Is de islam een sekte?

Screenshot_18

(Door: Guus Velraeds)

Of de islam het kenmerk van een sekte is op te plakken, is niet lastig na te gaan. Hieronder staan een aantal kenmerken van sekten. Zijn deze kenmerken van toepassing op de islam? Ik denk het wel. Bij het afturven kom je heel ver

1) Is er sprake van een absolute leider?

Binnen de islam is Mohammed de absolute leider en voorbeeld voor elke moslim. Ook al is hij een fictief figuur. Mohammed wordt vereerd en wordt gezien als brenger van alle heil. De leider staat verheven boven elke vorm van kritiek.

2) Is er sprake van een heilstheorie?

Natuurlijk wordt de islam door moslims gezien als een heilstheorie. Niet zomaar, maar zelfs absoluut en worden de boodschappen gegeven binnen de koran gezien als enig geldende waarheid. De islam is de oplossing voor alle wereldproblemen en zal in zijn eindstadium vrede geven aan iedereen.

3) Is er sprake van een elitair bewustzijn?

Moslims zijn overtuigd dat ze tot een elite behoren. Een elite die ver staat boven iedereen die niet moslim is. Deze elitaire status hebben ze gekregen van Allah. Enkel om het koude feit dat ze moslim zijn. Andere verdiensten zijn niet nodig. Hun opdracht is de wereld onder het juk van de islam te brengen.

4) Is er sprake van een grote sociale controle en gedragscontrole onder de leden?

Nou en of. Binnen de islam heerst een sterke sociale controle en gedrag- en kleedcode. Zelfs zo erg dat deze te vergelijken is met de sociale controle die heerste onder de nationaalsocialisten en communisten. Ook bedient de leefgemeenschap van moslims zich van sterke intimiderende pressiemiddelen (eerwraak en fatwa’s met ter dood veroordelingen voor allen die dissident zijn)

5) Is er sprake van isolering en afsluiting van de buitenwereld?

Wat moeten we hierop antwoorden. Iedereen is zich inmiddels bewust van de parallelle samenlevingen en No-Go-zones in bijna alle grotere Europese steden. Bovendien hebben de moslims de duidelijke boodschap meegekregen om niet-moslims buiten hun hart te sluiten. Kortom, alleen afstandelijke omgang voor het eigen profijt is toegestaan, maar geen vriendschappen in het hart met ongelovigen.

6) Is er sprake van een missieopdracht tot expansie?

Elke moslim is vanuit zijn politiek gemotiveerde religie verplicht mee te werken aan de expansie van de islam. Hij kan dat actief doen door Dawa of Jihad of inactief door het geven van geld voor deze activiteiten. Geloof gerust dat veel als matig te boek staande moslims geld afdragen voor jihad en Dawa.

7) Is er sprake van machtspretentie?

Ongetwijfeld. Binnen de islam is het onbestaanbaar dat een niet-moslim in macht boven een moslim staat. De islam heeft in al zijn gebieden waar hij de meerderheid vormt regels voor gebouwen van moslims en niet-moslims. Zo mag een kerk nooit hoger zijn dan een moskee. De minaret heeft in deze een duidelijke onvervalste functie.

8) Is er sprake van een sektetaal?

Ongetwijfeld. Het Allah hu Akbar roepen is niet van de lucht bij bijna al hun publieke uitspattingen. Ook het Arabisch mag in deze gerust gedefinieerd worden als een sektetaal. Want alleen in het Arabisch kun je de koran echt begrijpen, naar verluidt.

9) Is er sprake van een overdreven reactie op kritiek en spot?

Ga dat maar vragen aan de slachtoffers van Charlie Hebdo en al die andere slachtoffers wereldwijd die ooit gemeend en gewaagd hebben satire te schrijven en te tekenen over de islam.

10) Voelt de groep zich als moslim gediscrimineerd en achtervolgd?

Ook dit is duidelijk waarneembaar binnen de islam. De lange tenen van de moslims zijn inmiddels wereldberucht. Met graagte en verve noemen ze zichzelf de Joden van de hedendaagse tijd.

11) Zijn er vele sub-organisaties binnen de islam met een camouflerend karakter?

Ook die zijn er ten overvloede. Deze sub-organisaties gaan van de OIC (die de hele VN gekaapt heeft) naar de Moslimbroederschap en weer terug naar Hizb ut-Tahrir. Al deze organisaties hebben een gemeenschappelijke factor en deze factor is het realiseren van uitbreiding van de islam en zijn invloed op de wereld.

Kortom, op grond van al deze feiten mag met een gerust hart gezegd worden dat de islam alle kenmerken heeft van een sekte.

Door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

23 reacties op Is de islam een sekte?

 1. Boemiebol zegt:

  Alle godsdiensten zijn sekten en alle sekten zijn godsdiensten. Godsdiensten hebben meer success en dus meer aanhangers. Verder is er geen verschil. Het verschil is domweg numeriek. Een sekte met meer aanhangers wordt gemakshalve tot godsdienst gebombardeerd, dat staat wat fraaier. Sekten zijn te klein en worden dus nooit tot godsdiensten gebombardeerd, daarom dat het woord zelf al een negatieve connotatie heeft. Godsdiensten komen zo boven het rariteitenkabinet verheven te staan, en sekten dus nooit. Elke godsdienst is even klein begonnen als een sekte. Een sekte stagneert gewoon numeriek.

  Of de uitgangspunten van godsdiensten minder getikt zouden zijn dan die van een sekte kan als vraag eenvoudig worden beantwoord met: hoegenaamd NIET ! De Islam bewijst het, en er zijn er uiteraard nog andere…

  Like

  • Richard zegt:

   Ik ben Christen en neem dus Christus volledig serieus, dank voor uw totaal gebrek aan inzicht en onderscheidingsvermogen.

   Like

   • Boemiebol zegt:

    U neemt serieus wat U wil, maar U ziet één ding over het hoofd. Ongeacht hoe raar de uitgangspunten van sekten / godsdiensten ook mogen zijn, de aanhangers ervan nemen hun uitgangspunten ALTIJD serieus. Dat weet ik perfect: nergens heb ik gezegd dat mensen aan hun overtuiging blijven kleven voor de lol of voor de grap. Daarom dat de Islam ook gevaarlijk is, als het allemaal maar bedoeld zou zijn “om te lachen” dan zou het gevaar niet bestaan. Dat geldt zowel voor godsdiensten als voor sekten in het algemeen, die als godsdiensten niet numeriek verder evolueren.

    Het is nu net de ernst waarmee men zijn godsdienstige / sektarische uitgangspunten inkleedt, die een gevaar vormt voor de interne stabiliteit van moderne democratieën. U zegt eigenlijk dat U ernstiger bent dan bijvoorbeeld kleinere godsdiensten (=sekten), en aangezien grotere godsdiensten meer aanhangers hebben, hebben ze volgens U ook meer “autoriteit” en zijn ze dus ook ernstiger te nemen. Een gewoon sektelid neemt evenwel zijn eigen uitgangspunten even serieus als U. Nog een overeenkomst tussen beiden, terwijl U sekten alleen maar als idioot en belachelijk beschouwt, maar ik meen dat een gemiddeld sektelid dit zelf wel even anders gaat bekijken. Zo heeft Aum Shinrikyo destijds mijn punt bewezen toen het mensen met sarin probeerde te vergiftigen in de metro van Tokyo.

    Maar U meent schijnbaar dat dat maar “om te lachen” is, of zo, omdat het hier maar om een marginaal fenomeen zou gaan.

    Like

  • Ton zegt:

   Onzin, boeddhisme is geen sekte, alleen de islam is een sekte, en jij bent een moslim zeker?

   Like

 2. Jean zegt:

  Islam is geen sekte, islam is een moorddadige misdadigersbende een perverse troep die uitgeroeid moet worden willen we barbaarse toestanden voorkomen.
  Het welzijn en de veiligheid van ons, onze kinderen en kleinkinderen heeft prioriteit.
  Zolang als de wereld al bestaat heeft religie of wat daar voor doorgaat ellende veroorzaakt, als alle burgers die bullshit eens zouden wegsmijten dan zag onze wereld er heel anders uit.
  Ik heb het echt gehad met die waanzin.

  Like

 3. Pogo zegt:

  Ik droomde laatst dat ik met wat metgezellen het nichtje van Mark Rutte gekidnapt had terwijl zij naar huis fietste.
  Al deden wij dat met bivakmutsen op, wij hebben haar daarna meteen verzekerd dat we haar geen geweld aan zouden doen als zij zich zou gedragen.
  We reden naar een bouwvallige schuur waar eigenlijk niemand meer in de buurt komt.
  (ik ken zo’n locatie)
  Daar aangekomen stelden wij haar meteen op haar ‘gemak’ met lekker eten, snoep en een tablet.
  Haar werd duidelijk gemaakt dat zij helemaal niks hoefde te vrezen maar dat dit noodzakelijk moest zijn voor het landsbelang.
  Zeg maar; Dezelfde soort business als wat haar oompje doet maar dan iets meer ten behoeve van de autochtone burger.

  In mijn droom werd er niet om losgeld gevraagd maar om een statement van de minister president.
  Hij kreeg 48 uur om in het 20:00 uur journaal een x aantal vragen te beantwoorden + verwijzingen naar de ‘heilige geschriften’ en daarna met een statement te komen op basis van die antwoorden.

  In de droom ging mijn wens in vervulling want hij werd gedwongen om al mijn vragen te beantwoorden aan de hand van die zogenaamde ‘heilige geschriften’ en daaruit kon geen leugenachtige statement volgen.
  De beelden van die uitzending gingen de hele wereld over en iedereen had het er over.
  Het nichtje werd overigens kort na de uitzending 2 straten verderop naar huis gestuurd.

  Rutte probeerde later nog wel om alles weer krom te praten maar de massa heeft zelf kunnen zien dat de islam een doodscultus en een door en door moord-ideologie is die hier geen plek kan krijgen.

  En toen ging de wekker…..

  -Het vervelende is dat ik sinds die droom steeds met zulke gedachten rondloop.-

  Like

 4. BertG. zegt:

  of topic.
  Het autotron is ook ingevorderd voor de zielige “vluchteling”

  Het Autotron in Rosmalen wordt mogelijk de plaats waar 400 vluchtelingen tijdelijk opgevangen worden.
  Ook in Den Bosch worden komend jaar 600 tot 800 asielzoekers opgevangen.
  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/08/tijdelijk_azc_in_autotron.html

  Like

 5. jungleelephant zegt:

  Ik vind de benaming van Charles Martel beter passen:massa psychose!

  Like

 6. Ik vindt dit wel een beetje kort door de bocht, ze hebben meerdere stromingen en een diversiteit aan leiders. De mullahs hebben een belangrijke rol in de islam. Mohammed als fictief figuur, de opperste en volmaakte mens. Daar moslims vanaf de geboorte hersendood gemaakt worden door indoctrinatie, gecombineerd met zware sociale druk uit hun omgeving er mede de reden is dat ze nooit zelf na zullen gaan denken. Ze willen alles hebben wat wij hebben gepresteerd zodat ze hun eigen geschiedenis kunnen (her) schrijven. Elke moslim staat ver boven niet moslims, daar komt de arrogantie vandaan. Moslims mogen ons gebruiken naar eigen wens en goeddunken. We zijn lager dan dieren, ze zien ons als honden (onrein). Wat gezegd mag worden is dat de zwakte in de moslimwereld is dat er geen eenheid is. Elke stroming heeft wel 1 gemene deler. De onderwerping van de wereld. Omdat ze zo denken roeien ze zichzelf ook uit. Soennieten, Shiieten, alawieten bv. Hebben dus wel die gemene deler, maar ze strijden daardoor ook tegen elkaar. Dan is er ook nog stammen strijd gaande, en landen strijd. Dus maak je borst maar nat, het worxt allemaal npg veel erger. Dit komt ook door de zwakke maatregelen die het westen neemt. Moslims zien ons dan ook als zwak en zonder ruggegraat, we verdienen niet beter om uitgeroeid te worden. Zolang we ervoor kiezen om onze leiders te kiezen zonder ruggegraat, die geen goede beslissingen of maatregelen nemen zal het nog veel erger worden. Sekte? Nee, gevaarlijk? Ja, heel gevaarlijk, we spreken niet over een paar moslims, de horden lopen zonder probleem ons land in en we wachten er gewoon op dat ze onze kinderen, vrouwen kwaad doen.

  Like

  • Richard zegt:

   Het begrip sekte gaat op voor alles dat niet op waarheid berust, dat is iets dat volledig op gaat voor de Islam.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   “Moslims zien ons dan ook als zwak en zonder ruggegraat, we verdienen niet beter om uitgeroeid te worden.”

   Bijkomend probleem is dat we hier in het Westen niet kunnen inzien dat mensen nog uit ideologische overtuiging kunnen handelen. Dat heeft grosso modo te maken met het cynisme van de dolgedraaide consumentengeest, waarin de overtuigingen van mensen fluïde, oppervlakkig en volatiel zijn. De essentie van “overtuiging” lijkt vandaag te bestaan uit wat ik serieel opiniëren noem. D.w.z. dat de kern van discussies gewoonlijk draait om hippe modeverschijnselen, trends, onbenullige gemediatiseerde onderwerpen, zoals daar zijn: het “boeiende” relatieleven van Hollywoodsterren, welke kleren Lady Gaga gaat dragen op haar volgende concert, hoe sexy, jong, snel en wild popster X is in vergelijking met popster Y, welke deelnemers aan de zoveelste talentenjacht het verdienen om door te gaan naar de volgende ronde, welk digitaal communicatiemedium van merk X, Y of Z meer aandacht verdient dan de anderen en waarom, enz.

   Ik denk de facto dat de overcommercialisering van de digitale media en het hyper-positivisch geloof erin voor de meeste mensen die er gebruik van maken de poort heeft open gezet tot een niet te stuiten neiging om continu overal wat over te zeggen te hebben, en het probleem daarvan is gewoonlijk dat er meer wordt gezegd over zaken die in essentie de moeite niet waard zijn om op te blijven doorgaan, dan over concreet gestructureerd-filosofisch denken mbt essentiële tendenzen die een bedreiging uitmaken voor de stabiliteit van Westerse samenlevingen. Narcistische overinvestering in oppervlakkigheden lijkt mij eerder een soort manier om de zaken met de staart tussen de benen af te leiden van al wat niet deugt en de fundamenten van onze beschaving kan aantasten: met de moed der wanhoop moet vandaag de overgrote meerderheid het spel kunnen volhouden waarbij alles jong, snel, wild, gezellig, leuk en oppervlakkig gehouden moet worden, alsof dat dat de echte bouwstenen zijn van ons voortbestaan.

   Daarom dat de essentie van het Verlichtingsdenken dat ons heeft groot gemaakt, vandaag maar wordt beschouwd als een prul dat over de schouder kan worden weggegooid, wegens niet-leuk, te filosofisch diepgaand, te stofferig en te veel behorend tot een verleden dat men niet meer begrijpt en dat archaïsch gevonden wordt en niet meer in deze tijdsgeest past. Post-modernisme heeft veel kapotgemaakt. Als we dan bij zeldzame momenten via de gewone media dan toch worden geconfronteerd met wat er loos is, zoals terroristische aanslagen in onze nabijheid of in het verre buitenland, dan zullen de meesten van ons het maar als aberraties tov de gewone gang van zaken beschouwen: we kunnen ons vandaag nog nauwelijks voorstellen dat mensen die terroristische daden plegen of anderen het hoofd afsnijden in Syrië en elders, dat echt doen vanuit een diepgaande overtuiging, en om het probleem op te lossen moeten er verklaringsmodellen worden gevonden die de oorzaak kan aanduiden als het gevolg van socio-economische / psycho-sociale deprivatie, maar hoegenaamd niet in het ideologisch referentiekader dat de dader in zijn redeneringen hanteert, zelf.

   En dat is hoofdzakelijk te wijten aan de Westerse mentaliteit zelf, waar men in NIETS echt meer kan geloven (zo lijkt het), tenzij in oppervlakkige bullshit zonder enige serieuze draagwijdte, en dus redeneren we: “Als wij geen echte overtuigingen hebben, dan hebben de anderen op deze planeet ze ook niet.” Dat is eigenlijk de grote vergissing die we in het Westen elke dag maken, of tenminste diegenen toch die de media blijven gebruiken om neurotisch aan de vicieuze cirkelredenring van “I am social on the Internet, so therefore I am” te blijven doen, alsof hun leven ervan afhangt om elke dag weer wat te zeggen te hebben over non-issues, terwijl de migratieramp, de instortende sociale zekerheid en de destabilisering door terrorisme de muren rond onze oren ineen doen storten. Al die flurken denken ergens dat ze een Raam Op De Wereld hebben, maar ze doen er concreet niets mee, ze schermen zich liever af van al wat niet deugt en storten zich dagelijks in het circus van vrijheid, blijheid: je kan zeggen wat je wil, maar het moet wel ludiek blijven. Dat open raam op de wereld hebben ze continu geblindeerd. En mensen zoals wij hier zullen de stront die ze aanrichten in hun plaats moeten opkuisen. Want wij WETEN wat er gebeurt, en wij projecteren geen naïviteit op de rest van de wereld, zoals zij doen.

   Like

   • Goed en begrijpelijk geschreven. Dank voor uw reactie. Het begin van een revolte is, zoals ik het zie door mensen zoals u en ik kunne, door zoveel als mogelijk de echte waarheid over wat er aan het gebeuren is zoveel als mogelijk bekend te maken. De toekomst van de westerse samenleving staat op het spel. Een stap later is het bundelen van de krachten om de demonen die ons bedreigen op een effectieve manier te bestrijden. Ik denk ook, en dat heb ik 6 jaar geleden al gezegd dat extreem rechts van het politieke spectrum zal gaan op staan en met geweld de samenleving wil gaan bevrijden. Dit stemt mij niet positief maar barbarisme kan men alleen bestrijden op hetzelfde nivo. Een beschaafde manier zal niet gaan werken helaas. Wat de heer Wilders al jaren geleden heeft gezegd, zachte bezems vegen niet schoon. Ik zie daarom de toekomst donker in en vooral de jeugd zal dit probleem in de schoenen geschoven gaan worden.

    Like

  • danny zegt:

   @ronnydeemobile

   Geheel met u eens.
   We zijn binnen nu en vijf jaar overgeleverd aan de grillen van de islam, als er niet nu keihard ingegrepen gaat worden, let maar op mijn woorden.

   Like

 7. Hannes zegt:

  U vergeet aller belangrijkste:
  Verboden uit te treden.
  Bij uit treden volgt doodstraf
  En elke moslim mag de straf uitvoeren.

  Like

 8. Astrid zegt:

  Natuurlijk is de islam een sekte voor en door mannetjes met een heel klein pikkie. Een doctrine, een reclamemiddel om het volk en vooral de vrouwtjes/broedkippen, mee in het gareel te houden. Islam staat voor haat en afbraak. Islam is de vlees geworden hel op aarde. Mooier kan ik het niet maken.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Ik vind sekte eigenlijk nog een te “zacht” woord voor die moordenaars-ideologie.
  En ze worden ook niet zo groot over het algemeen.

  Like

 10. jackholland zegt:

  Zolang er geen 1 moslim afstand doet, afkeuring uit van de abjecte misselijkmakende onmenselijke opdracht van mohammed waarbij hij iedere moslim de volgende opdracht geeft:

  Wanneer jij als moslim een niet moslim ontmoet vraag hem te bekeren tot islam weigert de niet moslim laat hem op een vernederende manier extra belasting aan niet moslims betalen weigert de niet moslim dit ook bevecht hem cq hak hem zijn hoofd af.

  Zijn moslims voor mij het woord mens niet waard .

  Ik geloofde het eerst ook niet heb moslims gevraagd wat ze van deze opdracht van mo vinden .
  Je gelooft het niet maar ze weigeren allen om hun afkeuring te uiten , ze praten er omheen , zeggen dat je geen verstand van islam hebt
  Je zou toch verwachten dat ieder weldenkend mens de bovengenoemde opdracht volledig zou afkeuren?

  Hieruit blijkt dat moslims geen weldenkende mensen zijn ze zijn vanaf hun geboorte al vergiftigd
  met islam gerelateerde shit.

  Like

 11. jackholland zegt:

  foutje extra belasting moet aan moslims zijn

  Like

 12. Ton zegt:

  Alle moslims zijn geboren en slechte serie moordenaars!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s