Belgische bisschoppen roepen huiseigenaars op asielzoekers op te vangen

Screenshot_7

‘Wij vragen solidaire huiseigenaars om hun woning of appartement te verhuren als opvangplaatsen voor asielzoekers’, stellen de Belgische bisschoppen en Caritas International.

De Belgische bisschoppen en Caritas International lanceren een oproep aan ‘solidaire’ huiseigenaars met de vraag hun woning of appartement te verhuren als opvangplaatsen voor asielzoekers.

‘Vandaag dreigt een groeiend tekort aan individuele woningen voor asielzoekers’, meldt een gezamenlijk persbericht van Caritas International en de Bisschoppenconferentie. ‘Daarom wil Caritas International een beroep doen op het solidariteitsgevoel van huiseigenaars.’

‘Wij vragen congregaties, parochies en de christelijke gemeenschap in de brede zin van het woord om na te gaan op welke manier ze aan deze oproep gevolg kunnen geven, zoals ook paus Franciscus ons uitnodigt om onze deuren te openen voor de medemens die op zoek is naar de bescherming van een staat’, schrijven de Belgische bisschoppen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, België, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Multiculti, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op Belgische bisschoppen roepen huiseigenaars op asielzoekers op te vangen

 1. jungleelephant zegt:

  Opdracht uit Rome!Heel dat farizeérs-zooitje opdoeken!Zijn islam-heulers!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Snotverdomme, zijn die nu helemaal van de pot gerukt! Ik stel voor dat deze bisschoppen met hun paleizen, zelf 20 van deze gelukzoekers in huis halen. De hele RK, de PKN in Nederland, zit vol met deze LINKSEN.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Zo begint het…
  Maar dan komt de tijd dat we VERPLICHT vreemd gespuis in onze woningen moeten opnemen…

  “‘Vandaag dreigt een groeiend tekort aan individuele woningen voor asielzoekers’”
  Ja, dat is bekend, stel idioten!

  “‘Daarom wil Caritas International een beroep doen op het solidariteitsgevoel van huiseigenaars.’”
  Ik stel voor om al die ‘asielzoekers’ van jullie het land uit te trappen; er is bij ons overal al genoeg ellende!

  Like

 4. Geronimo zegt:

  “…om onze deuren te openen voor de medemens die op zoek is naar de bescherming van een staat “.
  “Om de deuren te openen voor luiaards en gespuis allerhande dat hier enkel komt om onze sociale kassen te plunderen, zodat wij allemaal aan de bedelstaf kunnen”, zou juister geweest zijn. Maar van die waarheid zijn die heren duidelijk niet gediend.

  Ik zou zeggen, dat alle kardinalen, bisschoppen, priesters etc. eens beginnen met de leegstaande kamertjes in hun eigen woningen gratis, dat wil zeggen op hun kosten en die van de kerk, open te stellen voor deze hordes profiteurs, en aan de paus zou ik zeggen, hoeveel kunt u er niet opnemen in uw groot paleis in Vaticaanstad. Daar moet toch zeker nog wel een aantal kamers vrij zijn, en anders hokken jullie maar met enkelen samen in een enkele kamer om zo meer ruimte vrij te maken voor deze ‘sukkelaars’. Pas wel op met de kwaliteit van het eten, want ze zijn nogal veeleisend op dat vlak, naar ’t schijnt. En hou de brandweer alvast maar klaar voor het geval dat ze de boel in de fik zouden proberen te steken. Want ze hebben als alle islamieten, vreselijk korte lontjes. Hou er ook rekening mee dat er mogelijk wat IS-ers likkebaardend tussen zitten. Zitten ze meteen al waar ze ooit hopen te belanden om u van uw troon te gooien. ’t Kan allemaal vlug gaan in de wereld. Laat u dus maar omringen door deftige lijfwachten, liefst een hele bende uit de kluiten gewassen bonken, want die kerels zijn van geen kleintje vervaard. En laat die ‘sukkelaars’ het liefst eten met plastic messen en vorken. Dat scheelt toch al een fatsoenlijke slok op de borrel als het er op aankomt. Tenslotte is het toch ook die miserie waarmee u de Europese bevolking probeert op te zadelen, uiteraard, wat u betreft, het liefst een ver-van-mijn-bedshow. Zo meent u op de gemakkelijkste manier voldaan te hebben aan uw christelijke plicht van naastenliefde, waarbij u voor het gemak geen onderscheid maakt tussen tafelschuimers en echte hulpbehoevenden, waaronder uw eigen mensen. Daar moeten de mensen maar zien uit te komen; Dan kunt u weer rustig blijven verder slapen in uw groot paleis en in uw heilige cocon, ver van alle immigratieproblematiek.

  Mijn devies luidt dan ook: eerst beginnen met zelf het goede voorbeeld te geven, vooraleer te lullen over solidariteit en misplaatste barmhartigheid.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Stel vuile hypocrieten stop ze maar in de kloosters die bijna leeg zijn.
  Verraders van het christendom om op te roepen om de vijanden van de christenen en ongelovige in huis te nemen !!

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  De reacties onder het artikel lezend, vrees ik dat er net als hier geen animo voor is.

  Like

 7. Jean zegt:

  Vroeger stelde een leraar mij de vraag: “wat zegt u het woord bisschop?”
  Ik heb toen geantwoord: “2x die kerel een flinke schop onder zijn ….. geven”.
  We spreken over ± 65 jaar geleden, toen zag ik al dat het zootje klaplopers en fabeltjesverkopers gewoon ordinaire parasieten waren die steeds met de linkse kruiwagen rondrijden.
  Ik heb ze vroeger nooit vertrouwd en ik vertrouw ze nog steeds niet, ik wil zelfs niet met dergelijke huichelaars in contact komen, het is eenmaal gebeurd en ik heb de kerel toen aangesproken gewoon met ‘meneer’ zelfs zijn naam er niet aan toevoegend.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Je zou wensen, dat de geestelijkheid, in België, zowel als elders in Europa, zich in die mate bekommerde om het welzijn van haar eigen bevolking!
  Niet dat ze dat ooit wèl gedaan hebben; wat dat betreft is er sinds de 19de Eeuw, toen geestelijken als Adolf Daens en in Nederland bijvoorbeeld Peerke Donders, helaas de uitzonderingen waren die de regel bevestigden.
  Laat ze, GVD, liever oproepen om woningen ter beschikking te stellen aan -in dit geval- mede-Belgen, die wegens de malaise op straat zijn komen te staan: Dat worden er al meer, dankzij dit EU-wanbeleid!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 19.14. uur, op 21/08. Ik ben het met je eens Theresa. Dat hypocriete zooitje van bisschoppen, en andere meeheulers met de islam, vinden dat eigen volk LAATST DIENT TE ZIJN. Het is om gloeiend van te worden.

   Like

 9. paulzwueste zegt:

  Alle woningen die na enige tijd verlaten worden door deze zogenaamde “vluchtelingen” zullen grondig gerenoveerd moeten worden!
  Uitgewoond! Leeggeroofd! En blijvend stinkend!
  Dit betekent dat de belastingbetaler hiervoor weer zal moeten opdraaien.
  De laffe linkse kerk is gelukkig hard bezig zichzelf op te ruimen.
  De jeugd heeft deze laffe kliek gelukkig al decennia geleden de rug toegedraaid!
  Ik hoop dat ze in hun eigen klokkentorens zullen worden opgehangen door de islam!

  Like

 10. daiyu-ninja zegt:

  Binnen enkele dagen hebben ze van jouw huis een openbaar toilet gemaakt en alles vernield en is jouw huis helemaal uitgewoond.
  En wie draait er dan voor de kosten op? Juist de verhuurder/eigenaar.
  Ze kunnen niet van ons eisen dat wij holbewoners in ons huis opnemen.
  Deze mensen zijn erg gewelddadig en zijn ze van mening dat ze de kaffirs mogen beroven en hun vrouwen en kinderen mogen verkrachten en slaan.

  Laat die bisschop maar zelf dat volk, dat nog niet eens weet hoe ze op de wc moeten zitten en niet weten dat toiletpapier bedoeld is om je kont mee af te vegen, in zijn goddelijke en riante huis opnemen.
  Daar passen vast wel 100 asieliguh in.

  Like

 11. jowitteroos zegt:

  Citaat: deuren openen voor de medemens die op zoek is naar de bescherming van een staat.

  Neen dus, die zijn niet ( 99 % schat ik in) op zoek naar veiligheid van de staat, maar naar economisch gewin, zonder er wat voor te doen en naar het verspreiden van islam…………..

  Like

 12. Willie zegt:

  Wat denkt die onnozelaar wel ???? Het is al erg genoeg dat onze overheid ons uitlevert aan die barbaren, en nu zouden we onze beulen zelfs nog in ons eigen huis moeten ”opvangen” ??

  Like

 13. Andre L zegt:

  stop ze maar in die kutkerken van jullie, kindermisbruikers!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Andre L. Dat is het helemaal! En laat ze die laffe linkse pastors, paters en zogenaamde priesters, of hoe dat links, kinderverkrachtend tuig ook verder mag genoemd mag worden, maar allemaal ophangen in hun klokkentorens!

   Like

 14. OphEUfffen zegt:

  Opdat ze allemaal dood vallen. Verachterlijke verraders, wat is er op tegen ze met ons geld in eigen regio op te vangen. O, jullie willen oorlog, die krijgen jullie ook. Mijn doelwitten zijn kritsalhelder. Of heeft de wereldbevolking van 9 miljard allemaal recht op Nederlandese opvang? En hoe gaat u dat betalen dan?

  Like

 15. Johan zegt:

  Die bisscoppen zijn compleet gestoord met hun oproep om vreemdelingen in huis te nemen.
  Nog even en dan is er werkelijk niemand meer die nog naar hen luistert.

  Like

 16. OphEUfffen zegt:

  Herstel, de exponentiele groei van de wereldbevolking staat momenteel op 7 miljard. Was met 9 miljard iets te pessimistisch alhoewel ook dat niet lang meer duurt. Vandaar exponentiele groei van armen die we allemaal welkom dienen te heten vanwege zieligheid. Ik heb notabene geen kinderen vanwege deze gruwelijke ellende. Importeer de kindjes maar. Zij krijgen een beter leven dan een autochtoon Nederlands kindje. Wat zijn we toch een goed land. Rechstreeks de afgrond in en dat verdienen we ook.

  Like

 17. Republikein zegt:

  De samenhorigheid met deze bisschoppen is mondiaal!
  Ze vinden onze desinteresse om te huilen.
  Doods eskader!Is het klinisch bewezen?

  Like

 18. Charles Martel zegt:

  Prachtig. In Syrie worden de christelijjke kloosters met de grond gelijk gemaakt. Volgens Trump is IS op weg om de paus uit het Vaticaan te verdrijven, de islamitische natte droom van het Turkse kalifaat: via Wenen over Rome terug naar ‘Constantinopel’. Trump begrijpt wat er aan het gebeuren is. Hoe naief is de kerkelijke overheid.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Charles Martel. Parima! Dat is het enige goede aan de islam. Het uitroeien van alles wat hier rondloopt met het predicaat: “Plaatsvervanger van Christus op aarde”!
   Hoe komen ze er bij? Hebben die roomse patjakkers zélf uitgevonden! Allemaal voor macht en poen moet je weten.
   Christus draait zich om in z’n graf. Maar doet nog even niks want hij laat ze uitroeien door de islam. Slim bedacht van onze God!

   Like

 19. Luchtpint zegt:

  Scheutig met goedertierenheid naar Mens & Maatschappij: leuk voor iedereen BEHALVE uiteraard weer voor de clerus zelf !

  Like

 20. Jean zegt:

  Wij zullen onze gemeenten zuiver houden en elke eigenaar die verhuurt of zijn woning ter beschikking stelt aan moslims/islamieten zullen wij “persona non grata” verklaren en totaal uitsluiten uit onze gemeenschap want aan lafaards en verraders hebben wij geen behoefte.
  Wat die flikkers en politiekers denken interesseert ons geen worst ook die hebben de wil van de burgers te respecteren en de fabeltjes houden ze maar voor in hun bed.

  Like

 21. Roni Thome zegt:

  Wat een stelletje mafkezen!! Opvangen van vluchtelingen uit Arabisch landen en Afrika staat gelijk aan vrijwillige onderdak bieden aan Wehrmacht soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het alle beste oplossing is een gigantische interneringskamp met prikkeldraad en torens opzetten in het alle noordelijke gebied van Zweden of Noorwegen. Geef ze daar de de noodzakelijke basis voorzieningen en l.aat ze daar maar lekker hun leven zelf regelen. Daar vallen ze niemand lastig. Als ze willen iemand verkrachten, moeten ze het bij de ijsberen proberen. Men moet enkel zorgen dat de christenen onder hen (uit Arabische landen) worden beter opgevangen. Zij zijn echte vluchtelingen. De rest kunnen gewoon naar de hel lopen.

  Like

 22. AvE zegt:

  Nou, prima laat ze eerst zelf het goede voorbeeld geven.
  Zal leuk worden in een huis vol kruisjes.

  Like

 23. daiyu-ninja zegt:

  Wat onze lij(ei)ders van ons willen is dit,

  Ten tijden van de deling vonden er gewelddadige onlusten tussen de Hindoes en moslims plaats. Miljoenen werden uit het land van hun voorouders gescheurd. Er deden zich aan beide zeiden enorme gewelduitbarstingen en slachtpartijen voor.Toen er honderdduizenden Hindoe-en Sikh-vluchtelingen naar India kwamen, toonde gandhi (geen H-letter waard) geen enkel medelijden met ze. Hij had kritiek op de Hindoevluchtelingen en beval hen terug te keren om te sterven.
  (De luierdragende idioot) gandhi zei:

  Ik ben bedroefd om te horen, dat er mensen uit het westen van de Punjab vluchten en men vertelt mij dat Lahore door de niet-moslims wordt ge-evacueerd. Ik moet zeggen dat het niet zo is zoals het zou moeten zijn. Als jullie denken dat Lahore dood is of op sterven ligt,vlucht niet weg, maar sterf met datgene wat jullie als het stervende Lahore beschouwen.
  Als jullie bang zijn, sterf, voordat de dood tot jullie komt. Dat is niet glorieus. Het zal mij niet spijten als ik hoor, dat de mensen in de Punjab niet als lafaards, maar als dappere mensen stierven.

  Daarmee deed gandhi diegenen als lafaards af, die die vluchtten voor de slachting van een aanzienlijk sterkere vijand. (de moslims)

  Deze Messias van de geweldloosheid was niet in staat om het geweld in het concept en de praktijk van de islam te zien. (wat is daar nou zo moeilijk aan?)
  Daarom adviseerde hij de Hindoes:

  ,,De Hindoes moeten niet hulpeloos sterven.Maar ze moeten zonder murmelen sterven. Alleen dan zullen de onlusten ophouden.

  ,,Zelfs wanneer de moslims besluiten de Hindoes uit te roeien, is er geen rede voor de Hindoes om woedend op de moslims te zijn.Zelfs wanneer zij ons de keel doorsnijden, zouden we geduldig moeten zijn en de dood aanvaarden. Laat ze de wereld regeren, wij zullen de wereld doordringen en een met hen worden. We zouden in ieder geval geen angst voor de dood moeten hebben……………………..

  gandhi stelde ook aan de verkrachte vrouwen voor om niet tegen de verkrachters te vechten:

  ,,De vrouwen moeten weten hoe men sterft. Vrouwen moeten de dood dapper en zonder murmelen in het gezicht zien. Alleen dan zal het vreselijk moorden, (door moslims) dat nu voortduurt stoppen………………………..

  Mijns inziens was die man totaal geschift.

  Like

 24. Hendrik M. zegt:

  Hoe idioot kunnen sommigen zijn…

  Like

 25. Joannes den Hollander zegt:

  Goed idee bisschoppen. Als Christen ben ik een zeer sociaal mens, mits het om mensen gaat natuurlijk. Stuur maar een vrachtwagen vol en kiep ze op mijn binnenplaats. Liefst Somaliërs die nemen de minste ruimte in. Raak ik die niet kwijt in een varkenshok van 3 x 3 meter? Jawel hoor, daar zorgen mijn Bouviers, samen met mij wel voor.
  Dankzij de kantelbare mestroosters met ondergelegen gierkelder maak ik gelijk plaats voor een nieuwe zending.

  Like

 26. Cathja zegt:

  Al bezat ik 10 woningen, dan zouden ‘vluchtelingen’ daarvan geen gebruik mogen maken. Nog steeds worden we voorgelogen over de afkomst van deze zogenaamde vluchtelingen, en zolang de overheid, kerkleiders e.a. niet toegeven dat het in veel gevallen helemaal niet om vluchtelingen maar om gelukszoekers gaat, hebben zij niet het recht om ons op ons gevoel van medemenselijkheid te wijzen. Ik wil niet beduveld worden, en bepaal zelf wel wie er in mijn huizen mogen wonen (als ik die zou bezitten).

  Elk land wat momenteel overspoeld wordt met ‘vluchtelingen’ hoeft slechts één ding te doen, n.l. de echte vluchtelingen scheiden van de illegalen en gelukszoekers.
  Wedden dat er helemaal nérgens gebrek aan opvang meer is? Want klaplopers en luie sodemieters horen we niet op te vangen uit mededogen, maar we moeten hen op hun plichten wijzen. Ga je land vooruit helpen. Dat is wat je te doen staat. Dus: enkele reis thuisland, en snel graag!

  Like

 27. Jules Vismale zegt:

  Laten we even een andere oproep doen aan deze Belgische bisschoppen: neem alsjeblieft gewoon al deze zielige (?) asielzoekers, moslimextremisten, radicale imams, IS-tuig en economische vluchtelingen in jullie EIGEN huizen op om ze daar op te vangen! Zodra ze jullie echter gaan aftuigen, jullie interieur vernielen en bevuilen, jullie bestelen, jullie uitmaken voor ongelovige honden en varkens, jullie vrouwelijke familieleden voor hoeren of sletten uitschelden, hierna verkrachten en dreigen jullie kelen door te snijden dat verwacht ik alleen beslist NIET van jullie dat jullie hen op het einde met blije en lachende gezichten (ontsierd met bulten, blauwe ogen, bloedneuzen, uitgeslagen tanden, opengereten oren en met talloze snij- en steekwonden op jullie lichamen en met talloze botbreuken) gaan uitzwaaien, mits ze al weggaan!
  Zij die de verkeerde personen in hun woningen halen die ze niet kennen en hun eigen bekenden, vrienden, kennissen en familie verloochenen werken aan hun eigen zelfvernietiging en in Duitsland zijn er al teveel autochtoonse Duitsers die met grof geweld aan de opgenoemde groeperingen duidelijk maken dat ze hen liever vandaag dan morgen kwijt dan rijk zijn, gelijk aan de Daltons uit Lucky Luke al kregen deze helaas ook meestal van soortgelijke figuren als deze idiote bisschoppen de nodige medewerkingen te verduren dan tegenwerkingen.

  Like

 28. Perfide Albion zegt:

  Ik zei toch dat gristenhonden niet deugen…

  Like

 29. Wachteres zegt:

  Gelukkig geven bij ons de linkse grachtengordel en onze ‘elite’- die zo met de arme vluchtelingen te doen hebben – het goede voorbeeld.

  Al gehoord dat zij alle overgebleven slaapkamers in hun huis hebben volgestopt met die arme mensen?

  Ik ook niet, maar zoiets doen zij in alle stilte: ‘Laat uw linker hand niet weten wat uw rechter doet’, enzo.

  Like

 30. Jean zegt:

  Wat die Rome bende en de smerige politiek ook nog mogen voorstellen of zelfs eisen “in mijn woning NOOIT vreemdelingen” al liggen ze op mijn straat en vriest het -20°C.
  Ellende zal ik buiten de woning laten en NOOIT er in halen.

  Like

 31. Wachteres zegt:

  Ach, dat moet best kunnen, Jean.

  Mocht je dochters in huis hebben [of kleindochters, zoals ik af en toe in huis heb] dan stellen ze een kuisheidsgordel beschikbaar en een bescherming om hun nek.

  Verder kun je een slot op de slaapkamers maken, aan de binnenkant natuurlijk.

  Like

 32. paulzwueste zegt:

  Beter idee. Overal springladingen aanbrengen.
  Laat ze maar binnenstromen.
  Zijn ze allemaal binnen… dan op ’n afstandje de zaak opblazen via je GSM.

  Like

 33. J. C. Th. Köhler zegt:

  Goed plan. Ik heb plaats voor 1 (zegge één) asielzoekster van tussen de 18 en 23 jaar; een maagd die goed kan schoonmaken en koken en bereid is het bed met me te delen, want meer slaapplaatsen heb ik niet. IQ niet belangrijk, een aantrekkelijk voorkomen (BMI<25), cupmaat minstens CC, wel.
  Zouden die bisschoppen nu blij zijn met me? Mijn bedoelingen zijn absoluut eerzaam. Maar dat had u allemaal al begrepen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s