Oproep: Christen in nood!

Screenshot_27

(Door: Peter Rissing)

In Pakistan, waarvan de bevolking van meer dan 190 miljoen mensen voor 96% uit moslims bestaat, hebben de 1,5% christenen het meer dan moeilijk. Christenvervolging vindt er op gruwelijke wijze regelmatig plaats. Ergens in een grote stad in dat land woont een christen in nood, die zijn ‘verhaal’ opgetekend wil hebben voordat hem en zijn familie ook ‘iets’ overkomt.

Johannes (niet zijn ware naam) woont met zes personen in een klein huisje midden in de moslimwijken. Zijn buren zijn moslim, zijn werkgever is moslim en zijn regering en de geheime dienst – die zijn e-mails meeleest – zijn islamitisch. Door omstandigheden kwam Johannes vorig jaar via Facebook en Skype in contact met iemand in Nederland. De kleine kerkelijke gemeente daar en onafhankelijke NGO’s kunnen hem niet steunen.

Johannes krijgt in zijn huis maar 30 minuten per dag elektriciteit, nodig voor de watervoorziening. Hij heeft een werkdag van 11 uur per dag. De enige tijd waarop hij op Skype (waar moeilijk op in te breken is) kan praten, is rond half vier (Nederlandse tijd) ’s nachts. De huidige contactpersoon kan wegens zijn werkzaamheden op dat tijdstip niet meer wakker zijn. Hij zoekt dus iemand die wel kan nachtbraken om de contacten te blijven onderhouden.

Gezocht

Gezocht wordt dus een vrijwilliger die Johannes kan gaan vertrouwen en die de situatie begrijpt, want er moet rekening mee gehouden worden dat de communicatie gevaarlijk voor Johannes is. Uiteraard moet de vrijwilliger redelijk kennis van Skype en ‘computeren’ in het algemeen hebben. Het verhaal van Johannes kan dan worden opgenomen, mocht hem iets overkomen, en daarna eventueel door ondergetekende of iemand anders uitgewerkt worden. De gezochte vrijwilliger dient daarom een christelijke achtergrond hebben, een rechts-conservatieve opvatting over de islam en ook nog goed Engels te spreken. En dan is er ook nog haast bij, want iemand hoeft Johannes alleen maar te beschuldigen van ‘godslastering’ en hij is zo goed als dood.

Dus bent u, of kent u, iemand die deze tijdelijke taak op zich wil nemen, meld u dan snel bij de webmaster (bron.contact@gmail.com), dan nemen wij contact met u op.

Door:
Peter Rissing
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Moslims, Pakistan. Bookmark de permalink .

5 reacties op Oproep: Christen in nood!

 1. Jade zegt:

  Ach, over een paar jaar zullen deze verhalen ook opgetekend gaan worden in Nederland.
  Rutte en Pechthold jagen ons namelijk zonder pardon over de kling.
  Als Bilderberg zegt: “Vreet stront”, dan doen ze dat ook…

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Helaas, m’n Engels is onvoldoende….

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Als het zo door blijft gaan met moslim Obama en heks Clinton wordt Trump de nieuwe president van de VS. Daar kunnen we Godzijdank absoluut zekere van zijn.
  Trump zal de islam-stal die Obama achterlaat moeten uitzwavelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s