Komst asielzoekers op landgoed in het Gelderse Hengelo definitief

Screenshot_17

Landgoed “Het Kervel” bij het Gelderse Hengelo

HENGELO – Er komen 97 asielzoekers op landgoed Het Kervel in Hengelo. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst besloten.

Er zijn wel een aantal voorwaarden gesteld, die te maken hebben met veiligheid, internetgebruik en het beheer van de accommodatie. Ook mag de tijdelijke opvanglocatie maximaal twee jaar open zijn.

Omwonenden niet blij met asielzoekers

Het college laat weten dat ze onder andere heeft ingestemd met de komst van de asielzoekers omdat ze niet wil weglopen voor haar verantwoordelijkheden als het gaat om de opvang van de stroom aan vluchtelingen.

Omwonenden lieten eerder weten niet blij te zijn met de komst van de asielzoekers. Donderdag organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden. De gemeente zegt dat omwonenden zoveel mogelijk worden betrokken bij het proces.

Bron:
www.omroepgelderland.nl
(h/t “Lis”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Komst asielzoekers op landgoed in het Gelderse Hengelo definitief

 1. joga zegt:

  Links maakt ons hele land in sneltreinvaart kapot. Protesteer nu en neem actie. Stop die landverraders nu. Denk aan uw kinderen en kleikinderen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, wat heet dat: “De omwonenden zoveel mogelijk betrekken bij het proces?”
  Wordt er dan metterdaad serieus naar hun bezwaren gelúisterd?
  Want als het blijft steken in: “Hm. Ja, ja, we begrijpen U volkomen, maar dat AZC komt er tóch,” hebben ze er geen jota aan, aan zulk soort ‘betrokken worden bij…..’
  En toch vrees ik alweer, dat het ongeveer zó zal gaan.

  Like

 3. Driek zegt:

  Het COA merkt vaker weerstand bij de komst van een asielzoekerscentrum. ‘Veel omwonenden zijn ongerust als er een opvanglocatie in de buurt komt, onbekend maakt onbemind,’ zegt Jeannette Scholten van het COA. ‘Als de asielzoekers een gezicht krijgen dan kun je zien dat je heel goed als buren samen kunt leven.’

  Stel dat je daar een leuk huis hebt gekocht, je bent nergens meer veilig voor die lieden. Ze drammen die negers door je strot. Ja, ik begrijp best dat Jeannette Scholten van het COA het wel prima vindt, die krijgt er een dik salaris voor, om ons land nog verder de afgrond in te helpen. En zo’n vrouw durf te zeggen: ‘Als de asielzoekers een gezicht krijgen dan kun je zien dat je heel goed als buren samen kunt leven.’

  Maar die omwonenden wensen helemaal niet met asielzoekers samen te leven, Jeannette. krijg toch de pest met je asielzoekers, neem ze in je eigen huis op. En dat onderwijzend belerende toontje van je slaat werkelijk alles. Ik hoop dat er een zooitje negers over je heengaan. Dan piep je wel anders.

  Like

  • Die kudde negers over haar heen zal de reden wel zijn dat ze in deze handel zit.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Driek op 27 augustus om 21:01

   Helemaal met u eens, beste Driek! Je zou moedeloos worden als je telkens weer leest hoe positief het COA over ‘vluchtelingen’ praat, waarbij ik ook nog eens de gedachte krijg dat het niet de bedoeling is dat ze tijdelijk in Nederland verblijven.
   En verder: wat denkt u van de woorden van Timmermans, die vindt dat de vluchtelingen eigenlijk LEGAAL naar Europa zouden moeten komen…..!!

   PvdA ten voeten uit. Hoe helpen we Europa’s ondergang te bevorderen?

   Like

 4. Peter Selie zegt:

  Lang genoeg om tottaal te slopen

  Like

 5. Fred zegt:

  Nou nog een paar duizend op het landgoed van Marcel (u bent een minderwaardig mens) van Dam.
  Want dat is groot genoeg.

  Like

  • Driek zegt:

   Fred zegt: (u bent een minderwaardig mens) Marcel van Dam.

   Ja, beste Fred, ik herinner mij dat nog. Die socialist van Dam krijgt dan nu de gelegenheid om zich te ontpoppen als een waardig sociaal voelend mens. De achterbakse hufter.

   Like

   • daiyu-ninja zegt:

    Fred zegt:
    27 augustus 2015 om 21:23

    Deze uitspraak, van die kwaadaardige misselijkmakende vuile gore kaneellikkende (= getinte mensen) klootzak herinner ik mij ook nog, alsook de uitdrukking op dat smoelwerk van hem, toen hij dat zei. Wat vond hij zichzelf toch intelligent en snugger.

    Like

 6. Cathja zegt:

  Wie is er eigenlijk wél blij met asielzoekers? We weten toch allemaal wel dat het hier niet om vervolgden en oorlogsvluchtelingen gaat, maar doodgewoon om profiteurs?

  Dan zou ik ook boos worden als ons kleine dorp opgezadeld zou worden met 97 vreemdelingen!

  Like

 7. Johan zegt:

  Worden ze op het landgoed in tenten ondergebracht ? Zoneen, waarom niet ?

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Op één van de Gelderse kastelen woont een VARA-presentator. Voor een appel en een ei, want VARA en betrokken en natuurlijk vriendje van iemand. Daar kunnen makkelijk 50 of 100 drijfexoten worden ondergebracht, wanneer een socialist, sociaal gaat doen.

  Like

  • SeeMore zegt:

   “drijfexoten”. Geweldige vondst 🙂

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Drijfexoten. Bijzonder creatief woordgebruik en het blijft netjes.
   Mogen ze dan wel met hun gezicht naar onderen in het water drijven?

   Like

  • Tistochwat zegt:

   leefbarbaar 28 augustus 2015 om 06:09

   Nóg een drijfexoot:

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterhyacint

   “Zo kan de waterhyacint voortwoekeren tot een ware plaag. Daarbij verstikt de invasieve soort alle andere waterplanten en raken hele rivieren verstopt.”

   Enne… er is geen haar op het hoofd van een in ons geld graaiende ‘salonsocialist’ die eraan denkt om een drijfexoot in huis te nemen; nee, dat is meer een taak voor de stomme belastingbetaler die op de ‘socialist’ stemt!

   Like

   • SeeMore zegt:

    Vind de bestrijdingsmethode wel tot de verbeelding spreken 😉
    “De waterhyacint wordt op twee manieren bestreden. Mechanisch, de planten worden opgepakt en geplet. Dit materiaal wordt aan het vee gevoerd en tot compost verwerkt.”
    De tweede methode is minder boeiend. Sorry

    Like

 9. mijn-idee zegt:

  Wil graag de foto’s zien van het landgoed voor én na… En dan niet eerst opgekalefaterd en gerestaureerd… maar de eerste de beste na sluiting. En kent u het oud-Hollandse liedje nog…
  Wie zal dat ( dan ) betalen..? Zoet lieve Gerritje..?

  Like

 10. Wachteres zegt:

  http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2097931/Inwoners-Hengelo-over-komst-asielzoekers-Wij-zijn-in-de-steek-gelaten

  HENGELO – Omwonenden van landgoed Het Kervel in Hengelo zijn teleurgesteld in de gemeente Bronckhorst. Dat bleek tijdens een informatieavond over de komst van maximaal 97 asielzoekers op Het Kervel in Hengelo.

  Omwonenden willen niet meepraten

  De gemeente hoopt dat bewoners de komende tijd mee zullen praten over de invulling van de plannen. Bewoners voelen daar echter niets voor. Ze beraden zich op vervolgstappen.

  Eind van het jaar kunnen de eerste asielzoekers waarschijnlijk worden opgevangen. Het pand mag pas in gebruik genomen worden als aan alle voorwaarden is voldaan. Burgemeester Huijbregts sloot de bijeenkomst af met de woorden: ‘Beter dan dit kan ik het niet maken en dat is niet goed, merk ik aan u.’

  Like

 11. Richard zegt:

  Betrokken bij het proces… Laat mij niet lachen… Ik kan wel huilen.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  “omdat ze niet wil weglopen voor haar verantwoordelijkheden”

  Dit roept de ‘socialist’ toch zo’n zó graag!
  “Weglopen voor verantwoordelijkheden”.
  Wélke verantwoordelijkheden en jegens wie?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s