Hitler en de islam (2)

Screenshot_18

(Door: Joost Niemöller)

Wat had Hitler zelf met de islam? Om die vraag goed te beantwoorden, moet eerst worden vastgesteld dat de islam in de tijd van Hitler vrijwel niets voorstelde. De Ottomanen waren bij de eerste Balkan-oorlog praktisch uit Europa verdreven, en onder de door Hitler bewonderde Atatürk en de Jong-Turken was een seculiere beweging ingezet. In het nieuwe Turkije was nationalisme belangrijker dan de islam. Hitler deelde die nationalistische ideologie en dat was ook de reden waarom onder de nazi’s en bij Hitler zoveel bewondering bestond voor de dictator Atatürk en zijn moderniseringsbeweging. Maar Hitler zocht, met name onder invloed van Himmler, in de islamitische ideologie een verenigende bondgenoot, zo beschrijft David Motadel met veel voorbeelden in zijn “Islam and Nazi Germany’s War”.

(Lees hier “Hitler en de islam (1)”)

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Historie, Hypocrisie, Islam, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nationaalsocialisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hitler en de islam (2)

 1. luckybee zegt:

  Ik spekkuleer niet graag, maar het is wel heel zeker dat Hitlerdoor zijn vriendschap met de Muftie van Jerusalem Amin al Husseini, ook zo’n religie wil creeren, met hem als Wodan, een zoort Germaanse islam mischien?Wie weet ik weet niet wat hij denkt.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dàcht. Over doden praat je in de verleden tijd.
   En een “Germaanse islam” is ècht een contradictio in terminus, want de Germanen kenden méér Goden. Zij zouden heus niet zeggen “Er is geen God als Wodan….enz.”

   Like

 2. ronni zegt:

  Word lid van het verzet tegen de Islam ! Meld u!
  verzet2015@yahoo.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s