In het huidige tijdsgewricht is de islam onderdeel van de nagestreefde multiculturele samenleving, en wie daar kritiek op heeft is een soort nazi. Dat het in werkelijkheid precies andersom ligt, is een boodschap die niet lekker valt: De islam ideologie en de nazi ideologie hebben niet alleen het een en ander gemeen, maar vormen ook deels een gezamenlijke geschiedenis. Die tot op de dag vandaag doorspeelt. Lees verder >>>> http://joostniemoller.nl/2015/08/hitler-en-de-islam-1/

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  “Om het volk rustig en gemotiveerd te houden, moest een relatief groot gedeelte van de winst geïnvesteerd worden in de bevolking. In de vorm van beloning.”

  Net zoiets als het uitdelen van vette bonussen aan eveneens vette ‘bobo’s’.
  Daardoor gaan die volgevreten profiteurs ook beter presteren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s