ARMOEDE IN NEDERLAND

Screenshot_13
Een stempellokaal in de jaren dertig

 (Door: “Driek”)

Hoe lang nog zal den Nederlandse burger door zijn leugenachtig corrupte regering worden verloochend? Het lijkt alsof wij worden uitgespuwd. Ons bestaan wordt gewoonweg ontkend. Over niet één enkel onderwerp nog worden wij geraadpleegd. Wij zijn alleen nog goed genoeg om den staatskas te vullen waarmee aartsluie parasieten van een gerieflijk leven worden voorzien. Weldra zal de bodem daarvan zichtbaar zijn. En dan is het uit met de pret. Onze regering blinkt uit door onverstand. Maar, let wel, lezer van deze recalcitrante site van E.J. Bron, tal van Nederlandse burgers begeven zich vandaag de dag met hongerige magen naar den dagelijkse arbeid en gaan gebukt onder hoge belastingdruk, verkeren op de rand van nooddruftigheid en zijn nog slechts enkele schreden verwijderd van bedelnap en voedselbank.

Onderwijl wordt in de Brusselse paleizen door gauwdieven het wildgebraad op gouden schalen opgediend. Die plebejische charlatans in Zondagspak wensen zelfs eigen servies en bestek ter waarde van drie miljoen euro. Wel ja, toe maar. Vrolijke feesten en soupers. Het kan niet op. Dagelijks weerklinkt er ploffend geluid der ontkurkte wijnflessen en knallen de champagnekurken. Dat amoreel canaille financiert zijn uitspattingen met ons zuurverdiende belastinggeld. Doch hoogmoed komt voor den val. Hoongelach weerklinkt straks wanneer zij de houten treden bestijgen van het schavot. Het is het loon voor hun wandaden.

Want nog heerst alom de ijle stilte voor de storm. Nog weet iedereen zijn lagere driften te beteugelen. Doch zienderogen stijgt de spanning onder gans de bevolking van Nederland. De tijd is niet veraf dat den burger met gebalde vuist en van woede vertrokken gelaat gaat rebelleren tegen dit schandelijk onrecht. Als wij nog langer in onze aarzelend zwakke houding volharden, verliezen wij onze waardigheid. Dan zwerven straks verkommerd verslonsde mannen en vrouwen met het stempel der armoe op het gelaat bedelend door onze straten. Is dat ons voorland? Neen. Zover laten wij het toch niet komen?

Het lijkt alsof wij terugkeren naar de tijden van Domela Nieuwenhuis (1846-1919). Het werkvolk maakte einde negentiende eeuw werkdagen van 14 tot 16 uren per dag. Van zes guldens wekelijks moest den arbeider zijn gezin onderhouden. En die paar zuurverdiende guldens werden betaald in bonnen die zij konden besteden in de winkels der fabrieksdirecteuren.

Screenshot_14
Het rooien van de bollen zoals dat jarenlang in de Bollenstreek ging: op je knieën, met de hand, van zonsopgang tot zonsondergang

Want, let wel lezer, straks bereikt ons onverwachts als een felle bliksemschicht de onheuglijke tijding dat betalingen met contant geld uit den boze zijn. Plannen daartoe worden alreeds gesmeed door malicieuze politici. Wees op uw hoede. Er wordt geknaagd aan ons vrijheidsbewustzijn.

“Centrale banken zijn met elkaar in gesprek over een in te voeren gedeeltelijk of totaalverbod op contant geld. Dat zou enkele voor noodgevallen zijn, maar feit is dat steeds meer landen nu al zijn overgegaan tot het beperken van contante betalingen. Deze ontwikkelingen tonen opnieuw aan dat de werkelijke problemen in het westerse financiële systeem veel ernstiger zijn dan in de media bekend wordt gemaakt”.

Het wordt de hoogste tijd het aanstormend noodlot te keren. Edoch, in deze schitterend mooie zomer kan wel eens de beslissing vallen dat den burgers hun verstrooide krachten verenigen. Want een slag op onze linkerwang noopt ons niet ook nog de rechterwang aan te bieden. We zijn niet helemaal gek. Zelfs de slapers zien wij langzaamaan ontwaken. Gelukkig maar. Want eens raakt ons engelengeduld op. Ik wens u allen nog een fijne dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op ARMOEDE IN NEDERLAND

 1. jungleelephant zegt:

  Het schijnt eerst zo te moeten zijn dat driekwart van de bevolking de moord stikt van de honger voordat ze in actie komen!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Honger….of iets anders. Vast staat, hoe dan ook, dat ze het momenteel nog steeds veel te góed hebben.
   En dat is link: Op een dag trekken ze zich de haren uit het hoofd van spijt…..Als er niets meer tegen te doen valt.

   Like

 2. danny zegt:

  ‘Dan zwerven straks verkommerd verslonsde mannen en vrouwen met het stempel der armoe op het gelaat bedelend door onze straten. Is dat ons voorland? Neen. Zover laten wij het toch niet komen?’

  Als het aan mij ligt niet, driek

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Op naar Brussel met miljoenen en uitroken die gore rattenbende van parasiterende, geen belasting betalende, zelf verrijkende machtswellustelingen!!!!!!!
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Zou volkomen begrijpelijk en terecht zijn;alleen daar zijn de “beschaafden”hier niet voor te porren!Zolang ze nog 1 of meer auto’s voor de deur hebben,uit eten en op vakantie kunnen gaan,de nieuwste mobiel en mode kunnen kopen;”ach,het zal zo’n vaart niet lopen,we hebben het toch goed”?

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @jungleelephant: 21.58. uur, op 31/08. Beste jungleelephant, dat klopt als een zwerende vinger. Veel Nederlanders WILLEN het gewoon niet ZIEN. Daarom blijven zij ook braaf stemmen op de kliek: VVD,D66,PvdA,CDA,GL,CU. En ik zie geen enkele verandering, helaas!

    Like

  • Idefix zegt:

   Ach, Het gros van de Nederlandse vrouwen op middelbare leeftijd krijgt nog steeds een natte p… van een jankend crapuul ,genaamd F. Timmermans…..
   M,a,w, die ratttenbende ” wordt door het plebs in stand gehouden…

   Like

 4. Pingback: ARMOEDE IN NEDERLAND | eunmask

 5. Wachteres zegt:

  Goed stuk, Driek. Ik hoop dat wij de verandering nog meemaken.

  Al was het alleen maar voor onze kinderen en kleinkinderen.

  Like

 6. Prachtig geschreven,wat een retoriek,alleen toen had men geen televisie,waar velen nu verslaafd aan zijn en worden gehersenspoeld. Ik niet,omdat ik overdag werkte en de avonduren voor studie,tuinieren,sport en lezen gebruikte en tv als verloren tijd zag,ik verbaas me er nog altijd over dat men dit tot gewoonte maakt en zijn leven niet leeft,maar vergalt.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Alweer vergeten dat deze brusselse hoerenlopers zelfs bij de
  spezenafrekening de boel besodemietert hebben ?
  Vrijdagsmorgens aanwezenheid ondertekenen en een paar
  hondert euros extra insteken en dan naar huis gereden !
  En dat bij een salaris van 15000,- € per maand !
  Vieze vuile gore EU teringleiers !!!

  Like

 8. caesar1 zegt:

  het lijkt er idd steeds sterker op dat de geschiedenis uit de 30er jaren zich aan het herhalen is…

  Like

 9. Pingback: ARMOEDE IN NEDERLAND « Ronnydeemobile's Blog

 10. Pingback: ARMOEDE IN NEDERLAND |

 11. Sjaak zegt:

  En dit zijn de prestaties van de vluchtelingen in (Suhl Duitsland) 2015
  wanneer ze het niet naar hun zin krijgen !

  Like

 12. delamontagne zegt:

  Het was ook de tijd van de nederige houding voor “de broodheer”, het rijwielplaatje met middenin een gaatje, zodat iedereen kon zien dat het rijwiel van een werkloze was, de verzegelde radio door de PTT, als men het luistergeld niet kon betalen, de “vissenkoppensoep” voorgesteld door de vrouw van Colijn als voedzaam alternatief.
  Dus er zijn wel “parallelen” met nu als je b.v de moestuin-uitspraak van Jellie Klijnsma in ogenschouw neemt.
  Politici waren en zijn “politici” eigenbelang eerst.

  Like

 13. Driek zegt:

  Geachte mevrouw of meneer,

  Ik verzoek u, exploitant van Pingback eunmask, mijn artikel niet te verminken door er een andere afbeelding bij te plaatsen. U heeft er een afbeelding bij geplaatst van een bankslaper. Ik maak hier bezwaar tegen. Ik eis dat u mijn artikel plaatst in de oorspronkelijke versie. Anders dient u het te verwijderen. Vertrouwende op uw medewerking.

  Vriendelijke groeten,

  Driek

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik haal er een zwerver uit, door armoede en ellende op een bankje in een stad, en niet een bankslaper.
   Een zwerver slaapt ook wel eens, maar dan op een bankje in het stad, dat is wat anders dan een bankslaper. Ik vind ‘m wel goed gevonden. Pure armoede dus.

   Like

   • Driek zegt:

    BertG. Bankslaper of zwerver, ik wil niet dat er met mijn artikel wordt geknoeid. Aan de originele versie mag niks toegevoegd worden. En die afbeelding past niet bij mijn verhaal. Dat u daar anders over denkt is uw zaak. Wij hebben daar verschillende meningen over. Ik vind het ook zeer onbeschoft, om aan een bestaand verhaal met afbeeldingen van een schrijver, om daar zomaar iets aan te gaan veranderen. Wie bent u wel niet. U haalt met die goedkope afbeelding mijn artikel omlaag. Niemand heeft daar het recht toe. Probeer zelf eens wat te schrijven. Ik kijk ernaar uit.

    Like

   • BertG. zegt:

    Maar aan je geschreven artikel is toch niks veranderd?
    Daar gaat het om. Dat zou een inbreuk wezen op jouw verhaal.
    Een afbeelding is dan bijzaak als het maar verhaal goed is.
    En verspreid wordt over meerdere sites.
    Mooier kan je toch niet hebben? Als schrijver.

    Like

 14. Republikein zegt:

  Als de collectebus maar blijft!

  Like

 15. win zegt:

  prima artikel, behalve de een na laatste zin. die vind ik eng. dat is een vertaling van een zin uit een antisemitische speech van goebbels.

  Like

  • Driek zegt:

   win zegt: …dat is een vertaling van een zin uit een antisemitische speech van Goebbels.

   Beste win, ik zou niet weten welke speech, want alles wat uit de mond kwam van Goebels was antisemitisch. En ik ben hier wel de laatste om een zin over te nemen uit een antisemitische speech. U wordt bedankt. Fijne avond nog.

   Like

 16. Pingback: ARMOEDE IN NEDERLAND | Armoedebestrijding in Den Haag

 17. Pingback: DE ARMOEDE WOEKERT IN NEDERLAND VOOR DE NEDERLANDSE BURGER? | voorzieners

 18. Carli Varga zegt:

  De waarheid komt altijd boven de tafel. Dit is mijn waarheid niet De Waarheid dat pretendeer ik niet.
  De grote lijnen daar gaat het om, Gewoon het word tijd dat de schellen open gaan. De tijd is nu rijp.
  Eerst worden we geboren dan worden we op school klaargestoomd voor de maatschappij voor werk dus. We zijn daardoor waardevol geworden. Oftewel we brengen geld in het bekende laadje van de Staat. Wij, de burgers zijn ondergeschikt aan geld verdienen.Als wij belangrijker zouden zijn als het geld wat we met zijn allen opbrengen dan zou er meer rekening gehouden worden met ons als mens en de waardevolle talenten en geschenken die we daardoor te bieden hebben maar neen de mens en zijn talent zijn ondergeschikt aan het geld wat er verdiend word. Velen werken wel maar doen niet wat ze eigenlijk willen waarvoor ze eigenlijk geboren zijn. En dat noem ik dus verspilling. En diezelfde verspilling zie ik terug komen in hoe dat door ons et veel moeite zweet en tranen word verdiend. Dat geld word vaak door de regering verspild over de balk gesmeten en dat verdienen wij niet. Veel mensen huilen voelen zich niet gelukkig omdat ze wel werken maar werk doen waar ze geen enkel plezier aan ontlenen en dit vind ik een misdaad aan de gehele mensheid.
  Neen mensen zijn niet werkschuw maar mensen voelen zich niet gekend als ze werk doen waar ze zich diep ongelukkig bij voelen. Ja velen werken elke dag weer en brengen geld op voor de staat middels belastingen maar worden gebruikt als slaaf door diezelfde Staat. Want de mensen willen maar een ding werk doen waar ze plezier aan ontlenen en dat ze dan daar ook nog eens geld mee verdienen dat staat op de tweede plaats als het goed is. Maar het is helemaal niet zo goed. Op de eerste plaats bij de Staat staan geld incasseren en de tweede plaats het belang van de mens. De mens word dus door de Staat ondergeschikt gemaakt voor geld. En daar ontstaat het probleem.
  Nu word ons zuurverdiende geld over de balk gegooid voor een schilderij van Rembrand 80 miljoen en zo kan ik meer prestitieuze projecten noemen waar het volk niet om vraagt niet nodig heeft maar ze in de maag gesplitst word. Ze hebben het maar te pikken en slikken want de Staat die bepaald wat er met hun geld gebeurd en waar het aan uitgegeven word. En het is de Staat dus die wel eens wat zorgvuldiger mag omgaan met het door ons allen verdiende geld. Het is het volk wat zorgt voor de pingels en niet de Staat de Staat geeft het uit makkelijk he. De staat gebruikt ons eerst als we geld opbrengen maar als we geld gaan kosten dan komen de problemen dan worden we gekort en krijgen we net genoeg om te bestaan. Voor de lol dingen hebben en krijgen we niet genoeg in het dure welvarende nederland. En nu word het door onze bejaarden verdiende geld met bakken uitgegeven aan mensen die er niks aan hebben gedaan om nederland te maken zoals het nu is. Nu zijn het de bejaarden die uitgekakt worden. Zoals ik al eerder zei Da Ge Bedankt Zijt Da Witte en die Stank Voor Dank laten we zien middels de fooi de aalmoes die wijs Als Staat onze bejaarden geven. Neen mensen die niks gedaan hebben niks betekend hebben daar geven wij als Staat het geld royaal aan kan niet op. En Bejaarden dat is wrang erg erg wrang. Mag ik aan alle bejaarden en gehandicapten en alle minder bedeelden in naam van die Staat de Rover van het volk hierbij mijn welgemeende excuses aanbieden. Sorry mensen sorry misschien is er ergens anders wel gerechtigheid wat er op deze aarde nauwelijks is.
  Sorry Sorry duizend keer Sorry in naam der Staat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s