Hoe is het mogelijk dat westerse vrouwen de burqa verdedigen?

Screenshot_6

(Door: Afshin Ellian)

De vrouwenrechten in de islamitische wereld en ook in Europa zijn een belangrijke kwestie. De verwachting dat alle vrouwen, vooral westerse vrouwen, de strijd voor vrouwenrechten of emancipatie van alle vrouwen zouden steunen, is een misvatting.

In Nederland werd VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali vaak onder vuur genomen door een aantal prominente vrouwen. De mannen die Ayaan verdedigden, kregen de verwijtende vraag waarom ze Ayaans strijd tegen de islamitische tirannie steunden.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Dhimmitude, Feministes, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Hoe is het mogelijk dat westerse vrouwen de burqa verdedigen?

 1. jungleelephant zegt:

  Bizarre ideën houdt dat mens er op na!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  dat boek moet uit de handel worden genomen en het mens zelf afgevoerd naar Paviljoen 5.
  En verder wens ik aan deze waanzin geen woord vuil te maken.

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  Burqa en andere sluiers dragen vallen onder wat men noemt ‘obsessioneel gedrag’, d.i. gedrag waar geen “redelijke” verklaring voor te vinden is. Hier verschuilt men zich achter ‘de wet van allaaah’, een rationele uitleg is er niet. Elk obsessioneel heeft iets te ‘versluieren’, in dit geval heel veel, namelijk een niet verwerkt incestsyndroom, reden ook waarom de mannetjes besneden worden. We bevinden ons in het rijk van de psychose; en daar helpen geen redelijke argumenten.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Nooit en te nimmer zal dit ooit samengaan………………….

  Like

 5. Thoth zegt:

  Yep, we zijn afgezakt van ‘ Dolle Mina’ in de jaren ’70 tot een hoofddoek/burqa nu. Het zijn de moslims die het hier naar toe hebben gebracht.

  Klote…

  Like

 6. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf:

  Petitie om Indiase zusjes te redden van verkrachtingsstraf
  Twee onschuldige zusjes uit India moeten boeten voor het feit dat hun broer ervandoor is gegaan met een getrouwde vrouw. De dorpsraad, bestaande uit ongekozen mannen, hebben als straf een verkrachting opgelegd aan de meiden. Amnesty International is een petitie gestart.

  De 23-jarige Meenakshi Kumari en haar 15-jarige zusje zijn met hun familie al het dorp ontvlucht uit angst voor de weerzinwekkende straf.

  Hun broer Ravi zou verliefd zijn geworden op een getrouwd meisje uit een hogere klasse. Het meisje was aan iemand anders uitgehuwelijkt, maar ze wist te ontsnappen en ging er in maart dit jaar vandoor met haar geliefde Ravi.

  De familie, afkomstig uit een dorp in het Baghpat district in India, werd vervolgens de dupe van de verliefdheid van Ravi. De zusjes van Ravi werden op 31 juli veroordeeld tot verkrachting en naakt rond paraderen in het dorp. De familie vreest voor haar veiligheid wanneer ze teruggaan naar hun dorp. Ook zijn ze bang dat de geliefde van Ravi gevaar loopt.

  Petitie

  Het zusje Meenakshi is een petitie gestart waarin ze het Hooggerechtshof van India om bescherming vraagt. Het Hooggerechtshof beschrijft ongekozen dorpsraden als ‘kangoeroe-rechtbanken’ en noemt hun besluiten illegaal. Erg genoeg zijn deze raden in sommige districten nog steeds actief en worden hun straffen daadwerkelijk uitgevoerd.

  Ook Amnesty International is een petitie gestart waarin de Indiase autoriteiten worden opgeroepen om zo snel mogelijk in te grijpen.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Westerse vrouwen, die beweren voor ‘emancipatie’ te zijn, vinden het kennelijk juist heerlijk als een moslima zogenaamd zelf mag beslissen of ze een achterlijke boerka wil dragen.
  Dat is blijkbaar in hun vertroebelde ogen hét toppunt van ‘emancipatie’ en vrijheid.
  Zulke westerse ezelinnen zijn te dom om te beseffen dat zo’n smerige boerka wordt gedragen omdat dit MOET van de islam met die ‘allah’ en die ‘mo, de go pedo pro’ (= Mohammed, de gore pedofiele ‘profeet’); er is totaal geen sprake van keuzevrijheid.
  Rare rooien weten hoe dan ook kromme zaken altijd op een onbegrijpelijke manier ‘recht’ te praten.
  Knap toch eigenlijk hè?

  Die islamitische broed-geiten zijn ook te stompzinnig om zich te realiseren dat ze gevangenen zijn van die vodden; ik geloof zowaar dat ze nog trots zijn ook op zo’n stinkende tent (al dan niet met horrengaas in het kopvod-gedeelte)..
  Het voordeel is natuurlijk wél dat je altijd je mobiele wc bij de hand hebt.

  Kijk, hier staat er bijv. ook eentje te sch**ten; lekker makkelijk:

  Like

  • janchik zegt:

   “Rare rooien weten hoe dan ook kromme zaken altijd op een onbegrijpelijke manier ‘recht’ te praten.”
   Dat is het “gestaalde kader hersenspoel syndroom”.
   Rechtstreeks overgenomen van de DDR en USSR praktijken en geïmplanteerd bij het socialistische hogere kader.
   Ook de communisten, Marxisten, Rode Khmer en Maoïsten noemden zichzelf Socialisten, zo ook de Nationaal Socialisten en tegenwoordig de Socialistische Democraten, de AFA’s (AntiFascisten), de Internationale Socialisten, de autonomen. Ook de islamisten verwerpen de democratie.
   Allemaal ondergeschikt gemaakt aan de doctrines van het gehersenspoelde kader.
   De perpetuum doctrines van bovengenoemde ideologieën die hun achterhaalde achterlijkheid blijven herhalen, zie o.a. Meulenbelt en de rest van de communistische SP.

   Like

  • jackvdveen zegt:

   Laats delict: inderdaad zkh. te Ìstanbul, Turkije

   Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Stockholmsyndroom 2.0

  Like

 9. Jan zegt:


  Besef dat Nussbaum een marxist.

  zondag 23 juni 2013
  Martha Nussbaum over intolerantie

  Maar een boerka is geen mutilatie, je kunt die gewoon aan- en uitdoen. Het is ook niet schadelijk voor de gezondheid. Dat zijn schoenen met stilettohakken wel, maar daarover heeft niemand het. In India zijn mensen zo wijs om in de hitte hun huid te bedekken tegen de zon, om geen huidkanker te krijgen. Wat dat betreft is de boerka verstandiger dan een bikini.

  Kortom, er blijft geen enkel argument over dan een persoonlijke afkeer, dan wel de behoefte om moslims zo min mogelijk zichtbaar te laten zijn, en ze zoveel mogelijk in te perken in hun ‘anders-zijn’. Dat is geen basis voor een wet. Wat we nodig hebben? Meer nieuwsgierigheid naar de ander.

  Was getekend: Anja Vuilnisbelt
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2013/06/23/martha-nussbaum-over-intolerantie/

  Like

  • Lis zegt:

   Een burka is wel schadelijk voor de gezondheid. Veel vrouwen met kopvodden en erger kampen met tekorten aan vitamine D door gebrek aan zonlicht op de blote huid. En wij Nederlanders mogen voor hun supplementen betalen. Bespottelijk.

   Like

   • jackvdveen zegt:

    Daarbij wordt een burka voornamelijk gedragen door degenen, die door het aanwezige pigment, juist wel goed tegen inwerking van zonlicht kunnen.

    Like

 10. Republikein zegt:

  Het is een recht.
  Heeft niets te maken met een mens, of een vrouw in dit geval, of een man in een ander geval, of dat een man als vrouw wordt geboren, of dat een vrouw als man wordt geboren, of andere combinaties van andere of gelijksoortige door elkaar heenlopende combinaties van alles wat leeft op aarde zoals De Schepper het heeft bedoeld en dat Hij uiteindelijk het niet zo heeft bedoeld omdat er mensen zijn die denken dat Hij het zo heeft bedoeld maar dat er een grote maar aankleef van hoe bedoelluh nou eigenlijk, en dat ze het dan niet weten en dat ze zeggen dat ik het maar moet begrijpen, omdat ze denken dat ik het niet begrijp maar zullie wel, en dat ik het dan maar moet slikken als zijnde de waarheid en wat dies meer mogen zijn.

  De volgende keer vertel ik een verhaal wat gaat over de beklemde meier en de vrouw die met een brug wilde trouwen.

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Elian zegt:
  “Martha Nussbaum moet zich schamen voor haar vrouwonvriendelijke en vrijheidsvijandige boek”.
  //////
  Die Nussbaum leest toch wel Engels, kan ze dit lezen:
  “Egyptian-American Arab Spring journalist Mona El-Tahawi sparked a great deal of controversy in 2012 when she published a divisive article about MEN,S TREATMENT of women in the Arab world titled: “Why do they hate us?”.

  http://www.ibtimes.co.uk/women-saudi-arabia-western-feminists-wont-save-us-their-bullying-ignorance-reduces-us-mere-1498602

  This file photo shows Saudi women waiting for their drivers outside a shopping mall in Riyadh

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s