Persvrijheid is geen gegeven recht? (deel 2)

Screenshot_74

(Door: “Vederso”)

(Dit is deel 2 van twee stukken over de vrijheid van meningsuiting die in gevaar is vanwege de islam. In deel 1 heb ik een stuk gedeeltelijk vertaald van de Canadese website Blazing Cat Fur).

In de Franstalige Canadese provincie Quebec wordt momenteel heftig gediscussieerd over “Bill 59”. Deze zou de “Mensenrechtencommissie” in Quebec verregaande rechten geven om belediging van elke religie tegen te gaan. In de praktijk gaat het natuurlijk alleen om de islam die hier om vraagt. De Resolutie 16/18 van de United Nations Human Rights Committee (UNHCR) in Genève roept regeringen op om deze “beledigingen” van de islam te stoppen. Islamkritiek wordt onmogelijk, eigenlijk verboden, en Stephen Coughlin heeft er meermaals op gewezen dat dit gewoon een onderdeel is in het 10-jaren plan van de OIC om wereldheerschappij van de islam mogelijk te maken.

Coughlin is auteur van het boek “Catastrophic Failure: blindfolding America in the face of Jihad”. Hij schreef het boek nadat hij als inlichtingenofficier bij het Pentagon ontslagen was, omdat hij weigerde te stoppen om Al-Qaida en andere extremistische islamitische groepen te definiëren zoals ze zichzelf definiëren. Hij weigerde dus mee te gaan in het “politiek correcte” liegen onder de Obama-regering. Hier is een kort interview ter zake met hem op YouTube.

We zijn momenteel in het tiende jaar van voornoemd stappenplan van de OIC en er zijn genoeg westerse regeringen om vrij baan te geven aan de Jihad. Ook de EU lijkt te willen komen tot een soort Bill 59 en dat ondanks het feit dat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft gezegd dat:

“Freedom of expression ( . . .) is applicable not only to ‘information’ or ‘ideas’ that are favourably received or regarded as inoffensive or as a matter of indifference, but also to those that offend, shock or disturb the State or any sector of the population”. 

Je mag dus zélfs van de EU “beledigen, schokken en verontrusten”.

Marc Lebuis, van de islam-kritische Canadese website die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting, gaf een verklaring af in een hoorzitting in de senaat van de Provincie Quebec.

De islam-kritische website Vlad Tepes geeft het volgende commentaar op bovenstaande video (hier en hier):

“Om volkomen duidelijk te zijn, dit is de krant van morgen (de toekomst) voor de rest van de vrije wereld. De uiterst links-islamitische poging om wetten te omzeilen die de vrijheid van meningsuiting en het behoud van de Verlichting garanderen. Als de Quebec ‘Human Rights Commission’ succesvol is in deze poging om kritiek op de islam strafbaar te maken, zullen groepen zoals de OIC etc. hun inspanningen verdubbelen om dit overal te laten plaatsvinden.”

Ook de grote Canadadese krant de National Post besteedt aandacht aan Bill 59 en gebruikt daarbij sterke woorden. De National Post zegt het zo:

“Wetsvoorstel hate speech zou bureaucratisch despotisme herstellen”.

Sterk spul voor een nationale krant, maar mogelijk een understatement, vindt Vlad.

Vlad citeert de National Post:

“Bill 59 geeft nieuwe bevoegdheden aan de Quebec Human Rights Commission (QHRC) om haatzaaien te bestrijden evenals een aantal andere bepalingen bedoeld om tegen extremisme te beschermen, door het censureren van meningsuitingen die ‘angst voor de ander’ bevordert”.

( . . .)

Het wetsvoorstel is geïnspireerd op aanbevelingen openbaar gemaakt door de QHRC in november 2014. Jacques Frémont, de voorzitter van de Commissie, verklaarde dat hij van plan was om de gevraagde macht te gebruiken om die mensen aan te klagen die kritiek hebben op bepaalde ideeën en wel “mensen die tegen … de islamitische godsdienst schrijven  . . . op een website of op een Facebook-pagina.”

En Vlad zelf weer:

“De regering van Quebec overweegt een wetsvoorstel dat iedereen die een politieke en/of religieuze ideologie openlijk bekritiseert lijkt te criminaliseren en te bestraffen. Zelfs als de islam geen bedreigende doctrine was, is dit wetsvoorstel een schandalige belediging van de meest fundamentele beginselen van de democratie. Men kan geen weloverwogen keuze maken zonder informatie. Dus wie is deze Jacques Frémont?”

Nou, dat heeft Vlad al in 2014 uitgelegd, toen hij deze Fémomt citeerde als gezegd hebbend:

“Het spijt me. Het debat is voorbij. De islam is de religie van de vrede!”

Vlad in 2014:

“Dit is een interview met de voorzitter van de Quebec Mensenrechtencommissie. Daarin lijkt hij te zeggen dat Quebec of Canada iets zal implementeren dat lijkt de kritiek op de islam te criminaliseren. Ik wil elke man, vrouw, kind en bureaucraat er aan herinneren dat de vrijheid van meningsuiting maar voor één ding in het Westen werd ingevoerd; kritiek op religieuze en politieke autoriteit.  Als je eenmaal die vrijheid ook maar een klein beetje beperkt, zullen alle andere vrijheden van meningsuiting exponentieel afnemen.”

Hier de toespraak van deze Frémont:

Wetgeving is vooral mensenwerk en naast allerlei wettelijke bedreigingen voor de Verlichting is er nog een ander gevolg. “Henk V.”, een bekende op deze site vanwege eigen stukken, vertalingen en comments, noemt dit de “kortsluiting in de logica” en ik citeer hem hier:

“Overal waar de leidende elites zich allang hebben onderworpen aan de eisen die de islam stelt, treden er kortsluitingen op in de logica. Het is vanuit de islam zelf dat de gedachte is aangedragen dat kritiek op de islam moet worden gelijkgesteld met racisme. De onzinnigheid van deze opvatting heeft geen nadere uitleg nodig, denk ik. Maar wanneer een kritisch denkend mens de broodnodige vraagtekens zet bij de uitwerking van deze ideologie op onze westerse verworvenheden, dan kan hij rekenen op een van de inmiddels ingeburgerde onzinnige kwalificaties, variërend van haatzaaien, islamofobie, onverdraagzaamheid, discriminatie en racisme.  Allemaal zijn ze aangedragen vanuit de islam, want op de islam mag gewoon geen kritiek worden uitgeoefend, ook al is die volstrekt gegrond. Deze onaanvaardbare opvatting is volledig overgenomen door politiek correct. Daarom gaat men in die hoek steeds weer opzoek naar ´verklaringen´ die de islam hoe dan ook ontzien.”

Gebruikte bronnen:

http://vladtepesblog.com
http://gatesofvienna.net

Door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Canada, Censuur, Counterjihad, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Persvrijheid, political correctness, Religie, Rotzakken, sharia, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Persvrijheid is geen gegeven recht? (deel 2)

 1. reageerbuis zegt:

  Ook de EU is bezig iedere kritiek op de islam onmogelijk te maken en te criminaliseren. Straks mogen er alleen partijen in het EP plaats nemen die de Europese waarden onderschrijven en daar hoort kritiek op de islam niet bij.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Het is te hopen dat het kabinet Rutte en Samson hier geen lucht van krijgt. En zo ja, ze zijn wel zo rot om deze aanbevelingen ook in Nederland tot een Wet om te zetten cq doorgevoerd te krijgen.

  Like

 3. Anna zegt:

  Dit is een gevaarlijke ontwikkeling.
  Zelfs de verenigde Naties ( waarin de meeste landen, Moslim landen zijn of ontwikkelings landen die omwille van pressie ( geld) moslim vriendelijk zijn ) spreken er al jaren over om een wereld wijde wet / resolutie aan te nemen te maken om te verbieden religie’ s te beledigen…. Dit gaat dan. Vooral over de islam ………..( dan moet deze website ook uit de lucht)
  Op deze manier wordt de vrijheid van meningsuiting totaal ingedamd, en mag je geen kritiek meer leveren…. Op de islam andere religie’ s natuurlijk wel……… Nu de VN zo moslimgezind is zou het best wel eens kunnen dat deze resolutie wordt aangenomen met hele gevaarlijke gevolgen voor de hele wereld en HET VRIJE WESTEN.
  ALS DEZE RESOLUTIE WORDT AANGENOMEN IS HET GEBEURT MET ONZE VRIJHEID.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  De islam maakt lam punt uit.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  “Ik wil elke man, vrouw, kind en bureaucraat er aan herinneren, dat de vrijheid van meningsuiting maar voor één ding in het Westen werd ingevoerd; kritiek op religieuze en politieke autoriteit.”
  Hier raakt Vlad precies de kern van dezaak en diegenen, die nu juist in verband met de islam gaan stellen, dat alles zijn grenzen heeft, dus ook de vrijheid van meningsuiting, zijn compleet de weg kwijt. Het ligt trouwens op precies hetzelfde vlak als met islamofobie lopen te schermen in verband met iets, dat geen fobie ís en met racisme in verband met iets, dat met ras geen syllabe te maken heeft!
  Ergo hanteert iedereen, die op een dergelijke manier tracht, juist de islam te beschermen, oneigenlijke argumenten, wat op zichzelf al genoeg zegt over het karakter van zijn “beschermeling.” Een reden te meer om niet alleen die beschermeling, maar tevens de beschermer met alle denkbare kracht te bestrijden! (Open deur, ik weet het, maar laten we het ons nog maar eens inprenten.)

  Like

 6. luckybee zegt:

  Als ik zeg dat de islam en religie is dat niet deugd , dan is dat geen belediging, maar de waarheid. De koraan zit er vol van.

  Like

  • BertG. zegt:

   En als ik zeg dat gereformeerd een religie is die niet deugd, dan is dat geen belediging, maar de waarheid. De bijbel staat er vol mee.

   Like

   • BertG. zegt:

    islam deugd ook niet maar welke religie deugd er eigenlijk wel.
    Alle zijn bedacht om mensen onder de knoet te houden en ze bang te maken en vooral bang te houden.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Het verschil is dat je de “Gereformeerdheid” vaarwel kunt zeggen zonder gevaar te lopen.
    Bij de islam kan dat niet, zonder gevaar.
    Zoals die Franse schrijver zeI:'” ik vind alle geloven vreemd, maar de ISLAM is wel de meest achterlijke.

    Like

 7. koddebeier zegt:

  Het soort figuren als Jacques Frémont kunnen ze beter zo snel mogelijk in een krankzinnige inrichting opnemen, deze man is een gevaar voor de mensheid !!

  Like

 8. Vederso zegt:

  Engels transcript van de verklaring van Marc Lebuis van Point de Bascule. Het is ook mogelijk de Franse versie aan te klikken;

  http://pointdebasculecanada.ca/point-de-bascule-takes-position-against-banning-the-criticism-of-islam-at-bill59-public-hearings-at-the-quebec-national-assembly-august-18-2015/

  Like

 9. delamontagne zegt:

  `
  Op de Frans Canadese Site staat er ook veel over.
  http://www.postedeveille.ca/
  De Regering heeft met de “Islam-fascisten”overeenstemming bereikt betreffende een Wet om de inwoners van Quebec <>, de mond te snoeren.
  ………………
  De eerste minister van Quebec “Philippe Couillard”, maakt zichzelf medeplichtige van de “Islamfascisten”. die iedereen die kritiek heeft op de islam, willen muilkorven.

  /////////////
  http://postedeveille.typepad.com/.a/6a01156fb0b420970c01bb086683f6970d-pi
  2015
  Voor een moslim is het alsof hij zelf wordt aangevallen, als men zijn geloof aanvalt
  2003
  De jihad is gedeeltelijk ook het recht om ons geloof te verdedigen als iemand het aanvalt.
  ……………..
  https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpostedeveille.ca%2Fvideos%2F1124991840862459%2F&display=popup&ref=plugin
  Als je ,t nodig vindt om de profeten te bespotten, dan kun je misschien een paar seconden lachten, MAAR daarna zult U op de lange termijn heel veel problemen gaan ondervinden.
  ( het lijkt mij in ieder geval een “dreigement”)

  Like

 10. jungleelephant zegt:

  Ik moet geen ene religie!Iedereen moet voor zich weten wat hij went te geloven of niet,maar ik wil er geen last van hebben!Dus ook niet van de islam,die ik overigens niet beschouw als een religie,maar als een waan!

  Like

 11. jackvdveen zegt:

  De king of the road was SCANIA, wordt ISLAM. Daarmee is niets mis, het enige verschil is: Scania brengt je OVERAL en de İslamfundamentalisten brengen je NERGENS.

  Like

 12. Citaat: “Deze onaanvaardbare opvatting is volledig overgenomen door politiek correct. Daarom gaat men in die hoek steeds weer opzoek naar ´verklaringen´ die de islam hoe dan ook ontzien.” Wie de term ‘politiek correct’ zónder aanhalingstekens gebruikt daarmee geeft te kennen de strijd reeds verloren is. Die van oorsprong socialistisch-communistische uitdrukking staat immers symbóól voor zelf-censuur en zelf-bedrog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s