“Sociale buitensluiting” moet geen alibi voor de monsterlijke uitingen van de islam zijn

Screenshot_16

(Door: Salem Benammar – Vertaling: “delamontagne”)

De armoede, die volgens de reactionairen en collaborateurs, de “Frans-haters en “islamofielen” de oorzaak zijn van al het geweld dat veroorzaakt wordt,  maakt de armen echter veel meer kwetsbaar en maken hen  tot een prooi van de valse  profeten. Zij indoctrineren hen en hun hersenen “verweken”. Hierdoor maken ze van hen de  fanatici die de echte “martelaren-brigades” gaan vormen, totaal gewijd aan de “Goddelijke Zaak”, die hiermee de bron van al het geweld wordt.

Om het geweld  uit te wissen, dat zijn oorzaak vindt in religieus fanatisme, moeten we de armoede uit de wereld helpen. Namelijk door het sluiten van alle ruimten/zalen van de “cultuur van de -intolerantie”, die plaatsen die men zogenaamd “gebedshuizen” noemt, geen islamitische scholen, maar openbare, de waardigheid aan de mensen teruggeven, die zij zelf hebben verkregen door hun moeizame arbeid en niet die van de “zakat”, de echte “drug” voor de armen.

Onderwijs, instructies en vorming, voorwaarden scheppen voor economische en sociale ontwikkeling, dit maakt de mens de regisseur over z´n eigen leven en de echte architect van z´n politieke bestemming in plaats van eeuwig verstoken te zijn van intelligentie en onderscheidingsvermogen. Er moet een einde komen aan de greep van de religie op het leven van de mensen, we moeten de ketenen van ´t despotisme verbreken, het leven van die mensen veranderen als men echt de eeuwige stagnatie, die van de islamitische samenleving uitgaat, wil doorbreken. Zij zijn namelijk de enigen die de achterhoede vormen van de mensheid. En omdat ze kwetsbaar zijn, zijn ze hierdoor te beïnvloeden en te manipuleren.

Zolang ze trouwe volgers van de islam zijn, kunnen ze geen goede burgers zijn en openstaan voor het algemeen welzijn en de vooruitgang van  de  mensheid. Als je moet kiezen tussen de 1 miljard moslims, die  “nul-komma-nul”  hebben bijgedragen aan de techniek of technische uitvindingen of medische vooruitgang, en de 1  miljoen “niet-moslims” voor  10  Nobelprijzen, is dit moeilijk te vergelijken. Geld inzamelen voor de bouw van moskeeën draagt toch minder bij aan de toekomst dan het inzamelen van geld  voor de bouw van laboratoria voor onderzoek.

Een enkel cijfer dat alle verdere commentaren overbodig maakt: Er zijn 10.000 boeken vertaald in de taal van de profeet in 1000 jaar. Dit aantal is hetzelfde als in één jaar naar het Spaans wordt vertaald. Hoe meer de mensen “tegendraads”  zijn in het vergaren van wetenschappelijke en intellectuele kennis,  des te wreder en gewelddadiger ze worden  door de “religieuze”  onderrichting die ze krijgen. Het geweld is hun enige manier van bestaan. De spiraal van geweld kan niet “teniet” worden gedaan door een culturele “tsunami”. Maar dit moet worden bereikt door ´t laten springen van het systeem van “beknotting/opsluiting” van die “religieuze” doctrine die al 1432  jaren  plaatsvindt.

Bron:
http://ripostelaique.com
Auteur: Ben Ammar Salem

 Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Sociale buitensluiting” moet geen alibi voor de monsterlijke uitingen van de islam zijn

 1. Pilgrim zegt:

  Ik kan er geen chocola van maken, maar dat zal wel aan mij liggen.

  Like

 2. Tokyo Joe zegt:

  Dat is het wel:

  Like

 3. Jan zegt:

  Zelfs links volk is van mening dat armoede oorzaak is van islamitische terreur, herstel, ‘foutieve interpretatie van de religie van de vrede’, dus, een algehele omslag in de koppen van holbewoners die nog nooit iets anders hebben gehoord dat islam de zuivere religie is hoef je niets te verwachten. De toekomst is een knekelhuis tenzij wij de aanhangers verdrijven, afvoeren, uitschakelen, de moskeeën vernietigen en de doodsleer verbieden (op straffe van doodstraf)

  Like

 4. Jan zegt:

  De prominente journalist Sven Egil Omdal, een voormalige leider van de Noorse Vereniging van Journalisten, heeft in het regionale dagblad Stavanger Aftenbladet gewaarschuwd tegen mijn gevaarlijke, kritische opvattingen over de islam. Tegelijkertijd denkt hij dat we moeten kijken naar de economische factoren en de sociale uitsluiting van islamitische immigranten om radicalisering te verklaren in de getto’s en niet focussen op de islamitische ideeën of cultuur. Volgens dit socialistisch denken wordt jihad gezien als veroorzaakt door de Europese en westerse vreemdelingenhaat, onderdrukking en racisme in plaats van door de islamitische mentaliteit.

  ls u deze lijn van denken volgt, wordt het islamitisch terrorisme veroorzaakt door armoede en onderdrukking, terwijl niet-moslim terrorisme wordt veroorzaakt door slechte ideologieën. Maar is deze opvatting juist? Heeft islamitisch terrorisme echt absoluut niets te maken met de islamitische doctrines? En als we op zoek gaan naar onderliggende problemen die radicalisering in de islamitische wereld veroorzaken, moeten we dan niet ook kijken naar echte problemen die potentieel radicalisering in het Westen veroorzaken?

  https://ejbron.wordpress.com/2012/10/13/islamitisch-terrorisme-veroorzaakt-door-armoede/

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Dit is een buitengewoon boeiende uiteenzetting van iemand die (nog gedeeltelijk?) in de islam verkeert, maar duidelijk greep wil krijgen op zijn eigen leven en denken. Hij wil niet langer dat er lieden uit de islamitische geestelijkheid zijn die hem voorschrijving wat hij moet denken en doen.

  Hier ”ontwaakt” een moslim die de kiemen van het onafhankelijke westerse denken al in zich draagt.

  Terecht zegt hij
  ”Er moet een einde komen aan de greep van de religie op het leven van de mensen, we moeten de ketenen van ´t despotisme verbreken, het leven van die mensen veranderen als men echt de eeuwige stagnatie, die van de islamitische samenleving uitgaat, wil doorbreken”

  De enige conclusie die hij dan moet trekken is dat hij zichzelf tot zelfstandig mens verklaart en zelf gaat uitmaken wat hij denkt en doet.
  Deze keuze plaatst hem meteen BUITEN de wereld van de islam, die geen individualisme accepteert en die hem vogelvrij zal verklaren, en vanaf dat moment kan hij ten prooi vallen aan moordzuchtige religieuze zuiveraars die met geweld de oorspronkelijke islam aan iedereen willen opleggen.
  In elk geval zal uitstoting uit de sociale verbanden die in de islam bestaan zijn deel worden en dat is bepaald zeen zeer ingrijpend gebeuren: je komt helemaal alleen te staan in het leven!.

  Wel, ik hoop dat de man hoe dan ook zijn opvattingen en voornemens in de praktijk zal brengen.

  Het treurige hierbij is wel dat hij van de politiek correcte malloten die dat islam zo uitbundig omhelzen, omdat die zo verschrikkelijk vreedzaam is, werkelijk geen hulp hoeft te verwachten.

  De gilde van de blinde ”gutmenschen” steunt in woord en daad de opmars van fundamentalisme, omdat die zoveel verrijkende trekjes bezit.

  Eigenlijk behoort deze man uiteindelijk zijn plaats te krijgen binnen onze rijen, net zoals Ayaan Hirsi Aly bij ons hoort.

  Dank voor dit leerzame artikel, @ delamontagne !

  Like

  • delamontagne zegt:

   Een uitspraak van hem is:” Ceux qui combattent l’islam par leur plume périront par la lame du couteau ». Une phrase que nos amis algériens connaissent par coeur et ..
   /////”Degenen die de islam met de pen bestrijden, zullen sterven door de lemmet van een mes”.
   Een andere:” L’islam veut ma mort et je n’ai pas peur de lui”. ///
   De islam wil mijn dood, maar ik ben niet bang voor ze”.
   Hij krijgt waarschijnlijk bescherming, is een “soort” Franse “Afshin Elian”..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s