JODEN OP DE VLUCHT

Screenshot_14

Joodse vluchtelingkinderen in Nederland, 1938

(Door: “Driek”)

Toen op 1 april 1924 H.M. de Koningin, Z.K.H. Prins Hendrik en H.K.H. Prinses Juliana de Grote Synagoge te Amsterdam bezochten, sprak de voorzitter van de Joodse gemeente, Mr. B.E. Asscher, deze woorden: Vonden zij (de Joden) niet in dit gezegende land vrijheid van geloofsovertuiging en eredienst, terwijl zij elders het slachtoffer waren van nietsontziende gewetensdwang? Verkregen zij niet hier reeds vroeg de erkenning van volledig staatsburgerschap en de uitoefening van alle burgerlijke rechten, terwijl in zo menig ander land de Jood, helaas nog in deze tijd, wordt verguisd?

Dat waren mooie gevoelige woorden van die Mr. Asscher. Uit het hart gegrepen. Hij verkeerde toen nog in de dagen der onschuld. Zoals al die andere Nederlandse Joden. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog leefden er in Nederland zo’n 140.000 Joden, die verspreid over het hele land hun eigen gemeentes en synagogen hadden. De gemeentes van Rotterdam, Den Haag en met name Amsterdam waren de grootste.

Maar, let wel, lezer van E.J. Bron, plotsklaps, genadeloos, sloeg het noodlot toe. En aldus geschiedde, dat negen jaar later, negen jaar na die mooie toespraak van Mr. Asscher, de verkiezingen gewonnen werden door Adolf Hitler. Op 30 januari 1933 werd hij benoemd tot Rijkskanselier. Twee maanden later, op 1 april, werd de Joden-boycot ingevoerd en werden de burgerrechten opgeschort. Het werd Joden onmogelijk gemaakt hun beroep uit te oefenen. Deze en andere maatregelen zorgden ervoor dat veel Joden Duitsland ontvluchtten. Ze zochten hun toevlucht in het gastvrije Nederland.

Edoch, half maart 1934 veranderde de Nederlandse regering haar toelatingsbeleid. Ze ging de stroom vluchtelingen beperken, omdat de toestand in Duitsland verbeterde. Wel ja, toe maar, kijk eens aan. Dat waren nog eens maatregelen. Die Joodse gelukszoekers konden geen kant meer op. Grenzen gingen dicht. Er kwamen bijna geen Joden meer binnen. Daar moeten onze bewindslieden nu niet aan denken. Grenzen dicht? Nee hoor, lezer, de grenzen gaan open. Fransje Timmermans wil de vluchtelingen ophalen. Logisch, al die zwarte pareltjes. Die zijn een verrijking voor ons. Goed voor de economie. Goed voor die handenwrijvende directeuren van al die vluchtelingenorganisaties. Werk aan de winkel. Het geld komt met bakken binnen.

In de nacht van 9 op 10 november 1938 werd de Jodenvervolging omgezet in een pogrom. Tweehonderd synagogen werden in brand gestoken en 7500 winkels vernield. Na deze zogenoemde Kristallnacht vluchtten vele duizenden Joden. Nederland liet tussen 1933 en 1938 ongeveer 24.000 Joodse vluchtelingen toe. In vijf jaar tijd dus nog geen vijfduizend vluchtelingen per jaar. Velen gingen naar het alreeds bestaande  kamp Westerbork. De overigen beschikten over financiële middelen en zochten elders hun heil. De Nederlandse bevolking hield een inzameling ten bate van Joden die hier op een schoen een slof aan kwamen zetten. Ja, en dat moet ik die Nederlanders weer nageven, zij toonden zich wel barmhartig.

“Ik snap dat het lastig is als je gebeld wordt of je een leegstaande hal of andere ruimte beschikbaar wilt stellen”, zegt Dijkhoff op NPO1-radio. “Maar het lukt wel”.

Onze staatssecretaris Dijkhoff verwacht dat het aantal toegelaten vluchtelingen in Nederland dit jaar met 40% stijgt naar 35.000. Dat zijn er heel wat meer dan die 24.000 Joden in de dertiger jaren.

Screenshot_15

En wel een groot verschil met al die armlastige negers die nu een beroep doen op ons zuur verdiende  belastinggeld. Die Joden uit de dertiger jaren hebben de regering helemaal niks gekost. Nul komma nul. Kamp Westerbork hebben de Joden uit eigen middelen betaald.

Nu ons land wordt overstroomd met asielzoekers, die zich ten onrechte vluchteling noemen en hier een gastvrij onthaal vinden in de talloze opvangcentra, bekruipt mij een gevoel van onbehagen. De schijnheiligheid van onze regering, die walgelijke weldoeners, die ten koste van den Nederlandse burger dat geteisem binnenhaalt. Ik word er helemaal onpasselijk van. Het liefst zoude ik vandaag nog dit land verlaten. Ik wens u nog een fijne dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Dhimmitude, Eurabië, Historie, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Joden, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op JODEN OP DE VLUCHT

 1. jungleelephant zegt:

  Ook ik zou het liefst weg wezen hier,maar waar,in hemelsnaam,kun je nog naar toe,zonder met dat geteisem geconfronteerd te worden?Is goed als je bulkt van het geld,maar ik ben afhankelijk van een anw-uitkering,die ik niet mee mag nemen buiten de EU!

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Hoeveel Nl-ers zouden nog die dingen weten ?
  Tot ver in de jaren 50 waren er programma,s over en boeken geschreven.
  Dat Westerbork zou eerst in de buurt van Paleis ,t Loo komen, maar dat vond Wilhelmina niet goed en dus werd ,t Drente.
  Maar niet alle Joodse vluchtelingen werden zo goed opgevangen. Na 1938 werden er ook veel gewoon weer over de NL/D grens gezet.
  ……….
  Misschien staat op de foto wel een Joods/Amerikaanse kennis van ons, die hier s,zomers verderop in ,t bos een huis bewoont
  Volgens wat zij ons heeft verteld, mochten ze in NL blijven alleen omdat haar moeder ernstig ziek werd.
  Toen die weer was genezen, zijn ze per schip naar N.Y gegaan en vervolgens naar Oregon, waar haar oom al een huis had.
  ”We left Germany four days after Krystalnacht. We were very lucky we were able to leave,” said Marianne Buchwalter, the Schybilski daughter who was 14 when her family came to America.
  Memories of a Berlin Childhood (Anglais)

  http://matthewginn.com/lettershome/?p=4591

  Like

  • Driek zegt:

   Idelamontagne, Ik heb die foto gevonden in een archief over Joden in Nederland. U kunt op internet alles over de jaren dertig vinden. En over Joden. Inderdaad, koningin Wilhelmina wilde dat kamp niet in haar buurt hebben, zij had ook niet veel op met Joden. Dat heeft zij gedurende de oorlogsjaren ook wel laten blijken. Maar goed, dat is weer een heel ander verhaal. Daar hebben we het nu niet over.

   Like

   • Jan zegt:

    Het kabinet ziet geen reden om excuus aan te bieden voor de houding van de Nederlandse regering in ballingschap ten opzichte van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat blijkt uit het antwoord van premier Rutte op Kamervragen van de PVV.

    De PVV is van mening dat excuses wel op zijn plaats zijn en vroeg de premier daarom onlangs per brief of het kabinet deze alsnog wilde aanbieden. De partij van Geert Wilders noemde recente berichtgeving over de passieve houding van de Nederlandse regering in ballingschap met betrekking tot de Jodenvervolging “schokkend”.

    http://historiek.net/geen-excuus-kabinet-voor-slappe-houding-jodenvervolging/14280/

    Het zegt alles over de juntaleider en de Haagse bende.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Wilhelmina was volkomen wereldvreemd en had feodale fratsen.
    Daar heeft het Oorlogskabinet-Gerbrandy in Londen nog wat mee te stellen gehad!
    Haar grootste zorg, zo tegen de Bevrijding, was, of “die jongens”-de staf van schoonzoon Bernhard- op het terugveroverde Soestdijk “van haar zilver aten en in haar linnen sliepen.” Nou, ze deden er nog wel wat meer in dan slapen, Schoonzoon voorop! Ha Ha!
    En de pensioenen van haar voormalige hofpersoneel….Enfin, laat ik ophouden over dat wijf, anders ben ik over een uur nog bezig!
    Wanneer zetten ze al die laatste koningshuizen nog eens af? Het is een regelrechte poppenkast!
    (Al heb ik al eens gezegd, dat Camilla van mij best nog even koningin van GB mag worden en dat meende ik . Dat meen ik nog.
    Niemand van jullie begrijpt dat, maar zie het maar, heel simpel gesteld, als een soort wraak op de hele blauwbloedige kliek.)

    Like

  • Jan zegt:

   Je kunt niet verwachte dat arme en berooide sloebers zomaar naast deftige mensen kunnen wonen die ook nog eens van adel zijn? Ordnung muß sein!

   Like

   • Jan zegt:

    De situatie in de VS was niets beter als je even de geschiedenis van de St. Louis voor de geest haalt. Dat schip, vol met Joden, werd regelrecht teruggestuurd naar Duitsland. Ruim de helft van de 620 werd vermoord.
    (Roosevelt had een pesthekel aan Joden (en dus ook zionisten)

    Like

 3. delamontagne zegt:

  “Ik snap dat het lastig is als je gebeld wordt of je een leegstaande hal of andere ruimte beschikbaar wilt stellen”, zegt Dijkhoff op NPO1-radio. “Maar het lukt wel”.
  …………
  Dat soort lui is toch totaal “gespeend”van enige werkelijkheidszin !.
  Wie neemt nu “vrijwillig”zulke lui op als in dat filmpje op:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/schokkende_beelden_migranten-hel_italie.html#comments
  moet je dat nu vluchtelingen noemen?
  Wij wonen hier in een heel oude vroegere Fr boerderij.
  De paar varkenskotten, die er waren heb ik jaren geleden al gesloopt. Maar zelfs dan, zou ik ze er niet in gehad willen hebben.

  Like

 4. Q zegt:


  “…Kamp Westerbork hebben de Joden uit eigen middelen betaald…”

  Daar zeg je zo wat Driek. De overeenkomst is treffend.
  De Hollanders betalen nu voor hun eigen kamp Nederland.
  Hoe ironisch.

  Like

 5. Frerik zegt:

  Met het binnenhalen van Joden, dat is pas een verrijking en dat meen ik echt, want ergens in het grote boek staat dat ze aan talenten niet achtergesteld zijn in de wereld. nou dat klopt als je ziet wat ze allemaal uitgevonden hebben? Ze stellen het tendienst van de gemeenschap zodat iedereen er van kan profiteren. En inderdaad Driek wat een verschil met de bokitos die nu binnenkomen met i-phone met die witte oortjes in, kost meeer dan nodig is vanwege dat deze ……… alleen een gave hebben om te slopen en vernielen. Ik wist niet dat kampWesterbork zelf betaald is door de Joden, mijn respect voor deze mensen zijn groot , als ik mijn huis moest openstellen dan had ik geen probleem met deze mensen. Ja zo met u wordt ik onpasselijk van dat linkse slijmerige medelijden met die arme vluchtelingen. Dagelijks zit ik in de auto en luister naar radio 1, gaat het over het vluchtelingprobleem. maar steeds als oplossing dragen ze maar aan dat dat de verdeelsleutel moet zijn opnemen opnemen opnemen Jaaa tenkoste van wiiee> Niemand komt ook nooit eens op het idee om te zeggen de grenzen dicht. Kotsmisselijk word je van dat geteut. Ik heb ook de laatste dagen veel vaker last van hoofdpijn, maar daar zullen alle mensen op deze site steeds vaker last van hebben. Sterkte allemaal!!

  Like

  • Driek zegt:

   Frerik zegt: Ik heb ook de laatste dagen veel vaker last van hoofdpijn, maar daar zullen alle mensen op deze site steeds vaker last van hebben.

   Ja, inderdaad, beste Frerik, en ik ben zeer verontwaardigd dat wij al die nutteloze parasieten in ons land opnemen. Want, let wel, die kinderen op die foto, hadden hooguit nog maar vier of vijf jaar te leven. Misschien heeft een klein aantal van hen de oorlog overleefd, maar ik denk het niet. Want in de nazomer van 1942 gingen de Duitsers ingrijpen.

   Vanaf Augustus werden er ononderbroken klopjachten gehouden op Joden die pas zouden ophouden wanneer de laatste Jood uit het openbare leven verdwenen was. De executie van het doodvonnis dat stond op het Jood-zijn was de gaskamer. En dat gold voor tienduizenden mannen, vrouwen en kinderen. En dat was ook het lot van die kinderen op die foto. En als je naar die foto kijkt kun je je dat moeilijk voorstellen.

   Onze bewindslieden dienen vervuld te zijn van schaamte, dat ze ons met een zooitje luie parasieten opscheept, dit heeft helemaal niks meer te maken met vluchtelingen. Onze regering heeft in de jaren dertig willens en wetens die Joodse vluchtelingen gewoon laten vermoorden.

   Die zwarte goudzoekers die nu Nederland binnenkomen lopen geen enkel gevaar. En ik ga me hier niet weer op zitten winden, want dat doe ik de laatste tijd al genoeg, met al die vreselijk naargeestige berichten op deze site van meneer Bron. Ik word er niet vrolijk van.

   Like

   • Frerik zegt:

    Beste Driek bedankt voor dit brede antwoord, het laat je niet los terwijl Nederland vrolijk bewust onwetend zijn ondergang tegemoet snelt. Af en toe moet je wel eens wat anders doen maar dan nog kom je niet helemaal los . Ik heb 2 solexen 1 van 1960 en 1 van 1966 en heb gister samen met mn dochter een heerlijk tochtje gemaakt. Daar heb ik van genoten daarbij denkende hoelang kan ik dat nog doen. Dit zijn van die koestermomenten die ik erg waardeer. Ik hoop dat u ook nog instaat bent van die koestermomenten te creeren want ook voor U is dit broodnodig maar ook voor de andere lezers. We moeten het nog wel vol kunnen houden. Groetjes allemaal.

    Like

 6. delamontagne zegt:

  Theresa Geissler zegt///: 29 augustus 2015 om 08:38
  …………………
  Churchill bezocht na de oorlog NL, 8 -13 mai 1946.
  Hij werd door Gerbrandy ook begeleid naar Delft om de “onderkomens” van de overleden K.K.H,s
  in de Kerk te bezoeken.
  Gerbrandy legde hem uit:
  “hier is wèr wie beurrie auer oranzjes” [ wijzend naar de vloer van de kerk ]…..
  ( hier begraven wij onze “sinasappelen” ) ! )

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hahahahahaha! Mon chèr homme en la France,U doet me denken aan de stripreeks, die ooit eens in de jaren ’90 of zo werd uitgegeven; vaderlandse geschiedenis met een komische noot.
   In het laatste deel, dat onder meer dus WO II behandelde, zat op een gegeven moment Gerbrandy in Londen aan de telefoon – ik meen in gesprek met Roosevelt- te verzekeren: “Oh yes, Mr. President, of course: We’re on your side. We ‘ll teach that Japanese…..eh……eh…..”‘ -waarna hij zich snel omdraait naar zijn secretaresse: “Juffrouw Ineke, zoek eens gauw op, wat “mores leren” in het Engels is!”

   Like

  • Republikein zegt:

   Het stinkt daar, in die kerk.
   Rijke stinkers.

   Like

 7. reageerbuis zegt:

  24000 in vijf jaar is nog geen 5000 per JAAR, dus circa 400 per maand!

  Like

 8. Driek zegt:

  reageerbuis zegt: 24000 in vijf jaar is nog geen 5000 per JAAR, dus circa 400 per maand!

  Ja, beste reageerbuis, u heeft gelijk, het was nog veel erger. Ik heb heb rekenfout gemaakt. Misschien kan meneer Bron die fout herstellen. Ik zat mij nogal op te winden over al die asielzoekers. Verblind door woede maakte ik een rekenfout.

  Nederland liet tussen 1933 en 1938 ongeveer 24.000 joodse vluchtelingen toe. In vijf jaar tijd dus nog geen vijfduizend vluchtelingen per maand.

  Like

 9. Mart zegt:

  Ik zit nog ver weg van jullie migranten ellende,maar leef wèl mee.Tòch word ik door familie leden verweten dat ik negatief overkom,want ze willen absoluut niet gewaarschuwd worden…dit stoort hun gezappige nog rijke manier van leven.Gek alleen de ouwe garde is het volkomen met mij eens.Het sterft hier. van de negroos,maar die werken zowat allemaal,ook de meeste arabieren,japanners etcetera.Mart Brasil.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s