Nieuwe asielwet in Oostenrijk: Regering kortwiekt gemeenten en geeft nog meer geld aan asielzoekers uit

Screenshot_71

Hoewel veel asielzoekers helemaal niet beschermd hoeven worden, moeten zij tot de verwerking van hun asielaanvraag in Oostenrijk ondergebracht en verzorgd worden – tegen enorme kosten

(Vertaling: E.J. Bron)

De SPÖ, de ÖVP en Grünen presenteerden gisteren een wet, die voorziet in het recht van de staat tot het oprichten van asielzoekerscentra in de deelstaten. De wet dient op 1 oktober in werking te treden. Daarmee kan dan de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Johanna Mikl-Letner (ÖVP), asielzoekers onderbrengen op grondstukken van de staat zonder daarvoor toestemming te moeten halen van gemeenten. De SPÖ, ÖVP en Grünen willen ook quota voor de gemeenten over hoeveel asielzoekers zij moeten opnemen in verhouding tot het aantal inwoners.

Wat betreft de quota staat in het wetsontwerp het volgende te lezen:

Iedere gemeente moet indien nodig het vereiste aantal plaatsen beschikbaar stellen voor buitenlanders die hulp of bescherming nodig zijn. Dit aantal dient in ieder geval 1,5% van de woonbevolking te bedragen (gemeentelijk richtgetal).

Bodemloze put

Maar dat is nog niet alles: De Oostenrijkse regering kan dit richtgetal ook verhogen als zij dit als noodzakelijk beschouwt. Dat is met het oog op de stroom van in totaal minstens 80.000 asielzoekers, die in 2015 op Oostenrijk afkomen, zeer zeker realistisch. Weliswaar heeft slechts een minderheid van de asielzoekers daadwerkelijk recht op asiel – zoals cijfers uit het verleden bewijzen, is de meerderheid economisch vluchteling –, maar tot de definitieve afsluiting van de asielprocedure moet iedereen, ook de illegale immigranten, ondergebracht en verzorgd worden. Een bodemloze put.

Kortwieken van de gemeenten

Als een deelstaat niet voldoet aan zijn opnamequota, geldt in het vervolg de “aanpakwet” – dat willen de SPÖ, de ÖVP en de Grünen. Wat betekent: de staat kan op grondstukken die van hem zijn of hem ter beschikking staan asielzoekers onderbrengen. En alles zonder de gebruikelijke beschikkingen en zonder dat de gemeente hiertegen iets kan doen. Een volledig kortwieken van de gemeente en haar vertegenwoordigers.

Op zo´n grondstuk mogen maximaal 450 asielzoekers ondergebracht worden. Daarbij gaat het volgens het ontwerp om grondstukken in gemeenten die niet voldoen aan het gemeentelijke richtgetal – dat immers door middel van een verordening ook snel verhoogd kan worden. Als er sprake is van meerdere opties, dan zijn vooral gemeenten met meer dan 2000 inwoners aan de beurt.

Meer geld voor asielzoekers

Er komt ook meer geld beschikbaar voor asielzoekers: wie een asielzoeker onderbrengt, krijgt per dag in het vervolg een kostenvergoeding van € 20,50, vanaf januari 2016 € 21,-

Menigeen verdient nu al goud geld: bijvoorbeeld de private verzorgingsinstantie ORS, die nauwe contacten onderhoudt met Amnesty International, incasseerde vorig jaar een dikke 21 miljoen euro voor het verzorgen van de asielzoekers. In totaal werken er 175 maatschappelijk werkers bij ORS.

FPÖ wil referendum

Terwijl de Grünen de regering steunen met het “aanpakrecht” en de quotaregeling en de partij NEOS het geheel bejubelt, kwam er scherpe kritiek van de kant van de FPÖ: men zou nu men bruut geweld proberen om aan de gemeenten en districten tegen hun wil gedwongen quota op te leggen, zei de leider van de FPÖ, H.C. Strache.

Dat zou een politiek van kortwieken van de burgemeesters en de bevolking zijn. Het zou ongehoord zijn om deze bevolkingsvijandige maatregel er in het parlement te willen doordrukken. En Strache kondigde aan: “Wij zullen in ieder geval een referendum met betrekking tot dit thema inbrengen.”

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Eurabië, Groenen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Oostenrijk, Overheid, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nieuwe asielwet in Oostenrijk: Regering kortwiekt gemeenten en geeft nog meer geld aan asielzoekers uit

 1. luckybee zegt:

  Gebeurd dat bij ons niet het zelfde bij de regering van VVD en PvdA met de mede werking van D66, CDA, CU SP en SGP, PDD, en ouderen Partij?Hoe heet de Homo alweer?Alleen Wilders en zijn PVV Wil deze regering naar huis sturen?

  Like

 2. Pingback: Nieuwe asielwet in Oostenrijk: Regering kortwiekt gemeenten en geeft nog meer geld aan asielzoekers uit | Nikontino's Blog

 3. Pingback: Asielzoekers gaan vóór Nederlanders! | eunmask

 4. jungleelephant zegt:

  Het lijkt wel of heel Europa een knieval maakt voor dat tuig!Bilderbergmaffia heeft ze goed onder de duim!

  Like

 5. Pingback: Asielzoekers gaan vóór Nederlanders! |

 6. koddebeier zegt:

  We kunnen wachten op de eerste burgeroorlog, welk land is eerste waar de burgers het niet meer pikken ??

  Like

 7. Frans de Wit zegt:

  Nou het is al begonnen in Oostenrijk en binnen de korstte tijd breid het zich over heel Europa uit vreest ik.

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Al die Austria-politici hun lederhose laten opvreten!

  Like

 9. Jan zegt:

  FPÖ-Kickl: Mindestsicherung nur mehr für Staatsbürger!

  Wien (OTS) – „Volle Sozialleistungen darf es nur mehr für Österreicher geben. Die Mindestsicherung macht Österreich zum Magneten für Zuwanderer aus aller Herren Länder, hier gilt es anzusetzen. Schritt eins kann daher die Einführung des sogenannten Herkunftslandprinzips sein, aber am Ende des Weges darf die Mindestsicherung nicht mehr an Nicht-Staatsbürger ausgezahlt werden, weil das keine Versicherungsleistung ist. Dass das auch europarechtlich durchaus möglich ist, zeigen bereits verschiedene Urteile von Höchstgerichten“, erklärte heute FPÖ-Sozialsprecher NAbg. Herbert Kickl zu den „Reformideen“ von SPÖ und ÖVP zur Mindestsicherung.

  http://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20151215_OTS0163/fpoe-kickl-mindestsicherung-nur-mehr-fuer-staatsbuerger

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s