HOE WETENSCHAPPERS ZICH PROSTITUEREN

Screenshot_9

(Door: Arne van der Wal)

De onthulling dat Coca-Cola obesitas-onderzoek financiert heeft de reputatie van zowel het merk als de wetenschap beschadigd. Het is geen incident: talloze wetenschappers laten zich inhuren door de voedingsindustrie om gunstige onderzoeksresultaten te leveren. Ook Nederlandse.

Tot ver in de jaren zestig werd het roken van sigaretten gepromoot als sportief en stoer, passend bij een moderne, energieke levensstijl. Zelfs dokters deden het. Die tijd is definitief voorbij. Dat is niet het geval bij frisdrank. Het drinken van cola, Sprite, Fanta en andere bruisende drankjes staat nog steeds voor gezelligheid, sport en vriendschap. Ook al zijn er wetenschappelijke bewijzen dat suikerhoudende frisdrank een van de belangrijkste oorzaken is van zowel obesitas al diabetes 2, de pogingen om de consumptie aan banden te leggen stranden telkens weer op politieke onwil en verzet. En op wetenschappelijke twijfel over de schadelijkheid.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Graaien, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

13 reacties op HOE WETENSCHAPPERS ZICH PROSTITUEREN

 1. joopklepzeiker zegt:

  Heer Bron dit is misschien interessant voor je, je weet nooit wat de toekomst ons zal brengen .

  WordPress censuur !

  http://devilexcrement.com/2015/08/28/the-devil-meets-forces-beyond-his-control/

  Like

  • Gratis blogdiensten zoals wordpress.com en blogspot.com plus nog een hele reeks anderen plaatsen advertenties op jouw blog en moeten dus rekening houden met hun adverteerders. De blogdiensten worden door de enige echte goede mensen met zowel het kompas van de ultieme moraal alsook het etische besef van een pedopater getipt als er iemand een blote kudt of een blasfemisch woord zoals ‘soeartepiet’ gebruikt. Je krijgt dan een waarschuwing en indien je niet wenst te gehoorzamen wordt je van de party gepleurd en je blog gesloten. zie het als een ban van de Hogepriesters van DDS. Weten jullie nog dat ik dedagelijkseschandpaal.nl sspeciaal heb vastgelegd voor helden die de DDS en vazallen willen gaan zieken en zouten? Doe maar een bot:)

   Like

 2. Jean zegt:

  De zogenaamde perfessers die de import van barbaren ‘moeten’ verkopen als welstand zijn zelfs niet meer te tellen, elke dat staat een hufter de misdaad goed te praten.
  Hopelijk staan ze op de eerst rij als het payday is.

  Like

 3. Driek zegt:

  Je moet gewoon van die frisdrankenrotzooi afblijven. Ik zie soms dikke mensen bij de kassa die een heel krat cola afrekenen, die zijn er echt aan verslaafd. Ook ’s middags veel scholieren die het meest afgrijselijke voedsel kopen, van chips tot vieze energiedrankjes. Maar in de milkshakes met de typische aardbeiensmaak van Burger King zitten maar liefst vijftig chemicaliën, het is puur vergif.

  Het zeer interessante boek van de onderzoeksjournalist Eric Schlosser, “Het fastfood paradijs”, geeft een onthullende kijk op Amerika en de fastfoodindustrie. (Uitgave Het Spectrum)
  Na het lezen van dit 332 bladzijden tellende boek ben je meteen veganist. Alles wat je eet in een hamburgertent is je reinste troep. Alleen al de vleesverwerkende industrie in Amerika is onthutsend. Koeien die gevoerd worden met dode varkens en kippenstront, het gebrek aan hygiëne in de restaurants en over salmonella in hamburgers. In dit boek wordt duidelijk beschreven waar de zwaarlijvigheid (obesitas) vandaan komt. En wat voor vergif je op je bord krijgt.

  Like

 4. SeeMore zegt:

  Hoezo aan banden leggen die verderfelijke frisdranken!?? Welnee joh; we doen er gewoon nog een schepje (suiker) bovenop en maken de hele wereld gek met Red Bull en dat soort rotzooi. Krijg je vleugels van…
  Je wordt er bagger vet van. Hyperactief wat, onder de opgefokte jeugd, het zogenaamde “kopschoppen” weer bevordert. Vervolgens zijn de drinkers van deze zooi rond hun 30-ste á 35-ste totaal opgebrand en geraken steeds vaker in een depressie.

  Like

  • BertG. zegt:

   Wel eens geproefd? Zo’n red bull?
   Werkelijk niet weg te krijgen, mier en mier zoet.
   Alsof je pure siroop probeert weg te werken. En ze zuipen ’t in liters tegelijk.

   Like

   • SeeMore zegt:

    Neen. Ben principieel tegen deze zogenaamde Energie drankjes.
    Verbaas mij er iedere keer opnieuw over als ik ’s morgens om 07:45 jongeren vanaf 12 jaar in de metro Coca-Cola en Energiedrankjes zie drinken!!

    Like

 5. Wetenschappers vormen net als andere fanatieke gelijkhebbers altijd een clubje. Soms bestaat het wel uit een miljard aanhangers. Als er iemand hun wetenschappelijkheid durft te betwijfelen breekt de pleuris uit. Zo werden er al heksen verbrandt, kinderen geschendt (o wacht, dat was iets anders), asielzoekers verzopen en kinderen onder toezicht geplaats omdat hun ouders dat inenten maar niks vonden. Hoe dan ook, er wordt gestapeld en gestapeld tot iedereen en z’n moeder het gelooft. Ze refereren allemaal aan het werk van iemand die misschien wel niet bestaan heeft en citeren hele lappen tekst die meestal al van anderen gepikt is. Aan wie het meeste gerefereerd wordt en de woordenrijger die het meest wordt geknipt en geplakt heeft altijd gelijk en de meeste autoriteit zodat er automatisch nog meer verwezen en gepikt wordt want anders valt het hele kaartenhuis in elkaar. Kortom, ze linken allemaal naar elkaar en ze krijgen ook een tegenlinkje.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Ambtenaren zijn even erg. Zijn vaak ook hoeren. Schrijven valse rapporten, verzinnen cijfers, laten andere cijfers weg, publiceren iedere leugen, bedrijven politiek op hun werk. Voorbeelden bij de vleet.

  Like

  • Eigenlijk zouden al die ratten met naam, toenaam en hun moeder op een schuimbekkende site geplaatst moeten worden:) Ik heb dedagelijksschandpaal.nl nog maagdelijk liggen. Ontmaagders gevraagd die gewoon doorgaan, ook als er gejankt wordt.

   Like

   • SeeMore zegt:

    Zomaar even een vraagje: Waarom “ontmaagd” U die site niet zélf?
    Is al het tweede topic waarin ik U met de site zie leuren…

    Like

 7. @SeeMore
  Het ontgaat u kennelijk volledig dat mijn reactie er een was op het reaguursel van @leefbarbaar. Waarom stelt u trouwens ‘zomaar even een vraagje’? Doet me sterk denken aan mensen die ook altijd zinnetjes zeggen als ‘nee, nou, oh, ik bedoel maar…’. Gewoon mijn woorden niet lezen daar wordt je blijer van denk ik.

  Like

  • SeeMore zegt:

   Nogal snel in de wiek geschoten.
   Op wie of wat U reageert houdt niet in dat U de exclusiviteit over het desbetreffende topic noch de reacties verwerft.
   “Doet me sterk denken aan mensen…” is waarschijnlijk ook een breinbrouwsel.
   En ja. Ik blijf vinden dat U commercieel loopt te leuren met de maagdelijke site die U in de aanbieding heeft.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s