Alleen voor vrouwen en baby’s: het naziconcentratiekamp van Ravensbrück

Screenshot_16

(Door: Fred Braeckman)

Ravensbrück was het enige concentratiekamp dat de nazi’s speciaal voor vrouwen bouwden. Sarah Helm schreef over de geschiedenis van het kamp een huiveringwekkende, beklijvende en diepgaande biografie van 800 bladzijden.

Ravensbrück, een tachtig kilometer van Berlijn, behoort tot de minder bekende Konzentrationslager (KL) van de nazi’s. Meestal denken we aan kampen als Auschwitz-Birkenau, Buchenwald, Bergen-Belsen, Dachau. Dat komt wellicht voor een deel omdat van Ravensbrück weinig of minder foto’s en films bestaan die door de Britten en Amerikanen zijn gemaakt bij de bevrijding. Ook zijn, toen het duidelijk werd dat Duitsland de oorlog zou verliezen, heel wat documenten door de nazi’s vernietigd. Dat Ravensbrück door de Russen werd bevrijd en achter het IJzeren Gordijn tot de DDR behoorde, hielp ook niet mee om het KL in het Westen meer bekendheid te geven. Ravensbrück was in het begin geen uitroeiingkamp. Heinrich Himmler, na Hitler de machtigste man van het Derde Rijk, liet het in 1938 bouwen naar het voorbeeld van Dachau bij München. Het werd het eerste en enige KL uitsluitend voor vrouwen. Naargelang de oorlog vorderde, werd Ravensbrück meer en meer een gruwelijk moordkamp.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Duitsland, Genocide, Historie, Holocaust, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, nationaalsocialisme, nazisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

4 reacties op Alleen voor vrouwen en baby’s: het naziconcentratiekamp van Ravensbrück

 1. guusvelraeds zegt:

  Of het socialisme nu een nationaal (Hitler) of een internationaal (Lenin, Stalin) masker opgezet heeft maakt in het geheel niet uit. Uiteindelijk zal de uitkomst van het socialisme waar ook ter wereld dit zijn. Socialisme heeft pijnlijk veel raakvlakken met de islam. Raakvlakken zoals je die ziet in hun beider demoniseren van andersdenkenden, hun beider verlangen naar een totalitair leider, hun vals religieus fanatisme zonder spiritualiteit en hun beider streven oude beproefde samenlevingsvormen te vernietigen. De volgende holocaust in de geschiedenis zal ongetwijfeld opnieuw van stapel lopen. Het socialisme zal er niet om malen en de islam ook niet. Ze zijn overtuigd en kennen geen twijfel.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  EEn verschrikkelijke zaak!
  “Een arrestatie zonder onafhankelijk rechter en zonder vonnis om personen die de nazi’s niet mochten gevangen te houden.”
  Zo’n soort kamp was Quantanamo bay ook…..
  Iets van de USA, diezelfde lieden die ons nu in oorlog met Rusland proberen te brengen…
  De €U werkt hier ook heel hard aan mee…
  Het schijnt dat ene Gay Verhofstadt tot voorbij z’n oksels in een zaak zit die een claim zegt te hebben in de Oekraïnse olie, ja in het gebied der Oekraïnse seperatisten.
  Iets denkt van vel gekocht voordat de beer geschoten is…

  Like

 3. Mart. zegt:

  Er bestaat een zeer goede braziliaanse film over een comunistische vrouw die gedeporteerd word en in ravensbruck vermoord word, OLGA heet deze film, maar waar deze te downloaden is weet ik niet.

  Like

 4. Jan zegt:

  Douches opgesteld bij Auschwitz


  “When The Ethics Alarms Don’t Sound” Files: Auschwitz

  There is something very wrong when those in charge of the Auschwitz historical site decide to erect nozzles misting water downwards at visitors outside the notorious death camp and nobody in involved in the decision detects the obvious problem. Whether the problem is with the administrators, the post-WWII generations, non-Jews, or something else, like Europe and the world

  http://ethicsalarms.com/2015/09/01/when-the-ethics-alarms-dont-sound-files-auschwitz/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s