Steeds meer burgerwachten

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

Burgers voelen zich in toenemende mate onveilig en door de politie in de steek gelaten. De razendsnel de hoogte ingeschoten criminaliteit, de gelijktijdige afbouw van personeel bij de politie en de ongebreidelde toestroom van immigranten leiden tot de vorming van steeds meer burgerwachten.

Sinds enkele weken patrouilleren er in de 6000 inwoners tellende gemeente Gerstungen in de buurt van Eisenach in Thüringen iedere nacht meerdere auto´s. Op eigen houtje gaan vrijwilligers op patrouille, nadat een serie inbraken in de plaats door de politie verzwegen werd met de rechtvaardiging dat ze de bevolking niet wil bang maken.

 “We hebben besloten om de angst bij onze medemensen weg te nemen”

“We willen geen zelfjustitie, maar een veilige plaats, waarin we kunnen wonen zonder bang te hoeven zijn dat onze spullen gestolen worden of onze kinderen in gevaar komen”, aldus de op Facebook gepubliceerde motivering van de in juni opgerichte burgerwacht. “Door het toenemende geweld en de onzekerheid in Untersuhl-Gerstungen hebben we besloten onze medemensen te helpen en de angst bij hen weg te nemen om ´s avonds de straat op te gaan”, wordt er verder gezegd.

De burgerwacht zou daarmee echter niet het geweldsmonopolie van de politie willen ondermijnen, maar haar de helpende hand willen bieden die zij in nood en gevaar nodig heeft. Het zou duidelijk zijn dat de politie niet overal en onmiddellijk ter plaatse zou kunnen zijn, maar in veel situaties zou een snel ingrijpen of tegengaan van delicten nodig zijn. Alleen zo zou voorkomen kunnen worden dat gebeurtenissen uit het verleden, zoals inbraken, mes-aanvallen, seksuele intimidatie van vrouwen en jonge meisjes evenals bedreiging en zaakbeschadiging zich herhalen en duurzaam aan banden gelegd worden.

Burgers in de deelstaat Sachsen hebben met gelijksoortige veiligheidsproblemen te kampen. Alleen al in Dresden, zoals blu-News berichtte, nam de criminaliteit in de afgelopen vijf jaar met 40% toe. En ook daar ontstonden uit pure zelfbescherming burgerwachten, omdat de staat steeds minder in staat of willens is de binnenlandse veiligheid te garanderen. De minister van Binnenlandse Zaken van Sachsen, Markus Ulbig (CDU), beschuldigde daarop de burgerwachten van “zelfjustitie” en overtreding van het “principe dat het geweldsmonopolie bij de staat ligt.”

Screenshot_17

“Jonge mannen, die na het invallen van de duisternis actief worden”

De door de burgerwacht gelaakte veiligheidsproblemen en het noemen van asielzoekers in dit verband werden volgens de “Thüringische Landeszeitung” (TLZ) door het gemeenteraadslid Ralf Schüler uit Gerstungen bekritiseerd. Ontbrekende informatie zou de voedingsbodem voor fantasieën zijn, aldus de verklaring van Schüler. Alleen omdat er te weinig informatie zou zijn geweest over de inbraken, zouden de bewoners van het asielzoekerscentrum de “Zwarte Piet” toegeschoven hebben gekregen. De inbraken zouden door allerlei mogelijke daders kunnen zijn gepleegd. Schüler moest echter toegeven dat het beeld in de straten van Gerstungen veranderd zou zijn sinds het district Wartburg ongeveer 500 immigranten moest opnemen. Er zouden geen gezinnen met kinderen meer onderweg zijn, maar meestal jonge mannen, die na het invallen van de duisternis actief worden, aldus Schüler tegenover de TLZ.

Voor Simone Rafael van het “Netwerk tegen Nazi´s”, een door de links-ideologische Amadeu-Antonio-stichting bedreven internetsite, is het inmiddels duidelijk dat het de burgerwachten het er alleen maar om zou gaan “vooral buitenlander-vijandige propaganda te verbreiden”. Zoals de activist van het meermaals bekritiseerde “antifascistische netwerk” tegenover de “Süddeutsche Zeitung” benadrukt, zouden bij deze verenigingen zogenaamd door asielzoekers gepleegde diefstallen gemeld worden, maar niet bij de politie worden aangegeven. Niet zelden, aldus Rafael, zitten er rechts-radicalen achter deze burgerwachten.

Stagelopers van de politieschool gaan op patrouille

De vakbond van de politie in de deelstaat Thüringen zou volgens Welt-Online bezorgd naar het aantal burgerwachten kijken. Er zouden inmiddels 100 van zulke door de burgers geïnitieerde verenigingen bestaan. Een alerte buurt zou zeer zeker wenselijk zijn, maar daarbij zouden de burgers geen taken van de politie mogen overnemen. “De bescherming en de veiligheid van de burgers blijft een zaak van de politie”, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De politie van de deelstaat Brandenburg vangt haar personeelstekort als gevolg van de mislukte hervorming bij de politie op door stagelopers van de politie op patrouille te sturen, aldus Andreas Schuster, chef van de politievakbond van Brandenburg, tegenover de AfD-fractie aldaar. Of dit geschikte maatregelen zijn om het verloren vertrouwen in de overheidstaken van de politie en veiligheidstroepen van de staat bij de burgers weer te herstellen, mag betwijfeld worden.

Screenshot_19

Gerstungen in de Duitse deelstaat Thüringen

Bron:
www.blu-news.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Criminaliteit, Duitsland, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op Steeds meer burgerwachten

 1. jungleelephant zegt:

  Kotsmisselijk wordt je van de tegenargumenten van de linkse landverraders!Het is al triest genoeg dat de politie niet doet/kan/mag waar ze voor betaald wordt!Nog triester is dat de ellende[overal]veroorzaakt wordt door zogenaamde asielzoekers,maar dat je dat niet mag benoemen!

  Like

  • Francoise zegt:

   Het vernieuwde NSB-garnizoen is met rap tempo aan het herrijzen, uit de (socialistische) verwoestende politieke snelkookpan!!! Overigens enorm oververhit en te gaar om er smakelijk vn te kunnen genieten.SMAKELOOS en te hete RODE kruiden zijn er toegevoegd!!! “Onze smaakpapillen staan in vuur en vlam”.

   Like

 2. Sjaak zegt:

  MEER-MEER-MEER ?

  Like

 3. Scheerzeep NU zegt:

  In de gemeente Pekela Oost-Groningen is eveneens een Burgerwacht opgericht, naar aanleiding van het bericht dat een jonge asielzoeker tegenover een 5-jarig meisje obscene bewegingen maakte. In Pekela bevindt zich een asielzoekerscentrum en daar zijn al een aantal incidenten geweest. De burgers voelen zich niet altijd meer veilig in hun eigen dorp. Hun eigen dorp. Begrijpt u dat heren bestuurders die altijd van buiten komen. Eigen dorp. Kop d’r veur.

  Like

 4. daiyu-ninja zegt:

  “De bescherming en de veiligheid van de burgers blijft een zaak van de politie”, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken……………………………………

  Leuk gezegd, maar die doen niks.
  De burger is op zichzelf aangewezen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @daiyu-ninja: 21.45. uur, op 16/08. De burger is inderdaad op zichzelf aangewezen, beste Daiyu. We zijn verraden door de LINKSEN en de POLITIEK-CORRECTE elite, die gewoon lak hebben aan ONS burgers. De OVERHEID heeft allang gekozen voor “de gelukzoekers”, en de moslims. Ziehier Europa anno 2015.

   Like

 5. ronni zegt:

  Dat zei Binnenlandse zaken in de 2e wereld oorlog ook.Ze helden toen ook al met de vijand samen.Het heeft ook het leven van heel wat Joden gekost.We moeten ons land beschouwen als een bezet land and in het verzet gaan.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Dat verzet bestaat en is groeiende!En als de tijd daar is zal dat als een bom afgaan in de straten!We zijn niet allemaal struisvogels;integendeel!

   Like

 6. Pegidafan zegt:

  Wij moeten met zijn allen naar PEGIDA Utrecht op zondag 11 oktober , Dan kunnen we gelijk zien hoeveel patrioten Nederland telt . Laat dit nou niet voorbij gaan , verzet begint altijd met bijeenkomsten . Als er 1 schaap over de dam is volgen er meer . De meeste mensen zijn bang om te gaan , omdat ze denken alleen te staan . Maar als ze zien dat we met veel patrioten zijn , zullen er meer en meer volgen . Heel veel mensen beginnen door te krijgen dat het zo niet meer kan in ons NEDERLAND en in ons EUROPA . Wel erg laat maar , beter laat dan nooit , hoop alleen dat het nog niet te laat is . Want alle Europese landen zijn al vol gestroomt en alle sociale regelingen zijn ons al afgenomen , of er is totaal geen geld meer voor . We moeten echt de straat op , want als er niets gebeurd komt hier oorlog van , deze toestroom houd geen land vol kijk maar naar Italie en Griekeland , daar heerst al ene chaos en anarchie , de politie kan het daar ook niet meer aan .
  Ook moeten we demonstreren tegen die smerige mainstream media , want wij zien helemaal geen uitgebreide beelden van de asielramp die zich afspeelt in die landen . Ja mondjesmaat krijgen we beelden te zien van Kos , maar wat er zich werkelijk allemaal afspeelt word angstvallig voor ons verborgen gehouden . De mainstream propaganda wil het volk dom houden , maar dat valt niet mee met het internet , alhoewel ook op het net cencuur heerst . Mensen het kost een paar uur om naar de manifestatie te gaan maar kan en zal een enorm verschil maken als u wel of niet gaat , dus kom uit je stoel en support PEGIDA . Kom op voor ons eens zo mooie NEDERLAND .
  Wij hebben geen geloof nodig om voor te vechten , maar wel onze VRIJHEID , verdedig uw VRIJHEID . Verdedig onze CULTUUR . Verdedig onze EER en WAARDIGHEID .
  DOE HET VOOR JE KINDEREN EN KLEINKINDEREN EN VOOR JEZELF EN JE FAMILIE .

  Dit kan het begin worden van een tegengeluid , een tegengeluid die zal beginnen als een zacht briesje , maar die zal aanwakkeren als een oplopende orkaan van windkracht 15 .
  Dit kan het begin worden van een tegengeluid die zal beginnen als regendruppels , en die regendruppel bent u , maar die regendruppels moeten uitgroeien tot een kolkende rivier die niet meer te stoppen is , WIJ moeten Europa overspoelen en terug eisen wat van ons is .
  Wij moeten strijden voor een eerlijk en goed Europa , EEN DEMOCRATISCH EUROPA .

  Like

 7. Pegidafan zegt:

  Geef het aub aan hier op EJ Bron als u ook wilt en zult gaan . Dat stimuleerd anderen ook om te gaan , gr PEGIDAFAN

  Like

 8. Cathja zegt:

  Als de politie het laat afweten, hebben de burgers het volste recht om voor hun eigen veiligheid op te komen. De reacties van links zijn ronduit smerig en hatelijk. Ik geef de burgers die hun dorp in de gaten houden groot gelijk. Het is namelijk bewezen dat asielzoekers zich in zeer veel gevallen schuldig hebben gemaakt en schuldig maken aan diefstal en geweldsmisdrijven. Het woord ‘zogenaamd’ hoort in dit verband niet te worden genoemd. Het gaat hier om feiten.

  Like

 9. Pingback: Steeds meer burgerwachten | Nikontino's Blog

 10. M.A.L. Sion zegt:

  Het oprichten van burgerwachten is het logisch gevolg van de vele incidenten en het ontbreken van de politie op de momenten dat ze nodig zijn. Deze initiatieven zijn toe te juichen en ook in Nederland, vooral in de grote steden kan dat nuttig zijn. Dus, jonge en middelbare mannen, zoek contact met buren, vrienden en kennissen en vorm een burgerwacht. Zeker nu de politie (terecht !!) in staking is gegaan. Gelet op de reactie van ‘onze’ Rutte zal deze staking nog lang duren. Er is bij de ambtenaren een grote achterstand evenals bij de gepensioneerden.
  Wat de burgerwachten betreft dienen we ons te beseffen dat dit een defensieve actie is. De tijd is gekomen dat we behoefte hebben aan offensieve acties. Daar wordt ook nadrukkelijk om gevraagd.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 11. Hendrik M. zegt:

  11 october? Dan pas?
  We zijn nu al te laat.
  Helaas, doch we hebben een eerdere mogelijkheid; de 3e dinsdag in september!
  Terwijl de hele wereld de gouden koets wil zien, gewoon Den Haag blokkeren.
  Iets wat we gewoon kunnen!
  De landverraders met uw meegebrachte tubetje superlijm met hun stropdas vastplakken aan lantaarnpalen met de teentjes 10 cm boven het wegdek…

  Like

 12. jackvdveen zegt:

  PEGIDAFAN, laat iedereen je stukje tekst, na het corrigeren van de benodigde taalfouten, op zijn of haar FACEBOOK plaatsen.
  Je stukje tekst qua inhoud is niet verkeerd en motiveert.
  ____________________________________________________________________________________________________
  Verder wordt hier genoemd de asielzoekers, die de problemen aanjagen, is ook juist. Maar voor het structurele beeld van criminaliteit is ook ruim 50% van Afrikaanse afkomst.
  Dat 1+1 wilde ik even opmerken.

  Like

 13. luckybee zegt:

  De politie kan ons niet helpen om dat ze door onze regering ander prioriteieten kregen.Willen wij dat veranderen dan moeten wij het Parlement in Den Haag veranderen. Kies Wilders en zijn PVV de enige partij die de islam kwijt willen.Dat is de oorzaak van al onze ellende.

  Like

  • luckybee zegt:

   Niet vergeten dat de Politie de uitvoerders zijn van de Wetten die Den Haag bekokstoofd hebbent zijn ze zwakker dan de burgerwachten, dan kunnen ze de armee om hulp vragen.Is dat de oplossing?

   Like

  • Francoise zegt:

   Wilders probeert nu alweer een kleine 10-jr. om nog meer macht uit te kunnen gaan oefenen…tegen de socialistische gieren…MAAR hij wordt bewust buiten ieder kabinet gehouden!!! “Al zal dit voor zijn rivalen steeds complexer worden”. Het volk is al veel langer het ZOGENAAMD vrij-liberaal-democratische beleid spuugzat. Verkiezings-fraude is een bekend en al tijdenlang actief…De stemcomputer is om deze reden weer op de zolderkamer vn ht Haagse Buitenhof veilig geborgen. “Geen haan die hier nog over kraait….”.

   Like

   • Francoise zegt:

    “Oh ja…1x mocht Wilders wat meespelen tijdens het beruchte gedoog-kabinet”. Alweer zo’n drie-jr.geleden….

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Francoise: 14.58. uur. Precies Francoise, zoals de communistische dictator Lenin het al zei: ” Het maakt niet uit wat de mensen stemmen, maar wie de stemmen telt”. PvdA,CDA,VVD,D66,GL,CU, zorgen er wel voor dat hun ” vriendjes”, in het stemlokaal zitten!

    Like

 14. tjonge zegt:

  tekenend is hoe die “anti-fascisten” en goedmensen/politiek zich keren tegen de burgerwachten met allerlei suggestieve opmerkingen,
  maar wat ik nou mis in dit verhaal; welke wetten hebben die burgerwachten nou concreet overtreden ?
  .
  precies….

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Pegidafan: 16.59. uur. Dat is voor mij nog te doen.

  Like

 16. Willie zegt:

  Burgerwacht ? ZO doe je dat : NO NONSENS ANYMORE

  Like

 17. M.A.L. Sion zegt:

  Ach ja, een goed wapen is eerste vereiste.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 18. MART HOOGEDOORN zegt:

  Let op voor de politie,die zijn in staat om tegen jullie autochtonen op te treden als de linkse burgemeesters daar de order voor geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s