De EU is de weg helemaal kwijt

Screenshot_4

(Door: Xavier Everaert)

De EU kent duidelijk haar prioriteiten. De grenzen worden overspoeld door barbaren, het papieren ponzi scheme dat de euro heet staat op instorten en het besmettingsgevaar van Griekenland en Italië blijven zorgwekkend.

Toch hebben de eurocraten in Brussel blijkbaar de tijd en de middelen om een biefstukkentaks op touw te zetten. Inderdaad, onder druk van milieu- en andere totalitaire pressiegroepen zitten we nu in de laatste rechte lijn naar een EU-vleestaks.

De Europese argumenten zijn mager: runderen zijn belangrijke bronnen van CO2-emissie en vereisen bovendien een enorme hoeveelheid grondstoffen per gram proteïne (voergraaslandwater).

Die argumenten snijden weinig hout, aangezien de EU de voorbije decennia “gratis” emissierechten uitdeelde aan de landbouwsector en de vleesproductie rijkelijk subsidieerde.

Met andere woorden: de EU subsidieerde “ongezond” vlees onder zijn “normale” prijs en wil die foute prijs nu rechttrekken middels… belastingen.

Lees verder>>>
(h/t “trias politica”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op De EU is de weg helemaal kwijt

 1. luckybee zegt:

  En niet eerst vandaag maar reeds 70 jaar geleden.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Inderdaad, de EU is de weg helemaal kwijt. Maar hebben ze ooit wel eens op de/een goede weg gezeten? Wat voor ‘zegeningen’ zijn ons tot nu toe ten deel gevallen, dankzij die EU?
  Ik zou het niet weten.

  Dit is ook weer zo’n vreemde redenering vanuit Brussel. Maar waar gaat het ten diepste om? Juist, het aftroggelen van ons geld middels een zogenoemde ‘vlees-taks’. Ze schrapen aan de ene kant, en verkwisten het geld van de burgers aan de andere kant. Wie begrijpt hier nog iets van?

  Mij raken ze niet met die vlees-taks als het gaat om de aankoop van vlees, want wij eten geen vlees. Maar vandaag is het vlees en morgen iets anders. Uiteindelijk zullen we met nog veel meer ‘taksen’ te maken gaan krijgen, want IEDEREEN zal worden bestolen en financieel worden kaalgeplukt!

  En de ongekozenen in Brussel lachen in hun vuistje…..!

  Like

  • Francoise zegt:

   Cathja… of die ongekozen NWO-flappers echt zo hard in hun links gekneusde vuistjes lachen, weet ‘k niet zo zeker. Feitelijk zijn het angsthazen!!! De grootste roepers, zijn merendeels de grootste bangerikken. Zijn bang vn hun NWO-bazen en vn ons burgers!!! “Heb lol bij deze conclusie”.

   Like

 3. Oxymoron zegt:

  Ja de EU is de weg helemaal kwijt, heeft zich als het ware losgezongen van de realiteit van alledag, de simpele waarheid is , dat de werkelijkheid nog veel erger is dan de EU-spreekbuizen de Europeanen doen willen geloven…

  Pentagon officials: VS kan oorlog tegen Rusland nauwelijks winnen
  Snelle militaire opbouw NAVO en Rusland langs grenzen Europa

  Nadat de NAVO in juni aangekondigde de snelle reactiemacht in Oost Europa te verhogen naar 40.000 man, kon een Russische reactie niet uitblijven. In december moeten er langs de grenzen met Europa 60.000 Russische luchtlandingstroepen en een nieuw tankleger gereed zijn om te worden ingezet.

  Volgens twee hoge officials van het Pentagon hebben een serie simulaties deze zomer uitgewezen dat de Verenigde Staten een niet-nucleaire oorlog tegen Rusland nauwelijks kunnen winnen. ‘Het kan, maar het vergt wel alles wat we hebben.’ Afgelopen week waarschuwde Ian Kearns, directeur van het European Leadership Network in Londen, dat de NAVO en Rusland zich voorbereiden op een gewapend conflict met elkaar. De bevindingen van het Pentagon lijken echter uit te wijzen dat Amerika eerder zal proberen een regimewisseling in Moskou te bewerkstelligen, dan een echte oorlog te beginnen.

  Oorlog tegen Rusland feitelijk niet te winnen

  Waar critici al jaren voor waarschuwen is volgens de officials gebeurd: de oorlogen in Afghanistan en Irak hebben het Amerikaanse leger uitgeput en uitgehold. ‘Tegen een tegenstanders als Rusland kunnen we niet automatisch van die luchtdominantie uitgaan die we sinds 9/11 in conflicten hebben gehad. Ieder groot conflict met Rusland betekent dat we mensen en materieel die nu in andere delen van de wereld opereren nodig hebben, en wel met zo’n snelheid dat we hen amper voor zo’n strijd kunnen trainen.’

  Bovendien moest het Amerikaanse leger door de bezuinigingen al met 80.000 man worden ingekrompen, een aantal dat de komende jaren met nog eens 40.000 verhoogd lijkt te gaan worden. Toch is het feit dat het Pentagon serieus nadenkt over een eventuele oorlog met Rusland al verontrustend genoeg, laat staan dat uit de simulaties is gebleken dat de NAVO zo’n confrontatie feitelijk niet kan winnen.

  Veel meer troepen naar beide kanten van de grens

  Toch lijkt dat precies te zijn waar de NAVO op lijkt aan te sturen met de forse militaire opbouw in Oost Europa. In juni kondigde het Westerse bondgenootschap aan om de snelle reactiemacht langs de grenzen met Rusland te vergroten naar 40.000 man – 10 x zoveel als in 2014.

  Een Russische reactie kon natuurlijk niet uitblijven. Zo stuurt het Russische leger de komende maanden een groot aantal troepen, tanks, vliegtuigen en helikopters naar een brede zone langs de 3000 kilometer lange grens met Europa. Enkele tank- en infanterie divisies worden samengevoegd tot een nieuw ‘tankleger’, dat op 1 december operationeel moet zijn. Dan moet het aantal luchtlandingstroepen verhoogd zijn van 45.000 naar 60.000. (2)

  ‘NAVO en Rusland bereiden zich voor op confrontatie’

  Sinds de door Washington op touw gezette staatsgreep in Oekraïne zeggen steeds meer hoge Amerikaanse militairen dat Rusland weer een ‘existentiële bedreiging’ voor de VS vormt (3). ‘Rusland bereidt zich voor op een conflict met de NAVO, en de NAVO bereidt zich voor op een mogelijke confrontatie met Rusland,’ concludeerde Ian Kearns, directeur van het European Leadership Network in Londen dan ook.’ Lees verder >>>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/Pentagon-officials-VS-kan-oorlog-tegen-Rusland-nauwelijks-winnen

  Like

 4. Jaantje zegt:

  Vreemde manier van zaken doen gezond en ongezond vlees eenzelfde dure prijs.
  Staat het aangegeven op de verpakking?(groen bio logo wakker dier?).

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  In de Middeleeuwen waren er ROOFRIDDERS, heden ten dage zijn die er nog steeds, ze heten NU KAMERLEDEN, en leden van het Europees Gedrocht de EUSSR, met voorop de “wandelende fles jenever”, JUNCKER!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De EU is de weg helemaal kwijt ???? Hoezo hebben die idioten in Brussel dan ooit de weg wel geweten ??

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  ALWEER een ‘taks’ erbij verzonnen door die Brusselse ‘bollebozen’!
  Waar hálen die dictators de brutaliteit vandaan om ons zó ontzettend veel te laten betalen om te ‘mogen’ ‘leven’ op deze planeet? Hebben ZIJ de bomen gemaakt? Laten ZIJ de planten groeien? Schijnt de zon door HUN toedoen? Van wie ís de aarde nu eigenlijk?!

  En dit brengt mij op het begrip ‘liefde voor het vaderland’.
  Waarom zou ik die liefde moeten voelen?
  Er is geen cm² ‘vaderland’ van mij bij, tenzij ik me krom betaal aan allerlei belastingen.
  Ik geef geen d*nder om Nederland; het is tóch al helemaal verpest en verrot en in handen van landverraders en griezelige vreemdelingen.
  Hoe kan ik houden van een land waarin ik me onveilig en opgejaagd voel?
  Hoe kan ik houden van een land waarin ik word beschouwd als een ongewenste inwoner?

  Like

 8. Rein van der Veen zegt:

  Ik ben bang dat de bureaucraten van de EUSSR vinden dat ze goed op weg zijn. Het doel was toch altijd al om de nationale staten hun soevereiniteit te ontnemen en de blanke bevolking op te laten gaan in een multiraciale samenleving. Met de dagelijkse import van honderden primaten uit het oerwoud of de woestijn liggen ze de dus op koers naar de gewenste totalitaire staat.

  Die biefstuktaks is vooral bedoeld om het schaarse luxe voedsel voor de elite te bewaren. Laat het domme volk maar insecten eten, die zitten ook vol proteïne!

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Het gras dat die beesten eten is toch zonne-energie, wat zeuren we nou?
  En dar gras dat groeit voor noppes, pure winst.
  Wanneer stopt deze gekte nou-es en zegt er een regering NEE?

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  “runderen zijn belangrijke bronnen van CO2-emissie”

  Die raaskallende volgevreten zwijnen in Brussel stoten veel meer CO2 uit.
  Hebben ze trouwens hun nieuwe dure bestek en servies al in gebruik?
  De bestelde borden zijn toch wel groot genoeg voor een flinke biefstuk hoop ik?

  Like

 11. Republikein zegt:

  We hebben het hier over de landbouwsector en de vleesproductie.
  Fosfaat en water is hiervoor nodig.
  Wij hebben kennis van water, in Marokko is er veel fosfaat.
  Het zijn natuurproducten, dus gratis van moeder Aarde.
  Dat maakt de cirkel rond, maar daar moeten we wel een prijs voor betalen.
  Gebakken lucht is nooit gratis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s