Kabinet vraagt gemeenten meer asielzoekers op te vangen

Screenshot_4

Het kabinet wil dat gemeenten meer bedden en huizen vrijmaken voor de opvang van vluchtelingen omdat er extra opvang nodig is. Volgens staatssecretaris Dijkhoff, verantwoordelijk voor het asielbeleid, vinden gemeenten het lastig om extra opvang aan te bieden.

“Ik snap dat het lastig is als je gebeld wordt of je een leegstaande hal of andere ruimte beschikbaar wilt stellen”, zegt Dijkhoff op NPO1-radio. “Maar het lukt wel”.

In een interview met de de Volkskrant vraagt Dijkhoff VVD-wethouders expliciet om ‘moed’ te tonen. “Plat gezegd heb ik stoere burgemeesters, wethouders en raadsleden nodig.” Volgens hem zijn ook kantoorpanden en containerwoningen geschikt voor opvang. Hij vraagt burgers om te accepteren dat er een opvangplaats in de buurt komt.

Dijkhoff verwacht dat het aantal toegelaten vluchtelingen in Nederland dit jaar met 40 procent stijgt naar 35.000.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

49 reacties op Kabinet vraagt gemeenten meer asielzoekers op te vangen

 1. DonnaDolce zegt:

  Wat dacht je van die lui weer op een boot, richting eigen contreien. Daar kunnen de overheden helpen via het ontwikkelingsgeld. Niet alles maar naar Europa laten komen……..halve zolen…

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Tekenend voor de hele situatie is de “zoeker”, links van ,t midden foto.
  Op z,n T-shirt…………….
  I WANT MORE. Uiteraard gaat ie ,t nog krijgen ook.

  Like

 3. Vederso zegt:

  Ik zou Dijkhoff willen vragen: geef zelf het “goede” voorbeeld en stel de helft van je huis ter beschikking.

  Like

 4. Driek zegt:

  Hier klopt toch geen ene moer van, het zijn allemaal jonge knapen op die foto, dat zijn toch geen vluchtelingen? Het kabinet maakt ook bekend dat het 58,5 miljoen euro uittrekt voor noodhulp aan Jemen, Syrië en Irak. Het is bedoeld voor de opvang van vluchtelingen in de regio, zodat zij niet doorreizen naar Europa. Het geld komt uit een pot van 570 miljoen euro die het kabinet vorig jaar instelde voor structurele noodhulp in de wereld.

  Wel ja, 570 miljoen. We zijn gek geworden. Het lijkt wel een ziekte. Maar we worden zwaar in de zeik genomen door die islamitische kleurlingen.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  EEN VRAAG AAN VAN DIJKHOFF !
  HOEVEEL VLUCHTELINGEN HEB JIJ IN JE HUIS OPGENOMEN ?
  IK HOOP DAT ER 30 MILJOEN VLUCHTELINGSVAKKRACHTEN
  NAAR EUROPA KOMEN EN ZE NIET MEER WETEN WAAR VOOR
  OF ACHTEREN IS ! DEBIELE VADERLANDSVERKWANSELAARS !

  Like

 6. Thoth zegt:

  Jemen, daar vinden zoveel ‘zielige’ migranten, die moeten wij ook opnemen. Nederland heeft inmiddels in het voorjaar 5 miljoen Euro gestort, maar helaas, dat zet geen zoden aan de dijk. Het begenadigde Saoedie-Arabië samen met o.a. Marokko, blijft ze maar bombarderen. Dus mensen kom maar langs. Wij zorgen voor jullie. Uiteraard krijgen ze eerst een huis, nederlands wordt geleerd, u krijgt opleiding, salaris 26475,= Euro per jaar, Miele, mobiele telefoon, vrouwen en kinderen die u achter gelaten heeft kunnen hier ook naartoe komen, daarna zien we wel verder…

  Like

 7. jungleelephant zegt:

  Ze moeten eens opzoeken wat “handhaven”inhoudt!Ze behoren een aanvraag in te dienen in het eerste land dat ze aandoen,en niet een aantal landen verder te reizen tot daar waar ze het meeste kunnen krijgen!

  Like

 8. Wat je momenteel in de sociale huurwoningenhandel van de woningcorporaties nog wordt aangeboden zijn sloopwoningen waar geluidshinderslachtoffers uit gevlucht zijn of nieuwere waar asielzoekers aan 2 kanten naast zijn gedumpt.

  Like

 9. Vederso zegt:

  Op basis van de schattingen door de overheid in Duitsland, verwacht ik plusminus 100.000 asielzoekers. Een verviervoudiging van het aantal vorig jaar en volgend jaar nog meer. Als deze regering geen maatregelen neemt staat ons een totale ineenstorting van deze maatschappij te wachten.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Politie zoekt van steekpartij verdachte asielzoekers in Winterswijk
  Politie weet al wel wie het zijn, Kosovaren van 19 en 21 jaar oud.
  http://regio.tpo.nl/2015/08/28/politie-zoekt-van-steekpartij-verdachte-asielzoekers-in-winterswijk/

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Verschrikkelijke beelden te zien op “Geen stijl”. Mensonterend hoe deze zieligerd “tijdelijk” moeten leven…………………en ze nemen het zo gelaten op.
  Gauw naar NL laten komen, op dat landgoed inn Gelre.

  SCHOKKENDE BEELDEN MIGRANTEN-HEL ITALIE
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/schokkende_beelden_migranten-hel_italie.html#comments

  Like

  • delamontagne zegt:

   De laatste “zieligerd” van ,t filmpje hoorde ik roepen: “heel Africa zit hier , jullie moeten ons helpen”. !
   Uiteraard, dat begrijp ik, ze moeten allemaal geholpen worden,
   want zoals ze vroeger THUIS gewend waren, dat kan natuurlijk niet.

   Like

   • Cathja zegt:

    We hebben ze genoeg geholpen! Tientallen jaren geld doneren aan die zielige Afrikaantjes, maar ze hebben er niks zinnigs mee gedaan. Geen fatsoenlijke woningen, geen beter leven. Kom dan niet naar Europa en dwing ons om opnieuw te helpen. We hebben genoeg voor jullie gedaan.

    Like

  • jungleelephant zegt:

   Nou,wat ben ik geschokt!Geef die mensen een boomhut!

   Like

 12. Gasso zegt:

  Een echte “stoere” burgemeester is een burgemeester die zegt: Tief lekker op met je hebben en houwen!

  Like

 13. tjonge zegt:

  eerlijk gezegd snap ik niet wat er moedig aan is om moedwillig onze maatschappij ten gronde te richten.
  .
  moedig ? niet dus,
  gestoord, hekel aan eigen vaderland, kwaadaardig ? dikke, dikke JA !!!!

  Like

  • tjonge zegt:

   nabrander,
   we moeten een signaal afgeven zodra je weet dat er asielopvang in jouw buurt komt, we moeten het niet passief over ons heen laten gaan, dan loopt de overheid ZEKER over ons heen !
   .
   er moet iets gebeuren !!

   Like

 14. koddebeier zegt:

  Op het eiland Rottum is vast nog plaats. Rot lekker op met je barbaren !!

  Like

 15. Cathja zegt:

  Hoe tolerant moeten wij eigenlijk zijn? Is het terecht dat de overheid steeds maar weer hamert op begrip en tolerantie van ons volk, terwijl we zien dat de mensen om wie het gaat allerminst dankbaar zijn voor de hulp en opvang die hen wordt geboden? Ze gedragen zich dikwijls brutaal en dwingend, en eisen direct een woning en een verblijfsvergunning.
  Moeten wij hun gedrag gewoon maar accepteren en ermee instemmen dat alles aan die vreemdelingen wordt geschonken, tot en met luxe artikelen aan toe? Moeten wij instemmen met de komst van honderden, duizenden per maand die hier aankloppen en hun hand ophouden, terwijl ons land dag na dag dieper in de rode cijfers wegzakt? Dit is toch niet meer te betalen? We weten toch dat de burgers middels belastingverhogingen de rekening gepresenteerd krijgen? Hebben wij dan ook nog iets te vinden van deze ongebreidelde instroom van asielzoekers?

  Vandaag hoorde ik iemand zeggen dat een burgemeester van een stad(je) in het oosten van ons land had gezegd dat we er maar aan moesten wennen dat in de toekomst overal asielzoekers zullen wonen, dus in iedere wijk!
  Als dit werkelijkheid wordt, zal de onvrede en het verzet er niet minder op worden, integendeel.
  Het wordt oorlog!

  Like

 16. Jean zegt:

  Als we over echte asielzoekers preken dan spreken we over 100 a 150 asielzoekers, momenteel wordt gesproken over 300.000, dat zijn geen asielzoekers dat zijn luie parasieten met een zandbakcultuur opgelegd door een ordinaire perverse pedofiel, dus eruit ermee en geen eurocent an veknoeien.

  Like

 17. danny zegt:

  Ik vraag het kabinet om asielzoekers dan zelf in huis op te vangen als zij ze zo graag willen en er niet de burgers mee lastig te vallen.
  Liever zegt het kabinet het Schengen-akkoord op en sluit men de grens voor gelukszoekers.
  Maar daar heeft men de ballen niet voor!

  Like

 18. Jean zegt:

  In België zegt Dewever een klein gedeelte van de wil van het volk en hupsakee het zit er al bovenop. Dewever zegt a.g. die toestroom van vreemdelingen dat de achterdeur gesloten moet worden en dat die een ander statuut moeten krijgen.
  Dewever vergeet er bewust bij te vertellen dat de Vlamingern ook de voordeur gesloten willen houden en dat die maar een statuut moeten krijgen nl. het oprotstatuut want Vlaanderen is onleefbaar en onveilig, wij Vlamingen houden geen enkele rekening met die EU misdaadorganisatie een gedrocht gevuld met uitgerangeerde zwaar dementerende volksverraders die alles verkwanselen om macht, wel, die macht gaan wij ze afnemen, dat gedrocht moet weg en de misdadigers voor een volkstribunaal gesleept worden.
  Bij deze geef ik mij op om te zetelen in dat volkstribunaal…. 😉

  Like

  • Bij deze solliciteer ik als huurling bij jullie tribunaal. Want altijd in de geschiedenis moesten de huurlingen al aan de touwtjes trekken waarmee de valbijlen werden bediend. En ze moesten de koppen tellen vanwege het kopgeld van 1 euro per stuk. Hollanders doe ik gratis.

   Like

 19. Sjaak zegt:

  Vandaag in de Televaag !
  Meer belasting rijkere Nederlander
  Van onze parlementaire redactie
  DEN HAAG –
  De coalitie neemt de vermogenstaks op de schop.
  Vanaf 2017 gaan kleine spaarders en beleggers
  minder belasting betalen over hun vermogen en
  rijkere Nederlanders juist Meer !

  WOAHHHHHHH !
  Mooi voor gewaarschuwt pispalen !
  De rijke nederlanders hebben hun kapitaal
  dan allang in de Karibik !
  En zelf hebben ze dit klompenlandje ook
  verlaten ! KLOOTHOMMELS !!!
  Jullie hebben wel Geld nodig om de
  Asylparasiten onder te brengen !

  Like

 20. Donald Trump belooft aanval op christendom door moslims en Obama totaal om te draaien
  Hillary Clinton vergelijkt pro-life (anti-abortus) kandidaten met terroristen

  De links-liberale Clinton verliest in de peilingen steeds meer terrein aan de rechts-conservatieve Trump.

  De onder het gewone volk almaar populairder wordende Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump beloofde onlangs ‘de aanval op het christendom totaal om te draaien… Ze worden onthoofd in Syrië. Ze zijn door Obama en zijn hele groep in de steek gelaten, maar geloof me: door Trump zullen ze níet in de steek worden gelaten. Als je christen bent is het bijna onmogelijk om tot de VS te worden toegelaten. Voor moslims is het juist een van de makkelijkste bestemmingen. Leg me dat maar eens uit.’

  Trumps grote voorbeeld is zijn in 1993 overleden voormalige voorganger dr. Norman Vincent Peale, auteur van het over de hele wereld bekend geworden boek ‘De Kracht van Positief Denken’. Hij zegt ook ‘heel vriendschappelijk’ om te gaan met Billy en Franklin Graham, en veel christelijke projecten te steunen.

  ‘Ik ga ook in Amerika oorlog tegen christendom aanvallen’

  De ‘aanval op het christendom’ vindt volgens Trump, die zelf protestant is en zegt een overtuigde gelover in de Bijbel te zijn, ook in de VS zelf plaats. Zo bekritiseert hij de ‘oorlog tegen kerstmis’, waardoor veel Amerikaanse scholen en winkelcentra vorig jaar geen kerstboom meer mochten opzetten omdat deze moslims zouden kunnen beledigen.

  Het links-liberale establishment voert tevens veel rechtszaken tegen christenen en ‘wint er helaas veel’, aldus Trump. Zo werd onlangs een christelijke bakkerij veroordeeld omdat deze weigerde bruidstaarten voor homoparen te maken. ‘Ik zal dat aanvallen. Ik ga heel sterk tegen veel van dit soort zaken in, zoals het verbannen van het woord kerstmis.’ (1)

  Trump: Massa immigratie moslims tegenhouden

  Trump verzet zich tevens tegen de door de regering Obama bevorderde massa immigratie, en zei met name moslims uit Somalië, Saudi Arabië en Syrië te zullen tegenhouden, omdat het risico op terreuraanslagen in de VS hierdoor steeds groter wordt. (2)

  Het verval van steeds meer stadswijken in Europa, die ten prooi vallen aan criminele islamistische bendes, is een trend die ook in Amerika is te zien. De stad Minneapolis heeft zelfs al de bijnaam ‘Klein Mogadishu’ gekregen, omdat Somalische moslimbendes er de straten onveilig maken. Dit kon gebeuren nadat de regering Obama de grenzen wijd openzette voor de komst van jaarlijks 5000 tot 12000 Somalische ‘vluchtelingen’. Er komen nu zelfs meer immigranten uit moslimlanden naar de VS dan uit Mexico en Latijns Amerika. (2)

  Clinton vergelijkt anti-abortus kandidaten met terroristen

  Trumps Democratische tegenstrever Hillary Clinton doet het juist steeds slechter in de peilingen. Gisteren vergeleek ze in Cleveland de volgens haar ‘extreme kijk op vrouwen’ van haar Republikeinse rivalen met hun pro-life / anti-abortus standpunten met ‘sommige terreurgroepen, van mensen die niet in de moderne wereld willen leven… Ze hebben het helemaal fout voor het 21e eeuwse Amerika. Wij gaan voorwaarts, en niet terug.’ (3) >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/Donald-Trump-belooft-aanval-op-christendom-door-moslims-en-Obama-totaal-om-te-draaien

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Hoe meer ik lees over Trump,hoe vrolijker ik wordt!

   Liked by 1 persoon

  • Als ik nu zou bulken van de poen konden jullie op mij stemmen. Ik koester hetzelfde gedachtengoed als Trump maar dan met een lege portemonnee. Nou ja, ik heb natuurlijk wel enig vermogen; een dood vogeltje en een scherpe zakdoek.

   Liked by 1 persoon

   • Over het algemeen genomen beste Breinbrouwsels wordt de macht verdeeld naar afkomst, fortuin en religie en niet naar briljante geesten die het goed voor hebben met humaniteit. Donald Trump is óók niet gek en hij laat zich zelf ook niet gek maken, politiek is de opmaat voor nog meer aanzien, fortuin, werkelijke macht en het consolideren van het gezag als het hoogst haalbare. De volksvertegenwoordigers representeren voor het grootste gedeelte zich zelf zoals je ongetwijfeld al lang geleden de zelfde conclusie hebt getrokken. Als men bulkt van de poen dan heeft men andere luxe-problemen en een scherpe zakdoek is altijd dan een vol gesnoten lapje stof.

    Like

 21. roeldupree zegt:

  Ook op deze foto zie ik alleen maar jonge mannen in de kracht van hun leven.
  Verder commentaar laat ik maar even achterwege..

  Like

  • SeeMore zegt:

   Mooi. Kan hij direct beginnen met het ongelijk van Justitie te bewijzen.
   Mohamed…Kom er maar in met die aanslag.
   We hebben nu een punt bereikt; dat we “blij” worden van een liefst forse aanslag. Is het laatste zetje dat veel Autochtonen momenteel nodig hebben om in te zien dat er actie ondernomen dient te worden.

   Like

 22. Sjaak zegt:

  En nu ook dit nog !
  Vandaag in de Televaag !
  Terreurverdachte Mohamed B. onmiddellijk vrij
  ROTTERDAM –
  Terreurverdachte Mohamed B. (27) komt per direct op vrije voeten.
  Dat heeft de rechtbank in Rotterdam besloten, zegt zijn advocaat
  André Seebregts tegen het ANP. Eerder deze week eiste het
  Openbaar Ministerie nog vier jaar cel tegen de Marokkaan.
  Hij is volgens de aanklager bezig geweest met het voorbereiden
  van een aanslag in Nederland op politiemensen en militairen !

  TJAKKA !!!!!!
  NU NOG WACHTEN TOT DE EERSTE ISLAM-BOM BARST !

  Like

 23. Johan zegt:

  Burgemeesters tonen pas moed, als ze weigeren om aan het verzoek van het kabinet te voldoen.

  Like

 24. Johan zegt:

  Ik heb het helemaal gehad met die quat-kauwende bananenvreters uit Afrika die hier de boel komen verrijken.

  Like

  • danny zegt:

   Het wordt steeds gekker. Het is wachten op ellende welke niet zeer lang meer op zich zal gaan laten wachten. Dit valse kabinet moet gestopt worden, voor er dadelijk mensen uit hun huis gezet worden ten bate van die zogenaamde zielige asielzoekers en vluchtelingen!

   Like

 25. danny zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24425736/__Subsidie_vergroten_kennis_Marokko__.html
  En wie mogen daar straks weer voor opdraaien?
  Juist ja de belastingbetaler!

  Like

 26. BertG. zegt:

  De politie onderzoekt vermeend seksueel misbruik van een aantal kinderen in het asielzoekerscentrum van Bellingwolde, Groningen. Drie kinderen zouden zijn misbruikt.
  De woordvoerder van het COA liet gisteren weten dat de man die genoemd werd in de melding, een van de bewoners van het azc, is overgeplaatst naar een ander asielzoekerscentrum. Om privacyredenen wil COA niets kwijt over deze persoon.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/08/28/vermeend-kindermisbruik-in-asielzoekerscentrum-groningen/

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Lekker,zal dat andere centrum ook blij mee zijn!Stuur dat sujet per omgaande retour afkomst,want ook wij willen hem niet op de openbare weg;nu niet en in de toekomst niet!Of wij moeten toestemming krijgen hem eigenhandig te castreren;niet chemisch en ook niet halal!Dus!

   Like

  • Cathja zegt:

   Schandalig dat deze misdadiger alleen maar is overgeplaatst! Als wij ons aan kinderen vergrijpen weten we wat daarvan de gevolgen zijn. Nu dit heerschap alleen is overgeplaatst kan ‘ie elders dezelfde streken uithalen. Het COA wil ‘om privacyredenen’ geen mededelingen doen over deze persoon. Hebben dit soort figuren dan nog recht op privacy-bescherming? Die hebben ze hiermee beslist verspeeld, vind ik!

   Hij moet per direct Europa uit. Als je kinderen misbruikt, heb je geen recht meer op asiel.

   Like

 27. SeeMore zegt:

  Waardoor de gemeentes nog meer huurwoningen aan het bestand zullen onttrekken en de wachtlijsten voor “Henk&Ingrid” zullen oplopen tot een slordige 10 á 12 jaar.
  Het enige pluspunt van deze massale invasie zou kunnen zijn; dat de overheid qua opvang dusdanig in het nauw gedreven wordt, dat het nog extremere antidemocratische maatregelen moet nemen om deze plunderaars te herbergen.
  Hopelijk gaan dan de oogjes van het Volk open, want gezien het stemgedrag heeft het gros der natie nog niet voldoende overlast van deze “kansenpareltjes”. Hoog tijd dat deze nitwits een horde “vluchtelingen” in hun straat krijgt.

  Like

 28. pieter zegt:

  heeft de beste man zelf geen achtertuin?

  Like

 29. Jan zegt:

  De metamorfose van de Albert Cuyp-markt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s