Vreselijk aardige families

Screenshot_9

Politiepatrouille in Bremen: geen rechtsvrije ruimtes voor criminele clans toestaan

(Door: Jan Timke – Vertaling: E.J. Bron)

In de afgelopen tien jaar is de van etnische familieclans uitgaande criminaliteit in Duitsland met sprongen toegenomen. Alleen al in de deelstaat Niedersachsen is het aantal delicten door tot deze groepen behorende personen verzesvoudigd. In Bremen is al meer dan de helft van de ongeveer 2.600 leden van de daar dominerende Koerdisch-Arabische Miri-clan met de politie in aanraking gekomen.

De clans breiden hun activiteiten naar steeds nieuwe terreinen van de georganiseerde criminaliteit uit. Op dit moment richten ze zich vooral op de drugs- en wapenhandel, het afpersen van beschermingsgeld en de prostitutie. In de strijd om nieuwe werkterreinen treden de bendes uiterst brutaal op. Ook voor zware misdaden zoals moord deinst men niet terug. De Duitse veiligheidsautoriteiten staan grotendeels hulpeloos tegenover deze ontwikkeling.

Clanbazen en scheidsmannen beslissen volgens eigen regels

Nu wreekt zich dat de politiek in het verleden verzuimd heeft om de Koerdisch-Arabische familieclans, die in de jaren-80 als zogenaamde oorlogsvluchtelingen uit Libanon naar Duitsland kwamen, consequent te integreren en hen de regels van de rechtsstaat duidelijk te maken. Het geweldsmonopolie van de staat wordt in deze kringen nog steeds niet geaccepteerd.

Clanbazen en scheidsmannen beslissen bij privéconflicten volgens eigen regels, onafhankelijk van geldend recht. Zo konden zich, uitgaande van de grote steden, maffiose structuren in heel Duitsland vestigen. Deze ontwikkeling werd door bezuinigingen op het gebied van de binnenlandse veiligheid en het afbouwen van personeel bij de politie begunstigd, omdat daardoor de vervolgingsdruk op de scene werd verminderd.

Milde vonnissen op het randje van rechtsbreuk

Echter niet alleen de uitvoerende macht faalt, maar ook justitie. Door verkeerd begrepen tolerantie en uiterst milde vonnissen tot dichtbij de grenzen van rechtsbreuk hebben Duitse rechtbanken de uitbreiding van de georganiseerde criminaliteit door etnische clans begunstigd. Wanneer bijvoorbeeld een delinquent niet voor moord, maar voor doodslag veroordeeld wordt, omdat “volgens de archaïsche zeden- en waardevoorstellingen” van de daders en slachtoffers de moord “toegestaan” geweest zou zijn, zoals rechters in Bremen het ooit formuleerden. Zoveel begrip van de Duitse justitie voor middeleeuws aandoende rituelen draagt er nauwelijks toe bij om de integratiebereidheid van immigranten uit het islamitisch-Oriëntaalse cultuurgebied te vergroten of het respect van de Koerdisch-Arabische clans voor de Duitse rechtsstaat te versterken.

De strijd tegen grote criminele etnische families kan alleen maar worden gewonnen als de geldende wetten ook in dit milieu uitgevoerd en overtredingen consequent vervolgd worden, en wel zonder daarbij rekening te houden met cultuurvreemde, mensverachtende tradities. De staat moet op niet mis te verstane wijze duidelijk maken dat rechtsvrije ruimtes en parallelsamenlevingen hier niet geduld worden. Daar hoort ook bij om buitenlandse veelplegers – voor zover juridisch mogelijk – uit te zetten en terug te sturen naar hun landen van herkomst.

De landen van herkomst weigeren om criminelen weer op te nemen

 Het moet echter niet verzwegen worden dat de uitzetting van daders niet zelden mislukt aan de onwil van de landen van herkomst om hun eigen burgers weer op te nemen. Dat geldt met name voor Libanon en Turkije. Dit breken van het volkerenrecht mag door de Duitse regering niet langer geaccepteerd worden. In plaats daarvan zouden deze landen diplomatiek en desnoods ook economische gesanctioneerd moeten worden, bijvoorbeeld door de vermindering of stopzetting van financiële steun.

Een centraal probleem voor het onderzoekswerk van de Duitse vervolgingsautoriteiten zijn de ondoorzichtige verstrengelingen van de grote etnische families, gepaard gaande met hun aanzienlijke invloed in de onderwereld. Deze structuren maken het moeilijker om inheemse mollen met een desbetreffende migratieachtergrond binnen te sluizen in de clan om informatie te verzamelen. Daarom moeten er onderzoekers uit de regio´s van herkomst van de criminele clans in Duitsland worden ingezet. De wetgever wordt er hierbij toe opgeroepen om de juridische basis voor de activiteit van buitenlandse politieagenten in de Bondsrepubliek te creëren.

Niemand mag getuigen tegen criminele clans

Tegelijkertijd moeten de mogelijkheden van de vervolgingsautoriteiten om winsten die verkregen zijn uit criminele activiteiten af te romen uitgebreid en ook in praktijk gebracht worden. De clans investeren hun middelen uit illegale praktijken niet meer alleen in dure statussymbolen zoals auto´s of villa´s, maar participeren in ondernemingen en onroerend goed projecten. Om dit witwassen van geld beter te kunnen bestrijden, zou er een omkering van de bewijslast naar het voorbeeld van de maffiawet in Italië ingevoerd moeten worden. Dan zouden het de verdachten zijn die zouden moeten bewijzen dat de bij hen aangetroffen vermogens afkomstig zijn uit legale zaken.

Tenslotte dienen er bovendien speciale beschermingsprogramma´s voor getuigen te komen om milde vonnissen of zelfs vrijspraak wegens gebrek aan bewijs te voorkomen. Nu worden verdachten uit het Koerdisch-Arabische clanmilieu maar zelden veroordeeld, omdat mensen die bereid zijn te getuigen door middel van pogingen tot intimidatie tot aan bedreiging met geweld door personen uit het milieu van de aangeklaagde tijdens hun verhoor voor de rechtbank plotseling niet meewerken of zich helaas niet meer alles goed kunnen herinneren.

Als de politiek en justitie hier niet eindelijk iets tegen doen, zullen de rechtsvrije ruimtes in de parallelsamenlevingen van de migranten in Duitse steden sterker worden en voor de staat op de korte of lange termijn niet meer te controleren zijn.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Jan Timke

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, Immigratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Vreselijk aardige families

 1. Theresa Geissler zegt:

  (Proest!) De ironie van de titel dringt pas goed door als men weet, dat de comedy ‘Married with children’ in Duitsland bekend staat als ‘Eine schrecklich nette Familie.’

  Like

 2. luckybee zegt:

  Koerden zijn ook soeni moslims, geen verschil met andere soeni’s hoor?

  Like

 3. Marcel zegt:

  Het is toch te gek voor woorden dat dit zowiezo mogelijk gemaakt wordt.
  De regeringen bezuinigen steeds meer op politie en leger, er wordt van deze bendes steeds meer getolereerd…waar leidt dit toe denk je ? Als je bedenkt dat (alle)mensen gevoelig zijn voor afpersing en bedreiging, wie kan de burger straks nog vertrouwen ? Jaren geleden heeft een staatshoofd eens gezegd toen zij met lede ogen de besluiteloosheid en verdeeldheid van het kabinet in haar land aanzag,terwijl het land in nood was..Regering…REGEER !!!.
  Het grote euvel van ons land (en vele andere landen ) is dat men eens goed moet beseffen dat je eerst je teringzooi op moet ruimen voordat je aan wat nieuws begint !
  Als ze daarmee nu eens een begin zouden maken, kunnen we misschien eens een keer wat op gaan bouwen in dit land,i.pl.v. de zieken,de ouderen en de minderbedeelden in de kou te zetten.
  Ik heb op een bouw gewerkt waar gele (een waarschuwing)en rode kaarten(wat betekend dat je van het terrein verwijdert werd en een geldboete van €5000,= kreeg) werden uitgedeeld als je je rotzooi niet opruimt voordat je aan wat anders begint,
  We hebben mensen nodig met ruggegraat, en geen poppetjes die als kleine kinderen lopen te bekvechten en riante salarissen krijgen, en altijd (net zoals kleine kinderen) verwachten wat terug te krijgen voor wat ze doen (dienstbaarheid…my ass !!!).
  En dan tegen het gewone volk zeggen, ja maar de samenleving is niet zo eenvoudig.
  Wie hebben het zover laten komen ???
  Wat we nodig hebben zijn mensen met een gezonde blik op de dingen, geen managerscultuur van mensen die door onmogelijke doelen te stellen, anderen, die gewoon hun werk willen doen en een redelijk loon willen verdienen tot zelfmoord drijven en een burnout bezorgen.
  We zitten niet te wachten op visuele cirkels,neergaande spiralen en bodemloze putten.

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Lachûh tot dat je van je stoel rolt. Bremen is verloren. Tegen de Miri’s doen ze absoluut niets, helemaal niets meer. Niet de politie (die wordt in elkaar gemept) niet justitie (die worden bedreigd). Gaat justitie er toch een echt vonnis van maken, worden de bedreigingen ten uitvoer gebracht. Ze worden “Geheisserd” zoals dat hier heet. Nee, er gebeurt gewoon niets tegen, het wordt alleen maar erger.

  Like

 5. Jaan zegt:

  In het Brabantse Rijen heeft de PvdA ooit toegestaan dat er 700 Turken gevestigd zouden worden om ingezet te worden als arbeidskrachten. In no time werd een Turkse vrouw wethouder voor de PvdA om de Turkse stemmers te paaien. Tegenwoordig rijdt de Turkse onderwereld in auto’s met open dak door het dorp om te laten zien wie de lakens uitdeelt en is het een plaats waar harddrugs en Turkse zware criminaliteit de dienst uitmaken.

  Like

 6. Q zegt:

  Ik vind het ook een zwak artikel.

  Het staat bol van de staat moet dit, de staat moet dat, de staat zou zus moeten, of zo ….

  De problematiek van de multicultuur is al een jaar of 40 zichtbaar.
  De pure onwil van de staat om er iets aan te doen al een jaar of 20.

  Maar hé vooruit,
  laten we proberen om er via de stembus iets aan te doen.
  Het is de staat die dit in eerste instantie heeft veroorzaakt. Als het dan om een endlösung gaat dan roept men om meer staat ?

  Je hoeft echt geen Einstein te zijn om in te zien dat dat niet gaat werken.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  De staat zou er moeten zijn voor Nederland en de Nederlanders.
  De enige partij die er is voor Nederland en de Nederlanders is de PVV.
  Een ieder die op een andere partij dan de PVV stemt is een landverrader.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Dit topic heeft met het vorige te maken.
  Er zijn legio overeenkomsten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s