STOERE HOLLANDERS

Screenshot_39

(Door: “Driek”)

Ik vind deze nostalgische foto op de site van de Telegraaf hartverwarmend. Want zo was het vroeger. Lang geleden. Nu is het nog slechts een beeld van glorie uit een vervlogen tijdperk toen wij nog alle wereldzeeën bevoeren. Wat waren wij een trots en stoer volk. Jongens van Jan de Witt. Over alle landsgrenzen heen waren wij die pientere kooplieden uit Holland. Daar is niets van overgebleven. 

Thans maken duister donkere gestalten onze steden en dorpen onveilig. Des avonds, wanneer de duisternis ons overkoepelt, wagen oude lieden zich niet meer buitengaats. Die worden van have en goed beroofd. Wij zijn enkel nog goed genoeg om gelukszoekers van voedsel te voorzien. Doch Alexander Pechtold zag dat het goed was. En Mark Rutte, die ons wederom belazert waar we bij staan, wordt straks door een stel imbeciele lieden wederom in het zonnetje gezet.  Die trotse stoere Hollander bestaat al lang niet meer. Ik vind het wel heel erg triest dat het zo met die jongens van stavast is afgelopen. Ik moet mij daar maar in schikken.  Het is niet anders.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op STOERE HOLLANDERS

 1. pieter zegt:

  vroeger waren de boten van hout en de mannen van ijzer… tegenwoordig zijn de boten van ijzer en de mannen van hout

  Like

 2. reageerbuis zegt:

  Zestig jaar geleden klaagde men al, dat de jongens van Jan de Witt, Piet Heijn en De Ruijter verleden tijd waren. Er waren alleen nog de jongens van Simon de Wit, Albert Heijn en De Gruijter.

  Like

 3. Sjun Demartelaere zegt:

  Jan de Wit lijkt te zijn ingeruild van Jan Salie, als hij nog Jan heet…

  Like

 4. Jan zegt:

  Sail 2015 opgenomen bij pont Hemweg

  Like

 5. Jan zegt:

  De Cedov, Rusland:

  Like

 6. Sjoe! zegt:

  Zoals een grote Italiaan zei: “Een natie spaghettivreters is niet in staat de Romeinse beschaving te herstellen”. (Mussolini)
  Zoals een grote Nederlander zou hebben gezegd: “Een natie homos stoned van weed is niet in staat de Hollands Glorie van Jan de Hartog te herstellen”. (Jan van Riebeeck)

  Zoals een grote Jood zei, “Oy wey, dit was alles zo lang geleden een niet echt waar.” (Yitzhak Rabinowitz van Moldavanka, Odessa, Oekraine).

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Helaas heeft U volkomen gelijk, meneer Driek. En ik zeg bewust-HELAAS- omdat WIJ geboren Nederlanders alles maar “op ons dak”, krijgen, van instroom vanuit Noord-Afrika, tot het volledig overnemen van de schulden van Griekenland. Maar dat zal LINKS en de GOEDMENSEN niets kunnen schelen.

  Like

  • janchik zegt:

   Ja Tom,

   Dankzij de tsunami van Noord Afrikaners zullen wij verworden tot de blanke Zuid Afrikaners van
   de Lage Landen.
   “En Pechtold en Rutte zagen dat het goed was.”

   Like

 8. Doornroosje zegt:

  Mee eens Driek. Met de dertigers tot de vijftigers kun je er niet over praten want dan moeten ze zich zorgen maken en dat past niet in hun straatje.

  Like

 9. ronni zegt:

  Ik las altijd de boeken van onze zee helden.De musselman werd toen ook al als zeer gewelddadig beschreven.

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Ons politieke systeem is door en door verrot, als je, zoals Rutte en zijn bende, je hele land vernachelt aan een buitenlandse macht verkracht je je eigen grondwet.

  Like

 11. daiyu-ninja zegt:

  Kopt Tom Hendrix, want het laat die misdadigers in Brussel siberisch wat het volk wil
  Herman van Rompuy zei: Ook al willen de mensen geen EU-expansie, we doen het toch.
  Dat zegt al genoeg.

  Like

 12. win zegt:

  mijn portugese voorouders waren mede-financiers van de voc en de wic

  Like

 13. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat de VOC kampoeng Jakatra van de Sultan van Banten hebben verkregen, om dat het midden in een rawah lag.(Moerast)Daar hebben de Sultan van Mataram niets te zoeken.

  Like

 14. luckybee zegt:

  Waaaaaaaat heeft E.J. Bron ook het verhaal over Jan Pieter zn Coen gedeleted?Is E.J. Bron eigenlijk wel voor ons nederlanders of is hij toch pro islam?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Voel je je verder wel goed Luckybee!!??

   E.J. Bron

   Like

  • luckybee zegt:

   Ik plak nog een keer jammer genoeg heb ik het alleen in Engels.
   There is one more item that I like to discus with you; it is about Jan Pieter Zn Coen from the VOC.For me he is still a hero.He has defeated the Sultan of Mataram, I think his name was Pakoebuwono.His land ended at the border of Central Java and west Java.And in Ford Batavia he has nothing to do, the dutch (VOC) has The consession to build it from the sultan of Banten. It lays in an Rawah a small kampoeng called Jakatra.We are specialists in drieing bogs.No problem for us.And still it was attacked by Mataram.But we defeated them.
   And other jihad war that Jan Pieter Zn Coen must fight is, in de Zouth Maluku,in the banda islands , with the mas help of the Booginees.Jan Pieter Zn Coen have defeated them too, with the help of a couple of Samurais from Decima island.Help from Holland was not possible it will come too late.(Via the kape of Good hope , is the travel too far and too long.)

   Like

 15. Joannes den Hollander zegt:

  De wil is er wel. Geweld is echter voorbehouden aan dat tuig. Als een Nederlander eens flink om zich heen slaat wordt hij gelijk vast gezet. Veel gebeurt dan ook stiekem en haalt de krant niet. Zo ook in Maastricht waar een aantal vaders zich enorm stoorde aan een groep marokkanen die hun kinderen lastig vielen. Op een donkere avond werd dit groepje door de vaders ingesloten en zeer hardhandig met knuppels bewerkt. Weglopen ging niet meer want ze konden alleen nog maar kruipen. Binnen 5 minuten zaten de vaders weer achter de koffie.
  Ik hoop dat dit steeds meer gaat gebeuren en zich niet beperkt tot achterstandswijken.

  Like

 16. Aegolius cs zegt:

  Wat ging er zo mis met de ”Stoere Nederlanders” en wanneer?

  Het zal wellicht niet aan het gekozen bestuur hebben gelegen maar aan de kiezers, nietwaar?!

  Like

 17. Taljaard zegt:

  De stoere Nederlanders;
  Ze stonden op de steigers om de huizen te bouwen en de na-oorlogse woningnood te lenigen. Ze stonden aan de dijken om de IJsselmeerpolders en het Deltaplan aan te leggen.
  Ze stonden aan wegen en bruggen te werken.
  Ze stonden op de havenkade om de schepen te lossen en te laden.
  Ze stonden in de kassen, in de stallen en op de akkers om ons land te voeden en van dit land een agrarische exporteur van wereldformaat te maken. Ze stonden op de dekken van slingerende en stampende visserskotters, van die mooie typisch Nederlandse vissersschepen, om onze visserij de beste van Europa te maken.
  Ze stonden voor gloeiende vuren, in de fabrieken met dreunende machines in bedompte hallen, achter lopende banden, waar het stonk en waar het stoffig was.
  Ze hebben keihard gewerkt, soms vanaf hun veertiende.
  Ze hebben ons land opgebouwd.
  En worden, nu zij oud zijn, met een fooi afgescheept!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s