BLIJE NEDERLANDERS . . .

Screenshot_8

Familietafereel in de zestiger jaren

(Door: “Driek”)

In deze zorgelijk wanordelijke tijd, waarin islamitische bedoeïenenstammen ons land overstelpen en Nederland verder onbewoonbaar maken, het openbaar vervoer, ziektekostenverzekering, privatisering en ouderenzorg en nijpend woningtekort den burger tot wanhoop drijven, word ik bijwijlen overmand door heimwee naar vroeger tijden. De oudere lezers herinneren zich die episode. De komst van luxe artikelen zoals televisie, wasmachine en telefoon brachten toen plotsklaps een ongekende weelde. Van privatisering had niemand ooit vernomen. Wij leefden vrij onbekommerd. Want wij hadden Willem Drees, die ons land behoedde tegen lieden die uit waren op onze ondergang. Wij waren toen een blijer volk dan nu. Men kon zich nog in gans kleine dingen verheugen.

Maar – wellicht door mijn vergrijzing, het langzaamaan verkleuren der boombladeren, de avond-donkerte die alreeds vroeger invalt, het struikgewas en geboomte dat des ochtends is omfloerst door kil-grauwe nevelslierten – misschien, daardoor, wordt mijn levensvreugd ietwat getemperd. Doch ook de afschuwwekkende berichten in onze Nationaal Socialistische couranten over de volgelingen van die ongeluksprofeet Mohammed stemmen mij droefgeestig. De dagelijks terroristische aanslagen, gepleegd door die bloedbroeders in het kwaad, die onmenselijk gruwelijke wreedheden in naam van hun verlosser, dragen niet bij aan een blijde gemoedsgesteldheid. Het is de al te luide hartenklop van deze tijd die mij diep verontrust.   

Screenshot_9

Toen de PvdA nog een leider had . . .

“Vadertje Drees is het symbool van onze verzorgingsstaat, die nu helaas wordt afgebroken. Hij beschikte over een ‘ontwakende drang naar strijd tegen onrecht’. Hij was een leider der sociaal – democratie zoals we ze nu niet meer vinden.”

Weerzin bevangt mij wanneer ik zie een moslimvrouw in dat zwart spookgewaad. De komst van die horde mohammedanen met hun verachtelijk verdorven gedachtegoed is gewoon angstaanjagend. Wat hebben zij hier te zoeken? Ik aanschouw al die geestelijk gehandicapten met grote achterdocht. Ze maken ons leven met den dag armoediger. Alle sierlijkheid behoort voorgoed tot het verleden. Doch den onverschillige burger, nog steeds niet uit zijn slaap gewekt, nog steeds niet ziende de dreigende onweerslucht, besmet door het asielvirus en opgejut door de zieligheidsindustrie, laat alles apathisch over zich heengaan.

Nog even, lezers van deze nietsontziende site van E.J. Bron, maar dan is het zover. Dan aanschouwen wij dagelijks in onze straten knielende in gebed verzonken lieden in djellaba. De kont omhoog. Datgene, wat ons nu overkomt, is meer dan walgelijk. Er zijn geen woorden voor. Het begint zo langzamerhand te lijken op een tragedie. Doch, laten wij nimmer vergeten dat wij eens blije Nederlanders waren.

Wij waren gewend aan vredig klokgebeier op den Zondagochtend. Maar straks is het geheel andere koek. Dan worden wij wreed gewekt door de gebedsoproep van de muezzin uit schallende luidsprekers. Vijf maal daags dienen wij dan te slikken de bittere pil van Mohammed. Er staat ons nog heel wat te wachten. Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(Aan dit artikel, geplaatst op de site “E.J. Bron”, mag niets worden gewijzigd en/of toegevoegd zonder toestemming van de auteur!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Nederland, Overheid, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op BLIJE NEDERLANDERS . . .

 1. Jan zegt:

  “Wij zijn alleen maar geloofwaardig in het verdedigen van een volwaardige plaats voor de islam in de Nederlandse samenleving als we geloofwaardig zijn in het verdedigen van
  verworven vrijheden.Dat betekent allereerst dat we een eerlijk verhaal vertellen over een veranderend Nederland, waar de islam bij zal blijven horen, waarvan het multi-etnische karakter
  alleen maar toe zal nemen en waarvoor geen weg terug bestaat naar het Nederland van Ooit.”

  Klik om toegang te krijgen tot PvdA_Bos_Congresspeech+Wouter+Bos+Breda.pdf

  Like

 2. Paardestaart zegt:

  Sja.. En toen kwam Gerard Kornelis met De Avonden met zijn brandende haat tegen het burgerlijke Nederland, en Zo Is Het, en Yay! blote Bloom. Nog maar net werden condooms en de pil als ieder’s recht beschouwd of Verstandig Ouderschap werd Sekstant. En toen wilde oom vrije seks met de buurvrouw, moest brave huismoeders zonder broekje aan koken, om de boel fris te houden. De NVSH begon ‘contactavonden’ voor pedoseksuelen te organiseren, vadertje Drees stapte uit de Partij van de Arbeid omdat Nieuw Links zich roerdem, en uiteindelijk deed André van der Louw zijn berendans, en vervolgens werd iedereen knettergek en stapelkrankzinnig..

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Met dank aan de verraderlijke politici van PvdA, VVD, D66, CU, SGP, Groen Links, CDA, SP,
  zij hebben onze toekomst verziekt,
  zij hebben ons verkocht en verraden aan de Europese Unie, die de meerderheid niet wilden.
  zij zijn verantwoordelijk voor de komst van al die zogenaamde arbeidsmigranten,
  zij zijn verantwoordelijk voor de niet aflatende stroom van gelukzoekers,
  zij zijn verantwoordelijk voor de instroom van de vele criminelen.
  zij zijn verantwoordelijk voor de plundering van onze sociale voorzieningen.
  zij zijn verantwoordelijk voor de bijna onbetaalbare zorgverzekering.
  zij zijn verantwoordelijk dat onze ouderen niet de zorg krijgen die hen toekomt.
  zij zijn verantwoordelijk voor de haat die gezaaid wordt tegen Joden en Christenen
  zij zijn verantwoordelijk dat er steeds meer moskeeën bijkomen waar die haat gepredikt wordt.
  zij zijn verantwoordelijk dat die haatpredikers ons land binnenkomen.
  zij zijn verantwoordelijk voor de vele miljoenen van ons belastinggeld dat verdwijnt naar de Europese Unie en naar Griekenland !
  Door hun arrogantie wordt / is de democratie naar de verdommenis geholpen !!!

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Goeie ouwe tijd!Heimwee!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kom, kom jungleelephant, toevallig las ik laatst nog eens ergens een ‘leuk’ artikeltje over het fenomeen “op kamers wonen” in de jaren ’60:
   Midden in de nacht in je baby-doll het dak op vluchten omdat de hospita van je vriend ‘damesbezoek’ na tien uur ’s avonds verboden had en iets in de gaten had gekregen! Nou, héérlijk!
   En dan deed het er niet toe of de huurder meerderjarig was of niet!
   Nostalgisch? Om van te kótsen vind ik het eerder! Nooit meerterug, die tijd, wat mij betreft!

   Theresa -de patriotten -http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Driek zegt:

    Jeetje, moest jij ook in je baby-dol over het dak, lieve Theresa? Spannend hoor. Maar ik ben die tijd ook aan het romantiseren. Ik weet wel beter.

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Het was allemaal zo onschuldig toen.Nu kan ik het leven echt niet meer lekker vinden!Ik heb me vroeger nooit onveilig gevoeld op straat,bijvoorbeeld,nu wel.Ik blijf er zeker niet voor binnen,maar ben wel constant alert;en dat hoefde vroeger niet!En dat wegvluchten in je babydoll:had toch ook iets romantisch,of niet?

    Like

   • BertG. zegt:

    Theresa, maar zo op leeftijd ben jij toch helemaal niet.
    Ik dacht dat je zo’n 8-9 jaar ouder bent dan ik, een jaar of 60-61 dus.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 21.54u.: Ja, dat klopt helemaal. Goed lezen ook, met z’n allen: Ik zeg niet, dat ik dat zelf heb meegemaakt, maar dat ik er op internet pas nog een ARTIKELTJE over vond. Herinneringen van een nóg ouder iemand, zogezegd.
    Dus daar zit ík dan weer mijn hoofd over te schudden en te denken: Hoe kún je daar ergens nog om lachen óók; ik vind het alleen maar èrgerlijk!
    Ik herken het natuurlijk nog wèl: Inderdaad maakte de generatie van onze ouders nog puntgave drama ’s van alles wat op sex-voor-het-huwelijk leek, óók bij meerderjarige kinderen!
    En juist daarom zeg ik: Op de schroothoop met die goeie ouwe tijd!

    Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Mooi geschreven Driek, en o zo waar.

  Like

 6. Treintrien zegt:

  Ik ga maar weer roken, geloof ik 😉
  Lijkt me geen pretje om in deze wereld heel oud te worden.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Beste Driek

  zo krijg ik mijn domlinxe schoonfamilie wel eens op de kast; zitten ze eindeloos te zwijmelen met “vroeger” en nostalgische herinneringen op te halen. En o wat was het toch gezellig enzo. Dan haak ik graag in met “wat hadden we het goed zonder moslims”.
  Schieten ze prompt in de stress, want vroeger was armoe, onzekerheid, geen huis, lang wachten met trouwen, geen auto enz. Achterlijke mensen.
  We hadden het goed, maar dat is nog geen reden om ons weer te laten bezetten. Tijd om er voor te zorgen dat onze kinderen het ook goed hebben en tijd om het gutmenschgedachtengoed definitief achter te laten.

  Like

  • Driek zegt:

   leefbarbaar zegt: want vroeger was armoe, onzekerheid, geen huis, lang wachten met trouwen, geen auto enz. Achterlijke mensen.

   Ach, beste leefbarbaar, ik ben dat “vroeger” aan het romantiseren natuurlijk, het waren sombere jaren. Maar vergeleken met heden – als ik terugkijk op de jaren vijftig en zestig – waren er minder ergernissen. Als je fiets gestolen werd was dat iets vreselijks. Dat was een diefstal van jewelste. Nu zijn we eraan gewend. Goed, er was een nijpende woningnood, maar dat is er nu ook. Alleen loop je nu de kans dat je een Somaliër als buurman krijgt. Toen niet. Dat bedoel ik eigenlijk met mijn verhaal. Er waren een ander soort ergernissen.

   Like

 8. Thoth zegt:

  Yep, ik ben het nog steeds niet mee eens dat de gastarbeiders toen in begin jaren ’70 ineens een 2e paspoort hebben gekregen. Lubbers was de goedheiligman… De man snapte totaal niet dat het een rigide woestijn-religie was. En die gasten, veranderen geen spat. Koran, mo en de sharia wordt elke dag opnieuw beleefd. Wanneer het kan, 5x p/d bidden. Ze mogen bv. alleen met iemand trouwen die ook moslims is. Bij de man uiteraard met meerdere vrouwen en bovendien, ze verachten ze ook. Die gasten hadden gewoon teruggestuurd worden naar hun thuisland nadat ze hun baas opzij had geschoven. Dan had van Gogh nog geleefd, hadden we geen ca. 550 moskeeën zoals nu, hadden geen PvdE in Den Haag, geen Kuzu etc., was er geen sergeant uit Gilze Rijen die nu voor de IS vecht, geen EU maar EEG, geen massa-immigratie die ons 7 miljard p/j kost, geen van gastarbeiders (50%) die nu werkloos is, om maar eens wat te noemen.

  Ik verlang terug naar die tijd in de 60’er jaren en blijf er voor vechten…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s