Peilingen: VVD gaat hard onderuit, en PVV is nu de grootste partij van Nederland

Screenshot_63

(Door: Tim Engelbart)

De VVD zakt een flink eind weg na een desastreus Griekenland-debat.

In de nieuwe peilingen van deze week maakt de VVD een duikeling. De liberalen waren vorige week nog de grootste partij van Nederland. Deze week verliezen ze echter drie zetels en moeten ze de koppositie afgeven aan de PVV.

PVV normale grootteLees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

30 reacties op Peilingen: VVD gaat hard onderuit, en PVV is nu de grootste partij van Nederland

 1. Europees Parlement moet namenlijst pensioenfonds vrijgeven

  EU moet namenlijst van het Pensioenfonds Europarlement aangevuld met belastinggeld vrijgeven aan de burger.

  Pensioenfonds Europarlement is overbodige luxe

  Europarlementariërs hebben sinds 1990 een ongekend riante pensioenregeling.
  In 20 jaar sparen zij een bedrag waar een gewone werknemer 40 jaar over doet.
  Nergens in Europa bestaat een riantere, met publiek geld betaalde, pensioenregeling dan in het Europees Parlement.

  Op 12 juni 1990 werd het „aanvullend, vrijwillig pensioenfonds” opgericht. De regeling was volgens het Bureau – een groep parlementariërs die de interne zaken van het Europees Parlement (EP) regelt – nodig omdat een deel van de EP-leden in hun eigen land een ontoereikend pensioen had. Ook dienden alle leden dezelfde pensioenregeling te hebben.
  Of het nodig was, is de vraag. Italiaanse en Franse EP-leden hadden inderdaad geen nationaal pensioen, maar voor hen was al in 1981 een regeling getroffen. De overige leden hadden allemaal al een pensioen. Het ‘aanvullend, vrijwillig pensioen’ bezorgde iedereen een dubbele, soms driedubbele, oudedagsvoorziening.

  Over de komst van het aanvullende ‘europensioen’ besliste het parlement nooit in een openbare, plenaire vergadering. Het gebeurde achter de gesloten deuren van het Bureau. Mede om die reden concludeerde de Europese Rekenkamer dat een „toereikende rechtsgrond” voor de regeling ontbrak.

  EP-leden kochten zich in 1990 met terugwerkende kracht tot 1989 in. Dat gebeurde massaal. Het pensioen kost de leden niets. Het parlement betaalt rechtstreeks tweederde van de pensioenpremie. De overige eenderde wordt ingehouden op de algemene onkostenvergoeding van de EP-leden. Die was nooit bedoeld voor het opbouwen van extra pensioen.

  Hoe lucratief is de regeling? Een europarlementariër die één zittingstermijn (vijf jaar) een klein deel van zijn onkostenvergoeding afstaat, krijgt vanaf zijn zestigste elk jaar 15.200 euro. Na vier termijnen heeft een Europarlementariër een maximaal pensioen van 61.088 euro per jaar. Een werknemer in Nederland spaart daar veertig jaar voor, en moet dan ook nog zelf premie betalen. Bij EP-leden komt het europensioen bovendien bovenop het volwaardige ABP-pensioen dat de Nederlandse EP-leden krijgen op grond van de Algemene pensioenwet politieke ambtsdragers.

  Het europensioen heeft het karakter van een vermogensversneller. Europarlementariërs kunnen al vanaf hun vijftigste een uitkering aanvragen. Wie wil, kan voor zijn zestigste ook alvast in één keer een kwart van zijn pensioengeld cashen.
  Het pensioenfonds is een vereniging naar Luxemburgs recht. De vereniging wordt bestuurd door EP-leden. Een van hen was de Nederlander Bartho Pronk van het CDA (zie foto). De aanvullende oudedagsvoorziening geniet nog steeds grote populariteit. De inleg is nihil, de uitkering riant. Juist daardoor kwam in de loop der jaren het particuliere fonds in problemen. Het parlement dekte het tekort af. Dat gebeurde door het tolkenbudget te korten.

  De eerste kritiek kwam in de jaren negentig van de eurofractie van De Groenen.
  Die fractie vond het onjuist dat het parlement publiek geld aan de begroting onttrok voor een eigen overbodige, particuliere pensioenregeling. lees verder >>>> http://stopdebankiers.eu/europees-parlement-moet-namenlijst-pensioenfonds-vrijgeven/

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Ze zorgen voor een super oude dag voor zichzelf.Van onze ruggen,dat dan weer wel!Een ander smerigheidje was:als de koning belasting moet gaan betalen,wordt eerst zijn inkomen met dat bedrag verhoogd;doet het nog geen pijn!Als ze dat bij ons nu ook eens deden:wat je verschuldigd bent aan belasting eerst er bij geven en daarna vorderen:deed het bij ons ook geen pijn!Maar ja,dat soort regels is alleen weg gelegd voor de profiteurs die zichzelf de elite noemen!

   Like

   • Geen wonder jungleelephant dat de EU technocraten hun begerige ogen op de gezamenlijke pensioenpotten van Nederland hebben laten vallen.

    Hoeveel geld hebben alle pensioenuitvoerders samen in kas?

    Bij elkaar gaat het om een enorm groot vermogen: alle pensioenuitvoerders bij elkaar beheren bijna EUR 1.250 miljard (eind 2014) €1250.000.000.000.

    Dat is al het geld dat werkgevers en werknemers hebben betaald aan pensioenpremie, plus de daarmee gerealiseerde opbrengsten. Het geld staat op spaarrekeningen maar is ook belegd in aandelen, obligaties, vastgoed.

    Like

   • koddebeier zegt:

    Voor dat ze met pensioen gaan zijn ze hun koppen al kwijt geraakt onder de guillotine, hoop ik !

    Like

  • Sjaak zegt:

   In een woord gezegt !
   LUCHTKASTEEL !

   Geliked door 1 persoon

 2. Ad de Koning zegt:

  Goed zo en als de bevolking nu eens nadenkt en doorzet kan alles er heel anders uit gaan zien.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, ja, èn als de Kamer nu eens zou stoppen met dat eeuwige boycotten. Nog steeds vanwege dat “Minder, minder……”
   Ik weet niet of je de link gelezen hebt, maar Dion Graus staat nu toch ook weer op het punt, het bijltje erbij neer te gooien omdat hij met geen enkel voorstel poot aan de grond krijgt.
   Zwaar teleurstellend, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen.
   Natuurlijk, als ze de PVV kapot maken, maken ze op den duur het lànd eveneens kapot, maar wat kóóp je daarvoor?

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 23 augustus 2015 om 12:14

    Tóch had Dion Graus niet zo mogen reageren. Hij weet dat je allerlei tegenstand en pesterijen te verduren krijgt als je bij de PVV zit. Laat hem liever een voorbeeld nemen aan Geert Wilders; die man móet me psychisch toch even sterk zijn?!
    Wilders houdt stand en geeft pas op als hij is vermoord.
    Graus weet dat elk ‘schandaaltje’ bij de PVV dankbaar misbruikt wordt door de ‘socialisten’ met hun staatsomroep.
    Nee, ik ben er niet blij mee.

    Like

 3. Frans de Wit zegt:

  Prachtig hoor, maar wat kopen we er voor. Wordt dalijk op de partij gestemd die van en voor de Nederlanders is als alles al naar de klote is geholpen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, zoiets zei ík nou ook al, daarnet; zie mijn comment hierboven van 12.14u.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ach ja… Jullie hebben natuurlijk volkomen gelijk.
    Stemmen op de PVV is een verloren stem!….

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Als ik op een andere partij dan de Pvv zou stemmen,verraad ik mijn kinderen!Geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt!Of ze nou hoog of laag staan:Pvv is mijn laatste hoop!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik constateer slechts dat dat er in die peiling nog zoveel idioten voor de SP, het CDA, en niet te vergeten voor dat verdomde D66 kiezen…
    Ik blijf op de PVV stemmen al zou ik de enige zijn in NL., dat zit nu eenmaal in mijn genen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @paulzwueste, 23 Aug., 18.21u.:Nee, Paul, dat bedoel ik nou ook weer niet natuurlijk!
    Zoals jij hier vlak boven nog weer opmerkt: Zo is het bij mij ook, van die genen!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Natuurlijk Theresa. Het is zo. Ik geloof wel dat het geloof in rechts ook in Nederland steeds meer terrein zal winnen.
    Natuurlijk blijft er altijd een deel van de bevolking stoïcijns links kiezen… maar voor die lui is geen redding mogelijk. We zullen ons moeten beraden wat we met dit onkruid zullen aanvangen. Ik stel voor massaal deporteren naar Afrika ter vervanging van de ontwikkelingshulp. Wat die negers er verder mee zullen doen zal ons een zorg zijn.

    Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Een verblijdend moment. De PVV (weer) de grootste in de peiling.
  Zou het eindelijk eens écht en blíjvend gaan doordringen bij de nog slapende Nederlanders dat de PVV de enige hoop op redding van Nederland is -en helaas niet meer dan dat- ?
  Van andere partijen valt totaal niets in die richting te verwachten, integendeel zelfs.

  “Pourvou que ça doure”, sprak de moeder van de omhoog gestegen Napoleon wat relativerend in haar Corsicaanse dialect. Als ’t maar aanhoudt, als het maar zo blijft…..
  Dat vind ik ook nu gelden, wijs geworden door eerdere ervaringen.
  Flink wat Nederlanders zijn zo ‘moment van de dag’ -achtig en beschikken bovendien bepaald niet over een duurzaam geheugen…..

  Het is prettig dat de PVV vrijwel constant hoog in de peilingen staat, maar er moet meer groei komen om het schandalige cordon sanitair de baas te kunnen worden.
  En de aanwas moet blijvend zijn.
  Komt nog bij dat heel wat PVV sympathisanten het bij de laatste verkiezing vies hebben laten afweten door niet op te komen.

  Maar we blijven hopen.

  Like

 5. Frerik zegt:

  En toch als het er op aankomt en er zijn verkiezingen, zijn we toch weer kwaad op het klootjesvolk want dan hebben ze toch weer gestemd op hun eigen in hun ogen vertrouwde partij. Eerst zien dan geloven.

  Like

 6. harry zegt:

  Ben bang dat ons klootjesvolk deze leugen van Rutte over drie weken ook weer vergeten is .
  Gezien de vorige peilingen zijn al die verbroken beloftes en leugens van die smeerlap ook alweer zo ver weg geouwehoerd dat er weinig van achter gebleven is .

  Misschien een optie om een archief aan te leggen en tegen verkiezingstijd de kiessukkels te bestoken of te bombarderen met al wat er fout gegaan is door onkunde , leugens en bedrog .

  Een paar dagen zal dat toch wel blijven hangen ?

  Like

  • jungleelephant zegt:

   “Een paar dagen zal dat toch wel blijven hangen”?Harry:in het beste geval,in deze schaapskudde!

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Idd. harry, en daar heeft al al veel ervaring mee sinds een van zijn eerste leugens, cq beloften, over minder windmolens in Nederland die hij overnam van de PVV en die hij liet vallen toen hij gr.li. nodig had.

   Like

 7. koddebeier zegt:

  Ik snap alleen niet waarom er nog steeds van die achterlijke randdebielen zijn die D66 aan nog een zeteltje extra helpen, dan moet je toch wel volledig van het padje afzijn !!
  Pechdrol is nog een grotere sprookjes verteller dan Rutte en ook nog eens een landverrader van het zuiverste water. Per opbod versjacherd hij Nederland aan de Europese Unie !

  Like

 8. Giny zegt:

  Het was niet slim van Dion, maar hij gooit het bijltje er niet bij neer,
  blijft zo wie zo tot aan de verkiezingen, splitst zich niet af en neemt ook zijn
  zetel niet mee!
  Was gewoon aandacht trekken op welke plek hij op de lijst zou komen te staan
  bij nieuwe verkiezingen!
  Blok van de VVD heeft ook aangeven na deze periode te stoppen en daar hoor je niets van!
  Wat ze Geert verwijten over hele bevolkingsgroepen die hij uitsluit, ( Marokkanen)
  Doet dat zooitje ongeregeld wat in de tweede kamer zit bij de PVV stemmers!
  Wij zouden dat gewoon niet moeten accepteren, belachelijk! (aangifte doen met z’n allen)
  Dat ze de PVV boycotten om de minder, minder uitspraken is een grote leugen, ze
  deden het daarvoor al, nu gebruiken ze het als excuus!

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Niet vergeten mensen; de PVV kan best op 48 zetels staan, we zullen de waarheid niet weten. De VVD kan best op 2 zetels staan. We zullen de waarheid niet weten.
  De peilingen van M. de Hond (pvda) zijn even betrouwbaar als de beloften van Rutte.

  Like

  • Pegidafan zegt:

   Kijk helemaal mee eens Leefbarbaar . Het gaat er niet om hoeveel stemmen je krijgt , maar wie ze telt . We krijgen de uitslagen door van de mainstream , en dat is nou net de grootste manipulator van ons land . Als je bv het journaal op Belgie kijkt , zie je toch al iets meer van die asielstromen , bij ons zie je daar bijna niks over . Nee de mainstream in Nederland is een grote propagandamachine . Wat zien we Geert nou in beeld , ja als er iets negatiefs is wel. Als links het voor elkaar krijgt om Pim Fortuin uit de weg te ruimen , krijgen ze het ook voor elkaar om de stemmen bij de verkiezingen te manipuleren .
   En precies die maurice de hond is een vara klant , nou dan weet je het wel .

   Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Wanneer mogen we weer genieten van het feest der democratie ?

  Like

 11. Jean zegt:

  Als Vlaming hoop ik uit het diepst van mijn hart dat dit mag “bewaarheid” worden en liefst verdubbeld zal worden en hoop ik dat hetzelfde in Vlaanderen gaat plaatsvinden want de politieke lafaards & parasieten smijten met ons geld en drukken ons kapot met die importbarbaren die hier nooit of te nimmer een flikker zullen uitvoeren maar ons bakken geld gaan kosten, onze leefwereld verzieken, geweld plegen, onveiligheid op de 1ste plaats zetten en ziekten binnen brengen.
  Vanaf het ontstaan van die onverkozen EU misdaadorganisatie loopt het BERGAFWAARTS met Europa en de Europeanen worden armen en armer.
  Wij burgers moeten die EU misdaad stoppen voor ze ons leven stopzetten via importbarbaren die wij niet in onze huizen, straten en gemeenten willen. O wee de eigenaars die huizen ter beschikking stellen van dat gespuis…… 😡

  Like

 12. Pingback: Peilingen: VVD gaat hard onderuit, en PVV is nu de grootste partij van Nederland | Nikontino's Blog

 13. bigljohn zegt:

  De Hond met zijn peilingen, en straks de (linkse) medewerkers van stemburo’s die onze stemmen gaan tellen. Een vreselijke combinatie. En dan vergeten we de MSM media ook nog eens ! Als men eens kijkt in de lijst van de Hond, kan men wel blij zijn met de afgang van de VVD en de PvdA, maar men verkijkt zich op die andere rotzakken. D66, CDA, SP en Groen Links kunnen ter zijner tijd nog voor de nodige ellende gaan zorgen. De kiezer is wel zo achterlijk om deze linksen steeds meer stemmen toe te kennen. En zoals gezegd, de Hond en de medewerkers van stemburo’s, alsmede de MSM media zullen het voorbereidende werk wel doen ! Mijn conclusie; Ik (voor)zie met lede ogen een toekomstig Rutte 3 of een Pechtold 1 kabinet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s