Rotterdamse kinderen het domst, extra les nodig

Screenshot_29

Feyenoord-directeur Gudde leest voor aan Rotterdamse basisschoolkinderen

Een ruime meerderheid van de scholen heeft aan de reguliere uren niet genoeg om de reken- en taalachterstanden weg te werken en gaat extra lesuren geven.

In Rotterdam zijn leerlingen het domst, daar gaat zelfs 70% van de basisscholen en 90% van de middelbare scholen gebruikmaken van een gemeentelijk potje van 28,5 miljoen euro, schrijft Trouw vandaag. Leerlingen in de Maasstad lopen achter op die in andere gemeenten en hebben gemiddeld lagere Cito-scores.

Het programma om de achterstanden in te halen duurt twintig jaar en sinds het begin in 2012 is een voorzichtige stijgende lijn ingezet.

Bron:
www.spitsnieuws.nl
(h/t “Adriaan Jansens”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!". Bookmark de permalink .

13 reacties op Rotterdamse kinderen het domst, extra les nodig

 1. luckybee zegt:

  Julie bedoelen zeker moslim kinderen die in Rotterdam leven?

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het voorlezen door een Feyenoord directeur belooft ook niet veel goeds. Het is trouwens opvallend dat het allemaal kinderen met blond haar en blauwe ogen zijn.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 3. janchik zegt:

  Heel Rotterdam Zuid (zie foto)en een groot aantal wijken in het Noorden hebben te kampen met islamitische inteelt scholieren, alleen in Rotterdam Hillegersberg(de goudkust) zie je nog scholen met overwegend Nederlandse kinderen.
  Ondanks de met vele miljoenen Euro’s gesteunde integratie projecten is de beheersing van het Nederlands een ramp. De kinderen worden vanaf hun baby tijd opgevoed met de taal van hun ouders, die ondanks hier geboren en tientallen jaren wonend nog steeds geen fatsoenlijk Nederlands spreken. Dus als ze met hun vierde naar school gaan, spreken ze alleen Turks, Arabisch etc. en geen 1 woord Nederlands. Dit kost de belastingbetaler goud.
  Daarnaast is het IQ van de islamitische bevolkingsgroep dermate laag door bovengenoemde inteelt, dat er van enige vooruitgang v.w.b. taal, rekenen etc. geen sprake zal zijn.
  Deze groep zal tot in de lengte van dagen de outcast van Nederland blijven.
  En alsof dit probleem nog niet genoeg is, komen er via onze open grenzen nog eens tienduizenden van deze dombo’s ons land binnen.
  Een groot verschil met de Spaanse, Portugese, Russische, Poolse, Tsjechische kinderen die zoals ik ze meemaak, wel degelijk goed onze taal leren spreken.

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  En hoe zou dát nu komen? Ik ken in ieder geval twee overduidelijke oorzaken.
  Vermoedelijk kent iedereen ze.
  Althans, als men informatie kan opnemen en interpreteren.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  `Ta, nou……Ik zie alweer aankomen, dat er hier mensen gaan losbarsten dat het moderne onderwijssysteem te slap is, en dat het weer “ouderwets gedegen” moet worden en in mijn tijd…..blablabla…..maar persoonlijk denk ik op de eerste plaats, dat het niveau en het tempo gedrukt worden door het grote aantal a l l o c h t o n e leerlingen, met wie thuis gelezen noch gepraat wordt -en wie weet niet eens Nederlands gesproken. En dat tevens de autochtone minderheid op zulke scholen daaronder lijdt, behoeft geen betoog.
  En die tendens zet zich dan weer voort in het Middelbaar Onderwijs, met name, waar dat stomtoevallig islamítisch Middelbaar onderwijs is, zoals op het Ibn Chaldoun, waar de koran en reisjes naar het graf van de profeet belangrijker gevonden worden dan kennis en verdere ontwikkeling.
  Wil je een maatschappij in verval brengen, laat dan vooral veel buitenlanders toe, hoor, met name veel moslims!

  Like

 6. Ad de Koning zegt:

  Daar sta ik nou helemaal niet van te kijken, waar zou dat aan liggen?

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Natuurlijk ze de kinderen de dupe.
  Dat de kneuzen van Leefbaar Rotterdam er nu de grootste partij zijn kan niet voorkomen dat het de PvdA is die alle kaarten in handen heeft.
  Zodoende hebben we in 010
  -onderwijzers en juffen, die geen Nederlands kunnen spreken en schrijven, zelfs in de kinderopvang is koeterwaals de voertaal
  -veel haatonderwijs
  -ouders, die geen Nederlands spreken
  -de groep incestproducten groeit en het gemiddelde IQ daalt navenant
  -onderbetaling van echte onderwijzers
  -graaien door schoolmanagers
  -veel corruptie bij de gebouwendienst
  en iedereen trekt naar witte enclaves buiten de stad, ook linxen
  VMBO’s zijn trouwens nog veel erger, mede daardoor hoeven de allochtoontjes op het basisonderwijs weinig te leren, want op het VMBO hoeven ze niets te kunnen.

  Like

 8. jungleelephant zegt:

  Vindt je het gek als meer dan 80% uit allochtonen bestaat?

  Like

 9. koddebeier zegt:

  We hebben ook erg veel buitenlanders in Rotterdam !!

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  geïmporteerde achterlijkheid, zo haal je een volk onderuit .

  Like

 11. Tja de mantel der liefde wordt hier weer volop gehanteerd! Je mag niet stigmatiseren, maar iedereen weet (en ziet) waarom!

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Lol. Lijkt me duidelijk dat onder mijn medereaguurders weinig twijfel bestaat over de oorzaak van de achterstand van de Rotterdamse kotert.
  Ter aanvulling; mijn schoondochtert doet ook gratis voorlezen aan koters van zandbakgezin in een schotelwijk. Als jonge studente wordt je besprongen door goeddoenersmaffiosi, die willen dat je iets gratis komt doen. Van bloed geven tot voorlezen. Je bent jong en je wilt iets doen, dus velen stinken erin.
  Nu weet de betrokken extradochtert heus wel dat voorlezen futtiel is indien de ouders de hele dage haatzenders aan hebben staan en alleen in het zandbaks communiceren. Daarnaast vat ze ook wel dat de manager gratis voorleesstudenten waarschijnlijk een smerige rat is van de PvdA, die er een dik salaris aan over houdt.
  Niettemin mag duidelijk zijn dat iets doen, beter is dan niets doen en dat jonge mensen zelf de wereld moeten ontdekken. Gelukkig kijkt de jeugd zelden TV en leest zelden een krant, des te eerder gaat het gezonde verstand zegevieren. En kun je beter een blokje gaan lopen met een oude Nederlander, dan parels voor de biggen werpen..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s