Moderniseren of oorlog?

Screenshot_11

(Door: M.A.L. Sion)

Bolkestein schrijft in de Volkskrant dat hij vindt dat de islam zich moet moderniseren. Hoe stelt hij zich dat voor? De leer van de islam is volledig dichtgetimmerd. Mohammed (als hij al bestaan heeft) heeft zijn stelling als onveranderbaar achtergelaten. Deze eis tot onveranderlijkheid  van de leer is diep in de islam verankerd. Als er al een proces van modernisering op gang zou komen, dan is dat een proces van jaren zo niet eeuwen.

Bolkestein is een liberaal, vrijheid voor ieder om bijvoorbeeld te geloven. Vrijheid van godsdienst. Bolkestein heeft één deel van het denkproces (onbewust) overgeslagen. Een analyse van wat de islam in werkelijkheid is, voordat hij begint te veronderstellen dat de islam zich zou kunnen en willen moderniseren.

Ondertussen gaan de Jihadisten vrolijk verder met het vermoorden van ongelovigen en van geloofsgenoten die volgens hen niet volledig in de pas lopen met de zuivere islam. Daarbij wordt geen middel geschuwd. Het Midden-Oosten en Noord-Afrika liggen bezaaid met lijken en er lopen duizenden met verminkte ledematen.

In het verleden zijn er talloze oorlogen gevoerd die nodig waren om bijvoorbeeld een tiran te verdrijven. Of om onder een juk uit te komen (80-jarige oorlog). Karel Martel vond het nodig om oorlog te voeren met de Moren (islam) om de islam geen gelegenheid te geven via Frankrijk verder Europa binnen te trekken.

Wij hebben de keus: een groot deel van de wereldbevolking af te laten slachten door de Jihadisten van de islam of te zeggen tot hier toe en niet verder. Dat laatste zal de pijnlijke beslissing met zich brengen om Europa schoon te maken van de aanhangers van de islam die zich er (als 5e colonne) bevinden. Dat zal oorlog opleveren. Het antwoord van een aantal islamlanden op het massaal uitzetten van moslims uit Europa zal woede opwekken en ongetwijfeld zullen ze ons de oorlog verklaren. Een heilige oorlog.

Achter de ‘moderniseringsgedachte’ van Bolkestein zit een ONTERECHTE erkenning van de islam als godsdienst. Wie zich grondig verdiept in de (wordings)-geschiedenis van de islam, maar bovendien wie zijn 21e eeuws gezond verstand gebruikt, moet tot de conclusie komen dat de islam helemaal geen godsdienst is maar een uiterst gevaarlijke en kwaadaardige sekte. Gelet op wat bekend is over de leefwijze van Mohammed kan niet anders dan gezegd worden dat de islam de erfenis is van een geesteszieke en dat als gevolg daarvan de islam te kwalificeren is als een geestesziekte. Voor veel politici is het heel moeilijk om Wilders gelijk te geven, die dit al jarenlang verkondigt.

Er gloort enige hoop, omdat de onverschilligheid ten opzichte van het fenomeen islam langzaam verandert in afkeer. De stemming van ‘laat ze toch, die soepjurken en hoofddoeken’ begint om te slaan, omdat men inziet welk een impact de islam op onze samenleving al heeft en zonder tegenmaatregelen in versterkte mate zal hebben. Daarbij spelen de verschikkingen van het optreden van ISIS uiteraard een belangrijke rol. Een beslissing om de islam uit Europa te verwijderen, zal een ommekeer in politiek denken nodig maken. Dit zal niet van de ene op de andere dag zijn beslag krijgen. Het zal ongetwijfeld meer en bloediger activiteiten van de Jihadisten uitlokken en verhogen. Er zal heel wat bloed gaan vloeien. Het is echter een keus: of DOORPAKKEN of ons er bij neerleggen dat onze kinderen en kleinkinderen geen enkele kans op een normale toekomst zullen hebben. Zelfs hun levensverwachting zal sterk afnemen.

Dat Geert Wilders op het ogenblik zo hoog in de peilingen staat, kan hier mee te maken hebben. Het is te hopen. Wat niet wegneemt dat er ook buiten het parlement gewerkt moet worden aan de groei van het besef dat het zo niet langer kan met deze gruwelijke criminele organisatie die zich verbergt achter een quasi godsdienstig gordijn.

Door:
M.A.L. Sion
malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Eurabië, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Moderniseren of oorlog?

  • Fockewulf190 zegt:

   Het kost even wat tijd, maar wat een verhelderende uiteenzetting door Udo Ulfkotte.
   Dit zou verplichte kost moeten zijn. Voor iedereen in west Europa!

   Like

 1. Pingback: Moderniseren of oorlog? |

 2. Vederso zegt:

  Dat Bolkestein formuleert dat Jihad een belangrijk begrip is in de islam, vind ik al heel wat. Onze Mark Rutte is nog lang zover niet als hij zegt: het geweld heeft met de islam niets te maken. Bolkestein verdient een groot compliment ook al is z’n beschrijving nauwelijks origineel. Maar hij heeft het tenminste gezegd en misschien, heel misschien, gaan nu bij een aantal mensen de ogen open.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Er zijn beelden naar buitengekomen van een vechtpartij in Amsterdam waar een joch van zestien helemaal lens getrapt wordt. De jongen verloor tijdens de vechtpartij zijn bewustzijn.
  Het mannetje is op een wagentje marktkraam-onderdelen aan het verslepen, hij stapt af en wordt aangevallen door het tuigvolk.
  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/08/tuig_trapt_joch_in_elkaar_af.html

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  Islam is de een collectieve psychose in extreme vorm. Meer dan twee duizend jaar geleden was het Nabije Oosten de wieg van de beschaving. Sinds 632 n.C. is datzelfde Nabije Oosten het vertrekpunt van waaruit constant golven van geweld, obscurantisme, achterlijkheid en psychotisch extremisme tegen de beschaving aanbeuken. De EU-bende van Juncker en Mogherini zwetst over “Europese waarden” en begrijpt niet dat zij de poorten wijd opent voor degenen die maar één doel hebben: de Europese waarden vernietigen. Bolkenstein heeft overschot van gelijk. ISlam is de religie van de psychose in de ergste graad, de meest makebere uuitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Demagogische bondskanselier Merkel noemt anti-islam demonstranten ‘donkerduitsers’ – ‘Vluchtelingen’ hadden voor kosten ticket naar Europa (€ 7000 – € 14000) minstens een vol jaar royaal in eigen land kunnen blijven leven – Onderzoeksjournalist Wisnewski: Migrantengolf is ‘militaire operatie tegen Europa’
  Europa wordt belegerd – herstel: Europa is het doelwit van een invasie, want een belegering impliceert dat er ook een verdediging tegen de aanval is. Het tegendeel is echter het geval: de lidstaten van de EU zetten hun deuren wijd open voor miljoenen moslims uit het Midden Oosten en Noord Afrika. ‘Vluchtelingen’ worden ze door media en politiek genoemd. ‘Onze jihad strijders, om jullie te veroveren en te onderwerpen,’ zegt ISIS. Wie heeft gelijk?
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/Invasie-Europa-Dagelijks-dringen-1000-Allahu-Akbar-schreeuwende-moslims-Hongarije-binnen

  Like

 6. Q zegt:

  Bolkestein is een lafbek. Pantoffelheld, studeerkamergeleerde en fopliberaal.
  Hij voorzag wat Pim Fortuyn zou overkomen en daarom vluchtte hij naar een riant Brussels baantje.
  En nu komt hij orakelen wat iedereen al 35 jaar weet ?
  Pek en veren. Fakkels en hooivorken.
  Radbraken, vierendelen, en ophangen die heikneuter !

  Like

  • Vederso zegt:

   Onzin, maak het maar hard. Bolkestein heeft kritiek gehad op de multicultuur toen dat nog geheel niet vanzelfsprekend was.

   Like

   • Q zegt:

    Ik zal een poging doen. Even een citaat van hem uit de Volkskrant.


    De VVD’er vindt dat het tijd wordt dat de islam zich gaat aanpassen aan deze tijd. ‘De islam moet zich aanpassen aan de moderne wereld. Een open debat gebaseerd op feiten en zonder vooringenomenheid is daarvoor noodzakelijk.

    Blatante onzin en dhr. Bolkenstein weet dit. Met de islam is geen “open debat” mogelijk, en modernisering ervan ook niet.

    Mijn voorgaande reactie mag dan wat overdreven zijn, dhr. Bolkestein gaat zeker niet vrijuit in de catastrofe die ons nu overkomt. Ook heeft hij zijn stem niet verheven tegen de hetze die Fortuyn trof. Blij dat er een bliksemafleider was liet hij zich afkopen met een riant betaald erebaantje in Brussel met bijbehorend pensioen. Alwaar hij Fortuyn nog even als ‘pleefiguur’ betitelde en zich niet voor het Nederlands belang in heeft gezet maar slechts meer bureaucratie heeft gecrëerd die voor geen meter in ons voordeel werkt.

    En nu zal die ons wel even vertellen wat er misgegaan is.
    Yeah, right, mister Statesman.

    Like

   • Vederso zegt:

    Lees even deze bijdrage van Servaas vd Laan in Elsevier goed. Daar staat dat Bolkestein al in 1991 voor commotie zorgde met een speech in Luzern en bijna een proces aan z’n broek kreeg. 1991!!! Dat was ruim voor “Clash of Civilizations” van Huntington. Ik ben met de aanslag op het WTC IN 2001 eerst gaan nadenken (als zovelen trouwens). Dus die 35 jaar slaat helemaal nergens op. Overigens, natuurlijk heeft Bolkestein niet altijd gelijk en hij is de eerste omdat toe te geven. Maar om ‘m hier compleet af te branden, vind ik onterecht.

    http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/8/Bolkestein-jihadisme-heeft-alles-met-de-islam-te-maken-2676287W/?masterpageid=158493

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Vederso. Ik ben het in zoverre met Q eens dat ik
    – Constateer dat Bolkestein ’n typische hoogleraar is die geen bestuurlijke verantwoordelijkheid wil dragen.
    Zijn ‘vlucht’ naar Brussel op het moment dat hij MP kon worden bewijst dit 100%.
    – Voorts heeft hij inderdaad gezegd dat Nederland een pleefiguur zou slaan als een homo als Pim Fortuyn MP zou worden. Een walgelijke opmerking dus. Nu de Mark Rutte van zijn partij MP is hoor je Bolkestein niet hetzelfde zeggen.
    Bolkestein is een hele knappe man die niet de politieke landverrader en hypocriet uithangt zoals al zijn collega’s, op Wilders na, en die de waarheid over de islam over het podium brengt. Maar hij doet dit NIET als een strijder die vecht voor het belang van Nederland en zijn bevolking, maar als een hoogleraar die een merkwaardig fenomeen heeft ontdekt.
    Voorts was hij in zijn baan in Brussel verantwoordelijk voor het open stellen van de landsgrenzen en het vrij verkeer van alle beroepen wat heeft geleid tot wantoestanden
    in de werkgelegenheid.
    Resumerend moet ik constateren dat Bolkestein een heel achtenswaardige en interessante intellectueel is die mij op bepaalde punten erg heeft teleurgesteld.

    Like

 7. Pogo zegt:

  Moderniseren of oorlog?
  Ik denk oorlog want IS komt naar je toe…..
  (dit is zeker niet de eerste en zeker niet de laatste)

  ‘Dappere Syriëstrijders mengen zich onder de vluchtelingen (foto’s)’
  http://www.clint.be/actua/dappere-syri-strijders-mengen-zich-onder-de-vluchtelingen-fotos?utm_campaign=1003740387&utm_content=102991538762&utm_medium=email&utm_source=Emailvision#1

  Like

 8. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:
  Beter Uitroeien, zijn niet te moderniceren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s