Noorse bank drukt antisemitische creditcard

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

De DNB-bank, de grootste bank van Noorwegen, heeft een creditcard met een duidelijk antisemitisch motief uitgebracht. Foto´s van deze creditcard zorgen op dit moment voor ophef in de Israëlische media. Op de creditcard staat een grijnzende Jood met een haakneus en een gebedssjaal afgebeeld met op de achtergrond gouden munten.

De man die deze kaart besteld heeft, is een in Noorwegen wonende Australiër. Hij geeft aan een ander motief gekozen te hebben en zeer verbaasd geweest te zijn toen hij deze creditcard kreeg. De door hem geïnformeerde Israëlische ambassade in Oslo nam onmiddellijk contact op met de bank. Daar zei men verontschuldigend dat de bank door individuele klanten vormgegeven creditcards afgeeft en dat vermoedelijk het mechanisme van het uitfilteren van aanstootgevende beelden niet gefunctioneerd heeft. Er worden jaarlijks miljoenen creditcards gedrukt, zei men. Dit motief is er waarschijnlijk tussendoor geglipt.

In een standpuntbepaling van de bank verontschuldigde de vicepresident van de bank zich bij iedereen die zich door de foto gekwetst voelt en hij verklaarde dat de desbetreffende creditcard zou worden ingetrokken. “Deze had onder geen enkele omstandigheid gedrukt mogen worden”, zei hij.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Noorwegen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Noorse bank drukt antisemitische creditcard

 1. BertG. zegt:

  Dit is er niet per ongeluk er doorheen geglipt, dit is een bepaalde gedachtegang.
  Helemaal in de lijn om mossels een plezier te doen en om de gedachtes van hitler weer leven in te blazen.
  Walgelijk.

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Onvoorstelbare grofheid en botte belediging van Israël !
  Hoe was het ook weer op het vakantie-eiland Utøya, alwaar genodigde jongeren o.a. de Israël/Palestijnse kwestie “naspeelden”.
  Breivik wist daarvan.

  Like

 3. Driek zegt:

  De vicepresident van de bank verklaarde dat de desbetreffende creditcard zou worden ingetrokken. “Deze had onder geen enkele omstandigheid gedrukt mogen worden”, zei hij.

  Ja, dat kan allemaal wel, maar die haat zaaiende kaart is wel gedrukt. Je zou zoiets eens moeten doen met de afbeelding van een moslim in djellaba met een bloedend zwaard in de hand. Of eentje met de afbeelding van Mohammed. Dan is het huis te klein. Dit is gewoon vooropgezet.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ja ja, maar als deze meneer niet bij de Israëlische ambassade langs gegaan was, en de ambassadeur geen contact had gezocht met de bank, wie weet hoeveel van deze creditcards met aanstootgevende beelden zouden er dan uitgereikt zijn? Worden die aanstootgevende beelden dan niet opgemerkt als de creditcards aan de cardhouders worden verzonden?
  Vreemd!

  Maar gelukkig, de oorzaak is inmiddels bekend. “Het mechanisme voor het uitfilteren van aanstootgevende beelden heeft niet gewerkt”.
  Ik was al bang dat het om onvervalst antisemitisme ging.
  😦

  Like

 5. Francoise... zegt:

  Het VIKINGEN-bloed kruipt maar door, na ’n lange rustpauze….!!! ! !!! “Heimwee, naar lang-vervlogen tijden”??? Scandinavië is al tijden totaal losgeslagen en hysterisch socialistisch, zij het tijden toch vrij ‘bedekt’. Nee, ze waren liberaal, vrij-democratisch….seculier…blablabla. Dit deel van Europa wordt niet zonder reden al enige tijd flink dwarsgezeten, door de op hol geslagen moslim-hengsten.

  Like

  • Francoise... zegt:

   Trouwens de grootste socialistische Europese staat FRANKRIJK is eveneens weer rijkelijk aan de beurt. Parijs wordt weer VERKRACHT door de op hol geslagen moslim-hengsten. Die hun gevechts-sperma niet kunnen bedwingen, ze spuiten er op los. In allerlei vormen, met behulp van veel vloeibaar en brandbaar materiaal. “Hoe heter, hoe beter…is hun gedachten”.

   Like

 6. beatsme zegt:

  Nu komt een racistische beeltenis in handen van een verkeerde afnemer, die er ook nog eens flink werk van maakt.

  Stel, men vat een fietsendief in Amsterdam in de kraag. De fietsendief is gepakt, en het probleem van gestolen fietsen is definitief opgelost? Topje van een gigantische ijsberg natuurlijk, waar helemaal geen systeem voor “uitfilteren van onrechtmatige fietsenbezitters” voor bestaat.

  De Vice-president van de afdeling “klantensprookjesvertellen” heeft de racist, die de beeltenis heeft besteld doorgegeven aan de politie en die klant wordt nu gelijk Gregorius Nekschot van zijn bed gelicht? Nee natuurlijk niet, want in werkelijkheid is het: “Sorry zijn excellentie Heer de steenrijke oliebaron de antisemiet voor het ongemak van de late aflevering van uw VISA kaart, sorry, sorry, sorry…Allah Akbar, lik, kruip, slijm, bedel…”

  Like

 7. Sjoe! zegt:

  Mossad moet een Saïd en een Chérif Kouachi met Uzi’s naar Oslo te sturen.
  Hoe zit het met de vrijheid van meningsuiting?
  Je suis DNB! 🙂

  Like

  • beatsme zegt:

   Sjoe, Mossad heeft wel wat anders te doen, dan al die wilde onwaarschijnlijke fantasieën van zich op vrijheid van meningsuiting beroepende islamieten te bewaarheiden.

   Like

 8. Pingback: Noorse bank drukt antisemitische creditcard |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s