De “morele verplichting” en “sociale verantwoordelijkheid” van politiek en bestuur

Screenshot_24

(Door: Ton van Kesteren)

Politiek en bestuur in de provincie Groningen zien het als hun morele plicht en sociale verantwoordelijkheid om meer dan duizend nieuwkomers uit Afrika en het Midden-Oosten in onze regio op te vangen? Dat is niet in het belang van de Groningers en dus zou de opvang van asielzoekers in de eigen regio een betere keuze zijn! Voor hetzelfde geld kunnen daar bovendien veel meer ‘vluchtelingen’ worden geholpen.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil in de gemeente Oldambt een asielzoekerscentrum (AZC) bouwen voor de opvang van maar liefst 1000 nieuwkomers. Bestuurders zien het als hun morele plicht en sociale verantwoordelijkheid om daaraan mee te werken, maar doen dat vooral ook vanwege vermeende economische impulsen. Bewoners hebben echter geen enkel vertrouwen in dit beleid en dus moet het morrende volk worden voorbereid op wat komen gaat. In de media werd onlangs verkondigd dat nieuwkomers allemaal ‘onschuldige’ mensen zijn die vanuit Afrika moesten vluchten voor geweld, honger en armoede. En dat de provincie Groningen daarom een ‘genereus’ gebaar moet maken naar deze ‘ontheemden’ door hen een ‘schuilplaats’ te bieden’. We weten inmiddels maar al te goed dat een en ander iets genuanceerder ligt, en dat het overgrote deel op zoek is naar een beter leven in Europa en dan bij voorkeur in landen waar de opvang en de faciliteiten het best geregeld zijn.

PVV Groningen

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, gezond realisme, Groningen, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Overheid, political correctness, PVV, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op De “morele verplichting” en “sociale verantwoordelijkheid” van politiek en bestuur

 1. Tistochwat zegt:

  Dag in dag uit erger ik me kapot!
  Steeds opnieuw en opnieuw en opnieuw probeer ik de dwaze ‘Gurmensch’ er met gezonde argumenten van te overtuigen dat we de hele wereld niet op onze nek kunnen nemen!

  Tevergeefs…

  Dit brengt mij off topic weer op oud nieuws:
  SSS (Super Salon Socialist) Jetta klijnsma gaat op de tandem naar haar ‘werk’:

  Ik denk dat dit haar favoriete muziekwerkje is:

  Like

 2. Pingback: De “morele verplichting” en “sociale verantwoordelijkheid” van politiek en bestuur | Nikontino's Blog

 3. Tom Hendrix zegt:

  @ Tistochwat: 13.18. uur. Ik herken mij volledig in uw reactie.

  Like

 4. Francoise... zegt:

  Weet wat ’n morele verplichting is….politiek gajes…..”Zorg goed voor je eigen volk, dan gaat het economisch op ’n gegeven moment eveneens goed. En op ’n veel transparantere wijze”. Nu is alles letterlijk DUI-SSS S SSS-TER. Heb meer en meer het nare gevoel dat ons continent bestormt wordt door Achmed- & Mohammed-huurlingen; misleid/omgekocht door de NWO-legerofficieren. Straks vliegen de kogels hier ons ook om de kop, gebeurd al op kleine schaal. “En ‘deze schaal’ zal ‘voller’ worden….”. Overbeladen met dood-vererende socialistische – & islamitische kogels en ander geschut. “Islamitisch Socialisme (IS) groeit gestaag door”……

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  “De “morele verplichting” en “sociale verantwoordelijkheid” van politiek en bestuur”
  Wat dacht u van verkiezingsbeloften nakomen en zo?
  Oww, dat valt buiten uw competentie….

  Like

 6. Oxymoron zegt:

  Zag van de week op de TV hoe Super Salon Socialist Jetta klijnsma tussen twee van deze morele superieure aan hun verplichting en sociale verantwoordelijkheden voldane volksverlakkers als het ware voorgetrokken werd op het strand om dat zij nu eenmaal slecht ter been is. Dit bezorgde mij gelijk het gevoel van machteloze woede die instant naar boven borrelde als een zure oprisping van walging. Dat Klijsma haar invaliditeit zó op een onbeschaamde manier weet uit te buiten en Samsom daardoor naar de achtergrond dringt met zijn amorele uitbuitingsscene in een campagnespot gebruikte hij zijn gehandicapte dochter Benthe, om aan te geven hoe belangrijk zorg wel niet is. Ook gewoon een misselijkmakend toneelstukje en ze laten gewoon zien dat het hun allemaal geen ene ruk uitmaakt als er maar gekozen wordt op dit stelletje landverraders.

  Diederik Samsom:”Onze Jetta Klijnsma is asociaal en crimineel”.
  Nieuwsuur zet PvdA staatssecretaris ‘Jetta–bord voor de kop-Klijnsma’ vet verschut.

  Geen werk voor gezonde jongeren, maar wel voor 180.000 gehandicapte jongeren. Wie is hier nu eigenlijk geestelijk gehandicapt? (De jeugdwerkloosheid in Nederland onder jongeren tot 25 jaar liep in het eerste kwartaal van 2013 bijvoorbeeld al op naar 15,9%.”)

  ( van onze gewetenloze Tweede Kamer Kroeg redactie)

  Amsterdam-Noir– Coalitie zakt naar nieuw dieptepunt, maar heeft daar schijt aan. PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma berooft met de wet in de hand gehandicapte jongeren voor 450,- euro per maand en noemt dat hun helpen aan werk dat alleen in dromenland bestaat. Nieuwsuur vroeg haar: “Gelooft u dat echt?”. Het Volk is de roof praktijken meer dan zat van het “Rechts-Links-Kabinet”. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden hebben zij nog maar 35 zetels. Hoe durven zij dan nog om gehandicapte-jongeren te beroven. Dit hadden zij in Egypte moeten flikken!

  ‘VVD-Misdaadgroep’ zet hun PvdA ‘Kapo Jetta Klijnsma’ in.
  ‘VVD-misdaadgroep’ zet uiterst sluw, berekenbaar en gewetenloos zijn domste ‘gehandicapte’ hoertje van de PvdA Jetta Klijnsma aka de “VVD-Kapo” in om het smerigste, criminele werk te doen: de ‘Wajong – uitkering’ ( een miezerige 1100 euro per maand) om zeep te helpen. En over hun ruggen 1.2 miljard binnen te roven voor de ‘Ultra-rijken Elite-Gangsters. ( die verkeren immers ook in nood met hun 32.000 miljard zwart.) >>> https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/07/07/diederik-samsomonze-jetta-klijnsma-is-asociaal-en-crimineel/

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Mijn dochter is zo’n wajonger en heeft bijna 600 per maand,waarvoor zij vrijwilligerswerk doet bij zieke en dementerende ouderen;dus geen 1100!Zij heeft op diverse plaatsen gewerkt,ook in winkels,waar iedereen blij met haar was en is.Maar…..het moet niets kosten!Dus hoe Klijnsma deze jongeren aan het werk wil krijgen is mij een raadsel!De meesten zitten niet voor hun lol in een uitkering!Maar ze zal wel weer geld tekort komen voor de lievelingetjes van de Pvdallochtonen!

   Like

   • Republikein zegt:

    Yvonne, mijn reactie was niet voor jou bestemd! Neem me niet kwalijk aub.
    Kan ik je ergens mee helpen?

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Begrijp ik !Maar ik kan zo ontzettend kwaad worden op dat wijf,dat insinueert dat de meeste wajongers onterecht een uitkering krijgen;er is op dat gebied zo ontzettend veel krom.Ik zou verhalen kunnen vertellen,maar die horen hier niet thuis,dus doe ik dat ook niet.Maar verdriet doet het wel.Zij heeft makkelijk lullen,met haar baan en riante inkomen.Zal ook best wel een kruiwagen hebben gehad.Maar dat hebben wij niet,helaas!Mijn woede was ook niet op u gericht,maar op haar.

    Like

   • Beste jungleelephant, de beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met met gehandicapten, ouderen en zwakkeren, sinds de onverwachte verkiezingsuitslag van 12 september 2012 is het snel bergafwaarts gegaan met de beschaving. Stapje voor stapje worden méér dan de franjes alleen van het Nederlandse sociale stelsel door de sociaal ‘democraten’ en de Neo liberalen stelselmatig afgebroken, wel met behulp van de oppositiepartijen dat dan weer wel. Men kan het niet rijmen wanneer er door Rutte en zijn handlangers bekent wordt gemaakt op de Derde dinsdag in september dat de halal regering voor het eerst weer wat te verdelen heeft. Deze gore ratten hebben eerst het veelvoudige van het te verdelen geld op allerlei slinkse manieren gejat en nu krijgt men een sigaar ui eigen doos….

    Like

  • Republikein zegt:

   Een echt Geer&Goor geluid!
   TYVM, dit is een pokergebaar.

   Like

 7. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:
 8. kraftavilqa zegt:

  “De “morele verplichting” en “sociale verantwoordelijkheid” van politiek en bestuur” Is m.i. de belangen van de kiezer en het land te dienen niet om uit te delen aan azielige indringers. Smerige habbezakkers. “Rechts-Links-Kabinet”? Zeg maar rustig: “Links-Links-Kabinet”.

  Like

 9. In beeld: het kabinet waait uit op het strand bij Wassenaar

  De leden van het kabinet Rutte-II gingen dinsdag tijdens de traditionele ‘heidag’ het strand op bij de Wassenaarse Slag. Dit leverde zowaar een spontane fotosessie op. >>> http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/8/In-beeld-het-kabinet-waait-uit-op-het-strand-bij-Wassenaar-2673078W/?masterpageid=158493

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s