Mensen zijn niet bang voor de vluchtelingen, maar voor de politiek die met twee maten meet

Screenshot_73

“Wij willen geen islam in de Tsjechische Republiek”

(Door: Jaroslav Bašta – Vertaling: Z.B.)

Het meest actuele nummer één thema in de Tsjechische media is de onenigheid over het opnemen van vluchtelingen uit Afrika en het Nabije Oosten. Het gaat in principe over het vertrouwen en wantrouwen van de Tsjechen in hun politici. Het gaat om een conflict dat alle voorgaande, die we ons sinds 1989 herinneren, overtreft. Het conflict wordt versterkt doordat het nauw verband houdt met het toenemende wantrouwen in de Europese Unie. De kwestie van illegale migratie is een katalysator geworden van de politieke veranderingen. En ergens aan zijn einde tekenen zich de contouren af van een wisseling van de politieke elites. Of  de veranderingen nu positief of negatief zijn, ze zullen zich  kunnen meten met al onze vorige ‘revoluties’ (de jaren 1918, 1948, 1968, 1989).

De politiek, die zowel op internationaal als op nationaal niveau met twee maten meet en tegen de eigen burgers gericht is, begint  nu haar eerste wrange vruchten af te werpen. De beelden van de dagelijkse wreedheden door de zogenaamde Islamitische Staat nestelen zich in het brein van de doorsnee televisiekijker. De beelden vermengen zich met de beelden van de hordes van honderdduizenden migranten die vanuit het zuiden van Europa binnenstromen en dan verder trekken tot het binnenste van het continent. In een normale verstandhouding tussen de meerderheid van de bevolking en haar politieke  vertegenwoordigers zou de samenhang waarschijnlijk als onzinnig verworpen worden.

Maar de jarenlange ervaringen hebben de Europeanen geleerd dat wat gelijkheid voor de wet betreft er, gezien vanuit het perspectief van de huidige oligarchische elites, twee maatschappelijke groepen bestaan – de ene krijgt privileges en de rest, dat  zijn wij.

Dit verschijnsel hangt nauw samen met de verarming  van de traditionele middenklasse. Niet alleen de oligarchen krijgen meer macht. Ook mensen die onder aan de maatschappelijke ladder verkeren, kregen die.

Het parasiteren op andermans armoede is een zeer winstgevende vorm van ondernemen geworden (banken, woekeraars, deurwaarders, huizenverhuurders, non-profit organisaties). En ze vinden dat ze aan de mensen aan de onderkant van de samenleving ook iets moeten geven. En dat iets is in feite de straffeloosheid. Straffeloosheid die wordt verkregen in de vorm van het bagatelliseren van criminele daden die gepleegd worden tegenover de meerderheid.

De meerderheid, die geen privileges bezit, bestaat voornamelijk uit de middenklasse die haar hoofd boven water probeert te houden. Mensen die werken, belastingen betalen, zich aan de verboden en geboden houden en… die door hun politieke vertegenwoordigers voor dom gehouden worden. Domkoppen, die men, indien nodig, tegen iedereen  kan ophitsen. Iedereen  behalve tegen diegenen die de problemen hebben veroorzaakt – de ‘elites’ zelf. Ik vrees dat die ambtenaren in Brussel  die deze geweldige handel met ‘vluchtelingen’ hebben uitgevonden en op gang hebben gebracht door hun verlangen naar geld, dat deze keer niet helemaal goed doordacht hebben.

In  ieder geval lijkt het erop dat in ons land het geduld op is. Volgens de officiële berichten heeft de staat voor de wezen, zieke kinderen, voor gehandicapten, daklozen en  bejaarden geen geld. Maar aanzienlijke bedragen, verkregen door ons belastinggeld, uitgeven aan  jonge, gezonde mannen uit de eerste migratiegolf kan wel (ook al willen ze liever niet  blijven. Hun voorkeur gaat uit naar de rijkere landen). De situatie in de Tsjechische samenleving is in die mate verscherpt dat het mogelijk tot gewelddadige botsingen tussen de voor- en tegenstanders van de migratie kan komen, nog voordat de strijd met de voorstanders van de Islamitische Staat zich aandient.

De verbitterde discussies op internet en ook op straat wijzen in die richting. Daaruit kan men concluderen dat de haat van de meerderheid van de bevolking tegenover de pro-migratie activisten (in Tsjechië “zonnestraaltjes” genoemd) niet onder doet voor de haat  die de Islamitische Staat tegenover het Westen koestert.

Het is een feit dat meer dan 80% van de Tsjechische burgers zich tegen de migratie uitspreekt.  Het is echt niet, omdat de Tsjechen in hun diepste wezen xenofoben zijn zoals de mainstream media ons willen doen geloven.

Ze hebben simpelweg geen vertrouwen in hun politici, in journalisten en in de EU. Ze geloven niet dat de import van de nieuwe sociale-, veiligheids- en gezondheidsproblemen de enige weg is naar een ‘stralend mooie toekomst’. En ze vrezen dat er een nieuwe groep mensen  ontstaat die wat betreft de verhouding rechten en plichten op Orwelliaanse wijze “gelijker” wordt dan de meerderheid van de inwoners van ons land.

Misschien zouden we dankbaar moeten zijn voor het probleem met de vluchtelingen. Behalve de staat van oorlog zouden we moeilijk  een andere omstandigheid kunnen vinden die ons in zijn volkomen naaktheid laat zien dat de Europese elite en onze politieke elite al een lange tijd een reële gevaar vormen voor onze portemonnees, onze gezondheid en onze veiligheid. Laten we ons daarom zo snel mogelijk van hen ontdoen.

Bron:
www.prvnizpravy.cz
Auteur: Jaroslav Bašta

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", EUSSR, Islam, landverraad, politici, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op Mensen zijn niet bang voor de vluchtelingen, maar voor de politiek die met twee maten meet

 1. Pingback: Mensen zijn niet bang voor de vluchtelingen, maar voor de politiek die met twee maten meet | Nikontino's Blog

 2. Thomasson zegt:

  DeTsjechen (en de Baltische staten) hebben de langste tijd van bezetting gekend. vanaf oktober 1938 tot 1990. ZE ZIJN MAAR 15 JAAR PAS VRIJ…ECHT VRIJ …En nu proberen de smerige viezeriken van de EU deze mensen weer met valse strikken in de val te lokken. Mensen die zo veel hadden geleden. Ik ben erg blij dat de Tsjechen HUN LEIDERSCHAP NIET VERTROUWEN …die niets anders dan LIJDEN in de toekomst zouden prediken. De enig leider die ze kunnen vertrouwen is VACLAV KLAUS. Hij heeft ze al gewaarschuwd niemand van de schurftige soldaten van Allah naar binnen te laten …AL ZIJN ZE met al het ongedierte die ze meebrengen oh! ..zo zielig!. De gebeurtenis van vrijdagavond, 21 Augustus 2015 was een waarschuwing. OOK VOOR DE BENDE EU apparatchicks die met de Thalys onderweg naar huis waren.

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Helemaal mee eens:dat tuig moet worden afgezet!

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Hoe waar en hoe wenselijk, zou er dan toch licht zijn aan het einde van de tunnel?

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Ik ben bang van vluchtelingen die rode kruis hulp pakketten weigeren.

  Like

 6. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf:

  Vluchtelingen bezetten pand Amsterdam

  AMSTERDAM –
  Vluchtelingen en aanhangers van de groepering ‘We Are Here’ hebben zondag een voormalig kunstacademiegebouw in Amsterdam-Oost gekraakt. Zij willen het pand in gebruik nemen als noodopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Volgens de politie zijn er zo’n dertig krakers in het pand. Een woordvoerder van de krakers zegt dat zij met tachtig mensen zijn, uit verschillende landen.

  De groep vluchtelingen verbleef sinds april in de ‘Vluchttoren’ aan de Van Sande Bakhuijzenstraat. Dat pand moet de groep vluchtelingen op last van de rechter verlaten.
  Volgens We Are Here is de huidige gemeentelijke bed-bad-broodregeling ontoereikend omdat de uitgeprocedeerde asielzoekers elke ochtend op straat worden gezet. Dat zorgt voor veel stress en onzekerheid. De belangenorganisatie wil een plek waar de vluchtelingen tot rust kunnen komen. ,,Op straat kun je niet denken”, aldus de zegsman van de krakers, ene Ahmed. ,,Nachtopvang is geen oplossing.”
  De krakers willen het nieuwe onderkomen ‘Vluchtacademie’ noemen. In het pand was tot juni de Reinwardt Academie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) gevestigd.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Uitgeprocedeerd betekend verdomme:UITZETTEN!Wanneer gaat dat eindelijk gebeuren?De wet handhaven!!!Worden jullie dik voor betaald,stelletje lapzwansen in Den Haag!Wij zijn die lui,die al hun rechten hebben verspeeld,spuugzat!Dus:trommel de ME op en ram ze dat pand uit en gelijk een vliegtuig in,waar van toepassing!Toon nu eindelijk eens een keertje ruggegraat!

   Like

 7. luckybee zegt:

  Het is wel een behoorlijke Moslim invasie dat nu op ons toekomt. Waarcshijnlijk erger als de Invasie tentijde van Kaler Martel ????http://www.isgeschiedenis.nl/militaire-confrontaties/slag-bij-poitiers-confrontatie-tussen-het-christendom-en-de-islam/

  Like

 8. Pegidafan zegt:

  Wat een kanjers die Tsjechen ,echt super die laten zich niet voorliegen , daar heerst het gutmensch virus nog niet . Zou willen dat het hier ook zo zou gaan. Weg met die ratten en varkenshaters .

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De krakersbeweging (lees linkse Bruinhemden) collaboreren en saboteren, het wordt tijd dat dat soort elementen naar tuchtscholen worden gestuurd waar ze geleerd wordt om te werken en nuttig te zijn voor de maatschappij !!

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Degenen die ik het meest vrees, zijn de hersenloze volgelingen van de ‘leidinggevende’ ‘socialistische’ landverraders.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Kijk eens jongens, om de sfeer te verhogen:

  Een ouwetje alweer, maar als jullie de grootste huichelaar in dit land willen horen, moeten jullie eens gaan luisteren naar wat-ie zegt op 0:13!
  Alsof-ie zo met ons is begaan; alsof-ie voor ONS opkomt, de islamknuffelaar!
  Waarom krijgt zo’n vent, zo’n gewetenloze smeerlap, nou toch eens geen pestkwaal, met een lang en zwaar ziekbed, waar-ie de pijp van uitgaat?

  Like

 12. osowieso zegt:

  daarom moet onze regering zo snel mogelijk maatregelen nemen als al die vluchtelingen voor een deel ook naar ons land komen.Ten eerste goed uitzoeken welk land men vandaan komt.Is het geen oorlogsland dan terug sturen!!En volgens mij zijn het er duizenden,tienduizenden die een economische vluchteling zijn,die lopen dan straks allemaal in onze straten!!Met hun kinderen,langs onze ramen als wij aan het eten zijn!!!!Zulke situaties ga je krijgen,dus Rutte en consorten regel het goed,en wat zijn de eerste stappen van deze regering!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s