Vluchtelingen protesteren bij azc Overloon: ‘Wij willen een huis’

Screenshot_21

Het azc in Overloon

OVERLOON – Een tiental asielzoekers heeft woensdagmiddag bij het asielzoekerscentrum in Overloon geprotesteerd. Dat bevestigt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) na berichtgeving van RTL Nieuws. Het ging om een vreedzame demonstratie voor de ingang van het azc. Vluchtelingen zijn boos omdat gemeenten ze geen huis bieden, terwijl ze daar wel recht op hebben.

Een deel van de vluchtelingen in het azc wacht al meer dan een jaar op een huis. Gemeenten hebben een wettelijke taakstelling om vluchtelingen huisvesting te bieden. Het gaat dan om vluchtelingen die een erkende vluchtelingenstatus hebben in Nederland.

Lees verder>>>
(h/t “Thoth”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Nederland, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Vluchtelingen protesteren bij azc Overloon: ‘Wij willen een huis’

 1. Tempelier zegt:

  Ze wachten nog maar wat langer , eerst eigen volk. Ga in de tussen tijd maar wat punniken .

  Like

  • Cathja zegt:

   Nou @ Tempelier (27/8 om 21:49),

   dat ‘punniken’ waar u op doelt is iets geheel anders dan het ‘punniken’ van die asiel-eisers.
   Ik heb liever dat ze zich met andere dingen bezighouden, zoals de boel schoonmaken. Ze veroorzaken stuk voor stuk een a-sociale bende, overal waar ze zich ophouden, dus er is veel werk aan de winkel.
   Schoonmaken is heel ontspannend werk en een prima tijdverdrijf!

   Like

 2. delamontagne zegt:

  Voor het “acclimatiseren” aan de NL-se cultuur, natuurlijk eerst even een “aanpassings-huis”

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  De ‘heren’ ‘vluchtelingen’ willen een huis! OMG: WILLEN!!!
  Vele oorspronkelijke Hollanders willen ook graag een huis, maar ZIJ krijgen dat niet!

  Bouw maar een boomhut of zet een tentje op; dat zijn jullie gewend, brutale zeikerds!

  Like

 4. Cathja zegt:

  Rutte zou zeggen: “jammer dan”. WIE hebben er de oudste rechten op een woning? Juist….., de Néderlanders! Velen wachten al verscheidene jaren, en door al die insluipers kunnen ze nóg veel langer wachten.
  Ik vind dat ZIJ maar eens moeten demonstreren.

  Like

 5. jungleelephant zegt:

  ……terwijl ze er wel recht op hebben!!!!Wij hebben op zo veel recht dat we niet meer krijgen!Ik zou tegen hen zeggen:aansluiten,achter in de rij en netjes op je beurt wachten;moeten wij ook!

  Like

 6. Johan zegt:

  Per ommegaande die jungle-apen het land uit kieperen. Dit soort eisen kan dus echt niet.
  Ja jammer dat het in de folder van de smokkelaars verkeerd beschreven stond, maar die woningen blijven toch echt van ons Nederlanders. Ze zijn niet bestemd voor het demografisch uitschot van Afrika.

  Like

 7. Allochtonen hebben voorrang,was in de jaren 90 al,autochtonen moeten jaren wachten,in Barendrecht minstens 8 jaar en langer,maar die hebben er ook voor gewerkt ,belasting betaald vaak jaren lang en allochtonen niet,dat is het grote verschil en als je de overheid daarop aanspreekt,worden ze kwaad en heb jij het gedaan.Zelfs doodzieke getraumatiseerde autochtonen kunnen in dit land barsten. Dat zie je ook bij die griezel Samsom, als het om vluchtelingen gaat,hoor je hem,maar gaat het om daklozen hier,houdt hij zijn arrogante waffel.

  Like

 8. ildiko zegt:

  ze zijn brutaal, liggen, gooien hun papieren weg, laten zich niet identificeren geen vingerafdrukken nemen, het bevolking tiranniseren, hun eigen kinderen als springplank gebruiken om naar westerse landen te kunnen, en maar brutaal eisen stellen. Aan de Hongaarse grens met Servie liggen kinderlijken, alle politici en iedereen die deze monsters nog zielig vinden zou daar moeten en echt inspecteren en realistisch kijken. Deze mensen HOREN HIER NIET THUIS ! De Hongaren adviseren aan het bevolking om avond niet meer naar buiten te gaan, deuren ramen goed dicht houden , jonge meisjes niet alleen op straat! En wat doet de KLOTE EU????Timmerfans en Mogherini Merkel????? die houden deze catastrofe still omdat ze een burgeroorlog vrezen. Die komt toch en dat hebben ze zelf veroorzaakt. En wat doet Amsterdam???? ja islamofobie registreren????? dit na enkele dagen na een poging tot massamoord door een islam gek. Gekker kan niet.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   In Amsterdam zetelt de nsb!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ach laat die Amsterdammers maar registreren. Hebben ze wat te doen. Niemand trekt zich daar iets van aan. Het is nu een andere tijd dan enkele decennia geleden toen Amsterdam zelfs had bedacht om speciale “Smulbossen” voor allochtonen aan te leggen omdat zij in hun thuislanden gewend waren om ’s avonds “na het werk…” knusjes door de Arabische en Afrikaanse smulbossen te wandelen, onderwijl hier en daar een banaan,
   ’n grapefruit, ananas of iets dergelijks te smullen!…
   Je moet het maar kunnen bedenken!…

   Like

 9. ildiko zegt:

  Onze politici zou ook een kijkje naar LIBANON moeten nemen, deze vluchtelingen ontwrichten de hele samenleving, de situatie is daar ook catastrofaal ! op de rand van burgeroorlog ! waarom zien we dit ook niet??????

  Like

 10. danny zegt:

  Wat mij betreft krijgen ze nooit een huis. Opzouten met dat gajes!! Nederlanse mensen jaren laten wachten op een huis en dit gajes gelijk een woning aanbieden.
  Dacht het toch niet.
  Lekker teruggaan waar je vandaan komt, bijna niemand zit hier op jullie gezeik en eisen te wachten.
  Stelletje golddiggers!!!

  Like

 11. henk zegt:

  gewoon achter aan aan sluiten

  Like

 12. Marian Nekeman zegt:

  Luister toch naar Geert…

  Like

 13. janchik zegt:

  Toen ik 23 jaar was, stierf mijn vader, ik had net mijn 2 jarige dienstplicht achter de rug. Toen mijn moeder een nieuwe man leerde kennen, verhuisde zij naar een andere provincie. Ik ging niet mee want ik had inmiddels een goede baan en wilde die niet verliezen. En ook omdat ik in de avonduren MBA studeerde.
  Toen de gemeente er achter kwam, niet zo moeilijk want mijn moeder had zich inmiddels uitgeschreven, kreeg ik een aangetekend schrijven van de gemeente, dat ik binnen een maand het huis moest verlaten, omdat ik te jong was,25 inmiddels, om in deze vierkamer woning te blijven wonen.
  Op mijn vraag waar ik dan moest blijven, kreeg ik als antwoord dat ik dat zelf maar moest uitzoeken. Er hielp geen moedertje lief aan. Eruit en snel.
  Uit nijd heb ik mijn goede baan opgezegd, naar Duitsland vertrokken, en daar 1 jaar gaan wonen en werken.
  Mijn oudste broer zat op een zolderkamertje met vrouw en gehandicapte baby .
  En deze klootzakken denken gelijk een huis te krijgen??
  Hieruit blijkt overduidelijk dat de boven ons gestelden gewoon schijt aan ons hebben.
  Hoe lok je een opstand uit. Zelfs dat begrijpt dat Haagse en Brusselse tuig niet.

  Like

  • Wilma. zegt:

   Opstand? die komt er niet want “wij” zijn in de minderheid en volgens velen nog racistisch ook. Zelfs niet nadat de eerst grote aanslag in ONS land plaats gaat vinden, en gebeuren zal het.

   Like

 14. paulzwueste zegt:

  De politie heeft de demonstratie in goede banen geleid! Wat ’n stel lafbekken zijn we toch.
  Gewoon de knuppel er over!
  En wat ’n ongelofelijke arrogantie van die zwarte zwerfcriminelen!

  Like

 15. bokito zegt:

  net npo 1 gezien om van te kotsen ze proberen je dus echt een schuld gevoel te geven wat een tuig zeg

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  Ga maar over ’n liaan hangen net als thuis!

  Like

 17. Wilma. zegt:

  Wij hebben ook jaren punten moeten sparen voor een huurwoning ( á €15,00 per jaar). Met man en babytje inwonend bij mijn schoonouders, Daar had de woningorganisatie echt geen boodschap aan.
  Heel lang op de 2e plaats eindigen, altijd ging een “urgent” ons voor. Uit nieuwsgierigheid wel vele keren even kijken wie de “urgent” was…..u raad het al! Na lang wachten een kippenhok kunnen bemachtigen, We waren er blij mee…..eindelijk iets voor ons zelf. Nu worden de de weinige sociale huurwoningen voor grof geld verkocht en sluit de Nederlander achteraan.
  Vandaag verkondigde een een of andere Pvda troela in het programma Buitenhof dat de (mijn) stad Groningen best 1750 extra gelukzoekers op kunnen vangen, ‘Dit kunnen wij aan!’ zei ze.
  Nou dit kan Groningen helemaal niet aan! Groningen kan helemaal niets!

  Like

 18. Kees zegt:

  Ach man tyfus mensen ze motten niet zeiken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s