Abbas: Geen geld voor het volk, maar wel voor een nieuw paleis!

Screenshot_1

Abbas: Geen geld voor het volk, maar wel voor een nieuw paleis!

(Door: Ryan Jones – Vertaling: E.J. Bron)

De Palestijnse Autoriteit gebruikt de media graag om de Palestijns gecontroleerde gebieden voor te stellen als een land van de onderdrukten en armen. Maar een blik op het nieuwe paleisachtige bouwwerk van de Palestijnse leiding (foto boven) volstaat om te weten dat er iets niet klopt aan deze voorstelling van zaken. Deze week verschenen er foto´s op de sociale media die de nieuwbouw van het prachtige paleis van de Palestijnse president Mahmoud Abbas laten zien.

Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat het zou gaan om een kopie van de joodse tempel in Jeruzalem. De plannen voor de bouw van deze vorstelijke behuizing – de kosten worden offricieel aangegeven met omgerekend € 11,5 miljoen – zijn niet nieuw. Jaren geleden al had de Palestijnse Raad voor Ontwikkeling en Wederopbouw (PECDAR) details van het project gepubliceerd. In het jaar 2010 werd Abbas door het persagentschap gefotografeerd toen hij de eerste spade in de grond stak. Maar kennelijk is er sprake van discrepanties tussen de door PECDAR ter beschikking gestelde plannen en de realiteit.

De Palestijnse leiding noemde het project een “openbare instelling”, maar het is zeer de vraag of het grote publiek ooit door de kamers van het paleis zal slenteren. Het werd veelmeer als residentie voor het bezoek van hoogwaardigheidsbekleders gebouwd en beschikt over twee helikopterplatforms. Dat roept twee vragen op: kan de lege staatskas zich zo´n geldverslindend bouwwerk als gastenverblijf veroorloven? En: als het alleen maar een “gastenpaleis” is, hoe ziet de residentie van Abbas er dan uit?

Ter vergelijking: hieronder een foto van de residentie van de Israëlische minister-president, die met belastinggeld werd gefinancierd. In Israël overnachten buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders in een hotel.

PECDAR verklaart dat de bouw van het paleis “zelf gefinancierd” zou zijn. Maar zoals inmiddels iedereen weet, komt het grootste gedeelte van de Palestijnse begroting uit het buitenland. En desondanks gaapt er een enorm gat in de begroting. Abbas en zijn regime geven blijkbaar nauwelijks iets van de buitenlandse financiële hulp aan het eigen volk door en ze investeren het ook niet in de eigen economie.

Enkele jaren geleden kwam het Jerusalem Institute of Justice (JIJ) erachter dat sinds de ondertekening van de Akkoorden van Oslo in het jaar 1995 de Palestijnse Autoriteit 25 keer meer financiële ondersteuning per hoofd heeft gekregen dan de burgers van Europa door het Marshall-plan voor de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. En hoewel de Palestijnen zulke enorme sommen ter beschikking gesteld werden, heerst er in de autonome gebieden nog steeds werkloosheid en armoede. Maar voor een feodaal presidentieel paleis is er genoeg geld.

Screenshot_2

Vergeleken met het nieuwe paleis van Abbas zeer eenvoudig: de residentie van de Israëlische minister-president

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Graaien, Hypocrisie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Abbas: Geen geld voor het volk, maar wel voor een nieuw paleis!

 1. koddebeier zegt:

  Laat me raden……….we zullen er best aan meebetaald hebben !!

  Like

 2. Abbas: Geen geld voor het volk, maar wel voor een nieuw paleis! Niets nieuws onder de zon, Nicolae Ceauşescu, Robert Mugabe,Tayyip Erdogan en tal van andere dictators genoten volop van deze gejatte luxe welke door het volk in de vorm van té hoge belastingen op gebracht dient te worden. Dat krijgt men wanneer er gezwicht wordt voor een ‘regering’ welke met een ijzeren vuist regeert en de democratie uit geweerlopen komt.

  Like

 3. anna zegt:

  ons paleis kost ook handen vol geld – maar wat moeten wij daarmee, zo gaat het in palestina ook, het kapitaal verneukt iedereen

  Like

 4. Democratie bestaat niet: dit is de reden waarom stemmen geen nut heeft.

  “Presidenten worden uitgekozen, niet gekozen.” Dit zijn de woorden van Franklin D. Roosevelt, de 32e president van de Verenigde Staten. Kun je met je stem een verschil maken of staan verkiezingsuitslagen van tevoren al vast?

  In Amerika lijken presidentskandidaten vandaag de dag meer op wandelende billboards voor de grote corporaties door wie ze worden overladen met geld. President Eisenhower waarschuwde ons al voor het ‘militair-industrieel complex’ en de desastreuze opkomst van ‘misplaatste’ macht die wereldwijd een enorme invloed zou kunnen hebben.

  De 13e president van de VS, Woodrow Wilson, zei: “De grootste spelers op het gebied van handel en industrie zijn bang voor iets. Ze weten dat er een macht is die zo georganiseerd, zo subtiel, zo verweven, zo alomvattend is dat ze maar beter kunnen fluisteren als ze die macht verfoeien.”

  Bedrijven staan boven de overheid: zij bepalen het beleid

  Politici worden zwaar beïnvloed door grote corporaties, daar wordt geen geheim meer van gemaakt. President Obama wees bijvoorbeeld Michael Taylor, voormalig vicepresident Public Policy van Monsanto, aan als plaatsvervangend hoofd van de voedselveiligheidsautoriteit FDA. Je kunt over dit soort dingen meer lezen in het artikel 10 Ways Big Business Controls The Government van The Guardian.

  In onderstaand fragment uit de documentaire Thrive wordt de wereldwijde verdeling van de macht verder uitgelegd. “Als mensen vandaag het geldsysteem begrijpen,” zei autofabrikant Henry Ford eens, “dan breekt morgen de revolutie uit.”

  oe kun je in een democratie leven als er volgens sommige historici alleen al in de VS ieder jaar 500 miljoen documenten achter slot en grendel verdwijnen?

  “Het is ironisch dat de VS verwoestende oorlogen begint in Irak en Afghanistan om daar zogenaamd democratie te introduceren. Het land kan zelf niet langer een democratie worden genoemd aangezien er duizenden miljarden naar projecten gaan waar noch het Congres, noch de president iets van weten,” zei de Canadese oud-minister van Defensie Paul Hellyer.

  Hoe kun je als historicus onderzoek doen naar de geschiedenis van een land als het grootste deel geheim wordt gehouden? In Canada beginnen overheidswetenschappers zich te beklagen over het feit dat de regering hen voortdurend de mond snoert.

  Zelfs uitvindingen en patenten worden tegengehouden in verband met geheimhouding. In het jaar 2014 zijn er om deze reden alleen al 5000 uitvindingen geblokkeerd, het hoogste aantal sinds 1994.

  Bron
  http://www.ninefornews.nl

  Like

 5. JooJootje zegt:

  Heeft Nederland al een nieuwe zak met geld gegeven? anders ff Ploumen bellen kan zo maar vergeten zijn met al die vluchtelingen en miljoenen die moeten worden uitgedeeld aan plaatselijke ontwikkelingsprojecten (krijgsheren)

  Like

 6. hij heeft ook al huizen laten bouwen in Jordanie voor hemzelf en zijn kinderen voor drie en half miljoen dollar

  Like

 7. Qvic zegt:

  Deze waanzin zien we over de hele wereld terug, de heersers/elite willen alles en dat het ten koste van het volk gaat interesseert hun geen moer. Dat is hier geen uitzondering op. Kijk maar eens naar koning pils, die laat ook zijn huurhuis verbouwen voor miljoenen ten koste van de belasting betalers.

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Tja, vroeger werden die klanten nogal eens ‘gekielhaald’ of hadden een ontmoeting met de guillotine, maar gezien de tot op heden, totale verdeeldheid in dit land, vrees ik vooralsnog het ergste. Nederland is reddeloos verloren en zodra de vlam echt in de pan slaat, ligt “het touw” klaar! Ik wens dat namelijk noch lijfelijk, noch geestelijk mee te maken! Als u nu denkt; ach wat vreselijk…, ik heb een prima leven gehad en aan alles komt een keer een eind.

   Like

 8. daiyu-ninja zegt:

  Zo gaat het overal. Overal is geld voor behalve voor het volk.

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Zeg of schrijf je Abbas, dan gaan m i j n gedachten weer onmiddellijk terug naar begin dit jaar, bij die Charlie Hebdo-schertsvertoning: Met Mr. wrong in de voorste gelederen, arm in arm met Hollande en Merkel!
  Dan kan dit er ook nog wel bij: Je hoort het tenslotte dagelijks van dat soort grappenmakers, over de hele wereld……

  Like

 10. Clara Klein zegt:

  ben benieuwd of burgemeester Van der Laan van Amsterdam, die morgen naar Israel: Tel Aviv en Ramalla gaat, dit ‘paleis’ te zien krijgt.
  een reactie zullen we zeker niet te horen krijgen!

  Like

 11. Jan zegt:

  Palestinian Authority has stolen US$31B over 20 years

  Like

 12. Pingback: Abbas: Geen geld voor het volk, maar wel voor een nieuw paleis! | Likoed Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s