Iran, Irak en Saoedi-Arabië verantwoordelijk voor 70% van alle executies

Screenshot_5

(Door: Samuel Oakford – Vertaling: E.J. Bron)

Conflicten en terrorisme hebben ertoe geleid dat er verleden jaar 500 mensen meer ter dood veroordeeld werden dan in het jaar 2013. Amnesty International waarschuwde voor deze toename in haar jaarbericht over de doodstraf. Hoewel het aantal executies in het jaar 2014 met 22% gedaald is, tot 607 wereldwijd, hebben landen zoals Egypte of Nigeria het aantal doodstraffen dat werd uitgevoerd, verhoogd, aldus Amnesty. In de jaarberichten worden sinds 2009 de executies in China niet meegenomen op grond van ontbrekende cijfers, men schat echter dat daar meer mensen terechtgesteld worden dan in de hele wereld samen.

Ook konden de onderzoekers in Syrië juridisch verordende executies niet van andere vormen van geweld scheiden, in de vier jaar durende burgeroorlog waren er meer dan 220.000 slachtoffers.

In het jaar 2014 voerden 22 landen executies uit, net zoals het jaar daarvoor, maar zeven landen hebben na een onderbreking van een of meerdere jaren opnieuw executies uitgevoerd. Daaronder de landen Wit-Rusland, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Jordanië, Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten.

Drie landen – Iran, Irak en Saoedi-Arabië – waren voor 70% van alle executies verantwoordelijk die door Amnesty geregistreerd werden. Activisten van het Iraanse Documentatiecentrum voor Mensenrechten zeiden dat het officiële door de regering aangegeven aantal 289 zou bedragen, maar waarschijnlijk hoger zou liggen. De activisten noemden het aantal 721, de meerderheid van de terecht gestelden werd wegens drugscriminaliteit ter dood gebracht.

Voor het jaar 2015 heeft het Documentatiecentrum al 258 executies in Iran geregistreerd, waarvan slechts 73 door de regering werden aangekondigd. In Saoedi-Arabië vonden 90 executies plaats, in enkele gevallen wegens hekserij en tovenarij, aldus het bericht van Amnesty International.

Screenshot_6

Bron:
http://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel:
https://news.vice.com
Auteur: Samuel Oakford

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amnesty International. Bookmark de permalink .

9 reacties op Iran, Irak en Saoedi-Arabië verantwoordelijk voor 70% van alle executies

 1. Tom Hendrix zegt:

  Je gelooft het niet, hé? Alle drie de genoemde landen zijn islamitisch. En dan heeft de moslimpresident van de USA, ook nog handjeklap gedaan met het verderfelijke regime van Iran!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Fijn volkje toch ??

  Like

 3. Andre L zegt:

  Dat kan beter.

  Like

 4. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:
 5. OphEUfffen zegt:

  Uitermate spijtig dat de Amnesty en haar medewerkers niet als eerste aan de beurt zijn. Sorry Amnesty, maar niet iedereen is het met jullie slappe en huichelachtige gelul eens.

  Like

 6. tijluylenspiegel zegt:

  Wanneer gaan we het nou toch eens leren?
  Dat is niet onze verantwoordelijkheid!
  Wij hebben daar geen schuld aan, het is ook geen morele plicht daar iets tegen te doen.
  Wie heeft er bepaald dat de westerse wereld overal maar de politieagent of de vredestichter zou moeten zijn?
  Wanneer krijgen we nou eens door dat wij niet alle leed op de wereld kunnen tegengaan, en wanneer beseffen we nou eens dat dat onbegonnen werk is.
  De hele westerse wereld sprak zijn afschuw uit over de diverse dictators uit de Arabische wereld, nu zijn ze successievelijk allemaal verdreven en in plaats van beter is het alleen maar slechter geworden.
  Ooit zullen ze daar met weemoed terugdenken aan hun heersers, ze deden allemaal rotdingen stuk voor stuk, maar het staat in geen enkele verhouding tot de ellende die daarna kwam.
  Van de regen in de drup, er is geen houden aan, laat ze het lekker zelf uitzoeken, linksom of rechtsom, je doet het altijd fout, nou laten we dan maar eens een keer helemaal niets doen!
  Waarom zijn alle ogen toch altijd op het westen gericht als het ergens fout gaat? Los het eens een keertje lekker zelf op.

  Like

 7. Pingback: De Westerse Wereld | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s