BOEGBEELD VAN NEDERLAND

Screenshot_41

(Door: “Driek”)

Nu half Nederland gedurende Sail Amsterdam met piratenblik in den ogen onverschrokken rond banjert en de stoer zwaaiende zeemansgang bijkans mode is, kan onze Mark Rutte niet achterblijven. Want, wat zegt dit boegbeeld van het zinkend barkas Nederland? – en ik sta werkelijk versteld van deze stoere jongensboekentaal –  welnu, lezers van E.J. Bron, hij zegt: Nederland moet terug naar de sfeer van de Gouden Eeuw. Dat heeft hij écht gezegd. U kunt het nalezen in één onzer leugencouranten. Maar dat is niet alles. Neen. Onze vaderlandse jokkebrok Mark, die ons iedere keer weer een oor aannaait, zegt: Wij hebben de beste oplossingen om straks tien miljard monden te voeden.  En, let wel, deze kolderieke schertsfiguur gaat nog een stapje verder. Over de vergrijzing zegt deze aarts-malloot: Ook daarin heeft Nederland een hele sector die daar het beste mee kan omgaan.

Screenshot_44Kijk, dit is de nu ware zeehelden-taal. De premier doet onze Michiel de Ruyter eer aan. Het roer wordt drastisch omgegooid en Nederland stevent triomfantelijk af op rijkdom en welvaart. Van verre weerklinken alreeds de schetterende fanfares. De oude zeemansliederen zijn straks weer helemaal mode. De onrust en ontevredenheid die alom heersen onder den burger worden binnenkort, onder de ijzeren hand van de stoutmoedige Mark de Ruyter, bijkans opgelost. Ik zoude zeggen, om in zeemanstermen te blijven: trossen los.  Het beloofde land komt in zicht.

Maar, en nu komt het, dit is nog niet alles. Er is nog meer verheugend nieuws. Topmensen, jawel, topmensen uit het bedrijfsleven discussieerden over nieuwe mogelijkheden voor Nederland. Eén van deze lieden was Jan Kees de Jager.

Deze oprechte natuur gaf zijn menig over een nieuwe Gouden Eeuw. Wij hoeven  dus niet langer te piekeren. Want met zo’n waarachtig iemand als Jan Kees kunnen wij allen binnenkort weer dansen van vreugde. De roes der overwinning ligt nabij. Doch, let wel, beste lezer, laat u zich niet te veel bekoren door de bedrieglijke schoonheid van het ochtendgloren. Ik wens u allen een fijn weekend.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, landverraad, Nederland, praatjesmakers, Rotzakken, Rutte. Bookmark de permalink .

31 reacties op BOEGBEELD VAN NEDERLAND

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ik word geloof ik een beetje misselijk……. Beste Driek, zowel Pinokkio Rutte alsook J.K.de Jager liegen alsof het gedrukt staat. Helaas is dat het kenmerk van vele, vele politici tegenwoordig.

  Like

 2. luckybee zegt:

  De grootste held van Nederland blijf toch de verkenden held van Hoorn Jan Pieter Zn Coen.Dat in zijn tijd 2 Jihad oorlogen moeste voeren , ten de Boeginesen in de Banda Oorlog en tegen Mataram op Java , ter verdediging van fort Batavia dat hij zonder hulp uit Holland gewonnen heeft.

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Fantastisch artikel,Dries!Tjonge,als het eens zo’n feest zou kunnen worden!En dan nog wel door toedoen van 2 grote aartsleugenaars:Rutte en de Jager!

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Dat Mark Rutte tegen het kiezersvolk kan liegen alsof hij er zelf in gelooft is nog tot daar aan toe. Maar dat het kiezersvolk, zo simpel als een diep zwakzinnige met een IQ van 30, daar keer op keer in trapt is een veel groter probleem. Hoe kan een kiezer, die totaal geen begripsvorming heeft, wel een bul aan de universiteit halen, en anderzijds zo kinderlijk simpel zijn door te geloven in de leugenachtige uitspraken van Rutte ! En Rutte beseft dit alles, want hij kukelt al over een Rutte 3 kabinet, daar hij weet dat zijn klantjes toch wel trouw terug komen ! Hij liegt alles aan elkaar, en tegelijkertijd groeit de VVD ook nog eens als kool. Met zulk soort van simpelmind kiezers, die immer op de verkeerde politieke partijen blijven stemmen, gaat Nederland binnenkort geheid naar de bliksem !

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Geert wilders heeft gelijk, alweer, Rutte is Pinokkio, wat we met deze wereldvreemde vogel aan moeten is mij een raadsel maar de Nederlandse problemen gaat hij niet oplossen.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Een top-malloot die door een domme partij en een nog dommer volk geschopt hebt tot minister president !! En als Jan Kees tot die top mensen van het bedrijfsleven zou horen, dan kan ik alleen maar concluderen………………..we zijn verloren, mensen, we zinken en dan maar hopen dat kapitein Rutte met z’n schip Nederland mee te onder gaat !!

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  M’n beste 3k, dit zijn nog meer leugens dan hij ooit aan elkaart gebreid heeft.
  Mogen uw fantasiën uitkomen….

  Like

 8. harry zegt:

  Het lijkt me het beste om “ons boegbeeld” maar te verwijderen van de boeg en te kielhalen , lekker langzaam en dan ook het vierende touw lekker strak houden , zodat hij lekker langs de aangegroeide mossels mag schuren .

  En die leugenaar De Jager , die heeft het begrip : “smerige flikker” wel heel veel (in)vulling gegeven .
  Hoe is het mogelijk dat dit soort dingen gewoon kunnen passeren en dat we er allemaal bij staan te kijken en dat we er geen donder aan kunnen doen zonder ons op het criminele vlak te begeven ?

  Welk een enorm manco van onze “democratie” !

  Like

 9. Joojootje zegt:

  Mark de manager die zelfs ze moeder zou verkopen als hij er beter van zou worden.

  Like

 10. Pogo zegt:

  Ben wel een beetje klaar met al die vergelijkingen vanuit het verleden.
  Er valt niks meer te vergelijken.
  We hebben onszelf weggecijferd ten behoeve van anderen.
  Het proces is al jaren gaande maar mijn kleinkinderen kunnen straks niet eens meer spreken van een Nederlandse cultuur of land.

  Prijs jezelf niet rijk want ik kan een ieder die stemt verantwoordelijk houden voor de chaos die ze me voor de voeten gooien.
  Ik heb nooit ingestemd met dit systeem.
  Sterker; Ik heb nog nooit gestemd.
  Mensen zeggen dan vaak; Als je niet stemt, moet je ook niet zeuren.
  Ik zelf draai dat dan andersom; Wie stemt heeft zijn/haar stem weggeven aan een persoon/partij en die persoon met verder zijn/haar mond dicht houden. Je hebt immers je stem overgedragen aan een individu of partij.
  Ik heb niet gestemd. Ik heb mijn eigen stem niet weggegeven aan één of andere leugenaar.
  Ik heb mijn eigen stem behouden en heb alle recht om ergens over te zeuren.
  Ik wil niet eens mee doen aan die poppenkast.

  Mensen die stemmen moeten hun bakkes dichthouden want zij hebben met hun stem ingestemd met het systeem wat zij daardoor in stand houden.
  Hopende er ooit zelf beter van te worden en niet doorhebbende dat je misbruikt wordt door een klein elite groepje wat schijt heeft aan de gedachten van een individu.

  Wie strikt de zaken nakijkt komt tot de conclusie dat ook de ‘democratie’ weer een middel is geworden om zaken voor elkaar te krijgen.
  De ene helft wil dit, de andere dat maar we doen het zo….
  En aan het eind van het liedje is de macht (in welke vorm dan ook) de winnaar.

  Haast niks is meer te vergelijken met elkaar. We worden allemaal eenheidsworsten.
  Slaven van het systeem.
  Michiel de Ruyter deed……hij ondernam.
  Wij doen niks en worden vanzelf slaaf.

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Verzoeke u toch te gaan stemmen en wel op Geert Wilders.
   U zegt: “Wij doen niks en worden vanzelf slaaf.”
   “Sterker; Ik heb nog nooit gestemd.” En maakte uzelf zo tot een eenzaam roepende doch niet gehoorde paljas.
   Uw niet stemmen brengt niets, samen met Geert kunnen we wellicht iets.

   Like

 11. Ivanneau zegt:

  Aangezien Rutte altijd het tegenovergestelde doet van wat hij zegt en Jan Kees daar ook ervaring mee heeft zullen het wel de Middeleeuwen worden. De Middeleeuwse horden worden alvast op ons losgelaten zodat we er aan kunnen wennen met instemming van Rutte en co.

  Like

 12. De gouden eeuw van de piraterij? Daar heeft roverhoofdman Rutte zijn diensten toch al bewezen? stelen als de raven en de burger mag niet klagen. Het wordt hoog tijd dat deze roverhoofdman wordt onthoofd net als zijn voorganger Johan van Oldenbarnevelt in de gouden eeuw.De geschiedenis herhaalt zich toch?

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Het is heel simpel:
  Rutte lijdt aan megalomanie en aan pseudologia phantastica.
  Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om de symptomen daarvan te herkennen.

  Afgezien van bovenstaande is hij ook nog een machtswellustige geldliefhebber.

  Like

 14. Pingback: BOEGBEELD VAN NEDERLAND |

 15. Cathja zegt:

  Er gloren “Gouden Tijden” als je Rutte op zijn woord gelooft, beste Driek!
  Toch nog hoop in bange dagen…!

  Like

 16. Don Tessers zegt:

  Ik mag niet generaliseren, maar in het algemeen is het huidige karakter van de Nederlandse bovenlaag toch wel optimistisch, overdrevenovertrokken, vervanmijnbedshow, kanonsnietsgebeurentoch, zelfverzekerdegrotelul, totdatieopzijnbekgaat.

  Like

 17. Don Tessers zegt:

  Zelfs in het buitenland hebben sommige Nederlanders een grote bek en schaamteloos gedrag en hemelen ze het land als het paradijs.

  Like

 18. Perfide Albion zegt:

  toch kan deze homo nog wel lachen De echte flikkers zijn de lieden die op deze dwaas gestemd hebben.

  Like

 19. leefbarbaar zegt:

  In de oude media ook volop de verering van Wimlex, de grootste profiteur van 200 jaar koninkrijk der Nederlanden, die o zo geweldig meevaart.
  Rutte wil wellicht terug naar het rampjaar 1672, Ik denk dat hij dat bedoelt met zijn wanbestuur en verraad.

  Like

 20. Die stoer zwaaiende zeemansgang wordt door allemaal kleine kloothommels misbruikt @Driek .In plaats van een houten poot hebben ze een enorme tattoo op het hele been staan. En maar zwaaien met die armen en naar je kijken met die bekende blik van of ze iets van je aan hebben of zo, de zielepoten. De hele politiek is er van vergeven. Heeft Rutte ook zo’n namaak houten poot of is ie dat alleen maar? Van die Diedie weet ik het zeker.

  Like

 21. Republikein zegt:

  Niet zo somber Driek!
  De geest van de Ruyter doolt nog steeds rond om ons te vrijwaren van en te beschermen tegen grote gevaren.
  Het komt allemaal goed, als je maar naar de bios gaat.
  En blijven kijken naar tv, bv naar de MO, heb vandaag genoten.

  Like

 22. delamontagne zegt:

  Het schijnt dat Rutte zo depressief werd van al die negatieve reacties, dat hij iets ongebruikelijks deed.
  Hij liet een “tattoo”zetten…………!

  Op een nog al ongebruikelijke plaats.!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s