Ouderen massaal in financiële problemen

Screenshot_1

(Door: Hans Kuitert)

WOERDEN – De koopkracht van de drie miljoen gepensioneerden is sinds de crisis afgenomen met gemiddeld 7,5%. Sommige groepen ouderen hebben tot 13% ingeleverd.

De inkomensval brengt inmiddels al 80% van de senioren in financiële problemen. Met name de allergrootste groep, met een bruto inkomen tussen 24.000 en 30.000 euro, staat het water aan de lippen. Sinds vorig jaar moeten zij hoge eigen bijdragen betalen voor allerlei vormen van zorg en zijn compensaties en de fiscale ouderenkorting vervallen, terwijl hun pensioenen zijn bevroren of gekort.

Lees verder>>>
(h/t “Driek” en “Oxymoron”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Ouderen massaal in financiële problemen

 1. luckybee zegt:

  Dat komt er van dat wij voor de illegale zielige moslims zo veel moeten dokken.Zo te zien op kosten van onze oudere mensen die het land hebben opgebouwd.

  Like

  • luckybee zegt:

   Wij Nederlandersd moeten ons schamen.

   Like

   • fransdewit zegt:

    Wijn Nederlanders niet, nee die klote regering hier in Nederland en overigens ook in omliggende landen

    Like

   • Oxymoron zegt:

    “Wij Nederlanders moeten ons schamen.” Néé luckybee de reguliere of traditionele politiek, deze zelfingenomen hufters zouden zich moeten schamen, maar dat kan helemaal niet om dat ze de schaamte reeds lang voorbij zijn. Dat begint al bij de installatie als nieuw Kamerlid, waarbij ze de eed van trouw moeten afleggen zodat niets van de rotzooi die ze maken naar buiten uitlekt en daar houden ze zich allemaal aan…

    Like

 2. anna zegt:

  ik ben oud ……. moe …….. en moedeloos

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Met dank aan de liberalen, de socialisten met hun fijne socialistische gedachtegoed en de gedoogkliek, met extra dank aan de huichelachtige gesjeesde veilingmeester van D666 !!

  Like

 4. Dat komt ervan als je sinds de entree van Janmaat in 1982 met een lullige 0,8% alles en iedereen die hetzelfde zei en dacht decennia lang laat criminaliseren door links extremisten, antisemieten en neo-stasi’s ! Die andere 99,2% was hieraan medeplichtig en liet het toe..

  Like

 5. janchik zegt:

  Dat komt omdat die asociale Rutte net doet alsof hij niet in de gaten heeft, dat ouderen , die in hun werkzame leven van 50 jaar (ja,ja, na de oorlog heel gewoon 14,15 of 16 aanvang werken) de volle pot aan sociale lasten en belastingen betaald hebben, en waarvan de meesten aangewezen zijn op enkel AOW of AOW + pensioentje tot 100 €, door hun hogere leeftijd helaas meer gebruik maken van de zorg. Maar daar hebben ze hun hele leven voor gewerkt en betaald.
  Stil verzwegen wordt, dat steeds meer medicijnen uit het zorgverzekerings pakket gehaald worden, dat jaarlijks het eigen risico omhoog gaat, die in grote mate alleen de ouderen treffen.
  En de grootste vervuiler van de zorgverzekeringen zijn de 2 paspoortigen, nieuwe binnenkomers dus “vluchtelingen” waarvan het grootste gedeelte gratis zorg krijgt, die echter op de autochtonen wordt verhaald.
  Daarnaast staan onze moslimvrienden wel bekend om hun kleinzerigheid en grote muil, maar niet om hun correcte betalingsgedrag.
  Dus die meerdere lasten en schulden komen ook tot last van Jan met de pet de autochtoon.
  En “last but not least” vergeet niet de afschuwelijk dikke bovenlaag van managers en directeuren en topbestuurders.
  De hele zorg is een kindje met een gigantisch waterhoofd.
  Waar je vroeger een ziekenhuis had met 1 geneesheer-directeur + 1 directrice verpleegkunde loopt er nu een gigantische staf rond, en begrijp me dit is niet alleen bij ziekenhuizen, maar ook en vooral daar bij zorgverzekeringen.
  Die overhead kosten zijn onbetaalbaar geworden, waardoor? juist door de vriendjes politiek van de politieke partijen, PVV uitgezonderd.
  De bestuurders en politici van vroeger kregen kindertjes en ja hoor ook voor dat volgevreten, superverwende nageslacht moest een baantje (liefst veel verdienend) aan de top gecreëerd
  worden.
  Vandaar dat waterhoofd kindje.
  En Rutte?? simpel, gaat gewoon door met zijn besodemieteren van de samenleving en het uitleveren aan het gedrocht EUSSR.
  Want die ouwe lullen hebben toch niet meer lang te leven, toch??

  Like

 6. bokito zegt:

  als deze mensen nou eens op de juiste partij zouden stemmen was ze dit waarschijnlijk bespaard gebleven maar nee dit doen we al zolang dus mensen weet wat je de volgende keer doet en jawel hoor weer de zelfde partij wat jammer nou weer minder in de beurs

  Like

 7. Cathja zegt:

  Als ik die lachende gezichten zie van Rutte en Dijsselbloem, dan kan ik woest worden om hetgeen ze onze ouderen flikken! Ook Jette Klijnsma’s hoofd zie ik het liefst zo min mogelijk, want ook zij zit in het ‘complot’ Rutte/Dijsselbloem.

  Wat zou ik haar graag recht in haar tronie vertellen dat ze per direct haar rollator in moet leveren en maar moet bekijken hoe ze thuiskomt! Zo handelt zij ook met onze ouderen: zoeken jullie het maar uit. Deze vrouw is bikkelhard en heeft geen enkel mededogen met de mensen die vele, vele jaren belastingen en premies hebben afgedragen, altijd hard hebben gewerkt, en nu zij aan de beurt zijn om van een mooie levensavond te kunnen genieten, genadeloos worden afgestraft vanwege hun loyaliteit aan hun vaderland! Hun woning is dan misschien (bijna) afgelost; bakstenen zijn niet te eten. Deze mensen hebben vaak zuinig geleefd, geen schulden gemaakt of gekke dingen gedaan, en nu worden ze vanwege hun verstandige gedrag financieel geplunderd.

  Schofterig! Dat een overheid zó a-sociaal met haar ouderen om durft te gaan! Ik zou ze graag persoonlijk willen vertellen hoe groot mijn walging is voor deze leugenachtige en ouderen-hatende regering!

  Like

 8. Was het maar zo weinig minder,de ouderen zijn er veel meer op achteruit gegaan,mijn pensioenfonds van de Groot en Klein metaal rekende uit,dat het op 17% kwam sinds 2008, in 2009 was er tot heden geen inflatiecorrectie meer en dat is al aan de extreem lage kant, bij dit pensioenfonds is 6,7% gekort, de eerste schijf van de belastingen is van 1,95% naar 5,85% gegaan .Daar naast zijn heffingskortingen verdwenen en teruggaven teveel betaalde ziektekostenbijdragen en is die grens van € 33000 verhoogd naar € 55000. Het eigen risico is verhoogd van € 145 naar €375,- en de premie aan de verzekeraars is met 10-2-% verhoogd. Dan de huur is sinds 2008 met 25 % verhoogd. Als je vroeger werkte ,had je geen tijd om naar theaters of musea te gaan,nu geen geld,want ook die zijn zeer fors gestegen, theaters vaak verdubbeld en een museumjaarkaart was in 2008 €35, nu haast €60,- zoals een cursus op de Hovo in 2008 €225,- en nu €425. Postzegels waren in 2008 €0,44 en nu €0,69,telefoontarieven toen 0,02 en nu 0,12 per minuut,over de fors gestegen gemeentelijke belastingen maar te zwijgen. Zo is het ook met het voedsel,wat vaak in kleinere porties wordt verstrekt voor hetzelfde geld.Neem de reine claude pruimen bijv. die zijn nu bij AH maar liefst €3,99 voor 300 gram,in 2008 waren ze €5,00 voor een kilo of de brood en koffieprijzen zijn toch al gauw 10-30% gestegen.Dit jaar kregen de mensen met alleen AOW er per 1 juli € 1,92 bij voor de prijscompensatie,gewoon vernederend zo’n fooi.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Inderdaad het juiste woord:vernederend!

   Like

   • Ja dat vind ik ook,ik zie oude vrouwtjes in de supermarkt,die moeten bukken voor het goedkoopste,een bloemetje kunnen ze niet meer betalen,ik ken er zelfs die hun ondergoed stoppen,omdat dit onbetaalbaar is geworden,kleding al helemaal,kopen ze niet meer,ze zeggen me ook,dat deze wereld een verschrikking vinden en daar ben je dan zo oud voor geworden,echt om te huilen,ze hebben nog werkweken van 48 uur gekend,studeren was er niet bij en veelal kwammoeder op de laatste plaats en dan die zgn. vluchtelingen met al hun eisen en grote bek, die maar overal recht op hebben, dat hadden deze oudjes ook niet,die hebben de woningnood meegemaakt en woonden vaak jaren getrouwd bij hun ouders in, er was geen recht op bad,bed en brood.

    Like

   • jungleelephant zegt:

    “er was geen recht op bad,bed en brood”.En dat is er voor Nederlanders in problemen nog steeds niet!

    Like

 9. 10-20 % moet het zijn bij de premie aan de verzekeraars.

  Like

 10. Oxymoron zegt:

  Agenten volgen Volksnieuws en zijn nu eindelijk ook Kwaad op Rutte.
  ( van onze VVD Klasse Justitie redactie)

  AMSTERDAM-NOIR- Politiebond is nu ook Hans de Boer en Mark Rutteeindelijk ook ‘verbijsterd’ over Neonazi woorden van Rutte.
  Volksnieuws is al sinds “Rutte 1 “ verbijsterd over zijn ‘Labbekakken-leugen‘ woorden’ aan het adres van de armen, bejaarden, zwakkeren en werklozen. Voorzitter Gerrit van de Kamp van de grootste politiebond ACP is „verbijsterd” over de ‘bral-uitspraak’ van premier Mark Rutte dat hij niet begrijpt waarom de onderbetalende agenten nog staken en dat het “Lieg en Bedreig kabinet” geen extra geld wil uittrekken, behalve voor zijn ‘Graai en Naai gabbers’ in crime . Zijn PvdA-hoertjes beroepen zich in deze op hun zwijgrecht.

  In naam der Koning wordt u Straat- agenten onderbetaalt.


  Van de Kamp:„Dit zijn de mensen Ratten in pak die ons land regeren leegplunderen met onze hulp en het volk (=Elite) ‘dienen’ en natuurlijk onze Graai-King ( die kreeg wel een loonsverhoging 8% van Rutte boven op zijn uitrekenen van 110 miljoen euro per jaar). Kijkend naar de afgelopen jaren waarin de vakbeweging maar ook de hele Nederlandse samenleving zonder al te veel te morren heeft bijgedragen aan de draconische bezuinigingen over de rug van de allerzwakste die zijn doorgevoerd, is deze reactie volstrekt Ard van der Steurongepast”, aldus Van de Kamp. >>>> https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2015/08/15/agenten-volgen-volksnieuws-en-zijn-nu-eindelijk-ook-kwaad-op-rutte/

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Tja, de rode hobby’s zijnde: de communistische EUSSR, de Islamisering, en de massa-immigratie moeten toch ergens van betaald worden, niet dan? Verder net wat @ Bokito zegt, veel ouderen blijven helaas stemmen op de partijen die voor de ellende het meest verantwoordelijk zijn en waren; te weten: VVD,PvdA,CDA en D66. Och voor ik het vergeet, heeft iemand van jullie de 1000 Euro van Pinokkio Rutte al gekregen?

  Like

 12. Johan zegt:

  Op hetzelfde moment dat onze ouderen kunnen verrekken, krijgen die tering-asiel-zoekers alles wat ze maar willen : Een woning, volledige ziektekosten-vergoeding, Een wasmachine, uitkering, zakgeld, hun huis-ingericht, psychologische begeleiding en ga zo maar door.
  Wanneer stopt deze godvergeten waanzin ??????

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Bij ons om de hoek kwam een Syrische familie wonen,zwaar gekopdoekt!En wat hing er dezelfde week nog tegen het raam:3 spiksplinternieuwe fietsen,en niet van die goedkope!

   Like

  • bigljohn zegt:

   Johan; Wanneer stopt deze godvergeten waanzin ??????
   Zo gauw die gewetenloze politici in Den Haag weer normaal functionerende hersens gaan krijgen. Nooit dus !

   Like

 13. Francoise zegt:

  SCHANDALIG….Alles wordt (goedwillende) burgers ontnomen!!! Beseffen die NWO-maffia mafketels niet dat zij zichzelf (via deze smerige omweg) vn hun geloofwaardigheid beroven. “Ja…diep in dat moordlustige hachie wel”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s