De massapsychose van de linkse kerk

Screenshot_14

(Door: “Onno Drees”)

We leven in een tijd waarin het leed van een vrachtwagenchauffeur, die met lood in zijn schoenen naar zijn werk gaat vanwege bestormingen door Afrikaanse mannen, door Cees Grimbergen wordt gerelativeerd vanwege een aanval met fosforbommen in Syrië. Een tijd, waarin Kiza Magendane, die in dezelfde uitzending denkt te kunnen inspelen op een schuldgevoel over het koloniale verleden in Congo, er in de Volkskrant zelf voor pleit te “profiteren” van vluchtelingen in Nederland, want “Vluchteling zijn is geen teken van stilstaan maar een signaal van vooruitgang en innovatie”.

Een land, waarin een geëngageerde Simone van Saarloos, filosoferend over het beperkte vermogen oprecht medeleven met Rafi Badawi te betuigen, thuis met een takje tegen de muur slaat voor elke zweepslag die hij als veroordeling voor blasfemie moet ondergaan en waarin de Volkskrant in de weekendbijlage het verheffende effect van de hoofddoek op het vrouwelijk gezicht bezingt.

Het lijkt alsof de linkse kerk zich vrijwillig in een massapsychose heeft gestort. Alsof het gebruik van kennis en verstand niet voldoende kan zijn voor het maken van afwegingen, het stellen van prioriteiten, het ontwikkelen van beleid en (ja óók) voor het tonen van oprecht medeleven. Wie heeft deze generatie wijsgemaakt dat je niet in staat kunt zijn medeleven te tonen als je zelf de zweepslagen niet over je heen krijgt? Zijn gezond verstand, oprechte interesse, levenswijsheid, kennis, verantwoordelijkheidsgevoel en medemenselijkheid niet voldoende?

Moeten meisjes in Malmö en Rotherham eerst massaal vastgegrepen, uitgebuit en kapotgemaakt worden om anti-racisme-hysterici duidelijk te maken dat dit geen tijden zijn voor moreel verheffend geneuzel, of is zelfs dat niet genoeg? Moet ons echt worden wijsgemaakt dat de zegswijze ‘gedeelde smart is halve smart’ ook op zou gaan voor oorlogen en religieuze onderdrukking? Moet vrachtwagenchauffeur Frans zijn veiligheid en gemoedsrust inleveren, zodat politiek-correcte politici en journalisten het gevoel hebben dat we een poging doen aan het leed van Jezidische meisjes tegemoet te komen? Gaat het hier echt om het leed van deze meisjes en andere slachtoffers of om een ijdele zwelgwedstrijd waarbij best over lijken gegaan mag worden?

We hebben niet te maken met hypotheses, maar met lijfbehoud, dit is geen theorie, dit is de praktijk. Dit is geen cultuurrelativisme, dit is culturele zelfmoord.

Door:
“Onno Drees”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, Krankzinnigheid, Rotzakken, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op De massapsychose van de linkse kerk

 1. Jaan zegt:

  Foei, foei, foei, wat een roddels weer. De Volkskrant heeft geschreven dat de vluchtelingen een enorm economisch voordeel opleveren. Denk maar eens aan de werkverschaffing die ze opleveren.

  Like

  • jack vd veen zegt:

   Dat is toch ook! Bekijk eens hoeveel tijd er alleen al aan voor- en tegenblocks wordt besteed door de journalistiek. Om dat allemaal te kunnen blijven volgen heb ik een extra personeelslid moeten aanstellen, ik kwam nauwelijks nog aan lezen toe.

   Like

 2. Francoise zegt:

  De geschiedenis vn deze planeet, herhaalt zich vaak. Zij het iedere keer, in ’n ietwat andere ‘verpakking’. Naar mate de millennia ’s zich ‘opstapelen’ wrdt de leefbaarheid vr ons mensen een steeds zwaarder wordende last, op onze schouderbladen. Fysiek en psychisch zijn er zo al veel slachtoffers ‘ge-offerd’ aan de demonische maffia

  Like

 3. Maar gelukkig wordt een doorgedraaid kansenmens bij onze embedded media verward genoemd en een hollandse verwarde doorgedraaid. Weet iemand of er al een Groot Correct Woordenboek is met vertalingen als kansarme = parasiet, kansen geven = nekschot en dat soort dingen?

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Links maakt meer kapot dan je lief is.
  Zolang de media in linkse handen is, is het vechten tegen de bierkaai.
  Moge het ooit zover komen dat de landverraders gestraft gaan worden.

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Hear hear, het blijkt dat de burger nog de enige is met een dosis gezond verstand!

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Ja, de paar honderd op dit blog….
   De rest laat zich van alles wijsmaken door papieren kranten en de NPO.
   Die NPO die filmpjes toont welke bewerkt zijn naar hun idee en niet de waarheid weergeven en ook nog eens vals becommentarieerd worden.
   Zie hiervoor bv de ringen stelende Oekrainse seperatist die niks stal, de knuffel stelende Oekrainse seperatist die eerbiedig een kruis sloeg en die Engelse reporter die Poetin intervieuwde; de Poetin die dus niet wegliep voor wat kritische vragen…
   Smerige en valse leugens worden ons als waarheid getoond door die politiek verziekte NPO; knip en plak werk wat helaas door de meerderheid der stompzinnige kijkers voor waar word aangenomen.

   Like

   • In totaal en op alle bevriende blogs zijn het er 302 @HendrikM. ik heb ze geteld en er zitten er een paar dubbel tussen die met meerdere nicknames aan het trollen zijn dus die tellen niet mee. De Poederpruiken staan dit als een soort curiosa toe. Net als het Volksdansen, het Volendamse mutsje en liedjes van de Smurfen. Ik ben ervan overtuigd dat we straks, eind van het jaar denk ik, in een Bloggerstuin tentoongesteld worden, ter lering ende vermaeck. en als waarschuwing voor wie nu de bek nog eens lostrekt. En in dat Reaguurderskamp moeten we dan dag en nacht onze vingertjes blauw slaan op toetsenbordjes waarmee stroom wordt opgewekt. Eerst was het de bedoeling om dat door de oudjes in die Afsterfcentra te laten doen maar die krijgen als humanere oplossing, een spuitje.

    Like

 6. jack vd veen zegt:

  Voorzichtig ziet elke weldenker en ook zogenaamde weldoener het al voor zich: EUROPA IN OORLOG.
  We zijn vergeten blijkbaar hoe moeilijk we de Moren de bas konden. Nu herhaalt zich hetzelfde wederom, maar niet tot in Frankrijk, maar tot het topje van Europa.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  En de LINKSE KERK, de rode gelijkgeschakelde pers en omroepen zagen dat het goed was! En dan heulen partijen van liberalen, links-liberalen en christen-democraten ook nog mee.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat Cees Grimberg zelf ook een rooie rakker is.Hij is toen al bekend om alles om te draaien.Ik zal zelfs de dictator Assad de Aleviet tehulp komen hij is de enige die zo wel Christenen als Jazidi’s beschermd dat doen geen nadere Soenieten nog Sjiieten.Voor ze zijn ze alle drie Vijanden van Allah.

  Like

 9. Scheerzeep NU zegt:

  Dump die Simone van Saarloos maar in een Parijse banlieu.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Ik zit al 3 dagen op het nieuws van 3 dagen geleden, hoe kan dat nou!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s